fredag 10. november 2006

[Skien] Old Dubliner 9. november 2006

Kveldens lag besto av Olaus, Ragnhild, Reidun, Vegard og Sigmund. Det var ny rekord for antall lag, med 20, og lokalet var fullt.

Første omgang:
1. Hva er navnet på den iranske eksilpolitikeren som nylig har besøkt Norge? Vi fikk poeng for Miryam Rezabi, selv om korrekt transkripsjon nok er Maryam Rajavi.
2. Hvilken 80-tallsstjerne var nylig synlig beruset på et intervju med TV2? Her skulle man tro det var flere kandidater, men fasit sa Samantha Fox.

3. Hvem scoret Odds mål mot Start på søndag? Jacob Sørensen
4. I hvilken engelsk by var Hotell i Særklasse (Fawlty Towers)? Vegard tok Torquay.
5. Hvem oppfant metoden for å få tran fra torskelever? [Peter] Möller
6. Hva er et annet navn på en klosterforstander? Abbed
7. Hva kalles en fugl om befinner seg i Norge hele året? Stamfugl ga poeng for standfugl.
8. Hva kalles Rios to berømte strender? Copa Cobana og Ipanema.
9. Hvilken sport fra 1870-tallet er oppkalt etter et engelsk slott? Her var det ingen som visste svaret, så vi lette etter en sport med passende navn, til Ragnhild nevnte badminton.
10. På hvilken jernbanestrekning ligger Tynset? Rørosbanen
11. Hva var det vikingene kalte Gardarike? Russland
12. Hva er den vanligste gass i lightere? Butan
13. Hvem laget den første kjente kikkerten? Sig tok Galileo Galilei.
14. Hva har gudene Tor og Jupiter til felles? Her svarte vi at de begge er tordenguder, som også fasit sa, men man burde vel også fått poeng for andre svar, som f.eks. at begge er oppkalt på ukens 4. dag.
15. Hvem spiller dronning Elizabeth i den nye filmen om henne? Helen Mirren
16. Hva kalles den kazakhstanske journalisten spilt av en engelsk komiker? Borat

17. Hvem skrev 1800-tallets mest populære og solgte kokebok i Norge? Hanna Winsnes
18. Fra hvilken stat kommer biler merket «V»? Vegard var sikker på Vatikanstaten.
19. I hvilken musikal opptrer Velma Kelly og Roxie Hart? Chicago
20. For hvor mye ble VM-fotballen nylig solgt for? Vi gjettet 5 millioner kroner. 15 millioner kroner
21. Bildespørsmål. 5 berømte maleriers tittel. a) «Nattverden» av Leonardo da Vinci; b) «Nattevakten» av Rembrandt van Rijn; c) Her var vi usikre på om Christian Kroghs bilde heter «Albertine i politilægens venteværelse» eller bare «Politilegens venteværelse» og svarte det siste. For dette fikk vi ikke poeng, selv om fasit oppga både «Hos politilegen» og «Albertine» som godkjente svar; d) Vi fikk poeng for «Hipp, hipp hurra» som også fasit sa. Full tittel Peder Severin Krøyers bilde skal være «Hip hip hurra! Kunstnerfest på Skagen»; e) Tidemand og Gude: «Brudeferden i Hardanger» 4p/5

Med 23p/25 hadde vi en knapp ledelse på 1p til Team Bakken og Quizzy Tunes, mens Wise & Ancient stilte opp for andre uke og klarte 6,5p og tok 20.-plassen. Fra Frustrerte Frøkner på 17. med 11,5p og oppover var det jevnt fordelt med lag.

Andre omgang:
1. Hvor skal neste års Tour de France åpne? Vegard visste at det var i London.
2. Hvilken by skal være hovedbase for Rally Norway? Reidun foreslo Hamar, men etter diskusjon med flere alternativer satset vi på Kongsvinger.
3. Hvilken rødhåret artist har nettopp utgitt «Til meg»? Unni Wilhelmsen
4. Hvem skal holde forestillingen «Heilt feri te jul» i Ibsenhuset? Drangedal Bortforklaring
5. Hvem ble fjernsynskokk etter Ingerid Espelid Hovig? Sigmund var sikker på at det måtte være Britt Kåsin. Lars Barmen
6. Hvilket krydder inngår i bernaisesaus? Ragnhild kunne estragon.
7. Hva het Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) tidligere? Politiets Overvåkingstjeneste (POT)
8. I hvilken roman kaller personene seg George, John, Paul og Ringo? Beatles
9. I hvilken latinamerikansk hovedstad er bebyggelsen formet som et fly? Vi måtte satse på Brasilia
10. Hvordan ser keiseren i «Bro, bro, brille» ut? Vi mente det var «så hvit som en mann, så sort som en brann», mens fasit sa «så hvit som en and, så sort som en brann». Vi fikk poeng, men her dreier deg seg vel uansett om en forvansking; keiseren «ser ut over vann, ser ut over land», hvilket er en anelse mer meningsfullt enn å se ut som en and. «Sett deg, Jensen, det er søndag!»
11. På hvilken måte skiller en av de tre vise menn seg ut? Her svarte vi at en var mørkhudet (fasit brukte «n»-ordet), men her er det vel også en misforståelse; de tre vise menn representerer de tre kjente verdensdeler, Europa, Asia og Afrika, og ingen av dem skiller seg mer ut enn noen andre.
12. Hvem scoret Odds mål i kampen mot Bryne onsdag? Tarjei Dale; Olof Hvidén-Watson
13. Hva betyr egentlig mannekeng (mannequin)? Denne burde vi klart. Vi svarte menneskeliknende, mens fasit var liten mann.
14. Hva står ENØK for? Energiøkonomisering
15. Hva var den siste James Bond-filmen på 1970-tallet? Vegard hadde et par gode forslag, og til sist satset vi på Moonraker.

16. Hvem spilte Tom Cruise' kjæreste i Cocktail? Sig foreslo Elizabeth Shue, men i mangel av overbevisende argumentasjon ble svaret Mimi Rogers.
17. Hvor mange Legoland er det i verden? Kvalifisert gjetning ga oss 4.
18. Hvilken rase var Lassie? Border Collie
19. Hva er hovedstaden i Laos? Ragnhild var rask med Vientiane.
20. Hva var grunnen til at Wilhelm Tell måtte skyte et eple på sønnes hode? Vi svarte «veddemål». Det korrekte var at han måtte velge mellom døden og å skyte eplet da han nektet å bukke for herskerens hatt på en påle.

21. Musikkspørsmål. 5 norske ballader. a) Benny Borg med «Den store dagen». Vi hadde artisten, men hadde «Den gamles fødselsdag» som tittel; b)Terje Tysland med «Heile livet»; c) Finn Kalvik med «Kom ut kom fram»; d) Ingen kom på Unit Five eller «På hver sin kant av landet»; e) Anita Skorgan med «Til Ludvig». 3,5p/5

18,5p/25 og 41,5p/50 kunne ikke holde, og både Team Bakken og Quizzy Tunes passerte oss og delte 1.-plassen. 4.-plassen var også delt, mellom Señorene og Karl & Co på 39p. Deretter fulgte Landkrabbene (38), Åsgrend (37), Hvem vet? (35), Flash Exposures (34,5), Noen (33), Wealthy Flag Manufacturers (32), Team Alf ... og Ene alene... (30,5), Superchicks/Juicyasses.com (28), Jokke og... og De Uvitende (25,5), Frustrerte Frøkner (23), Mindhunters (22,5), De ustabile (17) og Wise & Ancient (14,5).

Vi burde egentlig ha vunnet her, men vi kan ikke være misfornøyd med tredjeplass heller.

Oktoberresultatene ble lest opp i pausen, og der ble vi slått av tre lag. Nå ligger ikke tabellen ute, men vi mistenker at det var tabellen for september som ble opplest, for vi kan ikke skjønne at Noen hadde en bedre måned enn oss.

Pottspørsmålet gikk til Flash Exposures som ikke visste at bispedømmer het stift før 1919. Potten, som nå er på omtrent 2 500, vil dermed høyst sannsynlig gå neste uke.

Ingen kommentarer: