fredag 30. mars 2007

[Skien] New Mets Sportsbar 29. mars 2007

På grunn av brannen i Kongens gate var det ikke mulig å holde quiz på Dubliner denne uken, men Geir og Hilde installerte seg på Mets, og 20 lag fulgte med. Qeng Ho stilte litt redusert, med frafall fra Ragnhild og andre aktuelle. Olaus, Reidun, Vegard og Sigmund stilte likefullt, og gjorde en grei innsats, men var nok en gang i svakeste laget til å være i nærheten av seieren.

Første omgang:
1. Hvilket TV-program har sin siste sending 27. april ? Først og Sist.
2. Hvor mange tilskuere vil det være plass til på åpningskampen på Grenland Arena, Odd Grenlands nye hjemmestadion ? Vegard mente det var 5600 eller 5800, og klarte å satse på rett tall.
3. Hva heter det franske presidentpalasset ? Elyséepalasset.
4. Hvor starter Vasaloppet ? Reidun foreslo etterhvert Sälen.
5. Hva er verdens største flygende fugl ? Her var vi raske med å svare albatross, som vel alle var enige om. Kondor.
6. Hvem spiller Leonora i Sesam stasjon ? Reidun kom etterhvert på Sissel Ryen.
7. Hva var Espen Lind tidligere kjent som ? Sway.
8. Hva betyr musikkuttrykket animoso ? Sig foreslo livlig.
9. Hva er hovedingrediensen i lakk ? Til tross for lange diskusjoner, klarte vi kun delvis å enes om å foreslå linolje. Ingen var inne på harpiks.
10. Hvilken norsk artist sang i 40 000 fots høyde tirsdag ? Ingen visste noe om dette, og vi gjettet Cristel Alsos. Magnet.
11. Hvem feiret bursdag natt til mandag med konsert i Madison Square Guarden ? Reidun mente det kunne være Elton John.
12. Hvorfor ble sommertiden innført i 1916 ? Her lurte vi litt på spørsmålsformuleringen, men svarte uansett at den ble innført for å utnytte sollyset bedre. Å redusere strømforbruket ble også godtatt.
13. Hvem har hovedrollen i filmen Nr 23 ? Jim Carrey.
14. Hva har jeg-personen på seg i «Ti tusen tommeltotter» ? Selbuvotter, storsko og stilongs med strekk.
15. I hva konkurreres det i Ryder's Cup ? Sig mente golf.
16. Hvor høyt ligger Nordkapp ? Laget var i villrede og satset på Vegards innskytelse på 11 moh. Vi var langt unna fasits 300 moh, selv om det ble gitt slingringsmonn på 30 moh.
17. Hva kalles en motor montert bak på en bil ? Hekkmotor.
18. Hvilken by kaltes Viken i vikingtiden ? Oslo.
19. Hva heter Kirkens Nødhjelps innsamlingsaksjon i år ? Ikke Hjelp til Sudan, men Forglemmegei.
20. Om hvem handler filmen La Vie en Rose, som har premiere 30. mars ? Edith Piaf.
21. Bildespørsmål. Vi skulle frem til fem krimforfattere. a) Dan Brown; b) Reidun gjenkjente P.D. James; c) Gunnar Staalesen; d) Henning Mankell; e) trodde vi var Liza Marklund. Karin Fossum. 4p/5.

19p/25 holdt til en delt femteplass, to poeng bak Team Bakken. Dårligst an lå Frustrerte frøkner med 10,5p, mens det var ganske god spredning på lagene ellers.

Andre omgang:
1. I hvilken kirke ble Sven O. Høiby bisatt ? Olaus og Reidun kom fram til Oddernes.
2. Hvor mange (±1000) arbeidsløse er det i Norge ? Vi satset for lavt med 23 000. 52 059.
3. Hvem holdt konsert i Ibsenhuset lørdag ? Ingen visste, og vi satset på Jonas Fjeld. I ettertid husket vi å ha hørt nevnt Morten Abel.
4. Hva heter den nye konkurrenten til Wikipedia ? Sig skrev Micropedia, i tilfelle det skulle være et påfunn fra Microsoft, men det dreide seg om Citizendium.
5. Hva er det letteste metallet ? Vi var enige om aluminium. Litium.
6. Hva kan utvinnes av tyrirot ? Tjære.
7. Hvilken elv renner gjennom Baghdad ? Tigris.
8. I hvilken idrett benyttes Adelskalenderen som en form for rangering ? Vi hadde ingen anelse, og satset på skyting. Skøyter.
9. Hvem spilte Cruella de Ville i filmen 101 dalmatinere ? Glenn Close.
10. I hvilken by utkommer Fjelljom ? Nå er ikke Røros en by, men en bergstad, men vi satset allikevel rett.
11. Hva er hovedingrediensen i lomper ? Poteter.
12. Hva er «Midtens rike» ? Kina.
13. For hvilken organisasjon ville Julianna Skakkeland strippe til inntekt ? Vi klarte å enes om Frelsesarmeen.
14. Hvilke to kiosker ble forsøkt ranet tirsdag ? Reidun husket Mix, og til slutt gjettet vi også på Pizza-hjørnet og bommet på Rudolfs kiosk.0,5p/1.
15. Hva heter hjelperen til Hercule Poirot ? Igjen var vi totalt uvitende, og gjettet Jean-Jacques, mens det skulle være Cpt. Hastings.
16. Fra hvilket land reiste Jonas Gahr-Støre med uforrettet sak onsdag ? Det var nok en gang Reidun som kom på rett svar etter mye diskusjon, og satte Saudi-Arabia.
17. Hvor mange millioner egg blir forbrukt i påsken ? Vårt anslag på 40 millioner var langt unna fasits 23 millioner.
18. Hvordan lyder Fjellvettregel 8 ? Vi satset på «Vend i tide: Det er ingen skam å snu !».
19. Hvilken karakter er det som har uflaks i fjellet ? Severin Suveren.
20. Bildeoppgave. Vi ble servert et bilde av en buss med klar tilknytning til Skien og skulle finne hva forkortelsen STB står for ? Skien-Telemark Bilruter.
21. Musikkopppgave. Vi skulle fram til fem country-titler. a) var Janis Joplin med «Me and Bobby McGee»; b) var også enkel: Dolly Parton med «Jolene»; c) var Tammy Wynette og «Stand By Your Man»; d) var Kenny Rogers med «The Gamber» som kun Vegard visste var tittelen; e) var Toby Keith (som vi ikke gjenkjente) med «I Love This Bar» som Vegard tok også før refrenget gjorde det pinlig åpenbar. 5p/5.

17,5p/25 i andre omgang og 36,5p/50 totalt gjorde at vi ramlet ned til 6. plass. Landkrabbene hadde som vanlig en god andreomgang og vant med 42,5p. Deretter fulgte 2: Team Bakken og Noen (40), 4: Quizzy Tunes (39), 5: Señorene (38,5), 6: Qeng Ho (36,5), 7: Carl & Co (35), 8: Par i hjerter, De ustabile og Turboneger (31), 11: De uvitende og Muggens disipler (30), 13: Kremen fra Brekka (28,5), 14: One Man Team (28), 15: Flash Exposures, Beer Nuts og Jokke og (26), 18: Frustrerte frøkner og De sosiale (24,5) og sist, 20: Dolus Eventualis med 22,5p.

Pottspørsmålet gikk til De ustabile som ikke visste hvilken dag Europadagen er, og gjettet 26. mars. Det er 9. mai og 2450 kroner går videre til neste uke.

Ingen kommentarer: