lørdag 25. april 2009

[Skien] Old Dubliner 23. april 2009

Kjell, Reidun, Svein Erik, Vegard og Sigmund stilte, mens QM-Geir holdt en ikke egenprodusert quiz i et ganske høyt tempo.

Første omgang:

1. Hvilket dyreår i den kinesiske dyrekretsen befinner vi oss i? Vi gjettet rotten (7. februar 2008–26. januar 2009), mens fasit var oksen (som varer til 14. februar 2010).
2. På hvilket amerikansk talkshow deltok Ida Maria nylig? The Tonight Show With Jay Leno.
3. Hva er en filatelist? En frimerkesamler.

4. Hvor mange tær har en struts? Sigmund ville svare 2, mens Vegard trodde på 3. Siden vi var usikre på om det kanskje også var en «tommel», satset vi på Vegards forslag.
5. Hvem er tidenes mest filmatiserte dramatiker? William Shakespeare virket nesten for opplagt.
6. For hvilken italiensk fotballklubb spilte Maradona? Napoli.
7. Hvem var USAs første kvinnelige utenriksminister? Madeleine Albright.
8. Hva er den norske tittelen på On the Waterfront? Storbyhavnen.


I coulda been a contender, ya know.

9. Hvor mange unger føder vanligvis en elefant (per svangerskap)? 1.
10. Hva heter Barack Obamas døtres hund? Reidun tok Bo.

11. Hvilken herrehåndballspiller har flest landskamper for Norge? Vi gjettet Steinar Ege (220), mens fasit var Jan Thomas Lauritzen (254 kamper). I følge offisiell statistikk har Roger Kjendalen nest flest (242), mens Ege er nummer tre.
12. Hvem skrev Fatso? Sigmund tok Lars Ramslie.
13. Til hvilken stamme hørte Geronimo? Apache.
14. Nevn et år som Ole Bull var i live? Vi satset på 1850, som var innenfor 1810–1880.

15. Hvilke fire ting (0,5p for tre) er det bruden skal ha på seg? Vi kunne den engelske reglen «something old, something new/something borrowed, something blue», og svarte derfor noe gammelt, noe nytt, noe lånt, noe blått, men det rimer jo ikke, og det skulle også vært noe fått. 0,5p.
16. Hvilke saker er det vanligvis Live Kleveland vanligvis uttaler seg om? Kjell gjenkjente dyrevern.

17. I hvilken amerikansk delstat er det ingen McDonald's-restauranter? Vi satset på Utah. Vermont. Dette beror nok på en misforståelse. Det finnes noen påstander om at Montpelier er den eneste delstatshovedstaden uten en McDonald's, og det kan det være noe i, men det er mange i delstaten.


Tre ting er allestedsnærværende; Gud, McDonald's og kardinal Giske – ikke nødvendigvis i den rekkefølgen

18. Hvilken sang begynner med «As the snow flies…»? «In the Ghetto».
19. Hvilken gresk gudinne forbindes med brynje, hjelm og lanse? Svein Erik foreslo Athene.

20. I hvilke fire byer (0,5p for tre) ligger fengslene Kwang, Pentonville, Lefortovo og Sing-Sing? Vi gjettet Peking på Kwang, mens fasit her var Bangkok. Det ser ikke ut til å stemme helt; det ligger et Bang Kwang litt utenfor Bangkok, og det er nok det som er ment, men plasseringen er i så fall Nonthaburi. Pentonville plasserte vi korrekt i London. Vi gjettet Paris på Lefortovo, men her var fasit Moskva, noe Svein Erik var inne på. Sing-Sing svarte vi New York på, men det skal egentlig være Ossining (i staten New York). 0p.
21. Bildeoppgave. Vi skulle fram til fem Hitchcock-filmer: a) Sigmund tok North by Northwest; b) Psycho; c) Kjell tok Vertigo; d) var ikke Rear Window, men Notorious; e) The Birds. 4p/5.

18,5p holdt til delt ledelse med Landkrabbene. Quizzy Tunes fulgte med 17,5p, mens Frustrerte frøkner lå sist av 15 lag med 9p.

Andre omgang:
1. Hvilke to trenere er aktuelle til å ta over for Gjerpen etter Knut Ove Joa? Kjell imponerte med å ta både Torbjørn Klingvall og Magnus Boman, selv om vi stavet sistnevnte litt… uortodokst. Vi burde nok kanskje kun hatt 0,5p her.
2. Hvor mye tjente Idar Vollvik på salget av Chess i 2005? 1 milliard.
3. Hva heter orkesteret fra Aki Kaurismäkis filmer? Leningrad Cowboys.
4. Hvilken kroppsdel heter hepar på latin? Reidun tok lever.
5. Hvilket klesmerke står Peder Børresen og Simen Staalnacke bak? Moods of Norway.
6. I hvilken by i New Jersey er gambling tillatt? Atlantic City.


I Norge tar myndighetene seg av gambling

7. Hvilken bok solgte mest i Norge i 2008? Vegard foreslo Snåsamannen.

8. Hvilket år ble Vestbanestasjonen i Oslo nedlagt? Svein Erik og Kjell hadde det mest presise forslaget på 1991. 1989.
9. Hva er favorittmaten til hunden Tommy fra Borettslaget? Fyrstekake. Dette har vi hatt før, men QM-Geir finner stadig glede i imitasjon av Linda Johansen.
10. Hva slags kunstner er Fartein Valen? Komponist.

11. Hvilket biologisk fenomen er partenogenese? Sigmund foreslo ukjønnet formering, som vi svarte, mens Vegard hadde jomfrufødsel. Vi trodde disse dekket hverandre noenlunde, men fikk ikke poeng.
12. Hvorfor ble Eiffeltårnet stående i stedet for å bli revet, slik planen opprinnelig var? Vi måtte gjette, og endte på et forslag på at Eiffel i mellomtiden døde (han døde først i 1923). Det ble brukt som sendestasjon.


Eiffeltårnet

13. Hvilken sang begynner med «No phone, no pool, no pets…»? «King Of The Road». Strengt tatt begynner den med «Trailers for sale or rent…».
14. Hvilken planet kalles «Aftenstjernen»? Venus.
15. Hva heter hovedstaden i Brasil? Brasila.
16. Hva heter Auroras bror i Anne-Cath. Vestlys bøker? Reidun tok Sokrates.
17. Hvem fikk Oscar for beste film i 2009? Vi visste at det var Slumdog Millionaire, og Svein Erik husket at Danny Boyle hadde regien. «Hvem» skal vel oftest besvares med navnet på en person, men fasiten var her tittelen.

18. Fra hvilket land kommer Maris Jansons? Reidun og Vegard var straks enige om Finland, noe vi strøk, da Kjell og Sigmund var litt sikrere på at det er Estland, mens Svein Erik ikke fikk tilslutning på at det kanskje kunne være Latvia.
19. Hvilket år tok Castro makten på Cuba? 1959.
20. Hvem var politimester i Oslo 1985–1994? Willy Haugli.

21. Musikkoppgave. Vi skulle ha fem artister, men var litt usikre på om det kun var personer vi skulle fram til og svarte med personer med band i parentes. a) Kjell og Sigmund var først enige om Blondie (Debbie Harry), men Vegard fikk oppslutning om å endre til Suzi Quattro like før innlevering; b) Zucchero og Paul Young; c) Waterboys (Mike Scott); d) Svein Erik mente dette var Adrian Gurvitz, mens Vegard var sikker på at bandet var Michael Learns To Rock, som vi derfor hadde i parentes i oppriktig formening om at begge deler var korrekt. MLTR var feil, og vi burde kanskje ikke hatt poeng her overhodet; e) Queen (Freddie Mercury). 4p/5.

Vi fikk noen litt billige poeng denne runden også. 1: Qeng Ho (38,5), 2: Quizzy Tunes (38), 3: Landkrabbene (37), 4: Flash Exposures (36,5), 5: Señorene og The Bright Side (32,5), 7: Demokratene (31), 8: Mørkeloftet (30,5), 9: Paragrafrytterne og Team Bakken (29), 11: Carl & Co (26,5), 12: Bankers (25,5), 13: Team skeptisk (23,5), 14: Comrados (21,5), og sist, 15: Frustrerte frøkner (16,5).


Potten var videreført fra forrige uke, og endte på noe over 2300 kroner. Bankers ble trukket ut (igjen), og svarte Thorvald Stoltenberg på spørsmålet om Norges utenriksminister 1979–1981.

Bilder fra Wikipedia

Ingen kommentarer: