torsdag 3. november 2005

Stopp Pressen 1. nov 2005

Helle, Jenny, Eirik og SES stilte på kveldens runde på SP for å heve oss etter svak plassering forrige uke. Espen fylte inn for Christian som rømte landet etter forrige runde, mens Ståle måtte melde forfall på kort varsel. Det skulle vise seg at vi ikke nådde bunnen med forrige ukes plassering.

Omgang1:
1) 2p musikk- artist og år(+/-1). Tror det var Eirik som først gjenkjente Janet Jackson, men vi kjente ikke noe mer og bommet med 2000 for 1993.
2) Hva heter influensamedisinen som rives bort fra apotekhyllene i disse dager. Allerede her begynte bokstavforvirringen å melde seg, men vi fikk til slutt satt sammen tamiflu etter fantasifulle kombinasjoner som stort sett inneholdt de riktige bokstavene.
3) Hvilken kjent forfatter var André Bjerkes fetter? SES mente vagt å huske at det var Jens Bjørneboe.
4) (2p) Hvilke 4 lag rykket ned fra norsk 1. divisjon i fotball for herrer i år? 0,5p pr lag. Alta, Skeid, Mandalskameratene og Tønsberg.
5) I hvilket år ble Yitzhak Rabin myrdet? Jenny var tidlig ute med 1995, men flere mente det var senere og vi prutet det litt umotivert opp til 1996.
6) Hvem var første norske stormester i sjakk? Simen Agdestein - ingen kunne uansett huske noen tidligere kandidater.
7) I hvilket fylke ligger Drangedal kommune? Telemark. Who Cares avslørte svaret med entusistiske tilrop for baren.
8) Hvilket norgesaktuelt band har gitt ut albumet X&Y? Coldplay.
9) Hvem var president i Finland 1956-1982? Urho Kekkonen.
10) Hvilken person er dette? Revyforfatter og petitskribent i Aftenposten, men er mest kjent for sine radiokåserier i NRK. Her var vi passe blanke og la inn et tips på Nærum. Øyvind Thorsen alias Vito.
11) Hva står OBOS for? Dette hadde vi alle lest og glemt mange ganger. Vi var skjønt enige at Oslo Boligbyggingsammenslutning hørtes helt galt ut. Oslo Bolig- og Sparelag.
12) vilket østafrikansk land grenser til Eritrea, Etiopia og Somalia? Så lenge det ikke er dypeste Afrika, sitter geografien ganske godt; Djibouti.
13) 2p musikk- gruppe og år(+/-1). Vi hørte Bombadilla Life eller hva den ble kalt, og plasserte den korrekt i 1989. Ingen husket imidlertid Franklin, og vi prøvde oss litt frekt med Bombadilla.
14) I hvilket år sto Eiffeltårnet ferdig? Året for Verdensutstillingen i Paris endrer seg under lagring. I kveld ga 1886 gjenklang hos mange. 1889 og billig poengtap.
15) Hvem sang Congratulations i Melodi Grand Prix i 1968? Cliff Richard.
16) Hva slags instrument er en cembalo? Eirik tok tangentinstrument- forgjengeren til klaveret.
17) Hva er verdens nordligst beliggende hovedstad? Reykjavik.
18) Hvilken by ble, i tillegg til Pompei, begravd av Vesuv i 79 eKr? Vi så nettopp et program om dette på Discovery eller BBC eller deromkring, men husket ikke Herculaneum.
19) Med hva slags våpen drepte David Goliath? Slynge.
20) Hvor mange år har man vært gift om man feirer diamantbryllup? 60 år.
21) For hvilken klubb spiller Gro Hammerseng? Ikke Larvik, men Ikast (eller Ikast/Bording).
22) Hvem var første statsminister fra AP? SES visste det... nesten. H....rud ble aldri til Christopher Hornsrud. Han satt for øvrig januar-februar 1928.
23) Hva slags dyr er en eikehjort? Bille. Visstnok Europs største om jeg husker QMs opplysninger rett.
24) Hva heter havet mellom Italia, Sardinia, Korsika og Sicilia? SES husket Det Tyrrenske Hav.
25) 2p musikk- komponist og verk. Espen var først ute med Händels Messias.

Dette ga 20p/29 i første omgang. Erfaringene fra SP tilsier at dette ikke skal være så verst, men det holdt kun til en delt 14. plass av 20 lag. Vi ga riktignok bort noen enkle poeng som forklarer mye av plasseringen. Mange lag lå tett rett over oss på listen, og under oss også. Svakeste score var 12p og Uavgjortspesialistene ledet med 28p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- gruppe og år. Vi hadde aldri hørt dette og gjettet default Backstreet Boys og 1998. Som ofte på SP når vi ikke har hørt den slags musikk, var det Michael Learns to Rock. Året var 1993.
27) Hva kalles den spanske nasjonalforsamlingen? SES mislyktes i alle forsøk de neste 40 minuttene på å komme utenom Costa. Cortes.
28) Hva gjorde 19 år gamle Mathias Rust kjent i 1987? Han landet et småfly på Den Røde Plass.
29) (2p) Hvilke to krydder er det i nøkkelost? Vi tok nellik, men bommet med karve. Spisskummen er visstnok noe som ligner karve, men ikke nok for poeng. Dette ligner for mye på botanikk, så jeg gidder ikke å sjekke.
30) Hvilken by kalles Den hvite by ved Skagerrak? Det ble umulig å velge kun én hvit sørlandsby. Skagen virket tilforlatelig, men det var Risør.
31) Hva står G for i Super-G (alpint)? Det var stor enighet om gravity, og Espen ble ikke hørt med giant. Super-giant må være en storartet øvelse, eller en av de største overdrivelsene i sportshistorien siden Terje Dalby kommenterte tidlig damefotball.
32) Hvilken artist er døpt Harry Roger Webb? Vi var blanke og tippet Robbie Wiliams. Cliff Richard.
33) Hva er et mer kjent navn på Den Kristelige Menighet? Vi hadde mange kandidater, inkludert Smiths Venner, men valgte tilfeldig Fritt Ord.
34) Hvor mange kamre består hjertet av? 4.
35) Hva er laveste vindhastighet for en orkan (+/-2m/s)? Vi regnet om rapporterte vindhastigheter over Florida, og subraherte og diskuterte før vi landet på 30m/s. 32,6m/s.
36) Hva er aldersgrensen på den nye Harry Potter filmen? Enighet om 11 år.
37) Hvor gammel må man være for å ta førerkort for buss? Vårt forslag var 20 år. 21 år burde vi muligens ha tatt.
38) 2p musikk- gruppe og år(+/-1). Vi hørte definitivt Nirvana, men det var uenighet om årstallet hvor vi til slutt endte på 1993 og bommet på 1989.
39) I hvilken by ligger Klippemoskéen? Jerusalem.
40) Oppsiktsvekkende dom i Sogn tingrett i forrige uke: retten mente kona fortjente å bli sparket etter utroskap.
41) Hvem er ansvarlig redaktør i VG? Bernt Olufsen var ukjent for alle.
42) Hvem vant 4x10km stafett for menn under VM i 1999? Vi trodde Italia var et trygt tips. Østerrike kom i alle fall som en overraskelse.
43) Hvilken litterær skikkelse het egentlig Rasmus Berg? Erasmus Montanus.
44) Hvorfor er 4. juli offentlig flaggdag i Norge? Dronning Sonjas fødselsdag.
45) Hvilken utmerkelse fikk Arne Brimi i forrige uke? Ridder av St. Olavs Orden.
46) Hvilken øy het tidligere Formosa? Taiwan.
47) (2p) Navn på to spanske enklaver i Nord-Afrika hvor mange marokkanere har forsøkt å ta seg inn. SES husket å ha pugget Ceuta (vel, egentlig fikk vi poeng for Ceuto) siden det var nesten umulig å huske. Melilla som først viste seg enklere å huske, var nå glemt.
48) Fullfør ordtaket "Blind høne ....". Eirik kunne "Blind høne finner også korn".
49) I hvilket parti er Vegard Martinsen leder? Vi trodde vi nylig hadde bommet på ham da det ble spurt om lederen i Kystpartiet, men denne gang bommet vi på Det Liberale Folkeparti.
50) 2p musikk- gruppe og år. Vi hørte Alphaville og prikket inn 1984.

15p/29 er lite å skrive hjem om. Totalt 35p/58 er vel noe av det svakeste vi har opplevd og plasseringen var skremmende nær bunnen; delt 17. plass- fortsatt av 19 lag. Laveste score i kveld var 28p, mens Uavgjortspesialistene og Fab4 delte førsteplassen med 50p. Utsalgsspørsmålet var en rangering av Sogndal, Hødd, Follo, Pors, Kongsvinger og Strømsgodset etter sluttabellen i 1. div. Rett rangering: Pors, Sogndal, Strømsgodset, Kongsvinger og Follo. Uavgjortspesialistene vant. Om vår egen innsats kan det vel bare sies at den var svak.

Ingen kommentarer: