fredag 16. mars 2007

Highbury 8. mars 2007 - Munkholm VI, runde 9

Ragnar, Espen, Sigrun, Daniel og SES gjennomførte en meget god runde som vi kunne ha vunnet om vi hadde holdt tunga rett i munnen.

Omgang 1:
1) Hvilken norsk kjendis har iflg sladderpressen nylig brudt sitt forhold med 22-årige Erik Høye? Daniel mente å ha lest noe lignende om Sandra Lyng Haugen.
2) Hvem meddelte denne uken at han gir seg som trener for damelandslaget i alpint? Finn Christian Jagge.
3) Hva er navnet på kontorbyggvirksomheten i Statsbygg som ble skilt ut som eget selskap 1. juli 2000? Sigrun husket Entra.
4) I hvilken avis var Steinar Hansson sjefredaktør 1995-2001? Dagsavisen eller Arbeiderbladet.
5) (2p) Hvilke 2 grupper har representert Norge i Melodi Grand Prix på 2000-tallet? Wig Wam (2005) var kjent, mens Sigrun også husket Charmed (2000).
6) Hvilket navn er neste i rekken; Nicky Hilton, Michael Wilding, Michael Todd, Eddie Fischer? Ragnar gjenkjente navnene som Elizabeth Taylors ektemenn og vi prikket Richard Burton.
7) Hvilken idrett drev Kenji Ogiwara med? Kombinert.
8) Hvilken type produkt er dette 2 eksmpler på?
i) Nilfisk Alto C120 1-6 til kr. 1965.
ii) Kärcher K5.20M til kr. 2250.
Det sto mellom støvsugere og høytrykkspylere og vi gikk for det siste siden ingen ved nærmere ettertanke kunne huske en Kärcher støvsuger.
9) Hvilket gudepar i norrøn mytologi hadde sønnen Mode og datteren Trud? Vi mente etter hvert at Tor måtte være involvert men kunne ikke huske Siv til tross for at vi har hatt det før.
10) Hva het Petter Næss sin film fra 2004 om en 16-årig jente som var den eneste i sin krets som ennå ikke hadde debutert seksuelt? Sigrun tok Bare Bea.
11) I hvilken by ligger Petronas Towers? Kuala Lumpur.
12) Hvem har skrevet boken "Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet"? Prinsesse Märtha Louise.
13) Hvilket fornavn er felles for en detektivromanskikkelse det er skrevet en rekke bøker om, en tidligere amerikansk presidentfrue og en by i Frankrike? Nancy.
14) Hvilket band har utgitt sanger som Oldiser, Invitert, Frelst og Sørgelig? Sigrun gjenkjente titler av Jokke og Valentinerne.
15) Hvilken by regnes som Norges eldste? Tønsberg.
16) Hvilken kroppsvæske heter saliva på latin? Spytt.
17) Hvor mnage fylker anløper Hurtigruta? 8.
18) Hvilket japansk utropsord er sammensatt av ordet for 10.000 og ordet for "år"? Vi kjente ingen andre japanske utropsord enn Banzai.
19) Hvilken artist har utgitt albumene " Two way monologue" og "Duper Sessions"? Sigrun visste Sondre Lerche.
20) Fra hvilket dyr kommer melken som cheddarosten lages av? Her var vi faktisk usikre, men etter å ha eliminert aktuelle kandidater, satt vi igjen med Kua.
21) I hvilket nåværende land lå de historiske områdene Pontos, Bitynia, Galatia og Pergamon? Det satt langt inne, men vi kom frem til Tyrkia.
22) I hvilken amerikansk delstat er Nashville hovedstad? Tennessee.
23) Knut på rett sted. Kombinér:
a) Knut Boye b) Knut Buen c) Knut Anton Mork d) Knut Reiersrud
i) Bluesklubb ii) Handelsbanken iii) Landskappleiken iv) Norges Handelshøyskole
Boye og Mork bød på noen problemer, men vi klarte å sette sammen a-iv, b-iii, c-ii, d-i.
24) Hva kalles personen som beskrives slik i sangen: "Han har så sterke, faste never, og slike silkebløte kinn, og i en silkeseng han lever, der har han også ranglen sin." Sigrun dro kjensel på Lykkeliten.
25) Hvilken festival omtaler seg selv som Norges største kirke- og kulturfestival og finner sted i Trondheim? Utover et tips på Norske Kirkedager el.l. var vi ganske blanke på Olavsfestdagene.

24p/26 i første omgang ga oss en delt ledelse med Go Ahead Eagles. Vi rotet vel bort et poeng ved ikke å huske at Siv var Tors kone, men utover det kan vi neppe klage på manglende medgang. Retardos og Paradokset fulgte på 3. plass med 23p og 5 lag delte 5. plassen med 22p. Laveste score av 21 lag endte på 13p.

Pausespørsmål: Hvilken planet har noenlunne samme størrelse som Jorden? De fleste visste naturlig nok at det var snakk om Venus og vi vant ingen runde med gratis forfriskninger i den påfølgende loddtrekningen.

Omgang 2:
26) Hva het datterdatteren av en berømt amerikansk avismagnat som ble kidnappet og senere selv dukket opp som kriminell, bl.a. i et bankran i 1974? (Begge navn kreves). SES husket Patty Hearst.
27) Anagram. Norsk fotballspiller: ENTER MANDARINS. Daniel satt sammen Martin Andresen.
28) Er Melkeveien en elliptisk, spiral eller irregulær galakse? Spiral.
29) Hvem skrev romanen Mysterier fra 1892? Knut Hamsun.
30) Fra hviket land kommer den 4 år gamle gutten som Angelina Jolie ønsker å adoptere? Vi hadde ikke involvert oss i denne adopsjonssaken og lurte på om det kunne dreie seg om Namibia etter hennes fødselsshow, eller om hun gikk i Madonnas fotspor og satset på Malawi. Noen nevnte også Kambodsja, men nærmere enn det kom vi ikke Vietnam.
31) Hva heter kvinnen som brukes som et symbol for Frankrike? Marianne.
32) Hvor mange Mosebøker er det i Bibelen? 5.
33) Hvilken sovjetleder døde i 1982? Leonid Bresjnev.
34) I hvilken skrekkfilmserie skapt av Clive Barker møter man den djevelske Pinhead? Espen husket Hellraiser.
35) Hvilken plantefamilie tilhører slektene flangre, nattfiol og skogfrue? Sigrun tegnet noe Espen mente så ut som en orkidé og vi scoret på orkidéfamilien eller marihåndfamilien.
36) Fra hvilket land kommer vinen Jacob's Creek? Australia.
37) I hvilket fylke ligger Ognastrand? Vi traff litt heldig på Rogaland.
38) Nevn ett år da George Washington var president i USA. Ragnar var sikker på 1789-1797.
39) I hvilken by utkommer Rogalands Avis? Vi var svært usikre, men gikk til slutt for det mest åpenbare alternativet og traff på Stavanger.
40) Kombinér blader og temaer.
a) Edge b) Klassiker c) Miba
i) Bil ii) Dataspill iii) Modelljernbane
Vi var sikre på Edge-dataspill og hadde opprinnelig korrekt kombinasjon for øvrig, men rotet det til mot slutten da vi mente at Miba kunne være en forkortelse inneholdende både motor, bil, automobil og andre bilrelaterte elementer. a-ii, b-i, c-iii.
41) Hvem er Kate Middleton kjæresten til iflg ukepressen? Prins William.
42) Hvilken kommune er Norges minste etter folketall? Utsira.
43) Hvor mange kubikkcentimeter går det på en liter? 1000.
44) Hvilket parti tilhørte tidligere statsminister Lars Korvald? KrF.
45) I hvilken by bor Gustav Lorentzen alias Ludvigsen? Trondheim var vår første innskytelse og ble stående som vårt svar. Vi var imidlertid veldig usikre på hvem som var hvorfra av Knutsen og Ludvigsen og Bergen var en het kandidat helt til det siste.
46) Hva heter hovedkarakteren i animasjonsserien om en gul svamp med øyne, munn, hender og føtter som går rundt i hvit skjorte og sort slips? QM ville ha et 2-delt navn og Espen foreslo Sponge Bob. Fasit ville imidlertid ha SpongeBob SquarePants eller SvampeBob Firkant.
47) Hvilken avistegner blir overrakt St. Olavsorden ridder av 1. klasse 15. mars i år? Finn Graff.
48) Til hvilken hovedstad kommer man etter en kort reise rett øst fra Wien? Daniel var sikker på Bratislava.
49) Hvilket fransk ord brukes om en treff eller berøring innen fektesporten? Touchè.
50) 5p om dyrs geografiske tilhørighet. Plassér følgende dyr i rett verdensdel:
a) Flodhest. Afrika.
b) Mandrill. Ragnar ville til Afrika nok en gang.
c) Svartbjørn. Amerika.
d) Gråkenguru. Oseania.
e) Sobel. Vi plasserte den i Russlandstraktene, men kunne ikke helt avgjøre om det dreide seg om Asia eller Europa. Fasit slo fast at sobelen ikke lever vilt i Europa og at vi valgte feil.

24p/29 i 2. omgang var vel litt i underkant av en veldig god omgang, og vi endte på en delt 2. plass med Go Ahead Eagles og 48p/55. Retardos vant med 49p mens Paradokset tok 3. plassen med 47p. 20 lag så ut til å fullføre og laveste score var 22p. Dette var en runde vi kunne ha vunnet og det var litt bittert å komme til kort med kun 1p som vi hadde flere sjanser til å plukke både i første og andre omgang.

Ingen kommentarer: