onsdag 30. november 2005

Munkholm III - Runde 14 (Fru Burums 28. nov 2005)

Daniel, Svein, Ragnar, Erik og SES utgjorde kveldens lag på Fru Burums. En litt senere ankomst enn vanlig medførte at vårt siste reservebord var opptatt, og vi var heldige som til slutt fikk plass på rekke langs bardisken hvor SES fikk ansvar for å opprettholde kontakt mellom høyre og venstre flanke. Med et økende antall deltagere og siden bordreservasjoner er utelukket på Burums, må vi sende en representant ut i god tid for å kunne forvente sitteplass i fremtiden. Det er usikkert om noen av oss har tid til å sitte og idle på puben en times tid før start, så vi får bare holde ut de siste rundene før jul for å fullføre sesongen og diskutere hva vi gjør i fortsettelsen. Etter å ha fått noen penner til faktisk å skrive, gjennomførte vi uansett en svært god runde i kveld. Vi var de sevanlige slurvefeilene fra en pallplassering, men siden Quiz-Park igjen hadde levert en runde uten altfor mange store utfordringer, endte det nok en gang med en betydningsløs plassering.

Omgang 1:
1) I hviken håndballklubb, herrer, trakk spillerne seg nylig i protest mot ledelsen? Daniel og Ragnar hadde lest sportssidene; Fet/Romerike.
2) Hvilket europeisk land ble medlem av FN i 2002? Sveits.
3) Hva het backing bandet til Bob Marley som han gjorde suksess med? The Wailers.
4) Hvem utga novellesamlingen Dubliners i 1914? Vi tippet det mest nærliggende; James Joyce.
5) Hva heter havstykket mellom Lofoten og Salten? Erik kom etter hvert til at det måtte være Vestfjorden.
6) Hva het tyskeren som Wenche Myhre var gift med? Dette satt langt inne, men vi fikk til slutt satt sammen Michael Pflegar.
7) Hva innebærer det å tranchere en stek? Skjære den opp.
8) Med hvilken gruppe er Gunhild Sundli blitt kjent? Gåte.
9) Hva er det engelske uttrykket for antispinn på biler? Traction Control.
10) I hvilken film fikk Charlice Theron Oscar for rollen som seriemordersken Aileen Wuornos? Svein husket noe i retning av Monster og fikk støtte for det.
11) Hvilke 3 personer utgjør gruppen Bukkene Bruse? Her var vi langt fra å komme opp med tre navn. Svein hadde riktinok et av dem, men i fullstendig mangel av de to siste, ble Hansing foreslått, som visstnok er en felefamilie el.l. Steinar Ofsdal, Arve Moen Bergset og Annbjørg Lien.
12) Hvilken matematiker har gitt navn til det fenomen at bølgers frekvens avhenger av den relative hastigheten mellom observatør og kilde? Christian Andreas Doppler.
13) Hva var Margaretha Geertruida Zelle mer kjent som, et navn som på malayisk visst skulle bety Dagens Øye? Vi fikset ikke den referansen til Malaysia og tenkte ikke på Mata Hari.
14) I hvilken idrett tok Morten Ivarsen 20 NM-titler mellom 1986 og 1990? Daniel og Ragnar kom til at padling/kajakk var et godt tips.
15) (2p) Navn på dikt og forfatter: "Gi meg de rene og ranke, de faste og sterke menn, de som har tålmod og vilje, og aldri i livet går hen og selger min store tanke, men kjemper til døden for den". SES var bombesikker på at det var "Til Ungdommen" av Nordahl Grieg, men ble lurt av Rudolf Nilsen og "Revolusjonens Røst".
16) I hvilket sommer-OL etter krigen mottok 20 norske utøvere gullmedaljer? Daniel koblet det til damelandslaget i fotball, Sydney 2000.
17) Hvilken partitilhørighet har TV2's valgekspert Frank Aarebrot? Erik var sikker på Arbeiderpartiet.
18) Hvilken mobiltelefonprodusent har modellene SX1, S65 og CFX65? Siemens.
19) Hva slags produkt er Labello? Leppepomade.
20) Hvilken dans ble lansert av danselærerne Hubert og Isolde Haag i 1981? Fugledansen.
21) I hvilket land spiller klubbene Penafiel, Maritimo og Braga i toppdivisjonen? (Fotball var muligens også nevnt.) Portugal.
22) Kjent forkortelse for "Aksjonen for innføring av avgift på transaksjoner til hjelp for mennesker". Erik tok ATTAC.
23) Navn på verdensberømt svensk tenor (1911-1960). Vi kunne bare én; Jussi Bjørling.
24) Hva het langrennsløperen Marja-Liisa Kirvesniemi før hun giftet seg med Harri? Hämälainen.
25) Hviket instrument er Gheorg Zamfir en av verdnes mest kjente utøvere på? (her skulle man visst være svært nøyaktig.) Erik har god tradisjon for å komme opp med snedige instrumenter og tråkket til med tverrfløyte. Det kan vel ikke ha vært så langt unna panfløyte.

Det ble ikke mer enn småpent og 21p/26 i første omgang. Dette holdt til en 4-delt 9. plass av 28 lag. Svakeste score var 6p og Kamikazekameratene ledet med full pott. Dvs det var 12 lag som lå på 21-26p. Vi kan vel si oss godt fornøyd med runden. Det var muligens litt svakt å ikke ta Mata Hari, men vi unngikk stygge og unødvendige bom som vi ofte pådrar oss. I tillegg hadde vi noen pene stang-inn og klarte også å grave frem noen navn som satt langt inne og vanligvis ikke uten videre lar seg hente frem.

Omgang 2:
26) Bebartet norsk artist, særlig kjent med "Vi vandrar saman". Her kom vårt tradisjonelle poengtap på kommunikasjonssvikt; SES misset først den bebartede delen av spørsmålet og var skråsikker på at det måtte være Bjørn Eidsvåg. Da barten kom frem, gikk han i stå mens han tegnet forvirrede mentale bilder av Eidsvåg med barter i ulike størrelser og fasonger- mannen er jo i det minste litt skjeggete og muligens ville det ikke være helt feil å kalle ham bebartet. I mens skriblet Daniel, på ytterste venstre fløy, ned Olav Stedje, men ble verken sett eller hørt. Da Dagsland kom opp ble det akseptert, med eller uten bart. Pokker heller- Stedje er jo en av de mest bebartede personene man kan tenke seg.
27) Hvilken av disse tingene er ikke et dyr: leppebjørn, neseape, ørebever? Svein visste ørebever.
28) Utenfor kysten av hvilket land sto slaget ved Trafalger i 1805? Spania.
29) Nevn et leveår for Ludvig 14. Erik nevnte 1680 som var innenfor 1638-1715.
30) Hvor mange forskjellige personer var statsminister i Norge på 1960-tallet? Vi telte korrekt opp Lyng, Gerhardsen og Borten. Vi rotet oss imidlertid bort ved å inkludere Bondevik som ikke engang rakk å danne regjering og mislyktes med dette først i 1971. 3.
31) Hvem var "The lady with hte lamp"? Florence Nightingale.
32) Hva slags virksomhet driver Ladbrokes og William Hill med? Bookmaking.
33) Rangér hovedstedene fra vest til øst: Dhaka, Katmandu og New Delhi. New Delhi, Katmandu, Dhaka.
34) I hvilket land er rätoromanisch et av fire nasjonalspråk? Sveits.
35) I hvilken idrett vant Alf Andersen foran Sigmund Rud i vinter-OL 1928? (Ski)hopp.
36) Hvem var leder i Sovjetunionen under Moskvaprosessene? Josef Stalin.
37) Hva slags godsak heter på italiens Markus' brød? Svein visste marsipan.
38) Hvilken israels statsminister ble myrdet i 1995? Yitzhak Rabin.
39) Hva slags produkt fulgte med plateutgivelsen "Aske" av Burzum? Svein tok lighter.
40) Finnes det rein på Svalbard? Erik var sikker på ja.
41) Hvilket land? I utstrekning er det større enn Polen og Italia men mindre enn Vietnam og Finland. Det grenser til 3 andre land og har ingen millionbyer. Norge virket som en god kandidat.
42) I hvilken by ligger Times Square? New York.
43) Hva heter det populærvitenskapelige programmet for ungdom på NRK? Newton.
44) I hvilket fylke ligger Bandak-Norsjøkanalen? Telemark.
45) Hvilken dato er Valentindagen? En påminnelse for flere; 14. februar.
46) Hva kalles en tysk musserende vin med et navn som kan bety en slags gruppering? Sekt.
47) Hva er dirigenten Maris Janssons hjemland? Flere plasserte ham i Baltikum, og man entes til slutt om Latvia.
48) Hva kalles styrke 12 på Beauforts skala? Erik telte opp til orkan.
49) Hva slags dyr sitter i grillen på en Peugeout? Løve.
50) 5 enkle poeng for amerikanske stater med Stillehavskyst: Hawaii, Alaska, Washington, Oregon og California.

Det ble respektable 27p/29 i andre omgang, men runden viste seg ha vært lett for andre enn oss og 48p/55 holdt kun til en tredelt 6. plass. Laveste score av 27 lag som fullførte, var 23p. Kamikazekameratene vant med 54p etterfulgt av Ugler i Mosen på 52p. 2p margin i toppen må kunne betegnes som en knusende seier på Burums. Vi hadde 2p, som vi rotet bort i andre omgang, opp til El Diablo på 3. plass. Kveldens moral er todelt: Vær tidlig på plass og pugg norske statsministre.

Ingen kommentarer: