fredag 10. mars 2006

Stopp Pressen 7. mars 2006

Det ble tirsdag morgen meldt om mannefall blant deltakerne og to erstattere ble kalt inn på kort varsel slik atKveldens lag besto av debutanten Knut, Per Morten, Grethe, Helle, Eirik og Christian. Med Andreas tilbake var det igjen en del spørsmål utenfor standardreportoaret, og det viste seg at vår målsetning om 20 poeng per omgang skulle holde til en god plassering. Til tross for noen marginale feil i første omgang hang vi godt med og avanserte på listene i andre omgang.

1. omgang
1) 2p. Musikk – artist og årstall (+/-1). Vanskelig å gjenkjenne en noe jazzet melodi (the love of a woman) og vi gjettet norsk med Trine Rein og 1993. Året var riktig men artisten var Grethe Svensen.
2) Andreas innledet med å spørre etter den indiske brødguden: Det viste seg å være vitsen Brød-Shiva Riktig spørsmål var: Hvilket lannd er verdens største opiumsprodusent? Mange land ble drøftet, men etter avstemning rundt bordet landet vi korrekt i Afghanistan.
3) For hvilken organisasjon er Aiman Al Sawari en av de øverste lederne (nestleder)? Al-Qaida
4) Hvilke tre lag rykket opp til Premier League etter 2005? Her ble vi grepet av hybris og noterte feil svar uten å tenke oss særlig om: Wigan og Sunderland var riktig, men sportsfolket burde klart West Ham fremfor det åpenbart gale svaret Portsmouth.
5) Hvem har den norske stemmen til quizmasteren i spillet Buzz på Playstation? Knut hadde testet spillet men kom ikke på noe navn. Da Andreas strakte seg etter arket ble det svart Asgeir Borgermoen i panikk. Svaret viste seg å være en deltaker på Pressen-quiz fra noen uker tilbake: Thomas Strzelecki.
6) I hvilket konsern er August Baumann Adm. Dir.? DNO var feil. NetCom.
7) Hva slags dyr er Pinto? Per Morten visste hest.
8) Hvilket land kjører du på ski i hvis du står i bakkene i Verbier? Frankrike ble feil for Sveits som flere hadde notert.
9) Skuespiller som har spilt Sheriffen av Nottingham i Prince of thieves, Gregori Rasputin og roller i Love Actually og Harry Potter? Christian hadde ved flere anledninger latt seg underholde av Alan Rickman.
10) Hvilket jubileum ville Rembrant ha feiret i år, dersom han hadde vært i live? 40011) Hvilket svensk produkt ble lansert i 1927 under kallenavnet Jakob? Volvo
12) I hvilken by liggerJamaat-E Ahl-E Sunnat moskéen? Oslo. (Urtegata 11, 0187)
13) 3p. Musikk – gruppe som rævkjører original, originalen og årstall for originalen (+/-1). Knut dro, tross musikalsk radbrekking, kjensel på Queens låt Scandal som han husket fra Miracle-albumet i 1989. Vi svarte 1988 for å unngå 90-tallet og høstet to poeng. På gruppen gjettet vi Divas, men svaret var Voice. Andreas hadde antakelig hentet dette fra det fortrryllende albumet Queen Dance Traxx.
14) 2p. Hvem vant årets Vasalopp for henholdsvis kvinner og menn? Vi husket italiensk dame med dobbel l i navnet og svensk mann, som vi rekonstruerte til Pagarello og Järvi. Riktige svar var Christina Paluselli og Daniel Tynell.
15) Hva fant Erik Rotheim opp i 1926? Vi havnet på klassikeren ostehøvel, men da sprayboks ble lest opp som fasit var det mange som ergret seg over å ikke huske en artikkel om dette i Aftenposten forrige uke.
16) Hva heter den kinesiske øya med samme navn som Kinas sydligste provins? Per Morten imponerte med Hainan.
17) Hvilke statsledere møttes på Jalta i 1945? Stalin, Churchill og Roosevelt.
18) Hvilken person var med som gitarist på Oasis-albumet Be here now? Eirik kjente til Johnny Depps bigeskjeft.
19) 3p. Hvem vant årets Oscar for henholdsvis beste dokumentar, mannlige hovedrolle og originalmanus? Flere kunne enkelte. Grethe og Christian gikk igjennom alle vinnerne før avreise: Pingvinenes marsj, Philip Seymour Hoffman og Crash.
20) I hvilken periode var Margaret Hilda Thatcher statsminister i Storbritannia? Marginal bom på 1979-1989, der svaret var 1979-1990.
21) Fra hvilket TV-program er Merete Lingjærde kjent? Gjetning på Big Brother - Dansefeber.
22) Hva er en samovar? Tebrygger ble godkjent for russisk tekoker.
23) 2 p. Nevn fire av Bergens syv fjell? (1 p. for 3, 2p. for 4). Vi svarte Ulriken, Fløyen, Løvstakken og feilaktig Fana. Det holdt til et poeng. De andre alternativene var Sandviksfjellet, Rundemannen, Damgårdsfjellet og Lyderhorn.
24) Hva het fjellet der de greske gudene bodde? Olympos
25) 2p. Musikk – gruppe og årstall (+/-1). Vi hørte låta sunshine av Erasure, men gjettet dessverre Modern Talking. 1987 ga et poeng for 1986.

20/33 p. Vi var mellomfornøyde, men hang godt med på fjerdeplass i selskap med Fab Four. 20 lag deltok, og laveste score var 7 p. Stråløy Måløysa ledet med 24 poeng tett fulgt av Liten Ida på 23. Her burde vi ha klart flere poeng, men spørsmål 4, 8, 14, 15 og 21 gikk alle stang ut denne gangen.

2. omgang
25) 2p. Komponist. Verk. Kanskje var det Christians altfor tidlige forslag Svanesjøen som fikk deltakerne til å sove i timen, for verket var Tornerose. Komponisten fikk vi rett: Pjotr Iljitsj Tsjajkovskij.
27) I hvilken by ligger den spanske rideskole? Wien
28) Hva er artistnavnet til Øyvind Johannesen? Raymond.
29) Hva heter forfatteren bak boka Don Quijote? Migel de Cervantes.
30) Hvilket av følgende lands Dollar er verdt mest pr. dags dato. USA, Hong Kong, Australia eller Singapore? Avstemning og flertall for Hong Kong som hadde desidert lavest kurs. Australsk dollar.
31) 2p. Hvor gammel ble Prinsesse Diana, og hvilken dato døde hun? Helle og Grethe regnet lenge, og kom frem til 36 år og datoen 31.08.97.
32) Hvem er fornyings- og administrasjonsminister i dagens regjering? Mye frem og tilbake før sekretariatet insisterte på Heidi Grande Røys.
33) Hvilket band er aktuelle med singelen Enhjørning? Knut, Christian og muligens enda flere hadde hørt DumDumBoys siste.
34) Hvem er gift med Elin Nordengren? Flere kunne Tiger Woods.
35) Hvilket er det største av de baltiske landene både når det gjelder areal og folketall? Per Morten var sikker på Litauen.
36) Hvem er redaktør i magasinet Ditt Bryllup? Overraskende mange kunne Mona Grudt.
37) Hva er vannets kokepunkt målt i Kelvingrader? Ingen matnatere rundt bordet og vi gamblet på 0. Skivebom på 373 (372,85).
38) 2p. Musikk – artist og årstall (+/-1). Vi hørte Puppet on a string med Sandy Shaw, men bommet på årstallet med 1964 for 1967.
39) Hva heter filmen somer regissert av Espen Sandberg og Joachim Rønning med Penélope Cruz og Salma Hayek? Bandidas.
40) Nevn et år Aleksander den Store levde? Vi svarte 340 f.Kr. og kom godt innenfor 356-323 f.Kr.
41) 2p Hvilket land vant Eurovision song contest (Grand Prix) i 1997 og hva het artisten? Vi famlet lenge ubesluttsomt før Grethe kom på Storbritannias seier med Katharina and the Waves.
42) Hvilken idrett bedriver nordmannen Ronny Almann? Vi gikk for Per Mortens hunch for ishockey. Det var desverrebroren Steve som spiller hockey, Ronny er Sumobryter.
43) Hvem var norsk konge etter Oscar I? Tror vi har hatt dette før, men hukommelsen sviktet og vi svarte Gustav III Adolf som ikke engang har eksistert (nærmeste er Gustav III 1771-1792). Karl IV (i Norge) Karl XV (i Sverige).
44) Hvem skrev boka Når villdyret våkner (Call of the wild)? Jack London
45) Cognac. Hva står VSOP for? Very Superior Old Pale.
46) Nevn 3 av Prins Sverres 7 faddere. Helle kunne noen og Grethe fyllte på med resten: Maxima av Nederland, Espen Høiby, Dronning Sonja, Rosario av Bulgaria, Pavlos av Grekenland, Bjørn Steinsland og Marianne Gjellestad. (Vi svarte de tre første).
47) Hvilken norsk by har en rein i byvåpenet? Tipping på Kautokeino. Tromsø.
48) Hvem ble i år tildelt nordisk råds litteraturpris? SES hadde manet om at vi skulle huske dette for et par uker siden, og til tross for hans fravær husket Christian Göran Sonnevi.
49) Hovedstaden i Surinam? Dette satt langt inne, men Per Morten kom på Paramaribo idet Andreas klamme hånd strakte seg etter arket.
50) 2p. Musikk – gruppe og årstall (+/-1). Vi hørte noe ugjenkjennelig fra 70-tallet? Ingen kom på noen typiske 70-tallsband, så sekretariatet skrev ned en vi har hatt før. Thunderclap Newman og 1977. Det var visst The Eagles siste album i 1979.

Nok en gang følte vi oss middelmådige, men ettersom resultatene ble lest opp ble glisene rundt bordet stadig bredere. Vi høstet 21/30 i 2. omgang; 41/63 totalt. Det viste seg at vi var best i 2. omgang og avanserte til 2. plass, et fattig poeng bak Liten Ida. Laveste score var 12 og høyeste 42. StråløyMåløysa som ledet, falt til 4. og 37p.Vi slo blant annet Fab Four (37p) idag, og heldigvis også restene etter Bohemene som nå kaller seg Bortelaget (36p.).

Ingen kommentarer: