fredag 16. mars 2007

[Skien] Old Dubliner 15. mars 2007

Både Ragnhild og Reidun måtte melde forfall til dagens runde, men Thomas og Torjus stilte opp sammen med Olaus, Vegard og Sigmund, så vi kunne stille fullt lag.

Første omgang:
1. Hvilke to band spilte ved åpningen av Katakombene lørdag ? Vi visste lite, men noen mente at Pål Jensen hadde spilt. Vi svarte også Jeff Berg Inc. Magre Benum og Popheads.
2. Hva heter Odd Grenlands nye spiss ? Torjus var forpliktet til å ta [Zbynec] Pospech.
3. Hva er Troms' største avis ? Nordlys.
4. Hvor mange sett spilles i vollyball ? Maksimum 5.
5. For hvilket TV-program er Brita Garden og Pål Thoresen programledere ? Frokost-TV på NRK.
6. Hva er Derricks fornavn ? Vi hadde mange gode forslag, og satset på Fritz. Stefan var ikke blant forslagene.


Aus der Reihe !


7. Hva innen musikk sto TAFKAP for på 90-tallet ? Sigmund tok etterhvert The Artist Formerly Known As Prince.
8. Hva er nykkelpiga (sv.) ? Her var flere overbeviste om at det dreide seg om en fisk, og vi svarte sild. Marihøne.
9. Hvilken dag, innstiftet av Kennedy, ble markert 15. mars ? Vi gjettet på en dag for rettferdig handel, men vi skulle fram til Verdens konsumentrettighetsdag (World Consumer Rights Day).
10. Hvilke 5 land i verden slutter på l ? Vi klarte etterhvert alle: Brasil, Israel, Nepal, Portugal og Senegal.
11. Hvilken kvinnelig forfatter er det statue av i Slottsparken ? Vi vinglet mellom Camilla Collett og Sigrid Undset, og valgte feil.
12. Hvilket land grenser til eller inneholder 4 av verdens 10 største innsjøer. Det var tre kandidater, og til slutt ville Vegard satse på USA, Thomas på Canada, mens flertallet sørget for at vi svarte Russland. I ettertid viser det seg at det nok kan diskuteres om svaret er korrekt, men Wikipedia støtter fasit.
13. Hva er de syv (0,5p for 5) store Kanariøyene ? Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura ble raskt satt ned, og Olaus tok etterhvert også La Gomera og sikret oss 0,5p/1. Vi manglet La Palma og El Hierro.
14. Hvilken matretts dag var det 14. mars ? Vi fikk nok hint til at vi klarte pannekaker.
15. I hvilken bok og TV-serie opptrer Kunta Kinte ? Røtter
16. Hvilken by med omtrent 50 000 innbyggere ligger omtrent 160 km fra Oslo langs E18 og 184 km fra Kristiansand ? Skien.
17. Hva kalles rapporten om Valla-Yssen-saken ? Fougner-rapporten.
18. Hvilke Telemarkskommuner inngår i Vestmar ? Her bommet vi kapitalt med Bø, Nome, Notodden og Sauherad. Rett svar er Drangedal og Kragerø.
19. Hvem ble Mata Hari dømt for å ha spionert for ? Sigmund svarte Østerrike-Ungarn. Tyskland.


Mata Hari

20. Fra hvilket land kommer Kahlua ? Flere var overbeviste om at det er fra Hawaii, og følgelig svarte vi USA. Mexico.

21. Bildespørsmål. Vi skulle fram til de norske titlene på fem livsstilsprogrammer på TV. a) ikke Ryddepatruljen, men Ekstrem rengjøring (How Clean Is Your House); b) Kaoskontroll; c) noen gjenkjente Tid for hjem; d) vi bommet litt på tittelen med Tina kjøkken, som skulle være Tinas mat (Tinas kök), men vi fikk 0,5p; e) tok Sig: Motepolitiet (What Not To Wear). 3,5p/5.

14p/25 var en gedigen nedtur, og vi lå på en tredelt tiendeplass med Noen og Dårekisten. Team Bakken knuste all motstand med 24p, fulgt av Landkrabbene med 19,5p og Wealthy Flag Manufacturers med 17,5p. Nederst av 19 lag lå Skeptisk med 9,5p. 10 lag lå i området 14p–17,5p.

Andre omgang:
1. Hvilken ny Hollywood-film er bannlyst i Iran ? Dette hadde vi ikke fått med oss, og vi svarte Music and Lyrics, som sikkert bedre fortjener bannlysingen enn 300.
2. Hvem vant Solprisen i år ? Trond Kirkvaag.
3. Hva heter lederen av P3-programmet hvor Marianne Aulie nylig påsto at hun hadde blitt forsøkt dopet ned og voldtatt av Mari** Hol** og Mort** Ab** ? Mina Hadjian.
4. Hvem skrev Artenes opprinnelse ? Charles Darwin.
5. Når (±5 år) ble den første norske pengeseddelen utgitt ? Sig foreslo 1819, i tilfelle det skjedde i forbindelse med selvstendigheten i 1814. 1695.
6. Hva betyr sub rosa (lat.) ? Sigmund tok i fortrolighet.
7. Hva må parres for å få et muldyr ? En eselhingst med en hestehoppe.
8. Hvor mange (±20) medlemmer er det i det britiske underhuset ? Vi satset etterhvert på 460, som var langt unna fasits 650. Norsk og engelsk Wikipedia er begge uenige i dette, med henholdsvis 659 og 646.
9. Hvem begikk selvmord med slangegift 30 f.Kr. ? Kleopatra.


Kleopatras død av Reginald Arthur

10. Hvilken fugl er den eneste som kan svømme, men ikke fly ? Pingvinen.
11. Hvem spilte Che Guevara i Evita ? Antonio Banderas.
12. Hvor på kroppen er det tynnest hud ? Olaus ivret mest for øyelokket.
13. I hvilket fylke ligger Biri Travbane ? Her brukte vi mye tid på å diskutere de forskjellige byenes plassering omkring Mjøsa, men vi var egentlig alle enige om at svaret var Oppland.
14. Hvor holdes Festspillene i Nord-Norge ? Thomas tok Harstad.
15. Hvilken farge er det på Granny Smith-epler ? De er grønne.
16. I hvilket band het kordamene Pepsi og Shirley ? Wham!
17. Hva kalles Opel i Storbritannia ? Vauxhall.
18. Hvilken dyreart er størst etter vekten på samtlige individer ? Vi satset på maur. Krill.
19. Hvem vant herrenes skisprint i Drammen ? Thomas tok Børre Næss.
20. Hvilken ny stilling får Jan Egeland i FN ? Ikke leder av UNESCO, men spesialrådgiver for den nye generalsekretæren Ban-Ki Moon.
21. Musikkspørsmål. Fem filmtitler. a) Her var vi mest uenige, men tilhengerne av Rocky vant; b) Top Gun; c) vi fikk noen hint som gjorde at vi satset på Music and Lyrics; d) Haisommer; e) Mission Impossible. 5p/5.

20p/25 var best i andre omgang, og vi havnet på 34p/50, som holdt til en fjerdeplass. Team Bakken holdt unna, og vant med overlegne 43p. Deretter fulgte 2: Landkrabbene (36,5), 3: Quizzy Tunes (34,5), 4: Qeng Ho (34), 5: Wealthy Flag Manufacturers (33,5), 6: De ustabile og Carl & Co (31,5), 8: Señorene (30,5), 9: Team deadline (12,5), 10: Noen (28), 11: Jokke og (27), 12: Dårekisten og Flash Exposures (26,5), 14: Frustrerte frøkner (25,5), 15: Anne Maries (25), 16: Beer Nuts (24,5), 17: De uvitende (23,5), 18: Skeptisk (21,5) og sist på 19. plass Kremen fra Brekka med 20p.

Potten kom opp i 4285 kroner, og det gikk tre spørsmål før noen klarte svare rett. Flash Exposures bommet både hva en ekspert på forsikringsmatematikk heter – ikke assurandør, men aktuar – og på hvilken vektenhet som brukes ved veiing av edle metaller. Her burde vel karat blitt godtatt, men svaret var ounce. Team Bakken fikk så spørsmål om hvilke to byer Estonia gikk da den forliste. Stockholm og Tallinn var korrekt.


Estonia


Bilder fra Wikipedia

Ingen kommentarer: