mandag 29. januar 2007

Highbury 25. januar 2007 - Munkholm VI, runde 3

Sesongens tredje quiz på Highbury var som forrige gang preget av dårlig oppmøte for Team Krokus, det var kun Ragnar, Tor og Daniel som stilte. I tillegg ramlet det etterhvert inn en fjerde person, som etter eget utsagn pleier å sitte alene under quiz for å notere spørsmål og svar til ”eget bruk”. Torsdag var han imidlertid mest opptatt av å drikke øl med den ene og jägermeister med den andre hånda, og det var lite han bidro med utover det.

Omgang 1:
1. Hvilken film kan utledes av følgende: arabiskfinansiert lokal oppfinner vinner billøp? Flåklypa Grand Prix var en grei start.
2. I hvilket fotball VM het maskotene ”Kaz, Ato, Nik”? Vi var enige om at dette var inspirert av Østen, og tok Japen/Sør-Korea i 2002

3. I hvilket mesterskap deltok denne uke Svein Erik Rennaa? Vi vrengte hjernen uten å komme på andre aktuelle mesterskap enn Håndball-VM, men fokuserte for mye på idrett: riktig svar var Bocuse d`Or, altså VM i kokkekunst
4. Hva heter den nye sjefen for NRK? Bjerkaas.
5. Hva er Dimension, Gravity og Phoenix? Vi var overbevist om at dette hørtes ut som dataprodukter, og hadde ingen anelse om at det var Deodoranter (fra Axe, visstnok).
6. Hvor var Henrik French Verwoerd i 1961 den siste statsminister mens landet var under britisk kontroll, og ble samme år første statsminister i den selvstendige republikken? Vi sirklet raskt inn Sør-Afrika og Rhodesia som aktuelle, og Tor var standhaftig på Rhodesia, som imidlertid ble selvstendig først i 1980.

7. Hvilken plante er den eneste i Norge som har en egen lov som definerer når den er moden? Molte.
8. Hvilket ord er noe man kan finne i seilbåter, er navn på en geometrisk figur og er noe som akrobater bruker på sirkus? Trapes.
9. Hvem spilte i ”Closer” og spilte Erol Flynn i ”Aviator? Vi satset på Di Caprio, rett svar var Jude Law.
10. Fullfør følgende svenske setning som ofte er hørt på sirkus: ”Må jag be om størst möjliga…? Tystnad.
11. Ved hvilken elv ligger Newcastle? Tyne.
12. (to poeng) Nevn to kråkefugler som hekker i Norge, men som ikke har ”kråke” i navnet? Vi prikket Skjære og Ravn (i tillegg til disse nevnte quiz-master Løvskrike, Kaje (?), Nøtteskrike)
13. Fra norrøn mytologi skulle vi finne frem til en skikkelse som ble beskrevet som følger: den lidende ulykkesand, vakreste ære, som var så lys at den skinner, klok og veltalende? Vi satset riktig med Balder.

14. Hvilken hund var Labbetus? Vi mente at Labbetuss ligner på hunden til Drillo, som vi igjen mente er av en type som kalles Briand. Dette var feil, rett svar var Old English Sheepdog. I etterkant er vi forøvrig usikre på om det i det hele tatt finnes rase som heter Briand.
15. Hva må finnes i en bygning for at den kan kalles natatorium? Ì mangel av bedre forslag svarte vi fødestue, mens det skulle være basseng.

16. Hvilken idrett bedriver Rune Holta? Vi dro ikke umiddelbar kjensel på dette navnet, men Ragnar lurte på om det kunne være noe med motorsykkel, quizmaster annonserte Speedway som riktig svar, og vi ble tilkjent poeng for motorsykkel.
17. Hva er det største landet i verden som bare grenser til en stat? Canada.
18. Hva kalles navn som Ola, Kari etc med et språkfaglig ord? Egennavn.

19. Hvilken sang var nasjonalsang i Norge frem til 1864? Med skam å melde var vi langt på jordet her med Du Gamla, Du Fria, rett svar var Sønner av Norge.
20. Hvilken blind superhelt har Matt Murdoch som alter ego, og er spilt av Ben Affleck? Etter litt vurdering landet vi på Daredevil.
21. Hva betyr WFP i FN-sammenheng?
Daniel foreslo World Food Program.
22. Hva heter den meste besøkte bygningen på Ile de la cité? Notre-Dame.
23. Hva het personen som døpte Jesus? Johannes.
24. Hva heter den store kometen som passerte Jorden i 1997? Vi kom raskt opp med Halleys Komet, men rett svar var Hale Bopp!
25. Hvem skrev Dr. Zhivago? Vi dro lista av kjente russiske forfattere før Daniel kom på Pasternak.

Det var 22 lag med, og etter 1. omgang lå vi på delt 10. plass med 18 poeng. 2.plassen var 3-delt med 22 poeng, mens Living Next Door to Hjallis ledet med 23 poeng.

Omgang 2:
26. Hva er Norges Banks styringsrente etter siste renteøkning? Her var samtlige sikre på 3,75%.
27. Hva slags kunstner var Fritz Thaulow? Vi visste at han først og fremst var maler.

28. Fleip eller fakta: Er Toyota også en by i Japan? Vi fant dette meningsløst, og svarte fleip, men det var fakta. http://www.city.toyota.aichi.jp/e/index.html
29. Hva heter skihopperen som falt stygt i Zakopane? Mazoch
30. Følgende tidsskrifter: a. Rock and Ice, b. Snowrider og c. Unrestrained - skulle tilordnes følgende: 1. Black Metal, 2. Klatremagasin og 3. Snøscootermagasin. Vi tok a/2; b/3 og c/1.

31. Hva var Morfeus gud for i gresk mytologi? Vi surret unødvendig på dette, og svarte gift, mens rett svar var vel nokså åpenbart drømmer/søvn.
32. Hvem giftet Jennifer Lodez seg med i 2004? Vi tok Mark Antony.
33. Vi skulle til et etternavn som både en tidligere landslagskaptein i fotball, verdensmester i trav og verdensmester i orientering har? Thoresen var kjent.
34. Hvilken tv-serie har en major med tilnavnet Hotlips?
Ragnar husket MASH
35. Hva er fagområdet til Thomas Thiis Evensen? Vi tok Arkitektur

36. Hvilken gass frigjøres når bakepulver kommer i kontakt med fuktighet og dermed virker som hevingsmiddel? Kveldens gjest på laget insisterte på natrium, men rett svar var Karbondioksyd.
37. Ranger disse byene fra vest til øst: London, Madrid og Paris? Slike rangeringsspørsmål har vi slitt med tidligere, slik også nå, vi svarte London-Madrid-Paris, mens rett svar var Madrid-London-Paris.
38. Hvem har komponert Kalle Schjervens vals? Det var Evert Taube, vi skrablet ned noe på slutten som jeg ikke engang fikk med meg.
39. Hvilken religion ble grunnlagt av iraneren Birza Hussain Nur (med forbehold for skrivemåte)? Vi var så blanke at vårt forslag ble det lite kreative Nurismen. Rett svar var Bahai-religionen – lite kjent for oss.
40. Hvilket fylke het Nedenes Amt frem til 1919? Vi startet med Nordland, og endte på Rogaland, men det var uansett feil: Aust-Agder.

41. Hvilken bokstav viser at et fly kommer fra Frankrike? Vi var usikre på om dette var et lurespørsmål, men F var korrekt.
42. Ranger fra flest til færrest arter: Bjørn, Hund og Mårdyr. Vi ble overrasket over at det fantes så mange mårdyr at rekkefølgen skulle være Mårdyr, Hund, Bjørn, vårt svar var Hund, Mårdyr, Bjørn.
43. Hvilket ord kan settes etter følgende ord slik at samtlige blir dyr: Blank, Åtsel, Skygge, Gjødsel? Vi tok bille
44. Hvilket land ligger nærmest Warszawa? Vår gjest i kveld informerte at han hadde vært i Warszawa forrige uke for å lakkere bil, og var sikker på Tyskland var nærmest. Rett svar var Hviterussland.
45. Hvem var regent i Storbritannia da den spanske armada ble beseiret? Her var vi sikre på Elizabeth I.
46. Kveldens andre svenskespørsmål: hva spiser en svenske når han spiser ”flingor”? Vi svarte brødskiver, mens rett svar er frokostblanding.
47. Hva arbeider en logoped med? Vi hadde taleevnen riktig
48. For hvilket band var Malcolm Mclaren manager i 1976? Vi tippet Rolling Stones. Sex Pistols.
49. Hva står forkortelsen ”FPS” for i dataspill? Det mest kreative vi kom opp med var Fair Play Soccer, men rett svar var enten First Person Shooter eller Frames per Second.

50. Vi skulle finne de riktige byene for følgende byggeverk/steder:
a. Invalidedomen,
Paris
b. Grøna Lunds Tivoli, Stockholm
c. Gjemselund Stadion, Kongsvinger
d. Phoenix Park, Dublin (her svarte vi New York)
e. Titus-buen, Roma

Vi fikk kun 16 poeng i 2. omgang, 34 totalt, noe som ga oss en 12. plass. 3. plass endte på 46 poeng, Paradokset fikk 47 poeng på 2. plass, mens Living next door to Hjallis vant med 48 poeng. Vi har mer inne med to stykker til på laget.

Ingen kommentarer: