fredag 6. april 2007

[Skien] Old Dubliner 5. april 2007

Quizen skjærtorsdag er utenom ordinær serie. Ragnhild og Vegard var erstattet med Kjersti, som debuterte for laget, men som har erfaring fra Queen i Oslo; og Thomas. Olaus, Reidun og Sigmund stilte også.
På grunn av ferien var det kun 12 lag som stilte opp.

Første omgang:
1. Hvem har skrevet årets melkekartongkrim ? Ikke Karin Fossum, men Kim Småge.
2. Hvilken tidligere minister fikk sparken fra en kafé nylig ? Turid Birkeland.
3. Hva heter fotballspilleren som lenge har vært fraværende fra Aalesund ? Dedé Anderson.
4. Hva betyr påske ? Å gå forbi.
5. Hvilken fugl er Norges tyngste ? Vi var delt mellom tiur og [knopp]svane, men satset på det siste.
6. Hva het Hitlers adjutant, som nylig døde ? Reidun mente bestemt det dreide seg om noe von noe, hvilket forsåvidt stemte. Vi svarte Werner von Heizer. Bernd Freytag baron von Loringhoven.
7. Hvem gjorde Odds mål mot Viking mandag ? Thomas tok Fernando de Ornelas og Espen Ruud.
8. Hvilket påskeprogram på radio fyller 20 år ? Påskelabyrinten.
9. Og hva heter programlederen for dette ? Viggo Valle.
10. Hvem kommer til Valle[^^] Hovin 8. august ? Rolling Stones.
11. I hvilket land fant Påskeopprøret i 1916 sted ? Sig tok Irland.
12. Hvor mange spillere er det på banen for hvert lag i ishockey ? 6.
13. Hvilken farge brukes gjerne om den første søndagen etter påske ? Her var vi inne på flere farger, og satset på Thomas' purpur. Hvit etter hvitesøndag var korrekt, og ingen gikk inn for dette.
14. Hvor finner den samiske påskefestivalen sted ? Vi var enige om at det sto mellom Karasjok og Kautokeino og satset feil.
15. Hvilken rettsinstans tok over for by- og herredsretten ? Her hadde vi først lagretten, før Thomas fant rett svar med tingretten.
16. Hva var tittelen på den BBC-produserte krimserien som var lagt til Sunnmøre og som ble sendt på NRK i 1985 ? Olaus ville svare Medmenneske, mens Thomas foreslo Rød snø, som vi svarte. Vi husket ikke Malstrøm.
17. Hvilken fotballklubb har supporterne Berget det blaa ? Stabæk.
18. Hvilken øygruppe ble nylig rammet av tsunami ? Solomonøyene.
19. Hva het giraffen i Portveien 2 ? Vi trodde vi hadde rett svar med Laffen. Vi fikk ikke engang et halvt poeng, enda svaret var Raffen.
20. Hva var familienavnet til den russiske tsarfamilien ? Romanov.
21. Tekstspørsmål. Vi skulle fram til fem titler på sanger vi fikk utdrag av teksten til. Her fikk vi uvurderlig hjelp av Geir. (Sant å si var den verdt 2p.) a) Cocomo; b) Bette Davis Eyes; c) Another Day In Paradise; d) I Guess That's Why They Call It The Blues; e) With Or Without You. 5p/5.

Med 19p/25 havnet vi på delt andreplass, 1,5p bak Landkrabbene. Frustrerte frøkner hadde en dårlig dag på jobben og havnet sist med 4p.

Andre omgang:
1. I hvilket land har 15 britiske soldater blitt holdt fanget ? Iran.
2. Hva heter læreren og språkforskeren som regnes som riksmålets far ? Sig trengte et hint fra Hilde for å klare Knud Knudsen.
3. Hvilken fugl legger reir på tak, og er sjelden lenger nord enn Danmark ? Stork.
4. Hvor stor del (+-5%) av Norge ligger høyere enn 900moh ? Vi tippet 15%, og havnet akkurat innenfor slingringsmonnet. 20%.
5. Hva er artistnavnet til vokalisten i WigWam ? Glam.
6. Hva er den egyptiske dalen Wadi el-Muluk mer kjent som ? Olaus tok Kongenes dal.
7. Hvilken blomst knyttes til Buddha ? Lotus.
8. Hva heter rederiet til John Fredriksen ? Frontline.
9. Hvem var flaggbærer for Norge i Torino-OL i 2006 ? Sig foreslo Pål Trulsen.
10. Fra hvilken amerikansk by sender Oprah Winfrey ? Kjersti tok Chicago.
11. Hva heter Hardyguttene ? Thomas tok Frank og Joe.
12. Hva symboliserer et liggende 8-tall ? Uendelighet.
13. Hva er Norges vanligste and ? Stokkand.
14. Hvilke to stjernebilder har gitt navn til amerikanske romprogram ? Vi tok Apollo raskt, og Sig foreslo i tillegg Capricorn. Vi manglet Gemini, og fikk 0,5p/1.
15. Hvilke bukser rommer mest på slang ? Eplenikkers.
16. Hva var det Johan Vaaler oppfant i 1899 ? Vi var igjen delt, mellom mindretallet som trodde på binders og flertallet som mente det var ostehøvel. Uansett er dette bare en nasjonal myte.
17. Hva er en admiral i insektverdenen ? En sommerfugl.
18. Hvor finnes det inndeling i intern slynge, ekstern slynge og tvillingslynge ? Her var vi på jordet, og satset på radiosamband. Fingeravtrykk.
19. Hvilket navn er maleriet La Gioconda bedre kjent under på norsk ? Mona Lisa.
20. Hva er en sommelier ? Her gikk i hvert fall Sigmund glipp av at Kjersti var inne på rett svar, vinkelner, og vi svarte lyseslukker.
21. Musikkspørsmål. Vi skulle fram til fem norske artister. a) Anne Grete Preus; b) Bjørn Eidsvåg; c) Odd Nordstoga; d) Kjersti foreslo Minor Majority. Jim Stärk; e) Sondre Lerche. 4p/5..

20,5p og 39,5p/50 holdt ikke engang til å forsvare sølvet, og vi havnet på tredjeplass. Quizzy Tunes imponerte i andreomgang og vant med 41p, foran Landkrabbene med 40,5p. Bak oss fulgte 4: Muggens disipler (37,5), 5: Noen og Flash Exposures (36,5), 7: Señorene (36), 8: Team Bakken (34), 9: Juicyasses.com (30), 10: Kremen fra Brekka (26,5), 11: De uvitende (22) og 12: Frustrerte frøkner (16).

Vi ble trukket ut til pottspørsmålet som denne gang var utenom serie og derfor inneholdt 1095 kroner. Sigmund visste at livré er et fransk ord for en tjenerdrakt, og Qeng Ho tok hjem potten for tredje gang.

Ingen kommentarer: