fredag 11. november 2005

Stopp Pressen 8. nov 2005

Helle, Ståle, Christian, Eirik, Jenny og SES stilte til ny runde og nytt lavmål på SP i kveld. Første omgang var litt av en tankevekker for oss, mens vi i andre omgang presterte ganske normalt. Sammenlagt ble det imidlertid en riktig dårlig kveld.

Omgang 1:
1) 2p musikk- 2 artister og år(+/-1). Jenny gjenkjente Bryan Adams og MelC og nevnte først 1998. En del misforståelser (jeg antar i alle fall det var misforståelser etter som jeg aldri fikk regnskapet til å gå opp) omkring obskure fakta som årstallet for oppløsningen av Spice Girls, påfølgende soloalbum osv fikk oss imidlertid til å tro at 2000 ville være innenfor rammene av et sikkert svar.
2) Hvem ble ny styreleder i Vinmonopolet etter Harald Arnkværn? Dette må ha skjedd den dagen jeg glemte avisen på trikken. Christian var nærmest med "en dame". Faremo virket like greit som noe annet tips. Siri Beate Hatlen har jeg aldri hørt om.
3) (3p) Hvilke 5 italienske klubber spilte Per Bredesen for? 3p for 5 rette, 2p for 4 og 1p for 3. Bredesen er litt tidlig for oss, men vi hadde plukket opp AC Milan og hadde god tro på Lazio. Brescia, Sampdoria og Parma ble bom for Bari, Udinese og Messina og 0p.
4) Hvilken svensk forfatter skrev Juleoratoriet? Helle kom opp med Göran Tunström som var et ukjent navn for alle andre. Hun var ikke så sikker selv på hvor navnet kom fra og vi andre forstå-oss-påere likte å tro at et bak en så kjent tittel måtte det stå en for oss kjent forfatter. Resulatet ble Strindberg og nok et dumt poengtap.
5) (2p) Hva kalles hannen og hunnen blant storfuglene? Vi bommer regelmessig på disse dyrespørsmålene, men klarte i det minste å prikke røy for hunnen. Hannen var ikke helt overraskende tiur, men vi hadde mer tro på orrhane (jeg trodde i alle fall den var dugelig stor).
6) Hvem scoret Tuftes mål mot Vålerengen i helgen? Vi diskuterte nettop dette rett før start. Konklusjonen var et det var en med dobbeltnavn og noe utover det husket vi ikke. Det var enndog en notis i Aftenposten om dette på bordet foran oss (før quizen altså...) som nektet å opplyse oss om det. Jenny mente det var en Sjur, men det var ikke mye til dobbeltnavn. Bjørn Tore ble etter hvert akseptert. Sjur Marius Tomter - Sjur ville ha gitt poeng.
7) Hvor mange virvler er det i ryggsøylen (+/-1)? Forslag på 24, 32 og 39. Vi gikk av uklare grunner for det høyeste, men det er 33.
8) Hvem er leder for Stortingets kirke- utdannings- og forskningskomité? Vi har vel mer enn nok med sittende og avgåtte ministre og har ingen uttalte ambisjoner om å beherske komitéledere. Eirik mente at en Sandberg hadde fått en komité og det var vårt eneste alternativ. Han viste seg å lede transport- og kommunikasjonskoitéen. Ine Marie Eriksen (H) var rett kvinne på rett sted. En ærlig bom.
9) Hvem scoret første målet i kvinnenes cupfinale i helgen? SES husket Lise Klavenes.
10) Hvem fikk Nobels fredspris i 2000? Nobelpriser har ofte vist seg som et svakt punkt. Leger uten grenser fikk visst i 1999. I 2000 var det Sør-Koreas president Kim Dae Jung.
11) Hvor er Dhaka (tidligere Dacca) hovedstad? Burde være plankekjøring, men SES sviktet og i mangel av alternativer endte vi i Jemen. Bangladesh er jo ikke ukjent og et billig poengtap her. (Jeg ble stresset av de gapende hullene på svararket...)
12) Hva heter A-ha's nye album? Flere hadde lest det, men like mange hadde glemt det. Det skulle visst rime på Sanctuary, men viste seg å være Analogue.
13) 3p musikk - gruppe, år(+/-1) og navn på person som skrev original melodi. Nå husker jeg ikke lenger hva vi hørte, men originalen er i alle fall kjent og vi tilskrev den Alf Prøysen. Det viste seg å være Bjarne Amdal som burde krediteres. Gruppen som fremførte var for oss ukjent og Gåte var da også feil. Mener QM leste opp Eriksen som svar uten at jeg har hørt det navnet før på en gruppe. Vårt årstall ble 2003 som var bom for 1994.
14) (2p) I hvor mange OL deltok Trine Hattestad og hvor mange medaljer fikk hun? Vi telte korrekt opp fra 1984 til 2000, men mente hun hadde misset et OL på veien, så det ble 4 OL og en gjetning på 3 medaljer og 0p for 5 OL og 2 medaljer.
15) Hvor lang er tungen til en sjiraff (+/-3cm)? Vi tok litt i og gjettet 65cm. 45cm.
16) Hva heter Frankrikes statsminister? Dominique de Villepin.
17) Hva er sarabande? Dette har vi hatt før, og liksom den gang sto det mellom musikkstykke og dans. Vi valgte feil igjen.
18) Hvem spilte den kvinnelige hovedrollen i Hjortejegeren? Meryl Streep.
19) I hvilken bok finner man den onde ridderen Kato? SES var tidlig ute med Brødrene Løvehjerte, men Lindgren - og det gjelder for øvrig også Hagerup - har alltid noen onde ess i ermet. Denne gangen trumfet hun med "Mio min Mio". (Ligner de to fortellingene fryktelig på hverandre? Jeg blander dem i alle fall.)
20) Hvilken av de tre øyene, som hver er størst innen sitt fylke, er den største? Nøtterøy, Tromøya eller Hidra (ikke Hitra)? SES mente at Tromøya var stor nok til å være et bra svar, men Nøtterøy er visst større.
21) Hvorfra har champagnen Dom Perignon fått sitt navn? En bendektinermunk som krediteres for å ha funnet opp champagnen.
22) Hvem er Linn Ullmanns far? Ingmar Bergman.
23) I hvilket selskap er Idar Kreutzer konsernsjef? Eirik mente vi skulle til forsikring og vi kastet mynt mellom If og Storebrand- og bommet igjen.
24) Hvem var Norges første kvinnelige statsadvokat? Flere ville ha Lucy Smith og vi forkastet Ellen Holager Andenæs.
25) 2p musikk - gruppe og år(+/-1). Man gjenkjente Depeche Mode, men det kunne visstnok være fra hvilket album som helst så vi gjettet det nyeste og 2005. 1997.

Dette ble summert til 9p/33 i første omgang. Det er nesten utrolig at vi klarte å unngå å få mer- vi kunne vel ha fått like mye hver for oss- men dette var neppe en omgang hvor vi hadde gjort det skarpt uansett hvordan man teller. Svakeste score var, vel, nøyaktig 9p, og Ozonlaget toppet sammen med Hagemøbler 2 på 25p.

Omgang 2:
26) 2p musikk - gruppe og år(+/-1). Flere gjenkjente Blur, men årstallene satt ikke i dag og vi diskuterte oss igjen bort fra rett år, denne gang fra 1995 til 1993.
27) (2p) Norge har tatt 6 OL-gull i friidrett, 3 i spyd og Vebjørn Rodals gull på 800m i Atlanta. Hvem har tatt de to siste? Vi mente Hanne Haugland tok gull i høyde, men det viste seg å være i VM. Ingrid Kristiansen burde vel også vunnet noe, men det ble likevel feil. Ferdinand Bie i 5-kamp i 1912 og Helge Løvland i 10-kamp i 1920.
28) Hva er Spanias største turisattraksjon med over 10.000 besøkende hver dag? Vi trodde ikke Alhambra var så fordømt stort og gjettet Prado-muséet.
29) I hvilken tidligere sovjetrepublikk var det valg i helgen med påfølgende protester mot valgfusk etc? Aserbajdsjan.
30) Hvem skrev boken "Gymnaslærer Pedersen"? Christian var sikker på Dag Solstad.
31) I hvilket fylke er Suldalsvatnet største innsjø? Helle ville til Rogaland, men tapte myntkast mot Møre og Romsdal.
32) (2p) Hvilke 4 spillere er uaktuelle pga skader i Marit Breiviks VM-tropp? 2p for alle 4 og 1p for 3. Christian telte opp Hammerseng, Riegelhult og Nyborg, og mente i tillegg at Dyhre Breivang vanligvis var skadet, men glemte Hårsaker.
33) Hva er Norges Banks styringrente etter siste økning på 0,25% ? SES insisterte på 2,25%.
34) 2 av følgende navn betegner visst samme dyr: leopard, jaguar, panter og gepard. Det var stor stemning i laget for at jaguar og panter var samme dyr, men det var panter og leopard. Alle fire er jo faktisk er dyr så det kan lure hvem som helst.
35) Hvem spiller rollen som Tony Soprano i The Sopranos? Jenny tok James Gandolfino.
36) I hvilket legendarisk band spilte John Bonham trommer? Eirik og Jenny visste Led Zeppelin.
37) Hva slags skapninger var harpyier fra gresk mytologi? Christian visste at det var rovfugler med kvinneformer eller kvinnekropper el.l.
38) 2p musikk - artist og år(+/-1). Flere identifiserte Chris Isaak, men det var igjen så stort sprik i årsangivelsen at vi bommet på 1987 med 1991.
39) (2p) Hvem ble kåret til beste mannlige og beste kvinnelige artist i MTV Music Awards i år? Jenny tok både Robbie Williams og Shakira.
40) I hvilken by ligger Tempelhof flyplassen? SES var ganske sikker på Berlin.
41) I hvilket år foregikk Falklandskrigen? SES tok 1982.
42) EU's 4 friheter. Vi tok arbeidskraft (eller som fasit sa: personer) og kapital, men rotet oss bort på toll og hentet oss aldri inn for å oppnå varer og tjenester.
43) Hva betyr 'raljere'? Vi var først tungt inne latterliggjøring, men snakket oss igjen bort fra et poeng og endte, inspirert av rally(eng.), på samle.
44) Hva kalles øygruppen som Mallorca og Ibiza tilhører? Balearene.
45) Hvilken popmusiker var gift og ar barn med Debbie Row? Jenny kunne Michael Jackson.
46) Hvilket atomnummer har Nitrogen? SES og Ståle entes om 7.
47) Hva er Id al-Fitr? Helle assosierte det med en fest etter ramadan.
48) (2p) I tillegg til Hilde Gjermundshaug Pedersen og Marit Bjørgen, hvem gikk på Norges stafettlag som tok gull i Oberstdorf i år? Christian tok Skofterud og Størmer Steia.
49) Hvilken nasjon representerte Celine Dion i Melodi Grand Prix i 1988? Sveits.
50) 2p musikk - gruppe og år(+/-1år). Vi hørte en hit fra 90-tallet som alle gjenkjente men ingen husket Babylon Zoo. Vi fikk imidlertid endelig poeng for et årstall med 1995 for 1996.

Vi presterte ingen glitrende forestilling i andre omgang heller, men kunne i det minste telle opp 21p/32 som er sånn noenlunne hvor vi pleier å være. Totalt ble det kun 30p/65 og en delt 15. plass av 20 lag. Svakeste score var 17p og Ozonlaget vant med 54p. Med to jevne omganger hadde vi endt rundt en 7. plass som fortsatt er litt under forventningene. Når laget blir noe mer innkjørt, kommer vi vel til å prestere mer jevnt. Det første vi må fokusere på er å hente poeng på hva vi faktisk kan. Førsteomgangen i kveld fortonet seg som en øvelse i å unngå korrekte svar.

Ingen kommentarer: