torsdag 2. februar 2006

Stopp Pressen 31. januar 2006

Det var mange nye innslag på kveldens lag. Bente og Ronny fylte inn for Helle og Ståle, mens Per Morten inntok den siste ledige plassen. Ellers stilte som vanlig Eirik, Christian og SES. Kveldens runde var i vrangeste laget med mye for oss helt ukjent musikk. Vi klarte riktignok å gjennomføre en ganske god første omgang, men slapp opp helt for flaks i andre.

Omgang 1:
1) 3p musikk. Vi skulle få høre Ute til Lunch og ble spurt om navnet på de to gutta og år(+/-1). Lars Kilevold var grei men andremann satt langt inne og vi følte oss ganske fornøyd med et tips på Espen Beranek Holm. Thorstein Bieler. 1986 ga poeng for 1987.
2) (2p) Hvem er programledere for TV2s frokostquiz? Vi var først ganske blanke, men husket at Anne-Kat. Hærland hadde omtalt Pia Haraldsen og quiz i samme sammenheng. Christian kom til slutt også på Barbro Fagerbakk.
3) I hvilken by ligger Slottsfjellet? Tønsberg.
4) Hvem er sjef for de norske alpintgutta? Christian tok Marius Arnesen.
5) Hvor gammel ble Erik Bye? Vi var et sted mellom 70 og 80 og endte litt tilfeldig på 74. 79.
6) I hvilket land heter valutaen lira? Christian var sikker på Tyrkia.
7) Hvilket kjent band utga platene "Houses of the Holy", "Presence" og "Physical Graffiti"? Led Zeppelin.
8) Hvem debuterte forrige onsdag med radioprogrammet "Skjer det så skjer det"? Ingen hadde hørt om det og vi gjettet han Odin/Klaus Joachim Sonstad. Sven O. Høiby er det ingen skam i å ha misset.
9) Hva er Lill-Babs egentlige navn? Per Morten var sikker på Barbro Svensson.
10) Hvilken kosmetikkprodusent lager parfymen Miracle? Det ble med gjetting og bom med Yves St. Laurent på Lancome.
11) Hva slags dyr er mussa? Om jeg forsto hva som foregikk rundt bordet rett, gjenkjente flere dette navnet fra etiketten på noe spiselig, og vi prikket fisk. Iflg QM er det en sild i sitt første leveår.
12) 2p musikk- gruppe og år(+/-1). Vi hørte "Summer in the City", men ble ikke helt enige om hvem vi hørte. Per Morten var ganske sikker på Lovin' Spoonful og fikk rett. 1970 var imidlertid for langt unna 1966.
13) For hvilken klubb spilte Ronaldinho før han gikk til Barcelona. SES mente å ha hørt PSV, mens Eirik sto hard på PSG med henvisninger til managererfaringer foran skjermen. Paris Saint-Germain.
14) Hvilken tidligere TV-slugger er programleder for P4's aktualitetsmagasin 17:30? Per Ståle Lønning.
15) I hvilken måned i fjor døde 281 mennesker i to flyulykker med 2 dagers mellomrom i Hellas og Venezuela? 'Korttidshukommelsen' var ikke helt til å stole på i kveld heller, og vi endte i september etter å ha vurdert august, september og oktober.
16) Hvem regisserte filmen Oljeberget? Aslaug Holm.
17) Hvem skrev boken "De gales hus"? Vill gjetning med Herbjørg Wassmo, som antagelig var så nær vi kunne komme når svaret var Karin Fossum.
18) I hvilket land ble Skoda produsert tidligere? Tsjekkoslovakia.
19) Hvilken buskvekst kaller svenskene fläder? Christian assosierte dette med hyllebær som ga poeng for hyll.
20) Hva var det folkeavstemning om i Norge i 1919? Per Morten prikket alkoholforbud som ga poeng for forbud av produksjon og salg av brennevin og hetvin.
21) (2p) I hvilket fylke ligger Utsira kommune og hvor mange innbyggere har kommunen (+/-50)? Vi kom til slutt til Rogaland. Tipset på antall innbyggere endte i et kompromiss på 500. 213.
22) Hvilken utdanningsinstitusjon er LIPA en forkortelse for? Bente var hovedarkitekten bak svaret; Liverpool Institute of Performing Arts.
23) I hvilken gate/vei bor Donald Duck? Christian mente det skulle assosieres med Blindern og vi endte i Problemveien. Apalveien er rett i nærheten.
24) Hvilken amerikansk helt falt ved Alamo i 1836? Davy Crockett.
25) 4p musikk: navn på 2 artister, fra hvilken film og år(+/-1). Artistene var vi sjanseløse på: Peabo Bryson og Regina Belle. Filmen var Aladdin og Christian plasserte den i utgangspunktet ganske rett, men vi prutet året opp til 1995 og bommet på 1993.

Vi kunne telle opp respektable 21p/31 etter først omgang. Det plassert oss på en delt 5. plass av 19 lag. Laveste score var på 4,5p og Fab4 ledet med 26p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- gruppe og år(+/-1). Vi hørte noe ingen egentlige gjenkjente og tippet Bomb the Bass (el.l.) i 1992. Black Box, 1989.
27) I hvilket land heter hovedstaden Nassau? Per Morten var rask med Bahamas.
28) Hva heter Rita Wilsons oscarvinnende ektemann? Vi famlet i blinde inntil Christian foreslo Tom Hanks.
29) Nevn et år William Shakespeare levde. 1600 traff greit innenfor 1564-1616.
30) Polarsirkelen går gjennom 4 kommuner i Norge. Nevn én. Vi traff på Rana blant Træna, Lurøy, Rødøy og Rana.
31) Navn på nederlandsk danserinne som ble henrettet som spion i Frankrike i 1917. Mata Hari.
32) (2p) For hvilke klubber spiller Steinar Ege og Kathrine Lunde? Christian plasserte Lunde i Aalborg. Ege ble sendt til Stavanger men spiller visst fortsatt i Tyskland for Gummersbach.
33) Hva slags sykdom/lidelse er gingivitt? Per Morten visste tannkjøttbetennlse.
34) Hva kalles en lyssvak stjerne med med høy tetthet, masse omtrent som Sola og omkrets omtrent som Jorden? Her burde laveregradssrudier i astronomi ha slått inn, men SES svarte en brun dverg som har en masse så liten at kjerneprosessene ikke engang starter. Hvit dverg var åpenbart svaret her og jeg kan bare si at det var en pinlig feil.
35) Ved hvilken by ligger Kvernberget flyplass? SES visste Kristiansund.
36) Navn på person født i 1907 i Trysil. Faren var en kjent lyriker og hun var gift med en forfatter. Et av hennes mest kjente dikt er "Ord over grind". Halldis Moren Vesaas.
37) Hvilken norsk avis trykket karikaturtegningene av Muhammed? Magazinet.
38) 2p musikk- gruppe og år(+/-1). Mer musikk vi ikke gjenkjente. Vi tippet Reo Speedwagon og 1984. Doobie Brothers, 1978.
39) Hvilket større stjernebilde er Karlsvogna en del av? Store Bjørn var en het kandidat men ble nedstemt til fordel for Orion.
40) Hvilken poplåt het egentlig Lesson One, endret navn og ble en av 80-tallets største hits? Det ringte ingen bjeller før vi fikk fasit. Lessons in Love ble vårt tips pga vag navnelikhet. Take on me.
41) Hva heter elven som renner gjennom Roma? Tiber.
42) I hvilken idrett er Hilde Gjermundshaug Pedersen også i verdenstoppen? Christian visste skiorientering.
43) (2p) Hvilke to Spelemannspriser fikk Robert Post tildelt på lørdag? Beste mannlige artist var vi ganske sikre på, men måtte gjette på nr 2 som ble pop. Beste musikkvideo.
44) Hvilke to banker slo sseg sammen til DnB i 1989? Bergen Bank og Den norske Creditbank (DnC).
45) Hvor mange medlemsland har EU? Bente var sikker på 25.
46) Hvilket band med storhetstid på 70-t spilte opp til fest i Oslo Spektrum i går (eller i alle fall for ikke veldig mange dager siden)? Ronny tok Deep Purple.
47) Hvilken by er Sveriges sydligeste? Det sto mellom Ystad og Trelleborg og vi valgte feil, men det må ha vært med knapp margin.
48) Hva heter Tors kone i norrøn mytologi? Christian kom på Siv kort etter at svararket var levert.
49) Hvilken Hollywoodstjerne takket ja til være goodwillambassadør for United Nations Development Fund for Women? Jolie var vårt tips siden hun i kapasitet av å være et eller annet fikk møte en storfornøyd Bondevik en gang i fjor. Denne gang var det imidlertid snakk om Nicole Kidman.
50) 3p musikk- gruppe, år(+/-1) og film fra 2000. Enda mer musikk vi ikke kjente. Vi var blanke på gruppa som kaltes noe slikt som Thunder Clap Newman. Året var ikke 1965 men 1969 og på filmen gjettet vi High Fidelity, men det skulle være Almost Famous.

Dermed kunne vi kun telle opp 16p/31 i andre omgang og ble totalt kreditert 38p/62. Vi kan ikke kalle oss veldig heldige i andre omgang. En del slurv trakk riktignok ikke opp, men noen uheldige valg og null uttelling på musikken var viktigste bidragsytere til at vi valt til 8. plass. 19 lag fullførte og kveldens laveste score ble 21p mens Fab4 vant med 46p.

Ingen kommentarer: