lørdag 25. mars 2006

Stopp Pressen 21. mars 2006

Kveldens lag besto av Knut, Christian, Ståle, Eirik Jenny og SES. Vi reiste oss etter forrige ukes nedtur og sikret en 3. plass, kun 2,5p bak vinnerne. Når vi var så nær førsteplassen er det fristende å si at noen uryddigheter som kostet oss poeng på ting vi egentlig kunne og dårlig uttelling på musikken i andreomgang kostet oss seieren, men vi hadde også en eventyrlig uttelling på alle tvilstilfeller i kveld, og skal vel således si oss ganske fornøyd med innsatsen.

Omgang 1:
1) 2p musikk- artist og år(+/-1). Vi hørte noe ingen gjenkjente og forsøkte oss med Lynn Anderson. Eirik skal krediteres for å tidfeste musikken sånn noenlunde til 1977. Suzie Quatro, 1978.
2) Hvilket yrke hadde egentlig Al Capone iflg hans visittkort? Vi var blanke og gjettet entreprenør. (Brukt)møbelhandler.
3) Hva het den pukkelryggede ringeren av Notre Dame? Quasimodo.
4) Hvor gammel er Akershus Festning? Ca. 600, 700 eller 800 år? Etter en del frem og tilbake endte vi korrekt på 700 år. Iflg Oslo byleksikon: "Akershus slott og festning ble påbegynt av Håkon 5 formodentlig i tiden 1299-1304 og var i 1308 en sterk borg som kunne trosse den svenske hertug Eriks angrep".
5) Hvilken kjent skuespiller er Joanne Woodward gift med? Jenny var sikker på Paul Newman.
6) Mellom hvilke to land ligger Khyberpasset? Afghanistan og Pakistan.
7) I hvilken by gikk israelske soldater til angrep på et palestinsk fengsel i forrige uke? SES husket Jeriko.
8) Hva heter boligen til den franske presidenten? Elysée-palasset.
9) I hvilken norsk by arrangeres det årlig en kortfilmfestival? Grimstad.
10) Supporterne for hvilken tippeligaklubb kaller seg Tornekrattet? Molde.
11) Stereotyper: Menn kan sies å lide av gamofobi og kvinner av anuptofobi (muligens anuptafobi). Hva er de engstelige for? Gamofobi var lett oversettelig til gifteangst, og da var det naturlig å tro at anuptafobi var det stikk motsatte; frykt for å forbli enslig.
12) Hvor mange personer ble skutt i hagledramaet på Kjeller i forrige uke? Enighet om 3.
13) 2p musikk- artist og år(+/-1). Musikkjennerne identifisertte Aretha Franklin, men 1968 var for sent for 1965.
14) I hvilket nå oppløst norsk band var Biff Malibu vokalist? Gluecifer var kjent.
15) Hvilken tidligere hallomann i NRK driver nå med dubbing av tegnefilmer og har av folk i bransjen blitt betegnet som dubbekongen? Eirik tok Harald Mæhle.
16) Hva slags behandling er kolonhydroterapi? Tarmskylling.
17) Hva er NASA forkortelse for? Her gikk det for fort i svingene, og inspirert av ESA kom vi raskt til North American Space Agency. National Aeronautics & Space Administration.
18) Hvem skrev diktet hvor første strofe lyder "Til lags åt alle kan ingen gjera"? Ivar Aasen var blant kandidatene, men vi tok nok et kritikkverdig valg da SES mente det kunne høres ut som Håvamål hvorpå vi naturlig nok slet med å finne en dikter og endte med Snorre Sturlason i steden for å gå tilbake til de opprinnelige kandidatene.
19) I hvilket stjernetegn er man født om man har fødselsdag 13. august? Løven.
20) Hva het fangeleiren som under 2. verdenskrig lå der hvor Ila landsfengsel ligger i dag? Grini.
21) I hvilket år vant Norge VM i fotball? Vi beveget oss flere ganger mellom 1995 og 1993, men endte i siste liten på rett alternativ etter tøff lobbyvirksomhet av Christian og Knut.
22) Fra hvilket dyr får man pelsverket Whitecoat? SES husket sel(unger).
23) Hva heter delstatshovedstaden i Texas? Austin.
24) Hva heter øvelsen hvor to soldater fra Telemark bataljon omkom? Vi hadde alle lest det, men det var åpenbart et vanskelig navn å huske. Vi kom ikke nærmere enn Cold og måtte nøye oss med Cold Encounter. Cold Response.
25) 2p musikk- komponist og verk. Georg Friedrich Händel og Water Music.

22p/28 plasserte oss på en delt 2. plass av 24 lag etter første omgang. Vi delte plassen med Box24, mens Fab4 ledet med 24p. Vi slurvet litt på noen punkter, men hadde bra med flaks på andre og endte vel sånn noenlunde der vi fortjente, skjønt 1p til burde vært oppnåelig.

Omgang 2:
26) 2p musikk- gruppe og år(+/-1). Nok et musikkproblem hvor vi var så godt uten alternativer. Georgia Satellites, 1988 ble gjettet i mangel av noe bedre. Morten Abel m/ the Peltz, 1996.
27) Hvem er president i organisasjonen Right to Play? Knut tok Johann Olav Koss.
28) Hvilken filosof sa "Uten musikk ville livet vært en misforståelse"? Vi var egentlig blanke og måtte gjette. Christian mente det kunne ligne på Friedrich Nietzsche.
29) Hva heter frukten som også kalles kjærlighetsfrukt og som opprinnelig er fra Kina? Christian var sikker på Lychee (eller Litchi el.l.)
30) Hvem var første modell i Hennes&Mauritz undertøyskampanje? Cindy Crawford.
31) Hvem var konge i Storbritannia før George 6? Vi telte Edwardene feil og endte på 7. Edward 8.
32) Hvor mange sider er det i et parallellogram? 4.
33) Hvem grunnla Microsoft sammen med Bill Gates? Sist gikk vi baret på Highbury på et IT-gründer spørsmål, men dette var mer pinlig. Steve Ballmer fikk stå uimotsagt mens Paul Allen var kjent om vi hadde tenkt oss om.
34) Hvilket lag ble seriemester i fotball for menn i Norge 1990? Vi var inne på Viking, men Christian var det vel som styrte oss på rett vei og til Rosenborg.
35) Hvilken øy kalte romerne Hibernia? De fleste assosierte navnet med skotsk fotball, men fikk det ikke til å passe på den britiske øya. Småøyene utenfor Skottland ble også eliminert og vi sto igjen med Irland.
36) Hvilket brusmerke har smaken exotic? Fanta.
37) Hvilken elv danner grensen mellom Oslo og Bærum? Lysakerelva.
38) 2p musikk- artist og år(+/-1). Vi hørte "Classic" som de fleste gjenkjente fra 80-t, men langt senere enn fasit som sa 1982. Adrian Gurvitz var det heller ingen som husket.
39) Hvilken kvinnelig forfatter er kjent for romantiske bøker som Kiss og Second Chance? Jenny syntes det hørtes ut som Danielle Steele.
40) Hva het den greske vinguden? Christian var sikker på Dionyssos.
41) Hva heter den lille øya som Oscarsborg festning ligger på? SES kom så nær som til Kuholmen som muligens, vår endelige poengsum tatt i betraktning, ga 0.5p. Kaholmen.
42) Hva heter kartleseren til Henning Solberg? Eirik tok Kato Menkerud.
43) Hva heter ekteparet som spiller sammen i "It's Showtime" på Chat Noir? Vi hadde god dekning for Kåre Conradi og Marianne Aas Hansen. Mange mente visst at "ektepar" var feil betegnelse her, men det er hinsides min interesse å sjekke.
44) I hvilket hav ligger Maldivene? Det indiske hav.
45) Hvilken planet er nr. 5 fra Solen? Jupiter.
46) Hvem forbindes med oberst Tom Parker? Jenny visste Elvis Presleys manager.
47) I hvilket land ble Leo Trotsky myrdet? Mexico.
48) (2p) Hvem vant den svenske Melodi Grand Prix finalen i helgen og med hvilken sang? Carola var kjent. Knut mente også å huske tittelen og med litt tvang fikk vi halt ut Frihet (dvs egentlig svarte vi Friheten, men det ble poeng allikevel).
49) Hvorfor er årets NM-finale i ishockey historisk? Stavanger spiller finale for første gang.
50) 3p musikk- artist, år(+/-1) og i hvilken reklame er musikken brukt. Vi gjenkjente Dolly Parton, men bommet marginalt på 1977 med 1975. Musikken ble etter hvert plassert i en McDonalds reklame.

22,5p/30 i andre omgang ga oss totalt 44,5p/58. Det holdt til en 3. plass av 24 lag, 0.5p bak Box24 og 2.5p bak Fab4. Vi holdt godt følge med teten til tross for en del unødvendige feil som vanligvis straffer seg mer enn i dag. Uten disse feilene hadde seieren vært innen rekkevidde.

Ingen kommentarer: