onsdag 7. desember 2005

Stopp Pressen 6. des 2005

Daniel, som ikke skal forveksles med Daniel på Burums, debuterte som reserve for Helle i kveld. I tillegg stilte Ståle, Eirik, Christian, Jenny og SES. Vi måtte streve i motbakke allerede fra første spørsmål, og det var påfallende mye stang-ut i kveld. Scoren ble til slutt i svakeste laget, men ikke dårlig for en ellers dårlig runde.

Omgang 1:
1) 2p musikk - artist og år(+/-1). Dette viste seg vanskelig å identifisere og vi endte på John Seabstin og 1966. Vi hørte visst en ung Leonard Cohen fra 1968.
2) Hvem er dommer i NOKAS-saken? Vi har visst alle gitt opp denne føljetongen om overbetalte forsvarsadvokater og ingen husket Helge Bjørnstad.
3) Hvem mottok det norske artistforbunds ærespris i år? Nok et ukjent emne og vi tippet Åge Aleksandersen. Jan Eggum.
4) Hva heter Norges forsvarsminister? Anne-Grete Strøm-Erichsen.
5) Hvilken fisk kalles også havkatt? De fiskekyndige i selskapet tippet steinbit.
6) Når utkom det første Donald-bladet i Norge (+/-2år)? Jenny var nede på 1948, men feilaktige minner om 50-års jubileet bragte oss opp til 1952. Med såpass slingringsmonn burde vi ha truffet.
7) Hva betyr krøsus? En søkkrik mann, eller som vi skrev; riking.
8) Hvilken dato er Danmarks nasjonaldag? Christian kretset omkring 5. juli, men vårt svar ble til slutt 6. juli.
9) Hva heter oppfølgeren til sudoku? Her opereres det visstnok med bokstaver i steden for tall ble det sagt, så vi tippet nudoku. Ingen rundt bordet hadde stiftet nærmere bekjentskap med kakuro.
10) Hvem er vår siste idoldeltager med egen plate? Flere hadde fått med seg Tone Damli Aaberge.
11) Hvem er aktuell med boken "En nordmann i London"? Her var vi blanke. Eirik hadde riktignok plukket opp at John Fredriksen var aktuell med en biografi, men her var det snakk om Jostein Pedersen.
12) Hva slags mat er Morbier? Daniel foreslo ost.
13) 2p musikk - artist og år(+/-1). Vi hørte "These boots etc" med Nancy Sinatra. 1967 ga poeng for 1966.
14) I hvilket fylke ligger Vøringsfossen? Myntkast mellom Hordaland og Sogn og Fjordane ga bom.
15) Hva het paven 1963-1978? Dette kunne ha vært en mulig treff nærmere pavevalget, men det var langt unna poeng i kveld. Pius IX ble foreslått uten særlig motivasjon. Han var visst pave 1846-1848. Paul VI.
16) Hvem er Liza Minellis mor? Judy Garland.
17) Hva betyr det at en kjemisk reaksjon er eksoterm? SES visste at en eksoterm reaksjon avgir energi.
18) Hvor skal OL arrangeres i 2010? SES husket Vancouver.
19) Hvem er president i Redningsselskapet? Stygg feil her; Monica Kristensen Solås og Magnus Stangeland var begge kandidater, men på spørsmål om hvem som var hva og suspensjoner som forvirret diskusjonen, ble det feil.
20) Hvem reklamerer med "Raspeballer med kålrabistappe og lefse on the side" uttalt med sterk amerikansk aksent? Eirik husket Hydro.
21) Hva står DVD for? Digital Versatile Disc.
22) I hvilket parti er Inge Ryan parlamentarisk leder? En av Eiriks lokale representanter på Tinget og fra SV.
23) I hvilket land renner elven Ob? Russland.
24) Hva er det norske navnet på "Sonderabteilung Lola" fra krigen? Ingen hadde hørt om det før, så det ble med spekulasjoner. SES har litt oversikt over frontkjemperne og avviste forslag om dette. Rinnan-banden ble nevnt av Eirik, men det ble til slutt med en gjetning på Hirden.
25) 4p musikk - artist, år(+/-1), navn på norsk gruppe med en versjon av låten og norsk tittel på denne. Vi identifiserte Kim Carnes med "Bette Davis eyes" el.l. Vårt forslag på 1982 ga poeng for 1981. Prima Vera hadde en norsk versjon med tittel "Ivar Medaas øyne".

Dette ble summert til 18p/30, hvilket ikke er altfor galt tatt i betraktning hvor mange poeng vi rotet bort. Det holdt til en 3-delt 13. plass hvor vi var i godt selskap med Ozonlaget. 23 lag deltok og laveste score var 11p. Fab4 ledet med 26p.

Omgang 2:
26) 2p musikk - artist og år(+/-1). Vi gjenkjente Meatloaf, men ikke noe mer og bommet stort på 1995 med 1983.
27) Hva het den første romfergen? Eirik mente å sett et program om dette og traff på Colombia. Det ble også gitt poeng for Enterprise som visstnok var den første romfergen som ble bygget uten å få noen turer i rommet.
28) I hvilken kommune ligger Aquavitmuseet? Løten.
29) Hvem var første nordmann under 15 min. på 10000m skøyter? Vi var ikke sikre hvilken periode vi skulle til. Sten Stensen (1976) ble riktignok nevnt av Eirik, men vi endte i tidsnød og valgte Hjallis.
30) Hva het tigeren i Jungelboken? Shere Khan.
31) Hvilken musikker hadde tilnavnet Satchmo? Christian tok Louis Armstrong.
32) Hva het konditoren som åpnet Grand Hotel i 1874? Vi gjettet Halvorsen vagt basert på erfaringer med eksisterende konditorer i Oslo. Julius Fritzner, som visstnok fortsatt er navnet på en restaurant på Grand.
33) Hva heter laget som er Tufte IL's danske motpart? Christian var nærmest uten å kunne gjenkalle hva han hadde sett og hørt. Ulike varianter omkring Boldklubben 05 førte oss ikke nærmere FC Zulu.
34) I hvilken idrett bruker man florett? Fekting.
35) Hvor mange kommuner grenser Oslo til? En kjapp opptelling kom til 8, fasit sa 9 men etter en finopptelling ble det 10. Jeg overlater til leseren å navngi alle kommunene.
36) Hvem ytret ønske om å hogge stein og skyte bjørn da barnet hans ble født? Vi strevde først med ordentlige forfattere og kunstnere før Ståle kom opp med Ari Behn.
37) Hvem tok over som amerikansk president etter Richard Nixon? Gerald Ford.
38) 2p musikk - gruppe og år(+/-1). Vi gjenkjente raskt The Cure men 1985 ble litt for tidlig for 1987.
39) I hvilket år skjedde Sleipnerulykken der 16 mennesker omkom? Vi helte til slutt mot 1998 og bommet på 1999.
40) Hvem er ny trener for Tromsø? Ivar Morten Nordmark.
41) Hvilken hovedstad ligger der den gamle byen Tenochtitlan(?) lå? Mexico City.
42) Hvilken forfatter skrev om Gummi-Tarzan? Dette har vi også hatt før men Ole Lund Kirkegaard er fortsatt vanskelig å huske.
43) Hvor kom bonden som nylig sultestreiket i protest mot at kommunen ville ekspropriere eiendom osv. SES husket Ørsta.
44) Navn på jazzmusiker som også har utmerket(?) seg i andre genre, som i 1997 utga Khmer. Eirik visste Nils Petter Molvær.
45) Hvilken by i Nevada kalles skilsmissebyen? Det sto mellom Las Vegas og Reno og vi valgte feil. Ingen hadde hørt dette navnet benyttet på noen av byene og man skulle tro at førsnevnte presenterte flere mulige årsaker til skilsmisse enn sistnevnte...
46) Hva betyr det å pledere for noe? Etter lange diskusjoner omkring små nyanser ble vi sittende med forsvare som ga poeng for forsvare/tale ens sak.
47) Under hvilket navn er Åsa Waldau bedre kjent? Kristi brud.
48) Hva slags utdannelse hadde John Alvheim? SES hadde fått med seg sykepleier og diakon som ga poeng for anestesisykepleier og diakon.
49) Hvem i Mette Marits slekt er det sagt at den nye prinsen er oppkalt etter? Det er visst barnets oldefar som, om jeg husker rett, het noe slikt som Sverre Tjessem, dvs Mette-Marits morfar.
50) 3p musikk - gruppe, år(+/-1) og i hvilken reklamefilm ble musikken benyttet. Vi hørte noe som muligens heter "All I have to do is dream" av The Everly Brothers. 1963 ble imidlertid bom på 1958. Ståle husket at denne musikken ble benyttet i en Diplom-is reklame.

19p/29 i andre omgang var vel noenlunne like smådårlig som resultatet i første. 37p/59 sammenlagt sendte oss ned på en delt 14. plass av 23 lag. Svakeste score i kveld var 26p og Fab4 vant igjen med 50p.

Ingen kommentarer: