lørdag 21. februar 2009

[Skien] Old Dubliner 19. februar 2009

Ragnhild, Reidun, Thomas, Vegard og Sigmund stilte denne uken, Thomas for første gang på nesten to år. Vegard kom i pausen, og ville antakelig bedret første omgang med 1–2 poeng. QM-Tom holdt quizen, mens QM-Thomas hadde laget spørsmålene.

Første omgang:
1. Hvem spiller konsert på Falkum (eller «Skagerak arena» som det politisk korrekt heter) 20. juni i år? Elton John.
2. Hva står striden om politiets uniformsreglement om? Man må vel ha fulgt veldig dårlig med for ikke å ha fått med seg dette. Hijab.
3. Hvor mange fot er det i en favn? Sigmund foreslo 6.
4. Hva heter elven som renner gjennom Firenze? Arno.


Arno, her antakelig sett fra Ponte Vecchio i Firenze

5. Hva er verdens eldste søtningsmiddel, nevn i både Koranen og Bibelen? Honning.
6. Hvem ble toppscorer på det norske laget i håndball-VM? Thomas var usikker, men holdt på Kristian Kjelling.
7. Hvilken kjent regissør står bak Changeling? Ingen kjente filmen noe særlig, men vi trodde det kunne være Clint Eastwood.
8. Til hvilken fiskefamilie hører tunfisk? Ragnhild var sikker på makrell.
9. Hvem er den første personen som blir drept i Bibelen? Abel.
10. Hva kalles mafiaen i Napoli? Sigmund tok camorra.

11. Hva er Cliff Richards egentlige navn? Ragnhild kom kun på Harry, som vi fikk et ufortjent 0,5p for. Harry Roger Webb.
12. Hva kalles arbeiderne til Willy Wonka? Sigmund klarte Umpa-Lumpa.
13. Hvor skrev Marcel Proust På sporet av den tapte tid? Sigmund tok i sengen.


Sove nå…

14. Hvor mange individuelle OL-gull har Bente Skari (tidligere Martinsen)? Flere mente det var 3 eller 4, og vi svarte det siste. 1 OL-gull (10 km klassisk i 2002). Hun har i tillegg 5 VM-gull.
15. I hvilket land er kuna valuta? Vi tenkte på Øst- eller Sentral-Europa, og gjettet Tsjekkia (hvor det er koruna). Kroatia.
16. Hva er tittelen på sangen som begynner med «Jeg vil fortelle hva som hendte på et sted, helt innerst i en fjord»? Vi husket sangen, men bommet med «Tilsynet for høg moral» på «Fru Johnsen». Ragnhild tok originaltittelen, «Harper Valley P.T.A.», men vi fikk ikke poeng for det.
17. Hvilken farge har blomsten snøsøte? Blå.

18. Hvilken svensk musiker har vært på Skavlans TV-program i Sverige og snakket om Ulf Lundells svigersønn? Ikke alle av oss skjønte hva spørsmålet dreide seg om, og man må vel ha sett programmet eller være like sykelig opptatt av programlederen som han selv for å vite dette, og vi gjettet Peter Nordberg. Lars Winnerbäck.


Norges nye selvopptatthetsminister

19. Hva slags tørkede blader kalles nori på japansk? Ragnhild reagerte på at det ble omtalt som «blader», men tok tang.
20. Hva kalles stjernetegnet væren på latin? Sigmund foreslo etterhvert aries.

21. Bildeoppgave. Vi fikk fem bilder av personer fra 1970-tallet. a) Wam & Vennerød; b) Patty Hearst; c) ikke Marianne Faithful, men Joni Mitchell; d) Berge Furre; e) mente Reidun var Harald Grønningen, noe også QM-Tom mente, og derfor ga poeng på, mens fasit sa Magne Myrmo, som også ga poeng. Bildet ser ut til å være hentet fra denne artikkelen på NRK, hvor dette bildet visstnok viser Myrmo i Sapporo i 1972. 4p/5.

Vi endte dermed på 19,5p, 1,5p bak Team Bakkens 21p, og kun 0,5p foran Paragrafrytterne og Landkrabbene. Comrados lå sist av 17 lag med 7p.

Andre omgang:
1. Hva heter Bø-studentenes kulturuke? Vegard tok Viko.
2. Hva er blitt endret i Venezuelas lover denne uken? Dette er jo et usedvanlig vagt spørsmål som neppe kan besvares på en linje på svarskjemaet, men vi fikk poeng for at begrensningen i valgbarhetsperioder er fjernet.
3. Hvem sto i mål da Maradona scoret med «Guds hånd»? Peter Shilton.
4. Hva het de strikkede Barne-TV-figurene som møtte «jernhøns» og «Suppedragen»? Vegard foreslo Romlingane.

5. Hva lages det øl av i Afrika? Dette er enda et vagt spørsmål, det lages sikkert øl av mye, også brødfrukt, som vi svarte, men fasit var her banan, noe vi også kunne svart.
6. Hvem var Kong Salomons mor? Batseba.
7. I hvilken by ligger «Gamle bybro»? Trondheim.
8. Hva har Graham Chapman, Terry Gilliam og Eric Idle til felles? De var alle medlemmer av Monty Python.
9. Hvilket språk ble Dantes Divina Commedia skrevet på? Italiensk.


Dante Alighieri i en freske i katedralen i Firenze

10. Hva er Kristin Krohn Devolds nåværende stilling? Generalsekretær i Den Norske Turistforening.
11. Når er neste skuddår? 2012.

12. Hva er navnet på Hakke Hakkespett i Danmark? Ikke Hakke Peiling, men Søren Spætte.
13. Hvilken blomst forbindes med Buddha? Vegard husket lotus.

14. Hva var tittelen på The Beatles' debut-album? Vegard hadde flere forslag, deriblant Please Please Me, men vi satset på Sigmunds forslag på With The Beatles, som var oppfølgeren.
15. Hvordan sover Pippi Langstrømpe? Her svarte vi «med føttene på puten osv.», og fikk først poeng av Flash for dette, men QM-Tom korrigerte til 0,5p fordi også hodet under dynen skulle være med. Vi er ikke begeistret for spørsmål som må besvares med avhandlinger…
16. Hva er tittelen på Pål Jackmans siste film? Ingen visste, men vi endte allikevel på Jernanger.
17. Hva kalles dansen der man bøyer seg bakover men beveger seg forover? Limbo.
18. Hva er fugl, plante og insekt av tømmermann, liguster og hortulan? Reidun koblet at liguster er en plante, tømmermann er et insekt, mens hortulan er en fugl. Det vekket noe munterhet i forsamlingen da QM-Tom – tilhørelatende i fullt alvor – mente det skulle gis 0,5p for 2 rette på denne oppgaven.


Hortulan er en buskspurv

19. Hvilket fotballag spiller hjemmekampene på Camp Nou? Barcelona.
20. Hva er spesielt med en freske? Vi svarte malt på våt mur.
21. Musikkoppgave. Vi skulle fram til fem klassiske komponister, i oppgaver som viste seg å være svært kjente stykker: a) Wolfgang Amadeus Mozart; b) Johann Sebastian Bach; c) Frédéric Chopin; d) Edvard Grieg; e) Maurice Ravel. 5p/5.

Det ble 20,5p og 21p totalt, noe som holdt til nok en seier. 1: Qeng Ho (41), 2: Paragrafrytterne (39,5), 3: Landkrabbene (39), 4: The Bright Side (37,5), 5: Team Bakken og Førsterekka (37), 7: Quizzy Tunes (36,5), 8: Flash Exposures (36), 9: Mørkeloftet og Demokratene (32,5), 11: Señorene (32), 12: Porsgrunn vår by (25), 13: Virkemiddelapparatet (24,5), 14: Team skeptisk (24), 15: Bankers (23,5), 16: De stundesløse (21), og sist, 17: Comrados (19,5).

Dette var egentlig en vanskelig omgang med stor spredning, og forsvidt gode spørsmål, men det blir litt skjemmet av noen vage spørsmål uten presise svar.

Potten gikk ikke forrige runde, og var denne uken på 3410,–. Flash Exposures ble trukket ut først, men gjettet Atena på spørsmålet om den greske seiersgudinnens navn. Fasit er Nike. Dermed fikk et annet lag vi ikke fikk med oss hvem var, forsøke seg. De visste at Lucky Lukes skaper er Morris.

Bilder fra Wikipedia

Ingen kommentarer: