lørdag 24. januar 2009

[Skien] Old Dubliner 22. januar 2009

Det var med en viss grad av forventning vi hørte at kveldens quiz var laget av QM-Mette Cecilie, som har spørsmål som ofte passer oss godt. QM-Thomas ledet seansen. Kjell, Svein Erik, Torbjørn, Vegard og Sigmund stilte.

Første omgang:
1. Hvor ligger Verdens frøbank? Longyearbyen, Svalbard.
2. Hvor mange halvlitere tilsvarer 1dm3? 2.
3. For hvilket landslag spiller Didier Drogba? Elfenbenskysten.
4. Hva slags matrett er bouillabaisse? Provençalsk fiskesuppe.
5. Hva er vinkelsummen i en trekant? Sigmund påpekte at det finnes en standard hvor summen er 400g i en sirkel, og følgelig 200g i en trekant, og at dette også er blitt undervist i norsk skole, men vi gikk allikevel for 180°. Også π ville strengt tatt vært korrekt, så lenge det ikke blir presisert at svaret skal være i ° (grader). Men det ble det kanskje. I digress…
6. Nevnt et år da Korea-krigen pågikk? 1952 var i perioden 1950–1953.
7. Hvilken drikk får man ved å blande vodka, presset sitron, Worcestershiresaus, tabasco og tomatjuice? Bloody Mary.
8. Hvilket år døde Jens Bjørneboe? 1976.
9. Hva er Richard Starkey bedre kjent som? Ringo Starr.
10. Hvilket land har 5 av verdens 15 høyeste fossefall? Vi var ikke sikre, men mente det mest sannsynlig er Norge, blant annet fordi et hvilket som helst annet svar ville være uforholdsmessig vanskelig.
11. Hva lages av sveitsiske Patek Philippe & Co? Svein Erik tok klokker.
12. Inneholder moll-tonearten stor eller liten ters? Sigmund tok liten ters.

13. Hva heter ungdomsorganisasjonen til Redd Barna? Ingen visste og vi skrev SOS-barnebyer. PRESS.
14. Hvor ble sommer-OL avholdt i 1908? Svein Erik tok London.
15. Hva heter skuespilleren som spilte «Glenn» i Tatt av kvinnen? Svein Erik mente å huske hvilken rolle det gjaldt, og at svaret måtte være Peter Stormare.

16. Hva het Victoria Beckham før hun giftet seg? Her var vi sjanseløse, og vi gjettet Victoria Cunningham. Victoria Adams.


Dónde Gucci?

17. Hvilket flagg har flest farger? Sigmund var nesten sikker på Belize som har 12 farger i flagget, men fasit overrasket med Sør-Afrika, som bare har 6. Wikipedia har en artikkel dedikert til dette interessante spørsmålet. Her ble vi snytt for et poeng.


Belize' flagg

18. Hva kalles en statue fra livet og opp, men uten armer og hode? Torso.
19. Hva betyr credo? Sigmund var sikker på «jeg tror» (fra de første ordene i den latinske trosbekjennelse, «Credo in unum deum» – «Jeg tror på én gud»), og begrepet brukes også som betegnelse på trosbekjennelse.
20. Hva heter Saigon nå? Ho Chi Minh-byen.
21. Bildeoppgave. Vi skulle fram til fem musikere eller artister: a) P.J. Harvey; b) Vegard tok Jeff Buckley; c) Dean Martin; d) Bob Dylan; e) Nina Hagen. 5p/5.

22p holdt til ledelse, mens tre lag – Landkrabbene, The Bright Side og Førsterekka – lå kun ett poeng bak. Frustrerte frøkner lå sist av 16 lag med 5p.

Andre omgang:
1. Hva er navnet på «Snåsamannen»? Joralf Gjerstad.
2. Hvor blir Vannfestivalen avholdt i august hvert år? Stockholm.
3. Heter det a) dynamittstubbe, b) dynamittgubbe, eller c) dynamittkubbe? Det første alternativet var alle enige om var uaktuelt, men vi var forøvrig delt. Svein Erik var mest overbevist og overbevisende, og vi gikk for b) dynamittgubbe.
4. Hvilken arabisk/persisk tittel betyr «Guds mirakel»? Det var egentlig kun ayatollah som var et reelt alternativ, selv om vi også vurderte sheik (betyr «eldre») og imam.
5. Hvor er Port-of-Spain hovedstad? Trinidad og Tobago.
6. Hva er originaltittelen på Ondskapens hotell? The Shining.


All work and no play makes Trond a dull boy!

7. Hvor ligger trehusbebyggelsen som kalles «Posebyen»? Kjell tok Kristiansand.
8. Hva heter norsk på finsk? Svein Erik tok norjalainen.
9. Hva er det latinske navnet på gorilla? Sigmund foreslo gorilla gorilla.
10. Hva skal til for å motta den norske Oscar-statuetten? Vi antok det gjaldt en utmerkelse innen skøytesport, mer presist er det innen hurtigløp.
11. Hvilken type pandemi var Svartedauden? En byllepest.
12. Hva er det egentlige navnet på Big Ben? Svein Erik tok The Clock Tower. I følge Wikipedia benyttes betegnelsen både på klokken, uret og selve tårnet.
13. Hva het dukken til Arne Næss? Noen visste Timotei, men referenten fikk ikke med seg hvem.
14. Hvem var innlagt på sykehus under «kyllingstuntet» til Bård Tufte Johansen i 2002? Vi reagerte på årstallet, men var sikre på at det var Torbjørn Jagland. Årstallet er riktig.
15. Fra hvilken amerikansk by kom The Doors? Vi var litt usikre, men enige om Los Angeles.
16. Hva er jordens eneste naturlige satelitt? Månen.
17. Hva het Espen Eckbos TV-serie fra i høst? Vegard tok Tett på tre.
18. Hvilke tre land var med i Kalmarunionen? Danmark, Norge og Sverige.

19. Hva var navnet på kosttilskuddet Stian Grimseth tok? Vi gjettet kreatin. Fasit var Ribose. Nå er ribose også navnet på et monosakkarid, men her er det vel snakk om et merkenavn, for stoffet han fikk i seg, var nandrolon.
20. Hvor gammel ble Liv Ullmann i desember? 70 år.

21. Musikkoppgave. Vi skulle fram til fem artister. Vi ble litt i tvil om vi egentlig skulle fram til originalartistene, for alle var cover-versjoner. a) Johnny Cash; b) Tom Jones; c) Sigmund foreslo Mary Black på noe som viste seg å være Wilson Phillips med Elton Johns «Daniel»; d) Jens Pikenes i Penthouse Playboys; e) Bryan Ferry. 4p/5.

23p/25 og 45p/50 totalt holdt til en klar seier. Det fulgte: 2: The Bright Side og Landkrabbene (41), 4: Førsterekka (37,5), 5: Quizzy Tunes (36,5), 6: Team Bakken (36), 7: Demokratene (34), 8: Flash Exposures og Señorene (31), 10: Carl & Co (30), 11: Mørkeloftet og Bankers (29,5), 13: Porsgrunn vår by og Comrados (28), 15: Paragrafrytterne (25), og sist, 16: Frustrerte frøkner (15,5).

Potten var overført fra forrige runde, og endte på 3310,–. Carl & Co ble trukket ut, og visste at Moriartys erkefiende er Sherlock Holmes.

Ingen kommentarer: