torsdag 25. januar 2007

Stopp Pressen 23. januar 2007

Ragnar, Christian, Eirik, Ståle, Jen og SES skulle i kveld forsøke å følge opp suksessen fra forrige uke. Vi hadde vel ikke store forhåpninger om å gjenta bedriften fra forrige runde, men resultatet ble allikevel godt i underkant av forventningene.

Omgang 1:
1) 2p musikk- hvem og fra hvilken film. Christian gjenkjente Carly Simon med noe fra filmen Working Girl.
2) Verdens eldste kvinne døde nylig. Hvor gammel ble hun? Vi bommet med 1 år på det samme spørsmålet på Highbury, og trodde vi hadde poenget inne denne gang med 116år. 115år.
3) Hvem debuterte musikalsk med albumet "Playing My Game"? Vi kom til slutt på Lene Marlin.
4) Hva heter NFL-laget fra Washington DC? Redskins.
5) Hva slags type likør er Peter Heering mest kjent for? Førsteinnskytelsen sa bananlikør, men vi begynte etter hvert å gjenkjenne dette som kirsebærlikør uten å korrigere svaret.
6) Under hvilket navn er Wyle E. Coyote kjent i Norge? Per Ulv.
7) Hvor mange Apollo-ekspedisjoner har det vært i alt? 17.
8) Hva er originaltittelen på boken som på nynorsk heter Ringdrotten? Lord of the Rings.
9) I hvilken type virksomhet finnes en kjøllearbeider? Dette var ikke ukjent, men det satt for langt inne i kveld og vi kom ikke lenger enn til et vagt tips om fiskeproduksjon. Bryggeri.
10) Hvilken norsk skiløper fikk Sophia Loren på fanget i Cortina under OL 1956? Ragnar husket Hallgeir Brenden.
11) Hva heter den store øya midt i Mjøsa? SES tok Helgøya.
12) Hvor mange sittende amerikanske presidenter har besøkt Norge? Vi var ganske sikre på at det var noe historisk ved Clintons besøk i 1999 og traff med 1.
13) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi gjenkjente Radiohead men bommet med 1997 på 1992.
14) Hvilken sangerinne har lansert parfymen Belong? Dette var ukjent og vi tippet Beyonce. Celine Dion.
15) Hvilken idrett bedriver Paul Goydos? Nok et ukjent navn for oss, så vi tippet en ukjent idrett, bobsleigh. Vi pleier å ha noe bedre oversikt over golf.
16) I hvilket tiår ble elektriske trafikklys første gang tatt i bruk? Vi diskuterte rett før eller rett etter krigen og endte med 1930-t. 1910-t, nærmerere bestemt 1912 i Salt Lake City.
17) Hvilken familie tilhører jordbærplanten? Vi mente vi hadde hørt at det var rosefamilien.
18) Hvem spilte mannen som ikke kunne le? Dette virket også svært kjent, men Christian måtte nesten insistere på Rolv Wesenlund.
19) Hvorfor har Shawn Hornbeck vært i nyhetene i de siste? Vi pleier å være greit oppdaterte på nyheter, men dette navnet var ukjent. Han ble kidnappet for 4 år siden og dukket nylig opp i Missouri.
20) I hvilket land bor det flest samer; Norge, Sverige eller Finland? Norge. Noen tall jeg kom over sier ca. 40.000 i Norge, ca. 20.000 i Sverige, 6000 i Finland og 2000 i Russland.
21) Hva slags dyr er en melrakke? Vi prøvde oss med insekt igjen og diskuterte egentlig bare andre småkryp som alternativer. Rev.
22) I hvilket fylke ligger Odalen? Hedmark.
23) Hvilken amerikansk predikant trakk 40.000 tilskuere på Ullevål Stadion i 1955? Ragnar tok Billy Graham.
24) Hvem skrev bøkene om Juvikfolket? Vi snublet litt rundt i navn, men kom til slutt på Olav Duun.
25) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte noe som sannsynligvis het "Ring My Bell", men var blanke på artisten, Anita Ward. Et tips på 1976 bommet også på fasits 1979.

17p/28 var ganske svakt, men vi kan ikke se å ha kastet bort så mange poeng og må vel bare innrømme at dette var en vrang omgang for oss. Bohemer ledet med 23p, etterfulgt av Arnt Bernt med 22p og Ukens Gjest med 20p. 17p ga oss en delt 7. plass. 22 lag deltok og laveste score var 8p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte "Need You Tonight" med INXS og prikket 1987.
27) Hva heter den russiske enklaven mellom Polen og Litauen? Kaliningrad.
28) I hvilken gruppe var Fred Durst vokalist? Vi klarte å sirkle inn Limp Bizkit.
29) (2p) Hvilke 4 langrennsløpere gikk 4x10km stafett herrer for Norge i VM i Oslo 1982? Lars Erik Eriksen, Ove Aunli, Pål Gunnar Mikkelsplass og Oddvar Brå.
30) Hvilken matrett har navn etter hovedstaden i Ukraina? Chicken Kiev.
31) Hva het farmasikonsernet norske Nycomed slo seg sammen med i 1997? Christian husket GE Healthcare, men vi glemte å ta i betraktning at GE Healthcare kjøpte opp Amersham i 2004.
32) Hva slags dyr er en havhest? Vi bet på agnet og brukte mye tid på å diskutere sjøhester. Sjøhester er en gruppe fisker i nålefiskfamilien, mens havhest er en stormfugl som ligner en måke men ikke er beslektet med disse.
33) Hvilken idrett forbindes med Anette Tønsberg? Skøyter.
34) Hva het den første av de såkalte Lambertseterkomediene? Vi diskuterte "Støv på hjernen" og "Hurra for Andersen" og valgte den andre selv om vi egentlig helte mot den første.
35) Hvilket yrke har Morten Krogvold? Fotograf.
36) Hva heter Hamlets elskede? Ophelia.
37) Fra hvilken oldtidsby kom Abraham og Sara? Ur.
38) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi gjenkjente ikke mye mer enn melodien. Kvinnen som sang "Those were the days my friend" var Mary Hopkin, men vi traff med 1969 på 1968.
39) Hva ble oppfunnet først av blyanten, fyrstikken eller mikroskopet? Det lå vel litt i kortene her at svaret skulle være mikroskopet. Fasit ga for øvrig noen årstall som jeg ikke kan reprodusere. Store Norske sier bl.a. om blyanten at "Fremstillingen av stift fra blandinger av grafitt og leire skriver seg fra franskmannen N.J. Conté (1795)." mens det tidligere ble brukt legeringer av bly og tinn. Wikipedia skriver at de første blyantene som vi kjenner dem kom i 1564 som er mer likt det årstallet jeg nylig leste i Aftenposten uten at jeg kan gjenfinne det. Den moderne fyrstikkens historie ser ut til å ha startet i 1805 (K. Chancel), mens det om mikroskopet står å lese "Det sammensatte optiske mikroskopet kan føres tilbake til de hollandske oppfinnerne Hans og Zacharias og Janssen i Middelburg (1590)", mens det optiske mikroskopet kom i bruk på 1500-t men var kjent allerede på 1250-t.
40) Hva het sønnen til Kjell og Valborg i Olsenbanden? Basse.
41) Hvem skrev boken Hunndjevelen ("The Life and Loves of a She-Devil")? Noen mente å vite svaret, men lette forgjeves etter Fay Weldon.
42) Hvilken by: Byen har universitet og har vært verdensledende innen skipsbygging. St. Mungo's Cathedral ligger her og byen er sete for en romersk-katolsk og en anglikansk erkebiskop. Renfrew flyplassen ligger utenfor byen som ikke er en kystby, men ligger ved en elv. "You'll never walk alone" synges av byens fotballsupportere. SES insisterte på Glasgow.
43) Hvilken gate i Oslo har tidligere hett Østregt og Kirkestredet? Med Kirkestredet var det vel naturlig å tenke på Domkirken og Karl Johansgt, men vi hadde tidligere kun hørt navnet Slottsveien el.l. på denne gaten, tenkte på eldre kirker østover i byen og endte ganske tilfeldig med Schweigaardsgt.
44) På hvilken klubb spilte Tore Andre Flo da han debuterte på landslaget i 1995? Her ble det en del uoverensstemmelser omkring hvor han spilte når. Han var i Sogndal 1993-94, Tromsø 1995 og Brann 1996-97. Det var visst en suksessrik sesong i Tromsø som skaffet ham landslagsdebuten mens vi til slutt tippet Sogndal under protester fra Eirik.
45) Hvilken idrett heter på engelsk floorball? Innebandy.
46) På hvilket universitet i USA studerte kronprins Haakon? Berkeley.
47) Hva het de to politimennene i Pippi Langstrømpe? Eirik tok Kling&Klang.
48) Hva er kalvedans? Vi visste det var snakk om en slags melk, men fasit sa råmelkpuddding med trykk på pudding og det ble ingen poeng.
49) Hvilken Oscar-belønnet skuespillerinne fikk sitt gjennombrudd i TV-serien Holocaust? Jen trodde på Meryl Streep.
50) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte noe som sannsynligvis heter Fresh. Vi tippet Band of Four og bommet på Kool & the Gang. 1983 var imidlertid et bra tips på 1984.

19p/29 var nok en omgang et stykke under forventningene, og selv om vi mente hele denne runden var ganske vrang, mistet vi en del poeng vi kunne ha tatt på veien med noe bedre samarbeid, særlig i 2. omgang. 36p/57 holdt kun til en delt 10. plass av 22 lag. Bohemene vant med 51p og klar margin til Stråløy og Ukens Gjest på 2. plass, begge med 45p. Happy Tuesdays fulgte på 4. plass med 43p, mens laveste score var 18p.

Ingen kommentarer: