fredag 17. november 2006

[Skien] Old Dubliner 16. november 2006

Olaus, Ragnhild, Reidun, Vegard og Sigmund stilte, mens minst to andre kunne tenkt seg å stille. Det var litt dårligere oppmøte enn sist, men likefullt var det 16 lag som stilte til første omgang, og ytterligere to kom til i pausen.

Første omgang:
1. Hvilke to Kniksen-priser vant Odd i år? Vi stusset litt over at det ble omtalt som «Kniksen»-pris, men vi hadde i hvert fall fått med oss klubben hadde mottatt en «Fair play»-pris i tillegg til at Pelle Nilsson fikk prisen for beste forsvarsspiller.
2. Hvilken norsk artist gjorde det best under MTV Europe Music Awards? Marit Larsen
3. Hvilket land har kronprinsparet nylig besøkt? India
4. Hvem er hovedpersonen i Erlend Loe og Petter Amundsens bok Organisten? William Shakespeare
5. Hvilket jubileum feirer Bellona i år? Vi var litt i tvil om det var 20 eller 25 år siden stiftelsen, men de fleste mente det første.
6. Fra hvilket land stammer skikken med Halloween? Reidun visste at skikken kommer fra Irland.
7. Hvilket europeisk land har ikke sommertid? Her varierte forslagene fra Vatikanstaten, via Sveits, som vi svarte, til Portugal og Tyrkia. Laget har nylig vært representert på Island, men jetlag kan ha forhindret oss i legge merke til de finere detaljer i tidsangivelsene der.
8. Hvor mange seriegull har Rosenborg? Her var vi sikre på 20, men fasit sa 14. I pausen ble det protestert også fra lag som hadde svart 17, og etter pausen ble det gitt poeng for alle tre alternativ. Det korrekte er at Rosenborg har 20 gull, men 14 etter 1991.
9. Hva het Leif Juster til mellomnavn? Vi kom til slutt til at det kunne være Just, som hos nevøen Rolf Just Nilsen. Normann
10. For hvilken europeisk klubb prøvespilte Jan Gunnar Solli i 2003? Kun Reidun hadde fått med seg at det var en italiensk klubb, men vi satset heller på Olympiakos. Milan
11. Hva heter hovedstaden på Bahamas? Ikke Georgetown, men Nassau.
12. Hva heter USAs største avis? Her var det flere forslag, men Sig har lest at det er USA Today og fikk gjennomslag.
13. Ved hvilken by ligger Adventelven, Adventfjorden og Adventdalen? Det ble raskt enighet om Longyearbyen.
14. For hvilket produkt reklamerer Per Spellemann og Kirsten Giftekniv? Fjordland
15. Hva er tittelen på George Michaels seneste «Best of»-CD? Vi svarte først «Dreams», men endret til «24/7». «25»
16. Hvilke to lag rykker opp til neste års Tippeliga? Aalesund og Strømsgodset
17. Hva heter tegneserien bak på Klassekampen? Statsministeren
18. Hvilket spill består av 28 brikker som er dobbelt så lange som brede? Domino

Domino-brikker av hvalbein


19. Hva er adressen til det nye nettstedet til Mental Helse? Vi hadde ingen anelse og svarte det opplagte www.mentalhelse.no. Riktig svar: www.sidetmedord.no
20. Hvilke 6 stater (0,5p for 5 rette) i verden starter med «U»? Uganda, Ukraina, Ungarn, Uruguay, USA og Uzbekistan
21. Bildespørsmål. 5 filmer av Jack Nilcholson. a) «About Schmidt»; b) «The Shining»; c) Vi trodde det kunne være «The Bourne Identity». Ingen hadde sett «The Departed»; d) «The Postman Always Rings Twice»; e) «One Flew Over the Cuckoo's Nest» 4p/5

På grunn av spørsmål 8 var det endel lag, deriblant oss, som fikk et poeng ekstra etter pause. Før dette fikk vi 17p og lå på en litt skuffende 6. plass. Landkrabbene ledet med 20p, fulgt av Karl & Co og Señorene med 19p, Juicyasses.com (18), Flash Exposures (17,5). Bak oss fulgte Team Bakken (16,5), Quizzy Tunes (16), Eidangers tapre ... og Hvem vet? (15,5), Noen (13,5) Superchicks, De uvitende (12,5), Jokke og (11,5), Frustrerte Frøkner (9) og på 16. plass lå Wise & Ancient med 5,5p.

1. Hva var prisen for Munch-trykket som ble solgt på auksjon nylig? 8,1 millioner kroner
2. Hvem skal synge i bryllupet til Tom Cruise? Reidun visste Andrea Boccelli.
3. Hvor mange underskrifter trengs for å registrere et politisk parti i Norge? 5000
4. Hva heter høna i Anne Knutsdotter? Reidun foreslo «Klukk-klukk-klukk» som vi satset på. To svar ble godkjent; «Tupp-tupp-tupp» og «Tipp-tipp-tipp». Vårt svar var bedre.
5. Hvem har skrevet diktet «Lille Persille»? Inger Hagerup
6. Hva er eskapisme? Vi slet litt med definisjonene til Olaus foreslo virkelighetsflukt.

Science fiction-forfatter og vitenskapsmann Johann Kepler


7. Hva heter de fire (0,5p for 3 rette) Baldwin-brødrene til fornavn? Alec var grei, William likeså, mens Vegard virket sikker på James, som var feil. Til slutt gjettet vi Matt som den fjerde broren. Vi manglet Daniel og Steven og fikk ikke poeng.
8. Hva er tidenes nest mest solgte album (etter Michael Jacksons «Thriller»)? Vegard foreslo først «Hotel California», men kom deretter på «The Dark Side of the Moon», som vi samlet oss om.
9. Hvilken turistattraksjon kan man finne i såvel Lærdal som Luster og på Notodden? Stavkirker
10. I hvilket TV-program deltar Andy Rooney? CBS 60 Minutes
11. Hvem har regi på filmen Revolver (2005), hvor blant annet Ray Liotta medvirker? Ikke Harald Zwart, men Guy Ritchie.
12. I hvilke tre land (0,5p for to rette) renner Nilen? Vi var sikre på Egypt og Sudan og satset i tillegg på Tsjad. Dermed manglet vi Uganda. 0,5p
13. Hva var det stasministrene Stoltenberg og Blair åpnet 16. oktober? Vi var usikre og gjettet på gassrørledning. Det dreide seg om Langeled.
14. Hvor mange land har vunnet fotball-VM? Her gjorde Vegard og Sig en kjapp opptelling fra 1930 til 2006 og kom fram til 7.
15. Hva er tittelen på den nye skrekkfilmen om snowboardere? Fritt vilt
16. Hvilken pizza-kjede har pizzaene Moby Dick, Easy Rider, Rio Grande og en til vi ikke fikk med oss navnet på? Peppe's
17. Hva står DOS for i dataverdenen? Disk Operating System. Strengt tatt er vel også Denial of Service korrekt.
18. Hvem drepte hvem av Kain og Abel? Kain drepte Abel

Tissots «Kain leder Abel i døden»


19. Hvor mange halvlitere går det på 1dm3? 2
20. Hva er topp-premien i spørreleken Deal or no deal på TV2? 3 millioner kroner
21. Musikkspørsmål. a) 60-tallet: «Stand by me», Vegard tok Ben E. King; b) 70-tallet: Pink Floyd: «Wish You Were Here»; c) 80-tallet: «Words» var lett gjenkjennelig, men ingen husket F.R. David; d) 90-tallet: Vegard tok Lisa Stansfield: «Change»; e) 00-tallet: Vi hørte to band med en variasjon over «House of the Rising Sun» og gjenkjente U2. Det andre bandet, Green Day, trodde vi var Franz Ferdinand, og tittelen så vi ingen grunn til å endre. «The Saints Are Coming» 3,5p/5

Med 20p i andre omgang skulle vi vel egentlig hatt 38p, men vi reagerte ikke på at vi ble lest opp med 37,5p/50 og delt (med Señorene) 3. plass. Landkrabbene tok en ganske klar seier med 42,5p, fulgt av Karl & Co med 40p. Bak oss fulgte Flash Exposures (36,5), Quizzy Tunes (35), Team Bakken (33,5), Juicyasses.com (32,5), Hvem vet? (30,5), Noen (28), Eidangers ... (27), De Uvitende (26,5), Jokke og (25,5), Superchicks (24,5), Frustrerte Frøkner (20), Wise and Ancient (14,5), Løsningsfokusert (12) og sist Løsningsorientert (10,333...). De to siste lagene kom til i pausen.

Pottspørsmålet var denne gangen verdt omkring 3 900 kroner, og potten skulle gå. Señorene ble trukket ut først, men gjettet Svartisen på spørsmålet om Norges 9. største isbre. Det var Øksfjordjøkelen. Da skulle man tro det var Qeng Hos tur til å bli trukket ut, men Señorene ble trukket ut igjen, og visste at barnelovene fra 1915 blir kalt De Castbergske Barnelover.

Johan Castberg


Bilder fra Wikipedia

Ingen kommentarer: