torsdag 18. januar 2007

Stopp Pressen 16. januar 2007

I vår 5. sesong på Pressen klarte vi endelig å hale i land en seier. Ståle, Helle, Christian, Eirik, Jen og SES gjennomførte en god runde hvor vi i tillegg hadde marginene på vår side, ikke minst i omkamp om 1. plassen som invoverte hele 3 lag.

Omgang 1:
1) 3p musikk - Fra hvilken film, regissør av film og vokalist. Vi hørte "Mustang Sally" som Christian husket fra filmen The Commitments med vokalisten Andrew Strong. Regissøren viste seg vanskeligere å få på plass og vi forsøkte med Ken Loach. Vi har også tidligere hatt vansker med å plassere Alan Parker.
2) Hva het lasteskipet som havarerte i Hordaland fredag? Server.
3) I hvilket land heter den nye presidenten Rafael Correa? SES hadde fått med Ecuador.
4) Hvem grunnla tidsskriftet Dølen? Dette har vi bommet på tidligere og eliminerte Aasen i kveld til fordel for Aasmund Olavsson Vinje.
5) Fra hvilken by forlot kong Haakon Norge i 1940? Igjen kunne vi støtte oss på en tidligere bom og svare Tromsø.
6) I hvilket land renner Donau ut? Romania.
7) Hva slags dyr er en tarpon? Christian tippet raskt en fisk, men vi mente etter hvert å ha bommet også på dette spørmålet før, og endret i siste liten til delfin. Vi har tidligere blitt spurt om en tumler som viste seg å være en delfin da vi mente det kunne være en fisk.
8) Hva kalles CO2 i fast form? Tørris.
9) Hvilken amerikansk rockestjerne lagde skandale da han vile gifte seg med sin 13 år gamle kusine? Jerry Lee Lewis.
10) Hvilket vikingskip er størst av Gokstad, Oseberg og Tune? Christian visste Gokstad.
11) Hva er den norske skuespilleren Johan Henrik Ludvik, født 1915, bedre kjent som? Helle tenkte på Henki Kolstad.
12) Hvilken idrett bedriver Liv Kjersti Eikeland? Skiskyting.
13) 2p musikk - hvem fremfører og år(+/-1). Vi hørte noe som jeg tror må hete "Laughter in the Rain", men kunne ikke identifisere Neil Sedaka. 1975 traff imidlertid godt.
14) Hvilke(n), om noen, av de følgende har fått Oscar; Brigitte Bardot, Marilyn Monroe og Sophia Loren? Jen var sikker på Sophia Loren som fikk Oscar i 1962 for "2 Women" og visstnok en Lifetime Achievement Award i 1991.
15) Hva heter figuren på norsk som på dansk heter Fedtmule? Langbein.
16) Nye undersøkelser viser at hver 5. nordmann er for fet. I hvilket fylke er det prosentvis flest fete mennesker? Flere hadde fått med Finnmark.
17) Hva heter seiersgudinnen i gresk mytologi? Nike.
18) Hva er originaltittelen på tegneserien Larsons Gale Verden? The Far Side.
19) Hvilken blomst kalles også bonderose? Her var vi blanke og tippet prestekrage. Peon.
20) I hvilken fjellheim ligger Styggedalstind? Vi assosierte den svakt med Skagadølstind og tippet Jotunheimen. Styggedalstindene er visst en del av den større ryggen Styggedals- og Skagastølsryggen, som ligger i fjellområdet Hurrungane, i den sørvestre delen av Jotunheimen.
21) Hvor og når vant nylig avdøde Ivar Formo OL-gull på 5-mila? Innsbruck, 1976.
22) Hvilken krimforfatters bøker har titler hvor første bokstaven følger alfabetet? Christian visste Sue Grafton.
23) Hva er odel, rådhus, lilje og laila eksempler på? Helle visste sølvtøy.
24) Fra hvilket land kommer en ekte neanderthaler? Christian prikket Tyskland.
25) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte "Why Does it Always Rain on me?" med Travis fra 1999.

Det ble 25p/29 i en første omgang hvor vi traff på de fleste tvilstilfeller og kun kan ergre oss over tarpunen. Ukens Gjest ledet med 26p, mens vi delte 2. plassen med Stråløy. Deretter fulgte A-laget med 24p og De Navnløse og Bohemene hver med 23p. 26 lag deltok og laveste score var 13p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte "Is there something I should know?" med Duran Duran fra 1983.
27) Hvem har rollen som Bjørn i Kodenavn Hunter? Vi hadde vel ikke sett for mye på denne serien, men det fremkom vel at noen mente Bjørn var hovedrollen som noen andre nylig hadde bommet på i en quiz i Aftenposten, så vi unngikk Joner og traff med Mads Ousdal.
28) Hva er den nye jobben til Bjørn Tore Godal? SES husket etter hvert at Godal var ny spesialrådgiver i UD.
29) Hvor mye er et gross? 12 dusin, 144.
30) Hvilket bryggeri er Norges eldste? Aass.
31) Fra hvilken bygd kom skiløperen Sondre Nordheim? Morgedal.
32) På hvilket språk ble eventyret om Bambi først skrevet? Vi traff litt heldig med en førsteinnskytelse på tysk. En østerriker ved navn Felix Salten skrev visst i 1923 "Bambi, ein Leben im Walde".
33) Hvem spiller tittelrollen i Saving Private Ryan? Matt Damon.
34) Fra hvilket land kommer dansen Hambo? Sverige.
35) Nevn et årstall Katharina den store levde. Her hadde vi ikke mye konkret å gå på, men magefølelsen sa rundt 1750 som var komfortabelt innenfor 1729-96.
36) Hva er det norske navnet på anthrax? Miltbrann.
37) Hvilket land har flest innbyggere av Afghanistan, Canada, Malaysia og Polen? Vi undervurterte Afghanistan (ca. 30mill), hadde ok kontroll på Canada (ca. 33mill) og mente at vi hadde overvurdert Malaysia grovt tidligere (ca. 27mill), så vi traff på Polen (ca. 38mill), selv om estimatene våre lå en del høyere enn hva som oppgis på wikipedia.
38) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Våre musikkalibier gjenkjente Bryan Adams med noe som må ha hett "Do I have to say the Words?", men vi var for tidlig ute med 1988 hvor fasit sa 1991.
39) I hvilken TV-serie fikk Will Smith sitt gjennombrudd? Fresh Prince of Bel Air.
40) Hvor mange mennesker er avbildet i Leonardo da Vincis Nattverden? 13.
41) Under hvilket navn var Sara Fabricius bedre kjent? Dette var et helt ukjent navn for oss, og vi hadde ingen sjanse på Cora Sandel.
42) I hvilket år skjedde følgende: Israel invaderer Libanon, Helmut Kohl blir forbundskansler i Vest-Tyskland, 1l bensin koster 4.50kr i Norge, norske politikere åpner for kabel-TV, Ingrid Bergman dør og "Oa hela natten" er enstor hit. Flere pekte ut 1982.
43) Hva er hoppy, fant, bjølset og knaus eksempler på? Ståle visste campingvogner.
44) Hvilken idrett forbindes med Michael Gross? Her ble det en merkelig bom. Vi var først innom skiskyting, men innså at vi blandet med Rico Gross. Deretter forkastet vi alpint før svømming ble bragt opp, men fortsatt uten at det aktiverte noens hukommelse, før vi ganske umotivert endte tibake på alpint. Gross tok en liten haug medaljer i svømming i OL 1984, og også noen i 1988. Undertegnede husker ham godt, men blandet ham i gjerningsøyeblikket med en Michael Wolff som enten er fiktiv eller bedriver noe ganske annet. I det hele tatt en ganske uheldig historie og en helt meningsløs bom.
45) Hvem var nylig avdøde regissør Carlo Ponti gift med? Sophia Loren.
46) Hvor i Norge ligger Fleischers Hotell? Voss.
47) Hvem var Fartein Valen? Her demonstrerte vi vel en viss manglende dannelse når vi bare kunne mene at navnet lød kjent, men ikke gjenkjente ham som norsk komponist.
48) Hvilken yrkesgruppe er Harley Street i London kjent for? Leger.
49) Hvor kan man normalt finne en Subscriber Identity Module? Mobiltelefonen.
50) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte "Respect" med Aretha Franklin og prikket 1967.

Det ble 24p/28 i 2. omgang og 49p/57 totalt. Dette ga oss en 3-delt 1. plass á poeng med Ukens Gjest og Stråløy, med A-laget, Bohemer og De Navnløse på 4. plass med 48p hver. 26 lag fullførte og laveste score endte på 29p.Utsalgsspørsmålet handlet om Bahrain og folketall. Landet er jo bittelite, så førsteinnfallet ble halvert for å produsere et tilsynelatende velfundert estimat på 456.000, som viste seg å være lenger fra fasit på 724.00 enn førsteinnskytelsen var i utgangspunktet. De andre lagene lå imidlertid svært nær eller godt over 2mill, så vi kunne etter 2 års ukentlige forsøk endelig ta hjem vinflaskene.

Ingen kommentarer: