fredag 2. mars 2007

[Skien] Old Dubliner 1. mars 2007

Olaus, Ragnhild, Reidun, Vegard og Sigmund reiste seg fra forrige ukes svake omgang i den første runden i mars. Det var rekordhøy oppslutning med hele 24 lag.

Første omgang:
1. Hvor i Porsgrunn er det ønsker om å etablere en IKEA-filial ? Olaus var til slutt sikker på Moheim.


Ingvar Kamprad, grunnleggeren av IKEA

2. Når spiller Gjerpen hjemmekampen i neste runde i Europacupen ? Ingen visste, og vi satset på 18. mars. 25. mars.
3. Hvem spiller på Lundetangen i kveld ? Unni Wilhelmsen.
4. Hva slags dyr er en Dik-dik ? Ragnhild foreslo etterhvert hjortedyr, men vi fikk kun 0,5p/1, siden fasit sa liten antilope.
5. I hvilken by ligger Varoddbroen ? Olaus var sikker på Kristiansand.
6. Hvilken krig var det Norman Schwarzkopf ledet ? Vi svarte Operation Desert Storm, eller Gulf-krigen som fasit sa.
7. Hvor mange golfkøller er det lov å benytte på en runde ? Ikke 9, men 14.



Golfkøller

8. Hva er det som samles i et menasjeri ? Sigmund var sikker på dyr, men fasit ved opplesing var levende dyr, og vi tapte ufortjent et halvt poeng på noe vi visste. 0,5p/1.
9. Hvilket produktnavn avslutter slagordet «The future takes ...» ? VISA.
10. Hva er verdens eldste eksisterende flyselskap ? Vi var etterhvert fornøyd med tipset på British Airways. Royal Dutch Airlines/KLM.
11. Hvem spilte piano i Pelle Parafins Bøljeband ? Sig tok Leon Latex.
12. Hva er Koh-i-Noor ? En diamant.


Ikke Koh-i-Noor

13. Hva er avbildet på det walisiske flagget ? Vegard tok en drage.
14. Hva var Eidsvollsmennenes motto ? «Enige og tro til Dovre faller.»
15. Hvilken dronning har malt altertavlen i Skei fjellkirke ? Ragnhild tok raskt Dronning Margrethe II av Danmark.
16. I hvilken by ble bajonetten oppfunnet ? Vi kunne ikke gjette annet enn Bayonne.
17. Hva er det litt naïve navnet på Norsk lastebileierforbunds medlemsblad ? Her endret vi i siste liten Lastebilen til Lastebileieren og tapte ett poeng.
18. Hvilke to festivaler arrangeres årlig i Risør ? Kammermusikkfestivalen og Trebåtfestivalen var fasit, men det arrangeres tydeligvis mer enn disse også.
19. Hvor tung (+/- 500 g) er Oscar-statuetten ? Reidun var forberedt og svarte 3,85 kg. Fasit var 3,859 kg.


Bob Hope med en av sine Oscar

20. Hva er et onomatepoetikon ? Et lydhermende ord.
21. Bildespørsmål. 5 Oscar-vinnende filmer. a) var The Danish Poet; b) Ragnhild tok Babel; c) Ragnhild tok også Little Miss Sunshine; d) Sigmund gjenkjente Marie-Antoinette; e) var An Inconvenient Truth. 5p/5.

20p/25 holdt til en med Team Bakken delt tredjeplass, 1,5p bak Carl & Co, og 1p bak Noen. 24 lag deltok, og sisteplassen var tredelt mellom Dark Horse, Skeptisk II og Nålen på 8,5p.

Andre omgang:
1. Hvilke fire (0,5p for 3 rette) skal fredag gå herrestafetten i Sapporo ? Her var vi vel egentlig kun sikre på at Bjørndalen ikke var tatt ut, og at Lars Berger skulle gå. I tillegg satset vi på Svartedal, Northug og Hofstad, og manglet Rønning og Hjelmeseth.
2. Hvilken skuespiller fylte nylig 75 år ? Elizabeth Taylor.


Elizabeth Taylor som Kleopatra

3. Hvem har gitt ut «Nå har alle fått se'n, ikke bare de 1001» ? Rune Rudberg.
4. Hva er tegnet for A i enhåndsalfabetet ? Her hadde vi flere forslag, og siden ingen visste noe, svarte Sig håndflate. Knyttneve.
5. Hva kalles en enkel brødskive med pålegg på engelsk ? Ragnhild tok open sandwich.
6. Hvilken sang er strofene «If life seems jolly rotten, there's something you've forgotten» ? Always Look on the Bright Side of Life.
7. Hvor mange glass er det i en time ? Vi var først i ferd med å svare 4, men klarte å rette det til 2 i tide.
8. I hvilken tegneserie er figuren Snublefot ? Sigmund brukte noen minutter på å komme på Rødøye.
9. Hva slags plante er sephyr, corona og oda ? Flere visste jordbær.
10. Hva er det som kalles grisetryne i teater ? Vi ante ikke, og satset på hullet der suffløsen sitter. Lyskaster.
11. I hvilket år ble Lillehammer tildelt OL for 1994 ? Reidun mente Harald V hadde fylt 50 det året, og vi svarte 1987. 1988 var Vegards første forslag.
12. Hvilke fem (0,5p for fire) alkoholholdige ingredienser inngår i en Long Island Iced Tea ? Vodka var opplagt med, og Vegard mente også å vite at rom og gin inngikk. I tillegg satset vi på martini og cointreau. Vi manglet dermed tequila, som vi var innom. 0,5p/1.
13. Hva er en maiko ? En som studerer til geisha.
14. Hva er høyeste poengsum i kunstløp ? Sig tok 6p.
15. Hva slags spill er Gran Turismo ? Det er et bilspill.
16. Hva er USAs nest største by ? Vi mente, feilaktig, at byene på vestkysten ikke har spesielt mange innbyggere og satset på Chicago. Los Angeles har nesten en million flere innbyggere enn Chicago, men vi satset faktisk på den tredje mest folkerike byen.
17. Hva var det Vazelina Bilopphøggers skulle lage i kryssfinér på sløyden ? Surfbrett.
18. Hvilken side av vegen kjører japanerne på ? Her var laget delt, med tre som ville tippe venstre og to høyre. Demokratisk innstilte som vi er, fulgte vi flertallet.
19. Hvem kronet Napoléon til keiser ? Sigmund visste at det var han selv.


Etter å ha kronet seg selv, ville den nye keiseren ha en keiserinne

20. Hva er fargen på nesen til Max Mekker ? Sigmund var nesten sikker på at den er grønn.
21. Musikkspørsmål. 5 titler. a) var vi veldig nærme med Vegards forslag på «Travelling man» på, men det skulle være «Travelling band». 0,5p/1; b) Vegard tok «Needles and Pins»; c) klarte vi ikke med «Always Another Lover». «Alone»; d)Vegard tok «Tracks of My Tears»; e) svarte vi «Breakfast in America» på, mens det var «Logical Song». 2,5p/5.

17p/25 og 37p/50 holdt til en tredjeplass. Team Bakken tok en ny seier med 39p, foran Landkrabbene med 38,5p. Begge var best med 19p i andreomgang. Bak oss fulgte 4: Carl & Co og Señorene (36), 6: Quizzy Tunes og Evil Death (35), 8: Turboneger (33), 9: Noen (32,5), 10: Team Deadline (31), 11: Rikkes lakeier (30,5), 12: Snusmumrikkene og De ustabile (28,5), 14: Flash Exposures og De uvitende (26,5), 16: Jokke og (26), 17: Beer Nuts (24,5), 18: Kremen fra Brekka (23), 19: Anne Maries (22), 20: Frustrerte frøkner (20,5), 21: Dark Horse og Nålen (18,5), 23: Skeptisk (17,5) og 24: Skeptisk II (16,5).

En veldig god spredning på poengsummene, samtidig som alle fikk endel poeng og ingen var i nærheten av full pott, forteller om en godt komponert quiz.

Pottspørsmålet gikk denne gangen til Nålen, som gjettet svane på spørsmålet om hvilket dyr som symboliserer et fallende aksjemarket. Korrekt svar er bjørn, og 1645 kroner går videre til neste uke.

Bilder fra Wikipedia

Ingen kommentarer: