fredag 6. februar 2009

[Skien] Old Dubliner 5. februar 2009

QM-Mette Cecilie sto nok en gang bak spørsmålene, mens QM-Geir underholdt. Kjell, Ragnhild, Reidun, Svein Erik og Sigmund gjorde hederlig innsats, men klarte ikke forsvare de to siste ukenes seire.

Første omgang:
1. Under hvilket artistnavn er Kim Bård Hansen kjent? Sigmund tok Herodes Falsk.
2. Hva heter det myke området på et baby-hode? Fontanellen.
3. Hvilket norsk fylke har flest kommuner? Svein Erik mente det var Nordland.
4. Hva er en vanligere betegnelse på tannin? Det ble diskusjon om det heter garvesyre eller garvestoff (som vi svarte), men begge deler benyttes vel.
5. Hva heter filmregissørbrødrene Coen til fornavn? Ethan og Joel.
6. Hva var kallenavnet til Manfred von Richthofen? Den røde baron.


Curse you, Red Baron!

7. For hvilket lag ble Egil «Drillo» Olsen trener i 1998? Svein Erik husket Vålerenga.
8. Hva heter gjestene i Grevinnen og hovmesteren (0,5p for tre rette)? Sir Toby, Admiral von Schneider, Mister Pomeroy, Mister Winterbottom. Vi svarte egentlig Lord Pomeroy.
9. Hva kalles instrumentet som brukes til å måle vinkler, solhøyde, breddegrader osv? Sekstant.
10. Om hvilken artist handler biografien Fremmed fugl? Sigmund foreslo Radka Toneff, som vi svarte, men nevnte også Åge Aleksandersen som en mulighet.
11. I hvilken spansk by ligger Maria Luisa-parken? Svein Erik mente dette hadde stått i en quiz i Aftenposten nylig: Sevilla.
12. Hvilke tre arter utgjør de provensalske urter? Reidun endte på et forslag på merian, som fasit ikke inkluderte, rosmarin og timian, og vi manglet fasits basilikum. Herbes de Provence er et varemerke, og inkluderer i tillegg laurbær og lavender. Her skulle vi nok hatt poeng. 0p.
13. Hvilken hund er avbildet på Petterøes tobakk? Bulldog.
14. Hvilken sangerinne står bak I Kissed A Girl? Sigmund tok Katy Perry.
15. Hva kommer navnet Mungo Jerry fra? Svein Erik foreslo et medlem i The Monkees. En katt fra T.S. Eliots Old Possum's Book of Practical Cats.
16. Hva betyr resiprok? Svein Erik tok gjensidig.
17. Hvor mange roller har Rolv Wesenlund i Norske byggeklosser? Ingen visste, og Sigmund foreslo 5. 8.


Minister med mange roller

18. Hva er hovedstaden i Sierra Leone? Freetown.
19. Hvor lang tid bruker et gjennomsnittmenneske på å dø av sult? Vi endte på 100 dager. Fasit var på 2 måneder, med en ukes slingringsmonn. Det er vanskelig å finne noen definitive svar på et såpass vagt spørsmål, og anslagene varierer fra tre til tolv uker.
20. Hvilken nordmann vant VM i kokkekunst i 1999? Sigmund tenkte på Trond Moi, men husket ikke navnet, vi var inne på Charles Tjessem, men måtte satse på Bent Stiansen, som vant i 1993. Terje Ness.
21. Bildeoppgave. Vi skulle fram til fem detektiver fra litteratur eller film. a) Frøken detektiv eller Nancy Drew; b) Sherlock Holmes; c) Charlie's Angels; d) Miss Marple; e) Philip Marlowe. Den siste er usikker, da det kun var et relativt generisk bilde av en film noir-detektiv. 5p/5.

19p holdt til ledelse, 2p foran Team Bakken. Frustrerte frøkner lå sist av 20 lag med 4,5p.

Andre omgang:
1. Hvilken pop-gruppe eide en sykkelfabrikk, et videoselskap og et plateselskap? Svein Erik var inne på ABBA, men vi satset på The Beatles.
2. Hva betyr knickers på engelsk? Truse.
3. Hvilken er ikke en and: brusand, mandarinand, skjeand, snadderand eller taffeland? Vi gjettet taffeland. Brusand.
4. Hvilken er Frankrikes nest størst by? Lyon var også kandidat, men vi satset på Marseille. Marseille har nesten dobbelt så mange innbyggere som Lyon.
5. Hva heter de to keeperne på Norges kvinnelandslag i fotball? Vi ante ikke, og svarte Bente Nordby og Jakobsen. Ingrid Hjelmseth og Caroline Knutsen.
6. Hvem skrev «Avskjedssymfonien»? Vi gjettet Gustav Mahler. Joseph Haydn.
7. Hva betyr hvit røyk fra Vatikanet? Ny pave («Habemus Papam»).
8. Hva er forskjellen mellom iskrem og sorbet? Iskrem er basert på fløte eller melk, mens sorbet er basert på vann. Fasit nevnte også egg i iskrem.
9. Hva heter gruppen som vant Melodi Grand Prix Junior høsten 2008? Ragnhild tok Black Sheeps.
10. Hva heter lykkens gudinne? Fortuna.
11. I hvilken film forekommer sitatet «Kan'ke du snurpe 'gjen smella di, du maser jo som et lok'motiv»? Sigmund tok Lasse og Geir.
12. Hva er hovedstaden i Utah? Kjell mente det er Salt Lake City.
13. Er syrinx et annet navn på panfløyte? Laget var usikkert, og Sigmund svarte «nei». «Ja».


Nymfen Syrinx

14. Til hvilken familie hører koalabjørnen? Svein Erik mente å gjenkjenne også dette fra Aftenposten, og tok koalafamilien.
15. Hvilket år ble Per Aabel født? Ikke 1899, men 1902.
16. Hva ble grunnlagt av Jimmy Whales? Svein Erik tok Wikipedia.
17. Hvor ligger flyplassen Kerkyra? Svein Erik lurte på om det kunne være i Helsinki, mens Kjell foreslo Honolulu, Hawaii, som vi svarte. Fasit sa Corfu. Kerkyra er det greske navnet på Corfu, mens flyplassen egentlig heter Ioannis Kapodistrias. 0p.
18. Hvem står bak «Have I Told You Lately»? Kjell husket Van Morrison.
19. Hvilken nasjonalitet hadde Mor Teresa? Albansk.
20. Hva er myntenheten i Ungarn? Svein Erik mente det het florint, noe vi ikke fikk poeng for. Fasit var forint.
21. Musikkoppgave. Vi skulle fram til fem artister. a) Tammy Wynette; b) Lou Reed; c) var ikke Herman's Hermits, men Neil Diamond; d) Kjell tok Seal; e) var ikke Sheryl Crow, men Norah Jones; 3p/5.

15p var litt for svakt, og vi endte på delt andreplass med 34p, kun 0,5p bak The Bright Side med 34,5p. 2: Landkrabbene og Qeng Ho (34), 4: Team Bakken (33), 5: Førsterekka (30,5), 6: Mørkeloftet og Quizzy Tunes (29), 8: Carl & Co og Flash Exposures (28), 10: Virkemiddelapparatet (27,5), 11: Señorene (27), 12: Team skeptisk (25,5), 13: Noen (25), 14: Comrados (24,5), 15: Demokratene (23), 16: Porsgrunn vår by (22,5), 17: Paragrafrytterne og Bankers (20,5), 19: De håpløse (19,5), 20: Frustrerte frøkner (10,5), og sist, 21: Hard Metals med 8p etter deltakelse i kun andre omgang.

Potten var gått videre fra forrige uke, og endte på 3375,–. Laget som ble trukket (hvem var det?) visste at Isah er navnet på Jesus i islam på arabisk.

Bilder fra Wikipedia

Ingen kommentarer: