torsdag 8. mars 2007

Stopp Pressen 27. februar 2007

I kveld stilte Ragnar, Christian, Helle, Jen og SES mens Ole debuterte på laget. QM-Vibeke var syk. Erstatteren har vikariert ved en tidligere anledning hvor hun presenterte en veldig standard quiz i enkleste laget. Det skjedde også i kveld og vi presterte betydelig bedre enn i de to foregående rundene.

Omgang 1:
1) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi gjenkjente etter hvert Briskeby og traff med 1999 på 2000.
2) (3p) Hva heter de 3 vikingskipene som står på Vikingskipmuseet på Bygdøy? Gokstad, Oseberg og Tune.
3) Torill Kove fikk oscar for beste animerte kortfilm. Hva het filmen? Den danske dikteren.
4) Hvem var generalsekretær i FN 1972-81? Kurt Waldheim.
5) Hva er det norske navnet på frukten carambole? Christian tok stjernefrukt.
6) Latinsk eller gresk uttrykk på 2 ord som betyr "Herre, forbarm deg", innleder en latinsk messe og var også navn på en stor hit fra 80-t. Kyrie eleison.
7) (2p) Hva heter Britney Spears 2 barn med Kevin Federline? Jen husket Jayden James og Sean Preston.
8) Hva er internettkodene til Danmark, Sverige og Finland? dk, se og fi. Her kostet imidlertid en skriveleif oss poenget. Jeg benytter denne sjansen til å påpeke at alle bør følge litt med på svararket og påse at svarene kommer ned korrekt og på riktig sted, i rett rekkefølge etc. Det er fort gjort å snuble når det blir knapt med tid og mange alternativer- det har skjedd oss mer enn én gang.
9) (2p) Hvilke to forfattere skrev hhv. "En passende ung mann" og "Den gamle mannen og havet"? Christian tok Vikram Seth mens Ernest Hemingway var opplagt.
10) Hvem har tegnet dekorasjonene på veggen av Y-blokka som vender mot Akersgt i Regjeringskkvartalet? Jen visste Picasso.
11) Hva heter myntenheten i Tsjekkia? Helle tok Korona.
12) (2p) Hvilke 5 hovedsteder i verden begynner på 'R'? Man skulle se bort i fra Roseau i Dominica, Road Town på British Virgin Islands og Rangoon. 1p for 3-4 og 2p for 5. Reykjavik, Roma, Riga, Rabat og Riyadh.
13) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Jen gjenkjente noe ukjent av U2, men vi ante ikke når dette kunne være fra og tippet 2005 på 1997.
14) Hvor mange brikker starter hver spiller med i Backgammon? 15.
15) Hva heter de 4 vinnerne av Idol i Norge siden oppstarten i 2003? Vi husket til sammen Kurt Nilsen (2003), Kjartan Salvesen (2004), Jorun Stiansen (2005) og Aleksander Denstad With (2006).
16) (2p) Hva heter Pippi Langstrømpes hest og hva heter hesten til Albert og Herbert? Pippis Lilla Gubben var grei, mens Albert og Herberts Herkules viste seg vanskelig å huske.
17) (2p) Hvilke idretter bedriver Mads Kaggestad, Anette Sagen, Ezinne Okparaebo og Astrid Uhrenholdt Jacobsen? (1p for 3 og 2p for 4). Christian fikset Kaggestad-sykkel, Sagen-skihopp, Okparaebo-friidrett(sprint) og Jacobsen-langrenn.
18) Sangteksten er oversatt fra engelsk. Hva er sangens tittel? "Du vet du er her bare for å forgude meg, yeah. Vet du ikke at du er her bare for å forgude meg, yeah. Bobby springer naken gjennom skogen igjen, hvis ikke sa vi moren din vil dø." Flere mente å trekke kjensel på noe av Berthine Zetlitz og vi satset på at tittelen var "Adore Me".
19) Hva het italieneren som fant opp termometeret? Ragnar og SES mente å ha bommet på dette før og søkte et mindre kjent italiensk navn. Vi kom ikke nærmere enn Morelli hvor vi sannsynlivis lette etter Santorio. I kveld var imidlertid svaret Galileo Galilei.
20) Paula Yates har fått barn med Michael Hutchence og Bob Geldof. Med hvem har hun Heavenly Hiraani Tiger Lilly? Jen visste at det var med Hutchence. Med Geldof ble de håpefulle gitt navnene Fifi Trixibelle, Peaches Honeyblossom og Pixie.
21) Hva står forkortelsen CSI for fra TV-serien med samme navn? Crime Scene Investigation.
22) Hvilken bok kommer etter de 4 evangelistene i Det nye testamente? SES prikket Apostlenes Gjerninger.
23) Hvilke er de 2 endestasjonene på T-banens rosa linje 5? Vi kom til Vestli og Storo.
24) (3p) I hvilke land var Idi Amin, Baby Doc og Jean-Bedel Bokassa diktatorer? Amin-Uganda, Baby Doc-Haiti og Bokassa-Den Sentralafrikanske Republikk.
25) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte Crazy med Aerosmith, men bommet med 1997 på 1993.

32p/37 i en ganske standard men svært poengrik første omgang må være godkjent og ga oss en 3-delt 3. plass sammen med Stråløy og Best i Gym og Sløyd. Bohemene ledet med 35p, fulgt av De Navnløse med 34p. 21 lag deltok og laveste score var 14p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- artist og år(+/-1). Jen gjenkjente Cat Stevens med "Can't keep it in" som vi tidfestet til 1973, mens fasit mente 1989. Dette høstet så store protester at spørsmålet om årstall ble strøket.
27) Hvem spilte Dr. Strangelove i Stanley Kubricks film med samme navn? Peter Sellers.
28) Hvilken begivenhet er grunnen til at mange mennesker drar til New Orleans i februar? Mardi Gras.
29) Hva heter kartleseren til Petter Solberg? Phil Mills.
30) Hva het hunden i Anne-Cath. Vestlys "Mormor og de 8 Ungene"? Ovnsrøret.
31) Hvem tok på seg ansvaret for kidnappingen og drapet på Italias statsminister Aldo Moro i 1978? SES husket Røde Brigader.
32) Marilyn Monroe giftet seg i januar 1954 med Joe DiMaggio. Hva drev DiMaggio med? Baseball.
33) Hvilket år var FNs internasjonale kvinneår. Dette året forsvant også Franco fra makten i Spania. Vi visste at Franco døde i 1975.
34) I hvilke 3 land finner man Victoriasjøen? Kenya, Tanzania og Uganda.
35) (2p) John Arne og Bjørn Helge Riise har i det siste enten sunget eller nektet å synge karaoke. I hvilke 2 land foregikk skjedde dette? Vi visste at Lillestrøm hadde vært i La Manga i Spania. Egentlig trodde vi Liverpool hadde vært i samme land, men siden Spania var opptatt, valgte vi Portugal.
36) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Jen gjenkjente Prince med "The most beatiful girl in the world", men vi bommet med 1991 på 1994.
37) Hvilket kinesisk dyreår er vi inne i nå? Grisens.
38) Hvem fikk Nobelprisen i kjemi 1954 og Nobels fredspris i 1962? SES tok Linus Pauling.
39) Hvilket metall er det mest strekkbare? Noen mente spørsmålet ikke var veldefinert, men Jen insisterte på gull.
40) Hva sto det på Märtha Louises veske da kongefamilien besøkte Bygdøy i helgen? Helle, Jen og Ole husket noe hver og klarte å sette sammen "Ari Behn er pen". Märthas fjortisfakter kostet oss imidlertid poenget da det viste seg at hun hadde "Ari Behn er innmari pen" skrevet på vesken.
41) (3p) Hvem fikk Oscar for beste kvinnelige - og mannlige hoverolle og beste film i år? Helen Mirren beste kvinnelige hovedrolle i The Queen. Forest Whitaker for beste mannlige hovedrolle i The Last King of Scotland. The Departed for beste film.
42) (2p) For hvilke 2 engelske klubber har Åge Hareide spilt? Norwich og Manchester City.
43) Hvilken barenfortelling av Felix Salten ble Disney-film i 1942? Det ble i referatet fra 16. januar i år oppgitt at Felix Salten hadde skrevet Bambi. Informasjonen ble ironisk nok brukt til å forkaste Bambi i kveld siden vi ikke kunne huske forfatterens navn, men mente det burde klinge kjent om vi hørte det. Vi gikk i steden for Askepott som visstnok utkom i 1950.
44) Hvem var leder i Sovjetunionen ved invasjonen av Afghanistan 1979? Leonid Bresjnev.
45) I hvilken fjord ligger Prekestolen? Lysefjorden.
46) Den typiske nordmann kalles Ola Nordmann og svensken Medel Svensson. Hva kalles dansken? Vi gikk for Holger Danske, fasit sa Herr Sørensen mens den eneste referansen til noe lignende jeg kan finne i farten sier Morten Menigmand.
47) I hvilken tarm ender gallegangen ut? Det var ikke så mange å velge blant, men vi bommet på tolvfingertarmen.
48) Hvem deler ut Buddy-statuetten? Vi hadde hørt om den, men kom ikke nærmere enn til underholdningsbransjen og gjettet Skuespillerforbundet. Norges Jazzforbund.
49) Hvor mange europeiske hovedsteder begynner på B? (Storbritannia skulle regnes som ett land med én hovedstad). Det ble en del jobbing, men vi traff til slutt alle; Berlin, Brüssel, Bern, Bratislava, Budapest, Beograd og Bucuresti. 7.
50) 2p musikk- 2 artister for 1p og år(+/-1). Vi hørte noe som ble gjenkjent som Bjørn Eidsvåg og Elvira Nicolaysen. 2005 ga poeng på 2006.

Det var nok en svært standard omgang hvor vi scoret ganske bra med 25p/31. 57p/68 ga til slutt en 6. plass, poenget bak Stråløy og 2p bak Ukens Gjest. Bohemene vant med 63p foran De Navnløse på 62p og Arnt Bernt med 60p. Laveste score endte på 26p.

Ingen kommentarer: