onsdag 15. februar 2006

Highbury 9. februar - Munkholm IV, runde 5

Jobb og andre forpliktelser gjorde at kun Ragnar og Espen kunne stille på kveldens runde. De fikk assistanse av en fremmed ved navn Eirik, som altså ikke skal forveksles med 'vår' Eirik fra SP. Espen har oversendt følgende sammendrag av runden.

Omgang 1:
1) Hva heter redaktoeren av Magazinet, som trykket karikaturene av Muhammed? Her svarte vi Skjellstad. Vebjørn Selbekk.
2) Hvor mange strenger har en cello? 4.
3) I hvilken norsk film var Lene Marlins "A forgivible sinner" (eller hva den nå heter) gjengangsmelodien? Her var vi helt blanke og svarte "Elsk meg i morgen". Schpaa.
4) Hva er en korvette? (ikke bil men ...) Her var Eirik ganske sikker paa at det var en norsk moped som en gang i tiden het korvette. Riktig svar: Skip.
5) Hvilken fire bokstavers forkortelse brukes om den norske styrken som ble angrepet i Afganistan etter Muhammed hetsen? Igjen klarte vi ikke å gjenskape det riktige svaret og falt ned paa KFOR, noe som alle var ganske sikkre paa var feil ( Vi var ikke en gang sikkre paa at dette var den riktige betgnelsen paa styrken som vi egentlig viste at ikke var i Afganistan).
ISAF.
6) Hva heter de fire konsernsjefene som statoil har hatt? Dette var et to poengs spoersmaal, 2-3:et poeng 4: 2 poeng. Her var Ragnar sikker på Lund og Nordvik, men vi var usikre på de to andre og svarte Hansen og Olsen. Lund, Johansen, Fjell, Nordvik.
7) Her fikk vi oppgitt et ord på tysk, fransk og spansk og ble bedt om å finne det norske ordet. Nøkkel.
8) Dette var et geografi rangerings spørsmål. Ranger fra nord til syd. Vinstra, Dombås, Otta og Tretten. Vi svarte Dombås, Vinstra, Otta og Tretten. Etter svaret forbannet Ragnar både sin egen husk, Otta og Vinstra. Dette var tydeligvis noe han hadde bommet på før. Dombås, Otta, Vinstra og Tretten.
9) Navnet på personen som kalles Den norske utvandringens far, som etter ryktene (eller etter eget sigende) skulle være den foerste nordmannen som utvandret til USA. (Tydeligvis i moderne tid). Igjen var vi blanke og tippet paa Hansen. Riktig svar: Person.
10) På hvilken øy ble Napolion født? Korsika.
11) Vanlig navn på den medisinske betegnelsen aterosklerose? Her kom latinkunnskapene til sin rett. Åreforkalkning.
12) Hvilken musikkform forbinnes med Kirsten Braaten Berg? Her slo Eirik til med folkemusikk.
13) Hva heter galleriene i London som fungerer som national gallerier -modern, -britain og -gallery? Ingen kunne noe annet navn enn Tate, som viste seg aa vaere riktig.
14) Navnet på talen hvor Jesus gjentatte ganger sier: "Salige er de som ...". Bergpreknen.
15) Hva er de fem første ordene i Internationalen? Her gikk vi på en kraftig smell. Ragnar begynt å nynne på Wir sind alten kameraten, Wir... Og dessverre ble vårt svar- Vi er gamle kammerater, vi.. Riktig svar: Opp alle jordens bundne treller.
16) Hva er det tyske navnet på den polske byen vi kaller Gdansk? Her var vi inne paa Dresen og Leipzig (som begge ligger i Tyskland...). Danzig.
17) Hva er navnet på en tegneserie, en hunderase og en bokhylle. Billy.
18) Hvilket firma leverer draktene til Liverpool FC? Huff... her landet vi paa umbro. Riktig svar: Reebook.
19) Hva er navnet paa hovedpersonen i Frans Kafkas prosessen? Josef K.
20) Hvor ligger Dronning Mauds land? Antarktis.
21) Paa hvilken TV-kanal kan man se Siri Wilber? Dette var det ingen som husket ( til mitt forsvar kan jeg si at jeg har kvittet meg med TV'n ) og vi tippet paa TV2. Riktig svar: NRK.
22) Hvaslags produkter forbinnes med Alloc? Gulv.
23) I hvilket år startet den amerikanske borgerkrigen? Her ble det en kollektiv kolaps og vi svarte 1761. Riktig svar: 1861.
24) Tittelen på filmen hvor Humphry Bogart sa: " We will always have Paris" " Heres looking at you kid". Casablanca.
25) Hvem var leder for Sovjetunionen i 1968 under invasjonen av Tjekkia? Bresjnev.

Det ble den labre summen av 14 av 26 mulig poeng.

Omgang 2:
Følger etter hvert....

Ingen kommentarer: