fredag 25. november 2005

Stopp Pressen 22. nov 2005

Det ble noen omrokkeringer på laget i kveld etter mange forfall, men vi klarte å mobilisere fullt mannskap med Grethe, Espen, Ragnar, Christian, Eirik og SES. Runden var vel ikke mye å skrive hjem om for vår del. Noe under middels i begge omganger og en sluttplassering som gjenspeilte innsatsen.

Omgang 1:
1) 2p musikk - gruppe og år(+/-1). Vi hørte "Red, red wine" med UB40. Det var imidlertid uenighet om det var sent eller tidlig på 80-tallet, og vi endte litt i ingenmannsland med 1986. 1983.
2) I hvilken by ligger Trevifontenen? Roma.
3) På hvilket lands bekostning kvalifiserte Spania seg til fotball-VM? Slovakia.
4) Hva er et dagligdags navn på otitt? Vi var blanke og forsøkte å komme opp med dagligdagse sykdomer hvorav kun kikhoste viste seg å være en kandidat. Vi glemte meslinger.
5) Hvilken kanadisk musiker fylte nylig 60 år? Vi prøvde med Leonard Cohen, men det viste seg å være Neil Young som fylte den 12. nov- Christian bemerket at det var samme dato som Leonardo diCaprio som var aktuell i forrige runde.
6) Hvilken kjent nordmann var gift med sin kusine Nina Hagerup? Grethe tok Edvard Grieg.
7) Hvem har skrevet teksten "Vi vandrer med freidig mot"? Vi prøvde oss med Nordahl Grieg og vurderte ærlig talt aldri Henrik Ibsen.
8) Hva har Burkina Faso, Norge og Canada til felles? Vi tippet at det muligens satt en småkonge i Burkina Faso og at de alle er monarkier, og tenkte ikke på at de alle har hovedsteder som begynner med 'O'.
9) Hvilket sykehus i Norge er det eneste som utfører transplantasjon av hjerte og lunger? 50-50 og vi traff på Rikshospitalet.
10) Hva heter lederen for Vigrid? Etter store anstrengelser husket vi Tore Tvedt.
11) Hvor ligger Rasmus Meyers samlinger? Ragnar fikk en følelse for Bergen som viste seg å stemme. Bergen Kunstmuseum.
12) Hvem var Norges første kvinnelige student? SES mente å vite det, men Hansen, Pedersen, Gundersen, Olsen etc førte aldri til Cecilie Thoresen. Vi tippet til slutt Bonnevie som, åpenbart av andre grunner, har fått en universitetsbygning oppkalt etter seg av.
13) 2p musikk - gruppe og år(+/-1). Vi hørte "Living in a box" av gruppen med samme navn, men husket den definitivt som tidlig 80-talls- nærmere bestemt 1983 - mens fasit plasserte den i 1987.
14) Hva slags mat er brioche? SES har titt plukket opp slike på vei til jobb og visste at det er en fransk bolle eller frokostbrød el.l.
15) Hvilken musiker heter egentlig Georgios Panayiotou? George Michael.
16) Hva slags dyr er en tumler? Vi mente til slutt at det var en slags delfin og ikke et insekt eller en fisk, og det var vel det nærmeste vi kunne ha kommet en hval når man ser på alternativene vi hadde.
17) Hva kaltes heltene som hjalp Jason i jakten på det gyldne skinn? Christian prøvde forgjeves å gjenkalle gammel kunnskap, mens vi andre bare kunne hjelpe ved å stirre tomt på ham, men kom ikke nærmere enn hyperboreerne. Argonauter.
18) Hva er et annet ord for ligamenter? Det ble diskutert lenge om det kunne være sener eller leddbånd og til slutt ble begge akseptert.
19) I hvilken geologsk tidsperiode døde dinosaurene ut? Christian var ganske sikker på kritt.
20) (2p) Hva heter Londons 5 hovedflyplasser? 2p for 5 og 1p for 4. Heathrow, Gatwick og Stanstead var greie. Luton kom også raskt opp som kandidat, men vi glemte London City og svarte Bedford for å fylle opp (det går i alle fall jernbane gjennom sistnevnte by...)
21) Hvem har skrevet Ørneredet? Alistair MacLean.
22) Hvilken idrett bedriver Martinius Grov? Bueskyting.
23) I hvilken by utkomer Østlandsposten? Christian var sikker på Larvik.
24) Hvilket land tilhører øygruppen Dodekaneserne? Enighet om Hellas.
25) 2p musikk - gruppe og år(+/-1). Eirik gjenkjente en coverversjon av Led Zeppelin (tror jeg) og identifiserte etter hvert Pearl Jam, men plasserte den for tidlig i 1994. 1998.

Dette ga 18p/29 i første omgang og en delt 7. plass av 27 lag. Det var vel noen færre oppnåelige poeng enn det pleier, så dette var vel egentlig en ganske gjennomsnittsrunde. Vi kunne muligen hatt litt bedre uttelling på tidfestelsen av musikken vi hørte, og jeg burde ha kommet på den kvinnelige studenten, men alt i alt kan vi ikke klage på uttellingen. Svakeste score var 6p og noen hvis navn jeg glemte å notere, ledet med 23p.

Omgang 2:
26) 2p musikk - artist og år(+/-1). "Seasons in the sun" hadde alle hørt før, men ingen kunne huske Terry Jacks. Igjen var det stort sprik i laget når det kom til årstallet, og denne gang endte vi i helt feil ende med 1965. 1974.
27) Hvilket fotballklubb støtter Blåhvalene Supporterklubb? Sandefjord.
28) Hvem spiller den kvinnelige hovedrollen i filmene "Persona" og "Ann Magritt"? Enighet om Liv Ullmann.
29) Hva slags redskap blir Joan(?) drept med i en sang av The Beatles? SES husket Maxwell's silver hammer.
30) Hvilket fjelle er Afrikas nest høyeste? Mt. Kenya.
31) Hvilken norsk konge var Napoleon gudfar til? Fullstendig flopp av SES som svarte Karl Johan. Bernadotte/Karl Johan var riktignok på et tidspunkt en av Napoleons yndlinger, men det skal ikke mye åndsnærvær til for å forestille seg at en langt bedre kandidat her ville være Bernadottes sønn, Oscar I.
32) Hvem spilte kriminalbetjent Hermansen i Olsenbanden? Vi mente å vite det, men kom stadig tilbake til Sverre Holm (Benny). Vi resignerte med Wold som i alle fall var en bokstav på veien mot Sverre Wilberg.
33) Hvilken fofatter skriver om Vilhelm Thygesen? Espen var sikker på Jon Michelet.
34) Hva er et annet ord for hydrogencyanid? Enighet om blåsyre.
35) I hvilket hav ligger Istriahalvøya? Adriaterhavet.
36) Fullfør setningen: "Folk sier vel at Jeppe drikker, men de sier ikke.... hvorfor Jeppe drikker".
37) Hva slags kunstner var Jackson Pollock? Maler.
38) 2p musikk - gruppe og år(+/-1). Vi hørte noe veldig kjent som må hete noe i nærheten av "In the summertime" el.l, men igjen var vi blanke på artisten, Love in a spoonful ble til slutt vår gjetning, men det var The Kincks. 1967 viste seg imidlertid å være nær nok sannheten til å gi poeng. 1966.
39) Hvilket år: Ra 2 ekspedisjonen satt ut fra Marokko, Salvador Allende blir valgt til president i Chile og Jimi Hendrix dør. Det sto mellom 1969 og 1970, og det ble til slutt feil.
40) I hvilken klubb spilte Jan Derek Sørensen før han kom til Lyn siste gang? Borussia Dortmund.
41) Hva heter høyeste fjell i Australia? Enda et spørsmål vi mente å vite svaret på, men da Mt. Kosciuszko ble lest opp, var det skremmende ukjent og langt fra våre forslag som hadde utgangspunkt i at svaret skulle ligne Mt. McKinley.
42) I hvilken dansk animasjonsfil har Aksel Hennie alle stemmer i den norske utgaven? Det var litt forvirring omkring hvilken film det egentlig dreide seg om. Tiggerprinsen var det ikke, men derimot Terkel i knipe fra 2004.
43) Fra hvilket land kommer opprinnelig noe som hørtes ut som Röstie-poteter, men godt kan ha vært noe helt annet. Det skulle i alle fall regnes som en nasjonalrett i dette landet. Vi var blanke igjen (jeg klarte ikke engang å reprodusere spørsmålet!). Sveits.
44) I hvilket år ble freden i Brømsebro undertegnet? Vi hadde først 1645 på papiret, men i et forsøk på å sette det inn i en historisk sammenheng, bommet vi etter korrigering med noen hundre år.
45) Hva står DAB for i radiosammenheng? Digital Audio Broadcasting.
46) Hvem var første programleder for norske Jeopardy? Forbløffende mange husket Jens Bruun Pedersen.
47) Hvor ble den amerikanske uavhengighetserklæringen undertegnet? SES tok Philadelphia.
48) Hvem vant 20 km langrenn for kvinner i VM i Seefeld? Ikke Brit Pettersen men Grethe Ingeborg Nykkelmo.
49) Hvilken isbre er Norges nest største? Vi følte oss litt dumme da vi måtte stemme over Folgefonna og Svartisen og bommet.
50) 2p musikk - gruppe og år(+/-1). Vi hørte noe slikt som "I've been thinking about you" og Christian husket London Beat. 1989 ga poeng for 1990.

En litt mager runde med kun 16p/28 og vi falt til en delt 12. plass med 34p/57. 27 lag fullførte og laveste score var 27p. Fab4 vant igjen, denne gang med 48,5p, etterfulgt av Lucky Strikes med 47p.

Ingen kommentarer: