tirsdag 27. februar 2007

Highbury 22. februar 2007 - Munkholm VI, runde 7

Tor, Ragnar, Daniel, Sigrun og SES utgjorde kveldens lag. Vi fulgte opp de seneste ukenes underprestasjoner og ble i kveld litt uventet alvorlig avslørt i geografi.

Omgang 1:
1) Hvilken tidligere amerikansk president skal besøke Tromsø 20. mai og Bergen 2 dager senere? Bill Clinton.
2) Hvem er Stine Merete Østvold gift med? Kjetil André Aamodt.
3) Hvilket norsk ishockeylag holder supporterne Red Beavers med? Vi ante ikke, men grep fatt i farven og tippet Stjernen som var det eneste røde hockeylaget vi mente passet.
4) (2p) Hvilke 4 øyer utgjør De store Antiller? (1p for 2-3, 2p for 4) Det var litt ubehagelig å innse at vi sannsynligvis ville tape poeng her. Vi var riktignok korrekt inne på de store store øyene vi kjente i området; Cuba, Jamaica og Hispanola. I tillegg kom Puerto Rico. Vi hadde imidlertid ingen tro på at de tilhørte Antillene og gikk for noen litt tilfeldige Saint'er som vi ikke kjente størrelsen på. Med litt åndsnærværelse hadde vi gardert opp for i alle fall 1p.
5) Sangtittel: "Det synger i vanter og slag på ny". Sigrun assosierte dette med seilskuter og vi traff litt heldig med Skomværsvalsen.
6) Fra hvilket fylke er Thorbjørn Jagland valgt inn på Stortinget? Buskerud.
7) Hva betyr forstavelsen tetra? 4.
8) I hvilket fylke finnes Thamshavnbanen, en av Norges første elektriske jernbaner og nå et museum? Sigrun visste Sør-Trøndelag. Banen går visst fra Løkken Verk til Thamshavn på Orkanger.
9) Hva het TV-serien fra 2004 med Robert Stoltenberg i de fleste rollene (ikke Borettslaget)? Hundehjørnet.
10) Omtrent hvor mye data er det plass til på en vanlig brennbar CD? Ca. 380MB, ca. 700MB eller ca. 1440MB? Ca. 700MB.
11) Hvilken nasjonal festdag feires i USA 4. torsdag i november? Thanksgiving.
12) Hva heter øydistriktet i Nordland hvor man bl.a. finner Norges 3. største øy, Langøya? Det viste seg at vi ikke kunne skjelne melom Lofoten og Vesterålen.
13) Hvilken grad i Sjøforsvaret tilsvarer Hærens generalmajor? Kontreadmiral.
14) Hvem var programleder både for radioprogrammet 10 i skuddet og TV-programmet Da Capo? Vidar Lønn Arnesen.
15) Hos hvilke pattedyr kalles gamle hanndyr sølvrygger? Ragnar visste gorilla.
16) I hvilken idrett har prinsesse Märtha Louise hevdet seg? Daniel var sikker på sprangridning, men hestesport holdt for poeng.
17) Fra hvilket fylke kommer kvinnefotballaget Klepp? Rogaland.
18) Hvilken stilling innehar Michael Hayden? Porter Goss og George H. W. Bush er blant hans forgjengere. CIA-sjef.
19) I hvilken James Bond film ble sitatet "A martini, shaken not stirred" første gang brukt? Vi var som vanlig på gyngende grunn når det er snakk om James Bond. Ragnar var riktignok innom Goldfinger, men vi kunne like godt gjette den første av filmene, Dr. No.
20) Hvem ble øverstkommanderende for sørstatshæren fra 1862 i den amerikanske borgerkrigen? Robert E. Lee.
21) Hvilket land har internettkode kz? Kasakhstan.
22) Hvilket bilmerke har modellen Accent? Hyundai.
23) Hvilken plante har sitt navn etter det greske ordet for testikkel? Vi gjettet tistel på måfå. Orkidé har visst fått navn fra "orchi", gresk for testikkel.
24) Hva het den italienske westerntegneserien skapt av Gian Luigi Bonelli og Aurelio Galleppini, som i mange år ble utgitt i Norge, gjerne i egne tegneseriehefter? Tex Willer var ikke ukjent, men vi tenkte vel på ham som mer, vel... amerikansk. Blueberry ble derimot vårt tips og riktignok er han av europeisk opprinnelse, men fransk sådan og skapt av Jean-Michel Charlier og Jean "Moebius" Giraud.
25) Hva het Japans keiser 1926-89? Hirohito.

20p/26 var langt fra noen toppnotering og plasserte oss på 7. plass av 18 lag, poenget bak Magnum, Familien og Gundermetoden. Paradokset og Go Ahead Eagles ledet med hele 25p hver. Lavest score var 7p.

Omgang 2:
26) Hvilken kleskjede ble åpnet av Frank Warner i 1967? Dressmann.
27) Hvilket fornavn er felles for en person som har spilt både i Dynastiet og i filmen Love Story, fetteren til profeten Muhammed og inngår i et alter ego til Sacha Baron Cohen? Ali.
28) Hva heter russeren som regnes som opphavsmannen til det periodiske system? Dmitri Mendelejev, Mendeleyev eller Mendeleev. Vi snublet litt i konsonantene, men fikk poeng.
29) Hva heter politimannen Georges Simenon har skrevet en rekke bøker om? Maigret.
30) Etter hvem overtok Gro Harlem Brundtland statministerposten første gang? Odvar Nordli.
31) Hvilken nasjon het tidligere Nederlandsk Guyana? Surinam.
32) Svensk län på 'K' hvor man finner kommunene Hultsfred, Emmboga og Vimmerby. Sigrun tok Kalmar län.
33) Hva het gruppen som ble anført av Perry Farrell og som hadde en hit med låten "Been caught stealing"? Vi var blanke på Jane's Addiction.
34) I hvilket stjernetegn er man født om man har fødselsdag 10. april? SES sto hardt på Væren.
35) Fra hvilket land kjøpte USA Texas? Mexico.
36) Hva het den engelske spilleren som i sin tid ble toppscorer for ligamesterne i England og som spilte deler av 1996-sesongen i Strømsgodset? Daniel husket Lee Chapman.
37) På hvilken øy ligger København hovedsakelig? Sjælland.
38) 1970-t artist som var vokalist i The Faces, tidligere Small Faces, og som senere hadde en stor hit med "Sailing". Det siste hintet avslørte Rod Stewart.
39) Hva står C'en for i TV-selskapet CBS? Vi entes om at det ikke skulle være "cable". Flere mente deretter at "corporate" var kjent, og vi bommet dermed på "columbia" uten engang å ha nevnt det åpenbare alternativet.
40) Hva kalles læren om prosjektilers bevegelse både i løpet og i luften? Ballistikk.
41) I hvilken idrett ble Yvonne van Gennip tredobbel OL-mester? Ragnar og Daniel husket etter hvert navnet fra skøyter hvor van Gennip tok Nederlands 3 gullmedaljer i Calgary 1988.
42) Hva heter en av Norges lengste elver som danner grense mot Russland? Pasvikelva.
43) I hvilket tiår døde Knut Hamsun? 1950-t (1952).
44) Hvem var forrige person som var avbildet på 1000kr-seddelen? Vi traff faktisk på noen sedler sist, men i kveld var det vanskelig å etablere hvem som var avbildet på vår nåværende 1000-lapp, visstnok en ung Edvard Munch. Hans forgjenger, Christian Magnus Falsen, bommet vi på med god margin.
45) Et av de følgende er et dyr som finnes i virkeligheten: fillesvin, toskeape, sfinxhval, døråpnerkatt, børsteekorn. Her ble det ren gjetning og påfølgende bom på børsteekorn.
46) I hvilken idrett er Geir Erlandsen og Istvan Moldovan blant Norges beste utøvere? Daniel visste bordtennis.
47) I hvilket land ligger fjelltoppen Kilimanjaro? Vi gikk litt naivt, men i stor enighet, for Kenya. Tanzania.
48) Hvem spilte Klabb i Klabb og Babb? SES visste Øyvind Blunch.
49) I hvilken avis er Bjørgulf Braanen sjefredaktør? Klassekampen.
50) 5p om film. Internet Movie Database (imdb) er verdens største nettsted for film. Her kan brukerne gi karakterer for hvor bra de synes filmene er. Hvilke 5 filmer har høyeste snittkarakter på imdb.com? Årstallene filmene ble utgitt er oppgitt:
a) 1972. Ragnar tok Gudfaren.
b) 1994. Forrest Gump virket som et naturlig tips, men det ble en overraskende bom på The Shawshank Redemption (Frihetens Regn).
c) 1974. Det sto mellom Gjøkeredet, som viste seg å komme i 1975, og Gudfaren 2, og vi bommet.
d) 2003. Ringenes Herre - Atter en Konge. Ringenes Herre holdt for poeng.
e) 1942. Vi valgte Casablanca. Alternativet var Citizen Kane som kom i 1941.

22p/29 i andre omgang var et resultat på linje med vår første omgang, og vi fikk til slutt en 6. plass med 42p/55. Paradokset vant med 52p, fulgt av Ørnene med 51p og Gundermetoden med 44p. Det var kun ett poeng opp til 4. plassen hvor Familien og Hurraguttene befant seg. Laveste score blant 18 lag var 15p, men et 19. lag hadde gjennomført andreomgangen med et utbytte på 10p.

Ingen kommentarer: