mandag 20. februar 2006

Highbury 16. februar - Munkholm IV, runde 6

Det ble en ny uke med labert oppmøte; kun Ragnar, Daniel og SES stilte denne runden på Highbury. Vi ble imidlertid forsterket med Hans som, om jeg forsto det rett, er en kamerat av Eirik som deltok forrige uke, og som var uten lag for kvelden. Sammen slo vi meget godt fra oss og endte på en delt 3. plass, kun 2p fra toppen.

Omgang 1:
1) Kombiner følgende OL-uttatte utøvere med deres idretter: a) alpint, b) skeleton, c) skøyter og d) snowboard. i) Desiree Bjerke, ii) Odd Borgersen, iii) Lars Myhre og iv) Halvor Lund. Vi hadde et eller to holdepunkter og med litt kvalifisert gjetning fikk vi 1p med (tror jeg) a-iii, b-i, c-ii og d-iv.
2) Hvilken amerikansk talkshowvert uttalte at han hjalp Finlands president Tarja Halonen til gjenvalg? Daniel tippet Conan O'Brien.
3) Hva er 4/3*pi*r^3 formelen for volumet av? En kule.
4) Hvilket av de følgende er ikke et dyr: flygehund, halvmåneantilope, soldatsvin eller jordulv? Det krevdes igjen litt kunnskap og en porsjon gjetning for å treffe soldatsvin.
5) I hvilket land er Baku hovedstad? Aserbadsjan.
6) Hvem spilte den kvinnelige hovedrollen i The Island fra 2005? Ingen hadde sett filmen og det ble bom med et tips på Paltrow. Scarlett Johansson.
7) Hvilket ord kan være både en hunderase, et mannsnavn og et sted med båter? Vi traff med kai som i alle fall oppfylte de første kravene. Når det kommer til hunderaser og quiz, gjelder det som oftest at det er en hund om man er i tvil.
8) Navn på østerriksk-amerikansk matematiker og logiker (1906-78) som er kjent for sitt ufullstendighetsteorem. Kurt Gödel.
9) Navn på berømt gutteskole (public school) som ligger like nord Windsor Castle og hvor bl.a. Anthony Eden og Wellington har vært elever. Eton.
10) Hva er efternavnet til brødrene som har regissert og skrevet manus til filmer som "Racing Arizona", "The man who wasn't there" og "Barton Fink"? Ethan og Joel Coen.
11) (2p) Navngi de 5 utenriksministerne fra AP fra 1970-2004 (før Støre). 1p for 3-4, 2p for 5. Vi sliter ofte med norsk politikk og klarte etter store anstrengelser å produsere Frydenlund, Holst, Jagland og Stoltenberg. Bjørn Tore Godal ble uforklarelig oversett og vi endte med å forgjeves lete etter sistemann på 70-t hvor vi ikke fant bedre kandidater enn Evensen.
12) Hvem skrev marsjen Pomp and Circumtance? Her var det nesten dødt løp mellom Benjamin Britten og Edward Elgar, men vi valgte rett.
13) I hvilken måned ble Maud Angelica Behn født? Med den høye fødselsraten i og rundt kongehuset har det vist seg vanskelig å holde orden på fødselsdagene. Det hjelper jo heller ikke at vi egentlig ikke bryr oss. Januar ble bom på april.
14) Hva heter hjertemedisinen hvor medikamentene hentes fra bladene av to arter i revebjelleslekten? Hans tryllet frem Digitalis.
15) Hvilken forfatter har skrevet "Little Dorith"? Dette var muligens det eneste unødvendige poengtapet denne runden. Vi mente i ettertid å vite Charles Dickens men gjettet litt for raskt på Lewis Carrol.
16) Hvem sang om svake mennesker? Jannicke. Også Gry Jannicke Jarlum og J-Diva ble akseptert.
17) Hva heter ørkenen som Death Valley ligger i utkanten av? SES kom etter hvert på Mojaveørkenen.
18) Hva het USAs 3. president som er avbildet på 5-cents mynten og $2-seddelen? Thomas Jefferson.
19) Hvilke hovedsteder i Afrika ligger ved Middelhavet? Tripoli, Alger og Tunis.
20) Fra hvilken by kommer fotballaget Lazio? Roma.
21) Hvilket sted i Troms har en flyplass med IATA-kode BDU? Bardufoss virket som eneste fornuftige alternativ.
22) Hvilken NRK-radiokanal finnes ikke av Alltid folkemusikk, Alltid jazz og Alltid klassisk? Vi kjente bare til sistnevnte, men siden det finnes en lokal jazzradio hvor Borge er involvert, tippet vi at NRK ikke tilbyr Alltid jazz.
23) Hva foretar man seg om man gjennomfører en, på engelsk, rhinoplasty? Plastisk neseoperasjon.
24) Hva slags instrument spiller Knut Buen? Hardingfele.
25) Hvilken film skal man tenke på? "Kate Winslet i baugen på et skip". Titanic.

Vi telte opp 22p/26 etter førsteomgang. Dette holdt til en delt 3. plass á poeng med Paradokset og 2p bak Hurraguttene og Sorgenfri Dummies som delte førsteplassen. 20 lag deltok og laveste score etter førsteomgang var 6p.

Omgang 2:
26) Hva het moren til Amy i TV-serien Judging Amy, spilt av Tyle Daly? Dette er vel i grenseland av hva som kan kalles allmenkunnskap... Vi tippet Rose men det var Maxine.
27) Hva heter det nye spørreprogrammet på TV2 som hadde premiere i helgen med Øyvind Munn som programleder? SES husket vagt å ha hørt om "Alle mot en". Det ga poeng til tross for at den offisielle tittelen visst er "En mot alle".
28) Hva er nyhetsaktuelle Mohamad Hamdan leder for? Islamsk Råd i Norge.
29) Rangér landene fra nord til sør: Angola, Gambia og Liberia. Nå er det ikke helt uvanlig for oss å snuble i afrikansk geografi, men i kveld var feilmarginen så stor at vi var ganske sikre på: Gambia, Liberia og Angola.
30) Hvilken av de følgende personene er i live pr 10. feb 2006? Fiolinisten Yehudi Menuhin, sangerinnen Dusty Springfield, forfatteren Mario Puzo, Raisa Gorbatsjova eller Kirk Douglas. Enighet om Kirk Douglas siden ingen hadde hørt om hans død.
31) Zorro er et spansk ord for hvilket pattedyr? Det satt langt inne, men SES husket vagt en bom fra en tidligere quiz og tippet rev.
32) Hvilken afrikansk statsleder utropte seg selv til keiser i 1977 ved en seremoni som ble sagt å koste $20mill? Hans og Ragnar husket Bokassa.
33) Hvilken stat invaderte USA i 1983? Grenada.
34) I hvilket OL (sted og år) skjedde følgende: Valery Borzov tar gull på 100m og 200m sprint, USA taper basketgullet for første gang og Olga Korbit vinner tre gull i turn. Ragnar vaklet mellom München, 1972 og Montreal, 1976, men valgte rett.
35) I hvilken Bond-film var Brit Ekland Bond-pike? Ragnar var skråsikker på Mannen med den gyldne pistol.
36) Hvilket tilnavn har basketlaget fra Harstad? SES husket litt overraskende Vikings.
37) Hva het medlemmene i duoen Bobbysocks? Hanne Krogh og Elisabeth Andreasson.
38) Hva var Heidrun i norrøn mytologi? Vår mytologistatistikk er svak og vi måtte melde pass også her. Vårt tips endte på Lokes kone mens Heidrun visstnok var en geit med mjød i jurene- eller kanskje mer sannsynlig produktet av oppfinsom bruk av fluesopp.
39) Hvilken tegn finnes normalt på samme tasten som "?" på et tastatur? Dette hadde visst vært en kilde til irritasjon for Daniel som var svært sikker på "+".
40) Hvilken bilfabrikant har modellen Marbella? Enighet om Seat.
41) Hvem bor normalt i Downing Street 11? Hans mente den britiske finansministeren var et godt tips selv om Tony Blair visstnok for tiden har besatt lokalene pga angivelig plassmangel i no. 10.
42) I hvilket land er man om man befinner seg på 58°N og 98°V? Hans var sikker på Canada.
43) I hvilket år sto slaget ved Trafalgar (+/-2år)? SES visste 1805.
44) Hva heter den religiøse og milde naboen til the Simpsons? Ned Flanders.
45) Hvilken militær grad befinner seg hakket over oberst i den norske hær? SES visste brigadér.
46) I hvilken tegneserie finner vi Dupond&Dupont og professor Tournesol? Tintin.
47) Hvilket dyr forbindes med den tamilske frigjøringsorganisasjonen LTTE? Tiger.
48) Hva er sport, havre og husmann? Knekkebrød.49) Hvem tapte VM-finalen i fotball i 1998? Brasil.
50) 5p om "øye".
a) Nevn én av to bøker i Bibelen hvor "øye for øye, tann for tann" er å lese. Hans hadde to alternativer, men vi valgte feil med 5. Mosebok. 2. og 3. Mosebok.
b) Hva er et daglidags navn på palpabrae? Vi endte på øyenvipper mens fasit sa øyelokk.
c) I hvilket fylke ligger Øye stavkirke? Ragnar holdt en knapp på Oppland.
d) Hvem har skrevet kriminalromanen "Evas øye"? Ragnar visste Karin Fossum.
e) Hvilken gruppe hadde storhiten "Eye of the tiger"? Survivor.

Det ble en ny god omgang med 25p/29 og totalt 47p/55 som holdt til en delt 3. plass sammen med Sorgenfri Dummies, 1p bak Paradokset og 2p bak Hurraguttene. 20 lag fulførte og svakeste sum i kveld var 13p.

Ingen kommentarer: