lørdag 1. oktober 2005

Stopp Pressen 27. sep 2005

For første gang denne sesongen stilte vi fullt lag med Sig, Daniel, Eirik, SES og to debutanter; Helle og Ståle. Resultatene sto imidlertid ikke i stil med oppmøtet med en ganske dårlig 1. omgang og en heller middels 2. omgang. Spørsmålene denne gang var riktignok ikke av en type som noen gang har gavnet oss, så vi kan håpe at vi med større og mer regelmessig oppmøte kan heve oss utover i sesongen og kanskje kjempe i toppen en gang i blant.

Første omgang:
1) (4p) Vi fikk høre en medley av svensk 90-talls musikk. Kutt fra 11 titler ble spilt og vi skulle identifisere 8 av dem for 1/2p hver. Dette gikk ikke så katastrofalt dårlig som det kunne ha gått. Noen titler kune vi faktisk, og andre ble plukket opp ved hjelp av refrengene. Våre tips på Dover Calais, Den hon vil ha, Vil ha dig og Fantasi ga 2p. I tillegg hadde vi Hver sin lyst, Hon vil ha bara dig og När natt blir til dag, mens fasit sa September, Luften darrar, Henger utanför din dörr (?), På jakt, Fölg mig, Ögon som glitrar og Vi har.
2) Norges 3. kvinnelige biskop ble nylig utnevnt. Hva het den 2.? Ingen kunne riktig huske det, men SES mente av en eller annen grunn at Poppe ikke hørtes helt galt ut. Laila Riksåsen Dahl.
3) Hvilket instrument spiller jazzmusikeren Leroy Jones? Ingen var sikre her heller, men saksofon virket som et ok tips. Det var trompet.
4) Hvor mange avdelinger finnes i 3. div fotball for menn i Norge? Sig skal ha kreditt for å ressonere seg frem til 24.
5) I hvilket hav ligger øygruppen Komorene? Enighet om Det indiske hav.
6) (2p) Ingvar Ambjørnsen har skrevet 4 bøker om Elling. 1/2p for hver tittel. Helle var det vel som tok Fuglene. Ellers nøyde vi oss med å liste filmtitlene: Elsk meg i morgen, Elling og Mors Elling. Vi manglet Utsikt til paradis og Brødre i blodet.
7) Hvem var Rikard Løvehjertes bror? Johan (uten land).
8) Hvor mange watt tilsvarer 1hp (+/-10W)? Sig og Ståle var var begge i nærheten vi safet med 740W som ga poeng for 735W.
9) (2p) Hvem var født først og sist av: Carl von Linné, Isaac Newton, Hans Nielsen Hauge og Thomas Jefferson? Vi var usikre på Linné, men plasserte Newton først og Hauge sist.
10) Hva er Norges nasjonalhund? Vi tippet buhunden, men det er norsk elghund, grå.
11) Hovedstaden i Nord Korea- Pyongyang.
12) (2p) Hvem var første nordmann under Audun Boysens norgesrekord på 800m- og et tilleggspoeng for Boysens rekord (nøyaktig). Daniel nevnte vel Atle Douglas, men vi endte med Vebjørn Rodal. Boysens tid var 1.45.9, og vi hadde små forventninger til vårt tips på 1.45.2.
13) 2p musikk- gruppe og år(+/-1). Eirik identifiserte Motley Crue (jeg vet ikke engang hvordan det staves...) men plasserte den litt tidlig i 1987 hvor fasit sa 1989.
14) Hva heter delstatshovedstaden i Texas? Austin.
15) Hvilken film er blitt nominert til flest (11 stk) Oscars uten å vinne en eneste? Vi diskuterte litt frem og tilbake og gjettet til slutt på Ringenes Herre- Ringens brorskap, men det var Purpufargen- som det ofte er når det er spørsmål om film på SP.
16) Hvilket band skal spille i Oslo Spektrum på torsdag. Nå blander jeg muligens opplysningene litt, men jeg mener de nylig hadde utgitt albumet Never gone, hadde solgt 75 mill plater og spilte i Oslo for første gang siden 1999. Vi bommet uansett da vi mente å vite at A-ha skulle spille i Spektrum, men rett svar var Backstreet Boys.
17) Hvilket land hadde i 2002 flest registrerte fotballspillere av Sverige, Danmark og Norge? Vi måtte gjette, og basert på folketallet virket Sverige som et godt tips, men Norge har åpenbart flere.
18) (2p) Hva heter Norges 3. høyeste fjell, og hvor høyt er det? Sig visste at det var Store Skagastølstind og gjettet 2357m. Rett høyde er 2405m.
19) Hvilken dato i litteraturen er 16. juni 1904 kjent for? Sig briljerte med Bloomsday- dagen da handlingen i Ulysses foregår.
20) I hvilken by utgis avisen Glåmdalen? Ny gjetning, men denne gang traff vi med Kongsvinger.
21) (2p) Hjemmet-Mortensen lanserer et nytt magasin- hvilket? Og i TV-reklamen for dette magasinet finnes 2 damer. Den ene er Linn Skover. Hva heter den andre? På magasinets navn svarte vi Red, som visstnok også er et nytt magasin men sannsynligvis ikke fra Hjemmet-Mortensen. Camille var rett navn. Den andre kvinnens navn var v blanke på og Lene Johansen sier meg ikke veldig mye.
22) Hvilket selskap kjøpte Chess? Vi ble enige om Telia og fikk 1/2p på det. Full score ble gitt til Telia-Sonera som Daniel korrekt nevnte men ble overhørt.
23) Hvilket band har gitt ut albumene Love over Gold, Alchymi og Making Movies? SES nevnte Dire Straits uten selv å være overbevist og vi endte med Status Quo som heller ikke hørtes helt riktig ut. Eirik kunne senere bekrefte at Dire Straits var rett, og det sa også fasit. Vi må tenke litt på hvordan vi skal kommunisere litt mer effektivt i all støyen på SP. 1,5p tapt på de to siste spørsmålene...
24) Hvem er programleder for Heia Tufte? Erik Thorstvedt.
25) 2p musikk- gruppe og år(+/-1). Vi identifiserte korrekt Crash Test Dummies og 1993.

Dette ga oss 18,5p av 35 oppnåelige, og en 10. plass etter 1. omgang. Svakeste lag lå på 4p og 1. plassen var delt på 26p. En ganske svak omgang som plasserte oss 6,5p bak pallen, men med en sterk 2. omgang kunne 5. plassen på 21,5p være innen rekkevidde.

Andre omgang:
26) 3p musikk. Hvilke to band gikk sammen og spilte låten vi fikk høre og årstall(+/-1). Eirik svarte før musikken ble spilt- Aerosmith, Run DMC og 1986.
27) Hva er Barbera, Semillon og Chenin eksempler på? Dette ga opphav til litt av en brainstorming hvor alt fra sau til bær ble nevnt. Vi endte på vin som ikke var altfor langt fra vindruer, men ikke nær nok til å være poengivende.
28) Hvilken øy er den største i Oslo fylke? SES påberote seg å vite dette, men da kandidatene ble listet opp var Ulvøya det nærmeste jeg kom og Malmøya var glemt.
29) Hvilken utøver tok alle individuelle gull i langrenn for kvinner i OL 1984? Vi mente det måtte være en russer og landet på Smetanina. Marja-Lisa Hämmelainen var helt glemt.
30) Hva slags dyr er en flygende hund? Vi gjettet nesten på et insekt- som vi vanligvis bommer på, men endte på flaggermus.
31) Hvem spiller klarinett i Kardemomme By? Ny gjetning, denne gang på Politimester Bastian. Klarinettspilleren heter Barberer Sørensen.
32) Fra hvilken dikter tok Bob Dylan sitt efternavn (fullt navn)? Sig tok Dylan Thomas.
33) Silicon Valley ligger sør for en kjent amerikansk by. Hvilken? San Francisco.
34) (2p) Michelangelo og Leonardo er to Teenage Mutant Ninja Turtles. Hva heter de to andre? Rafael kom kjapt og i mangel av bedre kandidater svarte vi også Donatello.
35) Hvilken tidsalder er eldst; jura, perm eller kvartær? Ikke første gang vi roter med tidsaldre og perm viste seg å være eldre enn kvartær.
36) I hvilken idrett finnes New York Giants? SES tok amerikansk fotball.
37) Quizmaster leste et dikt og ville ha navn på dikter og tittel. Det inneholdt noe slikt som "De brente våre gårder, de gjorde det i dag" (el.l). Sig mente å vite navnet på kvinnen som skrev det, men kunne ikke huske navnet. Da resten av laget ble spurt om kvinnelige norske diktere, ble utrolig nok Inger Hagerup aldri nevnt. Tittelen kunne vi uansett ikke: Aust Vågøy.
38) 3p musikk. Gruppe som spiller, årstall(+/-1) og gruppe som som spilte originalen. Vi fikk høre You're in the army now av Status Quo fra 1986. Originalen var det Bolland som hadde.
39) (2p) Hva het Norges første forbrukerombud (1973) og hva heter dagens? Daniel var det vel som endelig kom frem til dagens som er Bjørn Erik Thon. Navnet fra 1973 satt lenger inne og vi kom ikke nærmere enn Kristin Moe for Inger Louise Valle.
40) Hvilken av følgende Tom Cruise filmer er den tidligste: A few Good Men, Days of Thunder og Born on the 4th of July? Stor enighet om Days of Thunder og stor overraskelse da det viste seg å være Born on the 4th of July.
41) (2p) Hvilke to lag skal møtes i kvinnenes cupfinale i fotball i år? Daniel tok Asker og Team Strømmen.
42) Hvilket instrument er Sting kjent for å spille? Det er visstnok bass og heldigvis kjent for flere på laget.
43) Hvem er eldst av Svend Wam, Petter Wennerød og Vibeke Løkkeberg? Helle visste at Vibeke Løkkeberg er 60 år, og vi satset på at det kvalifiserte til å være eldst.
44) Hvilket teaterstykke vant Heddaprisen for årets forestilling 4. september? Vi kom faktisk opp med noen hederlige kandidater og gjettet på Mens vi venter på Godot, men det viste seg å være Peer Gynt.
45) Hvor står Gol Stavkirke? Vi startet på Gol som var det mest,og altfor, innlysende. SES mente at kirken var flyttet til en samling á-la De Sandvigske Samlinger på Maihaugen, men mente at det ikke kunne være der den sto, før Helle minnet oss på Folkemuseet på Bygdøy. Bra lagarbeid.
46) Hva krevde Turboneger som gjorde at arrangøren av... et arrangement er sted i bygdene reagerte (med å falle av traktoren iflg QM). Eirik kunne liste opp Turbonegers krav som inkluderte 100 eller så flasker øl etc. Men vi nøyde oss med å svare alkohol. Det holdt holdt bare til 1/2p siden avisoverskriftene hadde bestemt at det var 50 liter alkohol.
47) Hvilken pattedyrorden tilhører halvaper, aper, menneskeaper og mennesker? Primater.
48) Hvor skla sommer-OL arrangeres i 2012? London.
49) Hvilket instrument spiller den finske gruppen Apocalyptica? Eirik visste at det var et stort strykeinstrument og etter nærmere beskrivelse kunne Sig bekrefte at det var cello. Fasit nevnte også at det var 4 av dem.
50) 3p musikk- gruppe, år(+/-1) og vokalist. De fleste identifiserte 3 små kinesere, noen færre visste at vokalisten het Riisnæs, men ingen prikket inn 1994- vi gjettet 1990.

24p av 35 oppnåelige i 2. omgang var en klar forbedring fra første, og vi avanserte et par plasser til 8. med 42,5p/70. Det svakeste laget endte på 15p. Kveldens vinnere var Fab4 med hele 56,5p etter en imponerende 2. omgang. I det hele tatt virker det som om Fab4 har bragt inn en del forsterkninger siden siste sesong og at de presterer konsekvent bedre enn resten og langt bedre enn de gjorde i fjor. For vår egen del er vel løpet stort sett kjørt for en dugelig sammenlagtplassering. I kveld var det 9p opp til pallplassering. Vi får ta en titt på listene og sette oss en realistisk målsetting for denne sesongen. Jeg mener vi burde kunne avansere med et mer stabilt oppmøte, men topplagene synes å være utenfor rekevidde for oss.

Ingen kommentarer: