lørdag 14. februar 2009

[Skien] Old Dubliner 12. februar 2009

QM-Thomas holdt ukens runde, med QM-Mette Cecilies antakelig siste quiz på en stund, siden hun visstnok er tilbake på Team Bakken neste runde. Qeng Ho forbereder seg på nedtur.
Ragnhild, Reidun, Svein Erik, Vegard og Sigmund tok sesongens tredje seier i en vanskelig runde.

Første omgang:
1. Hva heter stykket som hadde premiere på Teater Ibsen 4. februar? Ragnhild kunne Frakt under havet.

2. Hva er «Cowboy-Lailas» egentlige navn? Ragnhild forelo Laila Prikuskas Larsen. Laila Preikschas Nygjerdet.
3. Hvilken Sheffield United-spiller scoret det første målet i Premier League i 1992? Svein Erik tok Brian Deane.
4. Ranger fra nord til syd byene Palermo, Roma, Venezia og Napoli. Venezia, Roma, Napoli, Palermo.
5. I hvilket tiår kom Hells Angels på vegen? Vi var litt usikre, men hellet til 1940-tallet. Mer presist var det i 1948.

6. Når, og mot hvilket lag, sesongdebuterer Odd Grenland? Både Vegard og Reidun hadde fått med seg at datoen var 15. mars. Flere mente til å begynne med at motstander skulle være Sandefjord, og vi endte med å svare det, men Vegard hadde også hørt Viking, og det var vårt andre alternativ. Odd åpnet mot Sandefjord i fjor, og har også sin første hjemmekamp mot Sandefjord i andre serierunde (22. mars). 0,5p.
7. Hva er pub en forkortelse for? Public house.
8. Hvem skal ut, og hvorfor, av Michael Jackson, José Feliciano, Ray Charles og Andrea Boccelli? Michael Jackson er seende, de andre er blinde.

9. Hvilken farge er det på en indisk sari under et giftemål? Ragnhild mente den er rød, men vi andre hellet til oransje, som vi svarte.


Sari

10. Hvilken sør-amerikansk ørken regnes som verdens tørreste? Vegard tok Atacama.
11. Hvem var Olof Palmes forgjenger som svensk statsminister? Vi mente dette måtte være Tage Erlander.
12. Hvilken måned er best for østers? Ingen visste, og Sigmund gjettet september.

13. Hvilken forfatter har skrevet Den frosne kvinnen? Vi diskuterte en rekke forfattere, og endte på Sigmunds forslag på Stephen King. Jon Michelet tenkte vi ikke på.
14. Hvem vant det første VM i fotball, på hjemmebane, i 1930? Uruguay.
15. I hvilket land er Sana hovedstad? Jemen.
16. I hvilken TV-serie fra 1978 spilte romskipet «Marco Polo» en rolle? Sigmund husket tittelen, Blindpassasjer.
17. I hvilket år ble John Lennon født? Sigmund var sikker på 1940.

18. Hva var produktet for James Deans første reklame? Ikke Levi's, som vi gjettet, men Pepsi.
19. Hvilke byer kalles «Twin Cities» i USA? Svein Erik tok St. Paul og Minneapolis.
20. Hvilken nasjonalsang ble spilt i Arne Næss' begravelse? Svein Erik foreslo Frankrikes «Marseillaisen».
21. Bildeoppgave. Vi fikk fem bilder av bygninger og skulle identifisere byggestiler: a) funksjonalistisk; b) Svein Erik foreslo normannisk, som Ragnhild hørte som romansk, som var korrekt; c) gotisk; d) empire; e) jugend. 5p/5.

20,5p holdt til ledelse. The Bright Side fulgte med 19p, mens Landkrabbene hadde 18p. Nykommerne Tja lå sist av 20 lag med 6,5p.

Andre omgang:

1. Hvilke to låter gikk direkte til finalen i Melodi Grand Prix fra Skien? Flere husket «Fairytale», men den andre glapp. Vi gjettet «Dreams» på »Seven Seconds». 0,5p.
2. Hvilke tre band har Morten Abel spilt i siden 1981? Vi tok September When og Mods, men måtte gjettet Morten Abel Group på den siste, som skulle være Peltz. 0,5p.

3. Hvor lenge klarte kineserne å holde hemmelig hvordan silke blir produsert? Sigmund foreslo etterhvert 1000 år. 3000 år.
4. Hvilken by regnes som USAs «oljehovedstad»? Flere mente Houston.
5. Hvem hadde de mannlige hovedrollene i Bridget Jones-filmene? Ragnhild tok Colin Firth og Hugh Grant.
6. Hva brukes som stimuli i akupunktur-formen moxa? Svein Erik hadde hørt om dette, og visste at noe skulle brennes og plasseres på akupunkturpunktene, og vi svarte derfor varme. Det er burot som brukes.
7. I hvilket fylke ligger Telemark bataljon? Hedmark.
8. Hvilken forfatter har skrevet Vindens skygge? Vi klarte i fellesskap sakte å komme på hele navnet til Carlos Ruiz Zafón.


Carlos Ruiz Zafón

9. Hvilket år fremførte Frank Sinatra «New York, New York» første gang; forhandlet Egypt og Israel fram en fredsvtale; døde Sid Vicious? Vi var litt usikre, men havnet på 1979.

10. Hva kjennetegner et mesallianse-ekteskap? (Egentlig ble det lest opp «messalisme», men vi antar det skyldtes et plutselig anfall av dyxliesci.) Sigmund mente det kunne være snakk om «fornuftsekteskap», som vi svarte, mens Ragnhild mente det hadde med at ektefellene ikke passet sammen, noe som i det minste var nærmere fasits at ektefellene kommer fra ulike sosiale lag.
11. Hva kalles konflikten i Nord-Irland? Svein Erik husket dette fra en nylig Aftenposten-quiz: «The Troubles».
12. Hva var tittelen på ABBAs debutalbum? Vegard foreslo Ring Ring.
13. Hva heter nordmannen som nylig ble verdensmester i kokkekunst? Geir Skeie.
14. Hva er Stings hovedinstrument? Sigmund mente han spilte bass i The Police.
15. Hva kalles stedet for det første slaget i golf? Tee.

16. Nevn et år da både Agnetha Fältskog og Eva Peron levde? Vi endte på 1953, som var akkurat utenfor fasits 1950–1952.
17. Hva kalles journalistikken til Hunter S. Thompson? Gonzo.
18. Hva heter hovedstaden i Turkmenistan? Sigmund tok Asjkhabad.
19. Hva er «South Paw»? Venstrehendt utøver. Vi skrev egentlig bokser, men uttrykket benyttes også i andre idretter, og stammer opprinnelig fra baseball.
20. Hvem ble «Årets spellemann»? Espen Lind.

21. Musikkoppgave. Vi skulle fram til fem filmer. a) Pulp Fiction; b) gjettet Sigmund Charlie's Angels på; Moulin Rouge; c) Sigmund tok Baghdad Café; d) Vegard tok Postmannen (Il Postino, ikke Costner-filmen); e) Jungelboken. 4p/5.

20p var tydeligvis veldig bra, for vi vant ganske klart. 1: Qeng Ho (40,5), 2: Landkrabbene (36,5), 3: The Bright Side (33), 4: Mørkeloftet (29), 5: Flash Exposures og Førsterekka (28,5), 7: Quizzy Tunes (28), 8: Paragrafrytterne og Señorene (27), 10: Noen og Carl & Co (25,5), 12: Demokratene (25), 13: Porsgrunn vår by og Bankers (24), 15: B-Boys (19), 16: Team skeptisk (18), 17: Comrados og Tja (16,5), 19: Nabolaget (13), og sist, 20: Frustrerte frøkner (11).

Potten var på 1840,– og Quizzy Tunes ble trukket ut. De fikk spørsmål om hvilken by som har USAs kjøtt-børs. Vi fikk ikke med oss hva de svarte, men det var visst feil. Fasit var Chicaco – som Svein Erik forøvrig visste – og pengene går videre til neste uke.

Bilder fra Wikipedia

Ingen kommentarer: