søndag 19. mars 2006

Stopp Pressen 14. mars 2006

Etter noen sterke runder de siste ukene, fikk vi en nedtur i kveld. Helle, Jenny, Christian, Eirik, Per Morten og SES stilte, og vi slet oss gjennom to omganger vi syntes det var vanskelig å få taket på. Resultatet ble da også godt under pari, både poeng- og plasseringsmessig.

Omgang 1:
1) 3p musikk- gruppe, år(+/-1) og album. Flere gjenkjente Aerosmith, men det ble feil album, og dermed også feil år år, med Permanent Vacation, 1988. Get a Grip, 1992.
2) Hvem er de nye Gitarkameratene (4 navn for 1p)? Vi samlet sammen Espen Lind, Alejandro Fuentes og Kurt Nilsen. Vi fant imidlertid aldri Askil Holm.
3) Hva heter Paris' eldste og mest kjente bro? Pont Neuf.
4) Hvor gikk lagmannsrettsaken i Orderudsaken? Her rotet vi fryktelig. Vi husket i alle fall ikke Åråsen Stadion som var fasits førstevalg. Pga uklarheter i spørsmålet, ble imidlertid også Eidsivating godkjent. Det siste hadde vi opprinnelig, men vi sliter stadig med å plassere ulike ting og bispedømmer o.l. på rette steder, og i kveld ble vårt svar Oslo.
5) Hvilken idrett bedriver Wener Höger fra Venezuela? Aking ble nevnt, men vi gikk for det like gode alternativet at han er en alpinist. Han var visstnok OLs nest eldste deltager med 52 år.
6) Hva er Stan Laurel og Oliver Hardy bedre kjent som? Helan og Halvan.
7) Hvem var Rudolf Blodstrupmoens sponsor i Flåklypa Grand Prix? Eirik husket Snake Oil.
8) Hvem er konstituert redaktør i Dagbladet etter Tor Gjermund Eriksen? Redaktører treffer vi bare unntaksvis på og eneste kandidat vi hadde i kveld var Giæver. Lars Helle.
9) Hva var det tyskerne kalte Enigma under 2. verdenskrig? Et kodeapparat.
10) Hva er Tara Lee Patrick bedre kjent som (det ble oppgitt at vi søkte en såpeskuespiler)? Vi var blanke igjen og hadde allerede bommet da vi antok at Patrick var en ukjent såpeskuespillerinne som skulle kobles med en mer kjent rollefigur, feks Hope i Glamour. Carmen Electra (i Baywatch).
11) Hva slags frukt er Grev Moltke? Christian kom på pærer.
12) Hvilket land het tidligere Øst-Pakistan? Bangladesh.
13) 2p musikk- artist og år(+/-1). Flere mente å gjenkjenne The Verve eller vokalisten der, men det var Andreas Johnson. Vårt tips på 1998 ga imidlertid poeng for 1999.
14) I hvilken idrett har Tore "På Sporet" Strømøy vært norgesmester. Flere visste kappgang.
15) Hvem ble nr. 2 i NRKs kåring av århundrets nordmann? Vi visste ikke engang med sikkerhet hvem som vant. Kong Olav V var et hett tips, Frithjof Nansen må ha scoret høyt og noen mente Kim Friele endte langt opp. Rekkefølgen ser ut til å ha blitt Kong Olav V, Einar Gerhardsen, Erik Bye med Thor Heyerdahl og Kim Friele på de neste plassene men uvisst i hvilken rekkefølge.
16) (2p) Hvor gammel ble Astrid Lindgren(+/-1år) og i hvilket år døde hun? Jenny var ganske sikker på at hun ble 94 år. Vi kunne ha mer bruk for slingringsmonn på årstallet der det sto mellom 2002 og 2003, og vi valgte feil.
17) Hva er 4/3*pi*r^3 volumet av? En kule.
18) I hvilket verk av hvilken forfatter møter vi Tusten? Fuglane av Tarjei Vesaas.
19) Hva slags farve er magenta? Flere visste sånn noenlunne hva det ble spurt om og vi diskuterte nyanser av rødt før vi entes om at rødt måtte være nært nok. Rosa ble senere også akseptert mens lilla, som vi også hadde vært inne på, var helt uakseptabelt.
20) Hvilken visesanger og poet sto bak Fredmans Epistlar? Per Morten var sikker på Carl Michael Bellman.
21) Hvilken kornfamilie tilhører spelt? Vi tippet litt vilkårlig havre. Det eneste vi utelukket var hvete.
22) Hvilken popstjerne er med i den nye Rosa Panter filmen? Jenny visste Beyoncé Knowles.
23) Hva heter Europas høyeste vulkan? Vi gikk for Etna (ca. 3.350m) som beskrives som Europas største vulkan og Italia høyeste fjell sør for Alpene. Vår andre kandidat, Pico de Teide (3.717moh), beskrives som verdens 3. største vulkan og Spanias høyeste fjell, men omtales allikevel ikke, og av grunner jeg ikke finner, som Europas høyeste vulkan.
24) Hvilken friidrettsøvelse heter på engelsk pole vault? Stavsprang.
25) 2p musikk- gruppe og år(+/-1). Vi hørte The Smiths og tippet 1983 som var nært nok 1984.

Til tross for en litt treg runde, kunne vi telle opp respektable 19p/30 som plasserte oss på en delt 8. plass av 18 lag. Fab4 ledet med 25p og laveste score lå på 10p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- gruppe og år(+/-1). Ingen gjenkjente hva vi hørte, men noen mente det lignet Sweet og vi tippet 1975. The Osmonds, 1972.
27) Hvilke farver er det i logoen til 7-eleven? Denne var vi ganske sikre på å prikke med grønn, hvit og rød, skjønt det ble en del diskusjon om hvorvidt den rød delen muligens var oransje. Det viste seg at logoen inneholdt både rødt og oransje og det ble en ny bom. Grønt, hvitt, rødt og oransje.
28) Hva var det fulle navnet til Cecilie Brink Rygels dansepartner da hun danset aktivt? Christian husket Kim Rygel.
29) Hvilket forlag utgir Donald Duck? Enighet om Hjemmet-Mortensen, men fasit ville det igjen annerledes. Egmont Serieforlaget.
30) Hvem av de tiltalte i NOKAS-saken er vernepleierstudent? Vi var vel innom de fleste før vi resignerte med Toska. Eirik var alene om å stemme på Alf Henrik Christensen.
31) I hvilket år ble Jagland statsminister? 1996.
32) Hva het den svært avslappede, filosofisk anlagte og pianospillende hunden i The Muppet Show? Innledende enighet om Fozzie inntil en opplyst sjel gjorde oss oppmerksom på at Fozzie var en bjørn. Deretter var vi blanke, og måtte gå for Schepp el.l. som noen mente muligens å huske. Rowlf husket uansett ingen.
33) Hvor mange fartsgrenser har vi i Norge? Vi telte opp 9, fra 20km/t til 100 km/t. Fasit ga oss igjen en ubehagelig overraskelse ved å si 2- 50 km/t og 80 km/t hhv i tettbebygde - og ubebygde strøk. Alt annet er visst fartssoner.
34) Hvilken sprit finnes i drinken Mojito? Rom.
35) Hvilke land grenser Albania til? Hellas, Makedonia og Serbia-Montenegro.
36) Hvilken krimforfatter har skrevet boken Fox? Vi antok det igjen dreide seg om kvinnelige. norske krimforfattere hvor vi vanligvis feiler, og gjettet Karin Fossum. Noen hadde hørt om Minette Walters, men boken var ukjent. Kvinnelige, utenlandske krimforfattere åpner nye og skremmende muligehter til å tape poeng.
37) Hva menes med densiteten til et stoff? Tettheten.
38) 3p musikk- artist, år(+/-1) og i hvilken TV-serie ble han kjent (evt. hvilken TV-serie ble musikken spilt- jeg husker ikke). Vi hørte noe (mer spesifikk kan jeg ikke være). Eirik tippet Jason Donovan siden han kunne kobles til Neighbours. 1985 var imidlertid for tidlig for 1989.
39) Hvem produserer pizzaen Casa di Mama? Dr. Oetker.
40) Hva het den syngende 70-tallskvintetten fra Løten med bl.a. Hjørdis Jensen og ? Eirik husket De Syngende Husmødre.
41) Hvilken by ligger lengst nord av Oslo, Stockholm og Helsinki? Per Morten var sikker på Helsinki.
42) Hva står 'G' for i 3G i forbindelse med mobilteknologi? Generation.
43) I hvilket spill finnes uttrykket patt? Sjakk.
44) I hvilken nå avsluttet TV-serie spilte James Michael Tyler en liten men vesentlig rolle? Våre TV-alibier trakk blankt og vi gjettet Sex og Singelliv. Mannen spilte Gunther i Friends.
45) Hvilken del av kroppen rammes av Hallux Valgus? Dette var ikke ukjent, men i kveld kunne vi ikke plassere det på kroppen og tippet halsen. Stortåa.
46) Hva er pikenavnet til Hillary Clinton? Flere visste Rodham.
47) Hva heter universitetssykehuset i Göteborg? Per Morten prikket Sahlgrenska.
48) For 10 dager siden var Munch-museet igjen i nyhetsbildet. Hvorfor? Vi hadde misset denne saken og tippet noe nærliggende som at de hadde dårlig tilrettelegging for rullestolbrukere el.l. De ønsker visst å innføre forbud mot barnevogner.
49) I hvilket år vant Storbritannia OL-gull i ishockey? Heller ikke her hadde vi fasit og tippet rett etter krigen og St. Moritz i 1948. Det var i Garmisch-Partenkirchen 1936.
50) 2p musikk- artist og år(+/-1). Flere gjenkjente Tiffany med denne "I think we're alone now" el.l. Vi følte oss ganske sikre på poeng med et tips på 1985, men det var så sent som 1987 og en knapp feil som var symptomatisk for en ganske traurig kveld.

Det ble kun 15p/29 i andreomgang og totalt 34p/59. Det holdt kun til en 9. plass av 18 lag. Fab4 vant med 43p, etterfulgt av Liten Ida med 41p. Kveldens laveste score var 21p. Vi tapte med dette terreng til samtlige lag over oss i sammendraget og har nå et snitt i underkant av 39p pr runde. Det er uansett sterkere enn i fjor, men vi får krysse fingrene for mer takknemlige spørsmål neste uke.

Ingen kommentarer: