tirsdag 18. april 2006

Stopp Pressen 11. april 2006

Helle, Ståle, Christian, Jenny og SES utgjorde kveldens lag i en påskeredusert runde med vikar QM. Vi gjennomførte to helt jevne og normale omganger og endte også opp med en ganske normal plassering, skjønt noe i underkant av forventningene.

Omgang 1:
1) 2p musikk- artist og film. Vi hørte "Moon River" med Frank Sinatra. Ingen kunne imidlertid forbinde denne musikken med en spesiell film før fasit oppga "Breakfast at Tiffanys". Vi endte med et vagt tips på "Broene i Madison County".
2) Hvordan lyder fjellvettregel nr 1? Vi satset på "Meld fra hvor du går". Legg ikke ut på lengre turer uten trening.
3) Hvilken kjent amerikansk kvinne sa om seg selv: "Det er utrolig dyrt å se så billig ut"? Dette var ikke kjent, og det ble enighet om Pamela Anderson etter å ha vurdert tilfeldige aktuelle kandidater. Vi overså Dolly Parton.
4) Hvilket lands siste monark het Manuel II? Dette var heller ikke kjent, men vi så ingen andre alternativer enn Portugal.
5) Hvilket TV-program forbindes med Johnny Knoxville? Jackass.
6) Hva heter elven som renner gjennom Hamburg? Elben.
7) Hva heter golferen som vant US Masters i år? Christian husket Phil Michelson.
8) Hvilken svart/hvitt var den siste som vant Oscar for beste film? Vi lette først blant tidlige kandidater før Ståle foreslo Schindlers Liste.
9) Hvilken oppdagelsesreisendes skip het San Gabriel? Det sto mellom Magellan og Vasco da Gama, og vi valgte feil.
10) Hva står P.I. for i Magnum P.I.? Private Investigator.
11) Hvilket er nest største land i Oseania i både areal og folketall? Vi kunne ikke forstå hvordan New Zealand kunne unngås og Papua Ny Guinea var en ubehagelig overraskelse.
12) Hvilken litterær skikkelse fra 1800-t var forelsket i Becky Thatcher? Jenny tok Tom Sawyer.
13) 2p musikk- gruppe og navn på vokalist. Jenny tok raskt Green Day og Billy Joe Armstrong.
14) I hvilket år skjedde følgende: Den irske republikk opprettes, Mao tar makten i Kina, filmen Gategutter går på kino i Oslo og Jahn Teigen blir født. Vi var i tvil omkring Irland, men SES assosierte 1949 med Maos maktovertagelse i Kina.
15) Hvor i Norge ligger flyplassen Langnes? Ståle visste Tromsø.
16) Hvilket amerikansk universitet ligger i byen Cambridge? Helle var ganske sikker på Harvard.
17) Hvem ble kåret til månedens spiller i Premier League i mars? Ingen hadde plukket opp dette og vi gjettet Fabregas som har hatt en god periode. Wayne Rooney.
18) Hvorfor er Romano Prodi i nyhetene om dagen? Valget i Italia etc.
19) Hvilket landemerke finnes i Lake Havazu City, Arizona, kjøpt fra Storbritannia i 1968? SES mente det var London Bridge.
20) Hvem spiller faren til Monica og Ross i Friends? Elliot Gould.
21) Hvilket rockeband har navn etter et torturinstrument fra middelalderen? Iron Maiden.
22) I hvilken filmatisert bokserie heter hovedpersonen Arthur Dent? Ståle visste The Hitchhikers Guide to the Galaxy.
23) Hva er Mia Gundersens egentlige fornavn? Vi kretset omkring kombinasjoner med Marie, men nevnte aldri Mariann.
24) I hvilken by ble Martin Luther King drept? Dette mente vi å vite og det var enighet om Alabama. Når det kom til å peke ut byen, virket det imidlertid mindre sikkert og Montgomery føltes ikke helt rett. Memphis, Tennessee.
25) 2p musikk- gruppe og år(+/-1år). Vi hørte noe som kunne være hva som helst vi helst ikke hører på. Ten Sharp har vi feilet i å identifisere en gang før. Et tips på 1990 traff imidlertid bra på 1991.

Det ble talt opp 20p/28 etter første omgang, dvs en ganske standard omgang for vår del. Denne scoren holdt imidlertid til en 2. plass i kveld, 1p bak Fab4 som ledet, og 1p foran en firedelt 3. plass med bl.a. Ozonlaget og 92. 18 lag deltok og laveste score var 8p.

Omgang 2:
26) 2p musikk. "My Girl" ble spilt, og vi skulle identifisere artisten(e) med tilleggsspørsmål om hvem som laget en cover av denne med tittelen "My Guy". Jenny gjenkjente Madness, men ingen kunne plassere "My Guy" så det ble med et tips på Weird Al Yankovic. Tracey Ullman. 27) Hva gikk første gang mellom New York og London 7. januar 1927? Var det et fly? Var det et luftskip? Ståle foreslo at det muligens ikke var noe så materielt, men vi tenkte aldri på den første transatlantiske telefonsamtalen.
28) Hva slags uvanlig hodepryd var den brasilianske sangerinnen/skuespillerinnen Carmen Miranda kjent for? Jenny visste frukthatt/fruktkurv på hodet.
29) I hvilket land ligger byen Hamelin, kjent for Rottefangeren? Dette ble assosiert med brødrene Grimm og det var mest nærliggende å tippe Tyskland.
30) Hvilken suksessforfatter skrev også under pseudonymet Richard Bachman? Christian visste Stephen King.
31) Hvilken komponists 3. symfoni heter Eroica? SES tok Beethoven.
32) Hva oppfant Isaac Merritt Singer i 1851? Symaskinen.
33) Hva slags dyr er en clydesdale? Jenny gjenkjente dette som en hest fra amerikanske ølreklamer.
34) (2p) I hvilken film tilbyr Robert Redford $1 mill for en natt med Demi Moore, og hvem spilte Moores kjæreste? Uanstendig Forslag og Woody Harrelson.
35) Hvilken nasjonalitet har golfspilleren Ernie Els? Christian visste at han er fra Sør Afrika.
36) Hvilken glup og karismatisk amerikansk politiker uttalte etter en visitt til Latin-Amerika "Jeg visste jeg skulle ha frisket opp mine latinkunnskaper"? Vi søkte litt blant amerikanske visepresidenter, men misset utrolig nok Dan Quayle. Vi nøyde oss i steden med et tips på Reagan.
37) (5p) Hvilke 5 kvinner har vært gjesteprogramledere i Idol under Solveig Kloppens permisjon? Jeg aner ikke lenger hvorfra navnene kom da jeg fant det ganske utrolig at de dukket opp i det hele tatt; Marion Ravn, Guri Solberg, Silje Stang, Sandra Haugen og Berte Rommetveit.
38) 1p musikk- hvem synger? Vi hørte Christina Aguilera.
39) I hvilket år skjedde følgende: torskekrigen mellom Storbritannia og Island, Thoralf Elster blir kringkastingssjef, Ceylon omdøpes til Sri Lanka og Ratiti (el.l.) herjer på radio? Det var lite å gå på for oss. Det mest nærliggende var vel torskekrigen, men heller ikke den klarte vi å plassere sikkert og tippet 1968. 1972.
40) Hva het Belize frem til 1973? SES visste Britisk Honduras, og sender en takk til Øivind på Ozonlaget som nevnte dette under en gjesteopptreden på Highbury tidligere i sesongen.
41) Fra hvilken togstasjon går toget til Hogwarth i Harry Potter bøkene fra plattform 9 3/4? Dette viste seg for vanskelig å huske i kveld og vi måtte nøye oss med et tips på Paddington. King's Cross.
42) I følge det nye testamentet, hva var det første hendige mirakelet Jesus skal ha utført? Vi snubler ofte i bibelkunnskapene, men fikk redusert det til to alternativer; han gjorde vann om til vin eller han mettet mange mennesker med en håndfull fisk og noen brød. Vi valgte feil.
43) Hvilken øy er størst i areal av Cuba, Irland og Sørøya (New Zealand)? Her var det bare å gjette Cuba eller Sørøya, og vi valgte feil igjen.
44) Hvis første drapsoffer var Mary Ann Nichols? Vi gikk for det mest åpenbare og traff på Jack the Ripper.
45) Under hvilket navn er rapperen Calvin Broadus bedre kjent. Flere ga en stemme til 50 cent, men det er visst Snoop Dogg el.l.
46) Hvilken var den andre klubben som vant engelsk Premier League? Blackburn Rovers (1994-95).
47) Hva heter filmen fra 1978 som er basert på en sann historie om Billy Hayes som ble fengslet for narkotikasmugling? Midnight Express.
48) Hvilken britisk forfatter ble født i Bombay 30. desember 1865? Her klarte vi utrolig nok helt å overse Rudyard Kipling og gikk for et tidlig tips på Christie.
49) Hvilket lands navn betyr "svart" på latin? Niger.
50) 2p musikk- hvem synger og år(+/-1). Vi hørte noe som sannsynligvis heter "Damn I wish I was your lover", men klarte ikke å sette navn på Sophie B. Hawkings. Et tips på 1988 ble også bom på 1992.

21p/32 i andre omgang var ganske normalt liksom i første, men det var unektelig mer slurv i vår andre omgang, og vi tapte da også terreng til konkurrentene. 41p/60 holdt til en 5. plass, 1p bak Ozonlaget og Bohemen med 42p på delt 3. plass. Fab4 hadde gjort en svært god annen omgang og scoret totalt 46p og en 2. plass. Kveldens vinnere var litt overraskende 92 som fikk 47p. Graulerer til dem. Det er morsomt å se litt variasjon på toppen. 18 lag fullførte og laveste score ble 11p.

Ingen kommentarer: