mandag 3. april 2006

Highbury 30. mars 2006 - Munkholm IV, runde 12

Tove (denne gang vår faste Tove i motsetning til vikaren fra de senere uker), Ragnar og SES fikk igjen hjelp av Øivind for å komme i nærheten av et fullt lag i kveld. Det var visstnok tøffere konkurranse enn vanlig i kveld da det dukket opp flere ukjente lag høyt oppe på listene. I tillegg var spørsmålene noe vrangere enn til vanlig, i alle fall for oss, og på toppen av det hele underpresterte vi ganske kapitalt i andre omgang og endte helt nede på 12. plass.

Omgang 1:
1) Hvilken kvinnelig artist hadde en hit med "Like a Prayer" i 1989? Madonna.
2) 4 personer skal plasseres i 2 båser. Iver Kleive, Harald Osa, Sigbjørn Bernhoft Osa og Charles Tjessem er/var enten musikere eller kokker. Vi kunne vel, som sist, litt hver og sistemann falt på plass. Musikere: Iver Kleive og Sigbjørn Bernhoft Osa. Kokker: Harald Osa og Charles Tjessem.
3) Heinrich Schliemann, en tysk amatørarkeolog, ble berømt for å ha gjenoppdaget hvilken sagnomsust ruinby? Vi gikk først for Machu Picchu, men QM la deretter til at det i ettertid ble sådd tvil om dette egentlig var byen han oppdaget. Etter en for rask brainstorming endret vi svaret til Atlantis da SES hevdet å huske at noen sikkert hadde gjort krav på å finne denne byen og at det i tilfelle måtte være ganske tvilsomt. Vi tenkte ikke på Troja.
4) (2p) Hva er de tre hovedbestandelene i blod (2p ofr 3 og 1p for 2)? Røde - og hvite blodlegemer var greie. Deretter ble det lang diskusjon omkring plasma og serum som begge til slutt ble akseptert sammen med blodplater.
5) Hva het juvéleren som ble kjent for sine egg av edle metaller, perler og edelstener? Fabergé.
6) Hvem sang "Livet er for kjipt"? Lars Kilevold.
7) I hvilken amerikansk delstat ligger de to byene Cincinatti og Cleveland? Øivind var sikker på Ohio.
8) Hva heter Paul McCartney's designerdatter til fornavn? Stella.
9) Hvor mange sigaretter kan man tollfritt innføre til Norge? Enighet om 200.
10) Hva kalles kjøttet som er slaktet slik at det kan spises av muslimer? Øivind var tidlig ute med halal.
11) Hva betyr "pleonasme"? SES fikk et litt tilfeldig flashback fra et nylig innslag i Typisk Norsk hvor Petter Schjerven stilte Ellen Holager Andenæs nøyaktig dette spørsmålet, og scoret på overflødig uttrykksmåte, smør på flesk.
12) I hvilken operette møter man Anna Glavari? Tror Øivind var frempå igjen med Den Glade Enke.
13) Hva slags utdannelse har Jens Stoltenberg (nøyaktighet ble utbedt)? Statsviter ble diskutert, men vi helte til sosialøkonom.
14) Hva slags produkt er merkevaren Nan? Morsmelkerstatning.
15) Hvilket band var Wyclyf Jean og Lauryn Hill medlemmer av? Navnene var kjente, men vi kom ingen vei og svarte til slutt Fleetwood Mac av trass. The Fugees var mindre kjent for oss enn vi trodde.
16) Hvilken baseballspiller er kjent som The Yankee Clipper? Det ble 50/50 på Babe Ruth og Joe DiMaggio og vi valgte feil.
17) Hva er den engelske originaltittelen på Chaplins Rampelys? Limelight - i gamle dager visste de å oversette filmtitler.
18) Hvilket stoff er det hardeste i kroppen? Tannemaljen.
19) Hvem spilte rollen som jurymedlemmet som stemte ikke skyldig i filmen "12 Edsvorne menn" fra 1957? Øivind husket Henry Fonda.
20) i 1. mosebok, hvilke to byer lot Herren utslette pga innbyggernes gudløshet? Sodoma og Gomorra.
21) På hvilken middelhavsøy ligger byen Nicosia? Kypros.
22) Fleip eller fakta: I 1968 forvillet en gris seg opp i tårnet i Holmenkollen, skled ned snøen i ovarennet og ut over hoppkanten. Lengden ble målt til 9m. Vi hadde ikke hørt Scheie referere denne hsitorien. Fleip.
23) Hvem har skrevet boken "Engler og Demoner"? Dan Brown.
24) Hvilken berømt basketballspiller er kjent for drakt nr. 23? Det ble gjetting igjen og blant kandidatene Magic Johnson og Michael Jordan valgte vi feil.
25) Hvem var Sovjetunionens utenriksminister 1985-90? SES husket Eduard Shevardnadze.

Det ble respektable 22p/26 i første omgang som i kveld ikke holdt til mer enn en tredelt 12. plass av 21 lag. Det lignet Burums-tilstander. I ledelsen var et lag som kalte seg noe slikt som "Reven rasker haren over isen" med full pott. Hadde statistikken holdt stikk, burde vi hatt et poeng på de to 50/50 spørsmålene, hvilket hadde plassert oss på en firedelt 7. plass. Ellers var vel bommene ærlige nok. Laveste score var 11p.

Omgang 2:
26) Hvem ble i 1864 utnevnt til øverstkommandrende general for nordstatenes tropper i den amerikanske borgerkrigen? Ulysses S. Grant.
27) Hvilket land i Mellom-Amerika grenser til flest andre land? Mellomamerikansk geografi er et litt svakt punkt, noe vi avslørte da vi telte 4 naboland for Honduras etter feilaktig å ha regnet med Belize. Guatemala har 4- og flest - naboand med Honduras, El Salvador, Mexico og Belize.
28) Hvilken planet har 4 måner kjent som de gallileiske satelitter, bl.a. Io? Kveldens absolutte lavmål ble nådd da vi svarte Saturn og jeg vil ikke kommentere svaret utover det at Saturn riktignok har mange måner, men de galileiske snurrer fortsatt rundt Jupiter.
29) Hva er den tidligere fotomodellen Leslie Hornby bedre kjent som. Det pleier å være Twiggy når det dukker opp et ukjent navn på en fotomodell.
30) I hvilket europeisk land omsetter Hennes & Mauritz mest? Vi ante ikke og var innom de fleste uten helt å vite hvor tungt H&M var inne i hvert av dem. Til slutt resignerte vi med et tips på Norge. Tyskland.
31) Hva het AP-politikeren som satt i tysk fangenskap under krigen og skrev "Fange i natt og tåke"? Trygve Bratteli.
32) Hvilken by er hovedtstaden i det italienske landskapet Toscana? Firenze var det mest innlysende.
33) I hvilket tiår ble 4-minutter grensen på en engelsk mil brudt? Ragnar og Øivind husket 1950-t.
34) Hvilken klubb tapte Champions League finalen i 2004 mot Porto? AS Monaco.
35) Hva het kongen og dronningen av Spania da Columbus oppdaget Amerika? Isabella var enkel, men vi kom utrolig nok ikke på Ferdinand og måtte gjette Filip.
36) Hvilken delikatesse assosieres særlig med området Perigord? Det hørtes ut som trøfler.
37) I hvilket år døde Einar Gerhardsen og Knut Frydenlund, mens det norske damelandslaget i fotball vant EM? Det sto mellom 1989 og 1987. Undertegnede fikk ikke 1987 til å stemme basert på at Norge ble verdensmestre i 1995, men Ragnar holdt hardnakket på sitt mens han korrekt hevdet at mesterskapene ble avholdt uregelmessig på den tiden og sikret dermed poenget.
38) Er det mulig for privatpersoner å opprette konti i Norges Bank? Den umiddelbare reaksjonen var "nei", men noen mente å ha kjent noen som var kunder der, så vårt svar ble "ja". Det var imidlertid ikke helt innlysende da protester kom inn som sa at ansatte i Norges Bank kunne opprette konti der, men de ble avfeid med at ansatte kunne ta opp lån i banken, men ikke opprettet konti.
39) I hvilket stort arrangement møtte man bjørnen Misha? Øivind og Ragnar tok OL i Moskva. 1980.
40) Hvem er forfatteren av den tykke boken "Hva var det jeg sa"? SES husket en tidligere bom og Trygve Hegnar.
41) I hvilket land ligger området Nagorno-Karabach? Vi plasserte det opprinnelig i Armenia eller Aserbadsjan men var usikre på om konflikten der gjaldt armenere i Aserbadsjan eller omvendt. I panikken før innlevering kom Tsjetsjenia opp og svaret ble litt umotivert Russland. Aserbadsjan.
42) Hvilken farve har blomsten bekkeblom? Den er visstnok gul.
43) I hvilke år vant Bjørn Borg Wimbledon 5 ganger på rad? Ragnar var sikker på 1976-81, men som den oppemerksomme leser vil se, teller dette 6 år, og på dette punktet feilet også alle kontrollmekanismer og vi bommet dermed på 1976-80.
44) Hva er den norske tittelen på George Orwells "The Animal Farm"? SES hsuket vagt å ha lest Kamerat Napoleon. Diktatoren ble også akseptert.
45) Hva er/var spesilet med Def Leppards trommeslager Rick Allen? Vi var ganske blanke, men om vi ser bort fra at han var en alien, var det mest spesielle vi kunne tenke oss at han muligens var enarmet.
46) Fra hvilket fylke kommer Karita Bekkemellem. SES mente dialekten lignet på Møre og Romsdal.
47) Hva er Koenigsegg? Ragnar visste at det er en bil og scoret på en svensk sportsbilprodusent.
48) Ligger Lindisfarne i England, Skottland, Irland eller Wales? Vi vaklet mellom England og Skottland, men valgte rett denne gang.
49) Hva står bokstaven 'P' for i cognacsammenheng i VSOP? Pale.
50) 5p om hunder. Det finnes 7 hunderaser som regnes som norske. Nevn 5 av dem. Vi kom opp med buhund, lundehund og elghund. Sistnevnte kommer visst både i grå og sort utgave og telles som to, men kun elghund ga også poeng. I tillegg finnes hygenhund, haldenstøver (eller kun støver) og dunker. De tre siste er alle harehunder.

Det ble kun 20p/29 i andre omgang og totalt 42p/55. Det rakk bare til en delt 12. plass á poeng med Doffens Disipler. Ellers ble vi vel slått av samtlige lag vi kjemper med om en sammenlagtplassering. Hurraguttene tok igjen Reven etc, og de to delte 1. plassen med 52p, med Paradokset på 3. plass med 51p. 19 lag fullførte og laveste score var 17p. Dette var en runde hvor vi falt tilbake til gamle synder og ga bort mange poeng. Neste uke kan bare bli en opptur etter kveldens andre omgang.

Ingen kommentarer: