tirsdag 6. desember 2005

Munkholm III - Runde 15 (Fru Burums 5. des 2005)

Sosiale forpliktelser, orientalske ferier og overtidsarbeid sørget for stort mannefall før kveldens runde. Vi fikk imidlertid stablet på bena nesten fullt mannskap med Ragnar, Espen, Daniel og SES. Innsatsen i første omgang var upåklagelig med ganske grei score og svært ærlige bom. Andreomgangen innholdt imidlertid langt flere synder og vi endte til slutt på 10. plass. Oppmøte 40 min før start sikret oss det vesle bordet innerst i lokalet, men det må åpenbart enda tidligere fremmøte til for å gjenerobre et av våre bord fra tidligere i sesongen. Quizen i kveld grenset for øvrig til det øredøvende etter at en eller annen tilsynelatende irreversibel fikling med volumknapper kombinert med vår plassering rett under en høyttaler, fikk det hele til å fortone seg som en 2,5t lang kartlegging av våre toleransegrenser for støy.

Omgang 1:
1) Hva heter den finske hopptreneren som nylig sa ja til å fortsette som trener for det norske hopplandslaget? Daniel og Ragnar visste Mika Kojonkoski.
2) Hva heter Tysklands nye kansler? Angela Merkel.
3) Hva er grensen for tollfri import fra utlandet som har vært uforandret siden 1975? 200kr.
4) Hva het Islands første kvinnelige president som ble valgt i 1980? Vigdis Finnbogadottir.
5) (2p) Hva het de fem britene som ble kjent som "The Cambridge five" og som spionerte til fordel for Sovjetunionen på 1930-40-tallet? (2p for 4-5, 1p for 2-3) Daniel kom opp med Kim Philby, Donald MacLean, Guy Burgess og Anthony Blunt. John Cairncross ble utelatt, men det holdt allikevel til 2p.
6) I hvilket år skjedde følgende: det ble funnet en stor skatt av sølv- og gullmynter ved Runde. Den gamle Konkubinatparagrafen ble opphevet og det ble dermed lov å bo sammen uten å være gift. Boris Chevalier dør og det samme gjør Harry Truman. Vi var tidlig på 70-t, og valgte til slutt 1970. 1972.
7) Hvilket kjent dameblad kom med første nummer i norsk utgave i februar 2005? Vi var faktisk ganske sikre på Cosmopolitan.
8) Hvilken kjent eksistensialist levde sammen med Simone de Beauvior? Jean-Paul Sartre.
9) I 1998 ble forsvarsproduksjonen i Raufoss ASA slått sammen med svenske Celsius og finske Patria til hviket nytt selskap? Her var vi blanke og tippet RCP. Nammo AS (Nordic Ammunition).
10) Hvilket tre gir oss gåsunger? Selje eller vier.
11) Hva het butleren til romanfiguren Bertie Wooster? Jeeves.
12) Hva kalles japanske jernbaners høyhastighetsnett? Dette var vi ganske langt fra å komme på; Shinkansen.
13) Hvilket land ble slått ut av Sveits i playoff til fotball-VM i 2006? Tyrkia.
14) Hva het den mest strålende skikkelsen i gresk mytologi, tvillingbror til Artemis og musikkens og sangens høye forkjemper? I mangel av andre for oss forståelige hint, fokuserte vi på den strålende delen og tippet Helios. Apollon.
15) Hvilke to artister fremførte Sami Ædnan i Melodi Grand Prix? Mattis Hætta og Sverre Kjellsberg.
16) Koble tre komponister med stilperiode: Hayden, Händel, Mendelssohn. Barokk, klassisisme, romantikk. Händel-barokk, Hayden-klassisime og Mendelssohn-romantikk.
17) Hva kalles den kinesiske spådomsmetoden for å plassere boliger, gravplasser o.l. ihht harmoniske prinsipper? Espen husket Feng Shui.
18) Hva er SI måleenhet for strømstyrke? Ampere.
19) Hvor mange år har man vært gift når man feirer tinnbryllup? Vi måtte igjen henfalle til gjetninger og endte på 5 år. 10 år.
20) Hva heter underhuset i det britiske parlamentet? House of Commons.
21) Fremmedord for de tenkte linjene fra nord- til sydpolen. Meridianer.
22) Vintersolverv kan falle på to datoer. Nevn én av dem. 21. eller 22. desember.
23) Hvilken edderkopp har gitt navn til en dans? Tarantell.
24) Hva het stedet hvor George Armstrong Custer døde i 1876? Little Big Horn.
25) I hvilket land ble Marie Curie født? Polen.

Det ble 21p/26 i første omgang og en 4-delt 7. plass av 28 lag. Laveste score var 11p og Kvintessensen ledet med 25p, tett fulgt av Ugler i Mosen med 24p. En grei omgang for vår del hvor vi scoret på det vi kunne.

Omgang 2:
26) Hvem ytret nylig et ønske om å gifte seg med sin kjæreste gjennom 10 år, Kenny Goss? Daniel tok George Michael.
27) Hvem mottar Nobels fredspris 10. desember i år? Mohamed ElBaradei.
28) I Redningsselskapets logo forekommer forkortelsen NSSR som står for selskapets egentlige navn. De to første bokstavene står for "Norsk Selskab". For hva står de to siste? ... til Skibbrudnes Redning.
29) Hvilken bro er, på tross av navnet, den eldste i Paris? Pont Neuf.
30) Hva het sveitseren som tok 2 gull i skihopp i OL i Salt Lake City? Daniel og Ragnar husket Simon Ammann.
31) Hva het Anne Holts første roman som utkom i 1993? Dette var kjent men lot seg ikke reprodusere. Blind Gudinne.
32) Hvilken Subaru-modell kjørere Petter Solberg? Vi måtte etter hvert innrømme at vi faktisk ikke kjente til en eneste Subarumodell. Impreza.
33) Hva heter riksadvokaten i Norge? Tor-Aksel Busch.
34) Har Arbeiderpartiet noen gang fått over 50% av stemmene ved et stortingsvalg? Vi helte først til 'nei', men det måtte ganske tett oppunder og vårt svar ble etter hvert 'ja'. Nei, høyeste oppslutning ved et stortingsvalg er visst 48,3% i 1957.
35) Hva var tilnavnet til Rolf Erling Knutsen som visstnok var kjent som litt av en skapsprenger 1931-1943 og brukt til å skremme barn på 50-t? Ragnar kom så nær som "rotte", men vi maktet ikke å sette sammen Rottenikken og bommet med Rotte-Knutsen.
36) Hvilken amerikansk delstat er omkranset av Illinois, Indiana, Ohio, Virginia, West Virginia, Tennessee og Missouri? Kentucky.
37) I hvilken popgruppe spilte Paul McCartney etter The Beatles? Wings.
38) Hva er fellesbetegnelsen på Jupitermånene Io, Ganymedes, Callisto og Europa. Espen husket de gallileiske måner.
39) Hva stappet Takeru Kobayashi i seg 67 stykker av på 8 minutter i et nylig avholdt verdensmesterskap i hurtigspising? Det sto mellom hamburgere og pølser og vi valgte feil. Mannen var visst allerede verdensmester i pølsespising da han nylig vant dette hamburgerracet.
40) Hvem er forfatter av bøkene om Hardyguttene? Franklin W. Dixon.
41) Hvilken grad tilsvarer oberst i Sjøforsvaret? Helt uten videre viste kommandør seg umulig å komme på. Meningsløst...
42) Hva heter Ønskekonsertens kjenningsmelodi? Bojarenes Inntogsmarsj.
43) Hvilken sørafrikansk forfatter fikk nobelprisen i litteratur i 1991? Nadine Gordimer.
44) Navnet på en av London Undergrounds linjer som begynner med P. Piccadilly Line.
45) Hva het Hellas' siste konge som lever i eksil i London (kun navn)? Konstantin.
46) Hva het romfartøyet som tok Yuri Gagarin ut på den første bemannede romferden? Dette har vi hatt to ganger tidligere. Første gang bommet vi og andre gang husket Svein svaret, men i Sveins fravær i dag viste det seg umulig å reprodusere Vostok 1.
47) Hvilken berømt person handler Motorsykkeldagbøkene om? Che Guevara.
48) Hvor mange OL-gull har Vegard Ulvang totalt? Alle overslag kretset omkring 3 stk, og det viste seg å stemme. 10km, 30km og stafett, men jeg gidder ikke å sjekke når.
49) Hva heter Dronning Elizabeth II's yngste barn? Det ble et tilfekdig valg mellom Andrew og Edward og en ny feil.
50) 5p om Sør Amerika.
a) Hovedstad som ligger på nordsiden av Rio de la Platas munning. Montevideo.
b) Nest største religion i Guyana med støtte i ca 1/3 av befolkningen. Vi ante ikke og kom i farten ikke med noe bedre en kreol som sannsynligvis ikke engang er en religion. Indiske immigranter er visst forklaringen på at svaret er hinduisme.
c) Den søramerikanske fotballorganisasjonen som tilsvarer Europas UEFA. CONCACAF var vår eneste kandidat, men det viste seg å være den nordamerikanske utgaven. CONMEBOL.
d) I hvilket land opererte geriljabevgelsen den lysende sti? Peru.
e) Det sist selvstendige landet i Sør Amerika (1975). Surinam.

Dermed ble det kun 19p/29 i en ganske lei andre omgang og sammenlagt 40p/55. Dette holdt kun til en 3-delt 10. plass av 26 lag. Laveste score var 22p og Ugler i Mosen vant med 49p.

Ingen kommentarer: