fredag 24. november 2006

[Skien] Old Dubliner 23. november 2006

Olaus, Reidun, Rune, Vegard og Sigmund gjorde nok en god runde, men feilet litt på oppløpet og måtte se seg forbigått av et stabilt bedre lag.

Første omgang:
1. Hvilken tidligere Odd-spiller har vært nevnt som mulig Viking-trener? Ronny Deila.
2. Hva er tittelen på Eli Hagens bok? «Gift med Carl: elskerinne, sektretær og hustru».
3. Hvilken skuespiller har spilt inn Bibelen på 100 minutter? Reidun visste Kåre Conradi.

Speil, speil...

4. Hvilken artist har gitt ut juleplaten «Christman Island»? Sig foreslo Paal Flaata.
5. I hvilken indisk by ligger Taj Mahal? Her var det mye usikkerhet og dårlige forslag inntil Reidun kom på Agra.

Taj Mahal

6. Hvilken stilling overtok Karol Wojtyła i 1978? Pave.
7. Hvilke to fotballag spilte på Heysel Stadion ved katastrofen i 1985? Liverpool og Juventus.
8. Hvilken myntenhet brukes i Sør-Afrika? Vegard kom etterhvert på rand, men forvekslet disse med såkalte krugerrand (som vi atpåtil stavet feil), og vi svarte dette, samt det riktige svaret i parentes. Svaret ble godkjent.
9. Hvilken kristen gruppering eier Brunstad i Stokke? Olaus tok Smiths venner.
10. Hvem er B1 og B2? Her var i ferd med å svar Pol-Pot, Baby Doc, medlemmer i B-Gjengen eller noe liknende, da vi kom på muligheten for barneprogrammer. Vegard kom på Bananer i pysjamas.
11. I hvilken film er Robin Williams læreren til et matematisk geni? Good Will Hunting.
12. Hvilken drabantby har Anne-Cath. Vestly skrevet om i flere bøker? Reidun kunne Tirilltoppen.
13. I hvilken svensk by foregår produksjonen av SAAB? Trollhättan.
14. Hva har løvetann, skvallerkål og kveke til felles? Her var vel ugress et rimelig opplagt svar, og vi tenkte for komplisert og havnet til slutt på at de alle er spiselige.
15. Hvilke to øglearter finnes i Norge? Tross veldig vage protester om en slags slange fra Sig svarte vi firfisle og salamander, og manglet dermed stålorm. 0,5p/1.
16. Hva slags dyr er russian blue? Med belgisk blå i tankene satset vi på storfe. Katt.
17. Hva er et mer utbredt navn på C2H5OH? Etanol.

Etanol på flaske

18. Hvilket tropisk værfenomén er oppkalt etter Jesubarnet? El Niño.
19. Hvor ble fotball-VM arrangert i 2002? Japan og Sør-Korea.
20. Hvilket spill har et brett med et kart over Afrika hvor spillerne starter i Kairo? Her svarte vi Jakten på den forsvunne diamanten, mens kun Den forsvunne diamanten er korrekt. Vi fikk poeng her.
21. Bildeoppgave. 5 musikkinstrumenter. a) Reidun gjenkjente en sitter; b) Vi satset på mandolin; c) Torader; d) Både Vegard og Sig kunne spinett; e) Fagott. 5p/5

22,5p/25 holdt såvidt til ledelse, 0,5p foran Landkrabbene og 1p foran nykommerne Turboneger. Hele 21 lag deltok i første omgang. I tillegg til de tre nevnte hadde Quizzy Tunes 20,5p, Flash Exposures 20p, Karl & Co 19,5, Señorene, Noen og Team Bakken 19p, Hvem vet? 18,5p, Superchicks/Juicyasses.com og Åsgrend 17,5p, Dårekisten 16,5p, Team Aylar 16p, Jokke og 15,5p, Team Skeptisk 13p, Frustrerte Frøkner 12p, Nensetrampen 11,5p, R&R 11p og på delt 20. plass Wise & Ancient og Ene, Alene... med 10,5p. En veldig jevn omgang, med andre ord.

Andre omgang:
1. Hva er tittelen på Erik Fosnes Hansens nye roman? Løvekvinnen.
2. Hva heter årets julekalender i NRK? Dette var ukjent for de fleste, men Reidun mente den het noe à la Jul i grenda. Vi fikk ikke poeng. Jul i svingen.
3. Lytteoppgave. Vi hørte en artist som det tok lang tid å gjenkjenne, men etterhvert klarte vi å plassere Yusuf Islam, tidligere kjent som Cat Stevens.
4. Hvor finnes Store og Lille Arkana? Her var vi blanke og gjettet Torah. Tarot.

Døden i Tarot

5. Hvilken by er hovedkvarteret til Coca-Cola? Atlanta.
6. Hvilken meksikansk rett betyr egentlig «lite esel»? Sig tok burrito.
7. Hvilken idrettsutøver giftet seg med Elin Noregren i 2004? Rune foreslo Tiger Woods.
8. Hvilken amerikansk by kalles The Windy City? Chicago.
9. Av hva på grisen lages sylte? Her var vi skuffet over at labber og tryne ikke ble belønnet, og at fasit kun nevnte hodet. Ifølge det alltid ufeilbarlige Internet kommer navnet av det tyske ordet for salt. Ikke at det hjelper oss, for syltelabber er ikke sylte.
10. Hva er Vlad Ţepeş bedre kjent som? Dracula.
11. Hva kalles læren om utdødde planter og dyr? Paleontologi
12. Hvor mange armer har en akkar? 10.
13. Hvem hadde rollen som Q i James Bond-filmen «Die Another Day»? Flere mente det kunne være John Cleese og ingen visste uansett navnet på den tidligere Q (Desmond Llewelyn).
14. Hva slags håndverker er en en modist? Reidun kunne Hattemaker.
15. Hvor kan man kjøpe McGordon jeans? Dressmann.
16. I hvilken sport finnes uttrykkene lutz, salchow og flip? Rune ville svare stup, mens Vegard argumenterte hardere for turn, og vant. Kunstløp er det ikke mange som ser på.
17. Hvilket dyr var på 50-øringen tidligere? Elghund.
18. Hva heter den eneste sporveisansatte i Kardemomme by? Reidun tok trikkefører Syvertsen.
19. Hva slags dyr er i logoen for WWF? Panda.
20. Hvilken kombinasjon av en bokstav og et tall er på Gudbrandsdalsosten? G35.
21. Musikkspørsmål. 5 duettanter med Tony Bennet. Det ble etterhvert gitt hint som gjorde det hele ganske enkelt, men vi klarte likefullt å bomme på en. a) Barbra Streisand var rimelig lett å gjenkjenne; b) Sig mente det kunne være Elvis Costello. Elton John; c) Stevie Wonder; d) Sting; e) Bono. 4p/5.

20p ble litt for svakt, og vi falt til en andreplass med 42,5p/50. Quizzy Tunes hadde en sterk andreomgang og vant med 43,5p. Bak oss fulgte 3: Team Bakken (42p), 4: Karl & Co, Landkrabbene og Señorene (41,5p), 7: Turboneger (40p), 8: Noen (37p), 9: Hvem vet? (36,5p), 10: Jokke og (35,5p), 11: Flash Exposures (35p), 12: Superchicks/Juicyasses.com (34p), 13: Åsgrend (32,5p), 14: Team Aylar (32p), 15: Frustrerte Frøkner (31p), 16: Dårekisten (30,5p), 17: Team Skeptisk (30p), 18: Ene, Alene... (27p), 19: Nensetrampen (18,5p), 20: Wise & Ancient (15,5p). R&R forsvant i pausen, men ble erstattet med to lag, A-laget (18p) og Team Nexans (15p) som ble lest opp på henholdsvis 21. og 22. plass, selv om A-laget poengmessig gikk forbi Wise & Ancient.

Pottspørsmålet gikk til Team Bakken, som ble omlag 1500 kroner rikere på å vite hva en gemolog er ekspert på, nemlig edelstener (selv om de strengt tatt svarte diamanter).

Safir


Bilder fra Wikipedia

Ingen kommentarer: