fredag 19. januar 2007

[Skien] Old Dubliner 18. januar 2007

Med Vegard ute for nok en omgang var Olaus, Ragnhild, Reidun og Sigmund noe skeptiske foran runden, og forventet et nytt sviende nederlag. Hard laginnsats førte imidlertid frem til slutt, og laget tok sin andre seier. Det var heller ingen lett runde, og med 23 lag som deltok, er dette et høydepunkt i Skien-kapitelets historie.

Første omgang:
1. Hva ble resultatet i treningskampen Odd–Ham-Kam ? Sig var usikker på om det var 0–2 eller 0–3, men satset riktig til slutt.
2. Hva het lasteskipeter som gikk på grunn ved Fedje ? Server.

3. Hva heter børsmiljøfilmen fra 2000 med Ben Affleck og Vin Diesel? Ikke The Broker Room, men The Boiler Room.
4. Hvilken artist ble nylig 60 år og hyllet på Wrightegaarden ? Reidun tok David Bowie.
5. Hva het SS Norway tidligere ? Olaus tok SS France.
6. Til hvilket organ kan behandlingen av pressen klages inn ? Pressens Faglige Utvalg (PFU).
7. Hva heter krimserien som begynte på NRK1 nylig ? «Kodenavn Hunter».
8. Hva var det Gule Sider ikke kunne hjelpe deg med for noen år tilbake ? Olaus tok været.
9. Hvilket dyr finnes i varianter som kina-, indokina-, sumatra-, bali-, kaspisk, sibirsk og bengalsk ? Tiger.

10. Hvilke fire europeiske land har lavest befolkningstetthet ? Reidun foreslo Sverige, men Sig ville ha med Ukraina. Det var enighet om Island, Norge og Finland og vi fikk 0,5p/1.
11. Hva betyr taktil kommunikasjon ? Kommunikasjon ved berøring.

12. Hvor mange ganger kan en katolikk motta «siste olje» ? Vi satset på at dette var et narrespørsmål, og svarte én gang. Tre ganger.
13. Hva kalles USAs krigføring i Irak ? Sig kom etterhvert på Operation Enduring Freedom.
14. Hvor mange poeng ble AC Milan trukket før inneværende sesong ? Sig tok 8.
15. Hva kalles bukta ved Bilbao ? Biscayabukta.

16. Hvilkte symbol ble tatt i bruk 14. januar som likeverdig med Røde kors og Røde halvmåne ? Sig mente det var en femarmet stjerne. Røde krystall.

17. Hva er laveste pålydende verdi som er trykket på en norsk pengeseddel ? Olaus tok 2 kroner. 5 kroner ble også godkjent, ettersom dette var fasitsvaret som først ble opplest.

18. Hva betyr å ristornere ? Sig foreslo en roterende hel grilling med spyd over ild. Riktig svar er å betale tilbake for mye betalt forsikringspremie.

19. Hvem ble nummer 2 i skiskytingen i Rupholding søndag ? Ragnhild husket Emil Hegle Svendsen.
20. Hvilket forbud trådte i kraft 16. januar 1920 i USA ? Vi svarte brennevinsforbud, og fikk poeng. Strengt tatt gjaldt det alt over 0,5% alkohol.
21. Bildespørsmål. Temaet var enkelt og gjaldt å gjenkjenne personene på de 5 bildene. a) ABBA; b) Bill Cosby; c) Gerald Ford; d) Buzz Lightyear; e) Kevin Keegan. 5p/5.

19,5p/25 (20,5p etter korreksjonen for sp. 17) holdt til andreplass, bak Noen. Frustrerte Frøkner lå sist med 8p, mens det lå 11 lag tett mellom 18 og 20p.

Andre omgang:
1. Hvem skal spille inn live-plate på Lundetangen ? Reidun tok Vidar Busk.

2. Hva er tittelen på Jo Nesbøs nye roman om Harry Hole ? Vi gjettet Nåde; ingen hadde hørt om Snømannen.

3. Hva er navnet på den siste utvidelsen til World of Warcraft ? Sig husket The Burning Crusade.
4. Hva er navnet på Vardens nye redaktør ? Flere husket Per Valebrokk, som endog var til stede i lokalet.
5. Hva studerer en cetolog ? Sig var sikker på hvaler; mer spesifikt sjøpattedyr. Vi fikk poeng selv om vi ikke var helt presise her.
6. Hva betyr MNA i firmaforkortelser ? Vi diskuterte lenge om det betød Medlem Norske Advokatforening eller Medlem Norske Arkitektforening, inntil Reidun kom på at det siste forkortes MNAL.
7. Hvilke to bartrær finnes i Norge i tillegg til furu og gran ? Einer kom fort på papiret, mens vi var usikre på tipset på barlind.
8. Hvem er kjent som «The Big O» ? Roy Orbison.
9. Hva het Olav den Hellige før han døde ? Det var enighet om Olav Haraldsson.

10. Hvilke tre grunnleggende gangarter finnes for hest ? Vi tok raskt galopp og trav, og satset på gange som den siste. Det heter visst skritt.

11. Hvilken plassering fikk Håvard Bøcko i helgen ? Ingen hadde fulgt med, og vi tippet 5. 4.

12. Hva heter jenta fra Fauske som har gitt ut «Closing the Distance» ? Ragnhild husket Christel Alsos.
13. Hvilket magasin er Ellen Arnstad redaktør for ? Henne.
14. I hvilken del av Norge er det vulkansk aktivitet ? Jan Mayen var et greit tips.
15. I hvilket spill forekommer rokade ? Sjakk.
16. Hva, som kan inntas, er allium sativum ? Vi slet lenge med denne, inntil Sig kom på at hvitløk heter aile på fransk.
17. Hvilket land har formannsskapet i EU ? Tyskland.
18. Hvilken norsk by het tidligere Victoriahavn ? Her var vi vel inne på samtlige byer langs kysten, men Sig hellet svakt mot Narvik.
19. Fra hvilket vann kommer Akerselva ? Maridalsvannet.
20. Hvem var «Grønlands apostel» ? Hans Egede.

21. Musikkspørsmål. Uten Vegard var vi naturlig nok skeptiske her, og det hjalp ikke at temaet var 80-tallsmusikk. a) Her gjenkjente vi raskt gjengangeren «Words» med F.R. David. Sig brukte lang tid på å komme på navnet; b) Vi hørte «Every Little Dream», men ingen kunne Carline Carter, og vi tippet Bonnie Tyler. c) KISS: «I Was Made For Lovin' You»; d) «Black Velvet» er også en kjenning, men siden ingen visste Alannah Myles ble vi nødt til å tippe Bonnie Tyler igjen. e) Vi tippet «They Can Feel It All Over»Stevie Wonders «Sir Duke». 3,5p/5 var bedre enn fryktet.


Vi trodde ikke 21p/25 og 41,5p/50 skulle holde, men det viste seg at de andre lagene hadde hatt større problemer enn oss, og Qeng Ho tok sin andre seier på Old Dubliner, 1p foran Landkrabben. På tredje plass kom Quizzy Tunes med 37,5p. Deretter fulgte 4: Team Bakken (37), 5: Flash Exposures (35), 6: Wealthy Flag Manufacturers (34,5), 7: Tulla med gutta (34), 8: Señorene, Gimsøy I og Noen (33,5), 11: Turboneger (32,5), 12: Vallas venner og De ustabile (32), 14: Very Dark Horse (29,5), 15: Karl & Co (28,5), 16: Muggens disipler (27), 17: De uvitende (25,5), 18: Team skeptisk (23,5), 19: Jokke og (23), 20: Sist igjen og et lag vi ikke fikk med oss navnet på, men som ramlet fra 12. til 20. (22,5), 21: Morolaget (21,5) og 22 og sist: Frustrerte Frøkner (15,5).

Vi hadde en kort diskusjon om det er Múggens eller Mùggens disipler. Her trengs det oppklaring.

Pottspørsmålet gikk til Team skeptisk, som ikke visste at prestene hos kelterne kalles druider, men gjettet abbeder. 1935 kroner går videre til neste uke.


Oppdateringer:
Det viser seg at det også har funnets 1 krone-sedler (og kanskje endog mindre denominasjoner ?).
Laget vi ikke husket navnet på, var Per Valebrokks
Team deadline.
Det viser seg at vi ikke lenger er i stand til å legge bilder til bloggen.

Ingen kommentarer: