søndag 7. desember 2008

[Skien] Old Dubliner 4. desember 2008

Kjell, Reidun, Svein Erik, Torbjørn og Sigmund stilte, mens QM-Mette Cecilie (som vanligvis er på Team Bakken) hadde laget spørsmålene QM-Thomas framførte.

Første omgang:
1. Hvilken Telemarkskommune har et ror i kommunevåpenet? Kjell var sikker på Bamble.
2. Hvem er daglig leder i Skien fritidspark? Kjell tok Ottar Eide.
3. Hvor dannes adrenalin? Reidun tok binyrene.
4. Hvilken myntenhet er det i Albania? Sigmund foreslo lek.
5. Hvem spilte Phoebe i Friends (eller Venner for livet)? Sigmund tok Lisa Kudrow.
6. Hva var Ricard Nixons mellomnavn? Dette har vi hatt flere ganger: Milhouse.
7. Fra hvilket år blir OL avholdt annethvert år? Dette var et litt uheldig formulert spørsmål, som avhengig av hvordan det blir oppfattet kan svares på flere måter. Vi svarte 1992 som også ble godkjent, mens fasit hadde 1994. Strengt tatt kunne man argumentere for at også 1990 er korrekt. 1p.
8. I hvilket fylke ligger Lurøy? Flere visste Nordland.
9. Hvordan staves etternavnet til Cornelis Vresvik? Vreeswijk.
10. Hvem var USAs president etter Franklin D. Roosevelt? Harry S. Truman.
11. Hva er det kvinnelige motstykket til Ryder Cup? Kjell foreslo Solheim Cup.
12. Hva var tittelen på debut-albumet til Amy Winehouse? Reidun mente det var Back to Black, men det var visst oppfølgeren, mens debuten var Frank.
13. Hva het ekteparet i Et dukkehjem? Vi klarte å ta Nora og Torvald Helmer.
14. Hva er Storbritannias tredje største by? Vi mente det måtte være Manchester, mens fasit sa Leeds. Ingen lag hadde visst klart dette, og QM-Thomas mente det var uklar dokumentasjon og bestemte å stryke spørsmålet og komme med en erstatning i andre omgang. Den kom ikke. Slik statistikk er litt problematisk, for statistikk blir innhentet for tettstedsområder, ikke byer.
15. Er det liv i NRKs «pausefisker»? Spørsmålet ville være rart å stille om svaret var nei, så Reidun og Torbjørn ville svare ja. Kjell, Sigmund og Svein Erik mente det måtte ligge noe annet bak, for eksempel at det finnes digitale utgaver. Det skal være noen som fortsatt tar vare på fiskene.
16. Hvem var de første programlederne for Senkveld på TV2? Kjell tok H.C. Andersen med en gang, mens Svein Erik foreslo Tommy Steine etter en stund.
17. Hvor mange konserter holdt The Beatles i Norge? Ingen.
18. Når var den spanske borgerkrigen? 1936–1939.
19. Hva het jotnen som blandet blod med Odin? Loke.
20. Hva heter sønnen til Kurt i Erlend Loes bøker? Sigmund mente det var et navn på «B», og foreslo Bengt. Bud.
21. Bildeoppgave. Vi skulle fram til fem byer ut fra bilder av kjente landemerker. a) var Brooklyn Bridge i New York City; b) gjenkjente flere som Wiener Riesenrad i Wien; c) var «det skjeve tårn» i Pisa; d) gjenkjente vi som Stonehenge, men vi visste ikke hvilken by det ligger nær, og gjettet Brighton. Fasit sa Wiltshire, som ikke er en by, og noen fra salen korrigerte til Salisbury, som ble godkjent. Strengt tatt er Amesbury nærmere. 0p; e) var Taj Mahal i Agra. 4p/5.

Med 20p tok vi en ganske komfortabel ledelse foran Landkrabbene (18) og The Bright Side (17,5), mens Team skeptisk lå sist av 18 lag med 8,5p.

Andre omgang:
1. Hvem er kunstnerisk leder ved Teater Ibsen? Kjell tok Bentein Baardsen.
2. Hvem er ordfører i Kragerø? Torbjørn foreslo Erling Laland, men han satt 2003–2007, mens etterfølgeren er Kåre Preben Hegland.
3. Hva betyr fides, spes et caritas? Sigmund gjenkjente det som på norsk er oversatt til «tro, håp og kjærlighet» (Paulus), selv om caritas egentlig burde oversettes med «barmhjertighet».
4. Hvor mye veide den største sølvklumpen som er funnet på Kongsberg? Torbjørn foreslo 300 kg. Fasit var 600 kg, med 10 kg slingringsmonn.
5. Hva heter duoen bestående av Jack og Meg White? The White Stripes.
6. Hva er et slanguttrykk for britiske pund? Quid.
7. Hva er hovedstaden i Brunei? Sigmund tok Bandar Seri Begawan.
8. Hvilken idrettsgren driver Mona Holm? Ikke langrenn, men slegge. Friidrett ville gitt 0,5p.
9. Hva er tittelen på Woody Allens siste film? Vi klarte ikke komme på noe, og skrev No Title. Ricky Christina Barcelona. Allens neste film, Whatever Works, er i arbeid.
10. Hva er tyngst av 100 kg og 200 lb? 100 kg.
11. Hvilket amerikansk fotballag spiller eller spilte David Beckham for? L. A. Galaxy.
12. På hvilken øy ligger Ajaccio? Korsika.
13. Hvem var frontfigure i The Animals? Sigmund mente det i hvert fall en periode var Alan Price (som forlot bandet i 1965), men fasit var Eric Burdon.
14. Hvem var Cora Sandel pseudonym for? Sara Fabricius er en gjenganger.
15. Hva er det offisielle språket i Pakistan? Urdu.
16. Hva het hotelleieren som ble spilt av John Cleese? Basil Fawlty.
17. Hva het foreldrene til Kain, Abel og Set? Adam og Eva.
18. Hvem var sist på månen? Sigmund foreslo John Glenn (den første amerikaneren som gikk i bane rundt jorden). Eugene Cernan var den siste (på Apollo 17 i 1972) av i alt 12 personer som har gått på månen.
19. Hva er Danmarks nasjonaldag? Denne har vi etterhvert hatt så mange ganger at vi ikke lenger kan tillate oss å bomme. 5. juni.
20. Hva heter Opel i Storbritannia? Også en gjenganger. Vauxhall.
21. Musikk. Vi skulle fram til fem artister og titler. a) Kaizers Orchestra med «Resistansen», ikke «Marcellus kjeller»; b) Ane Brun med «Rubber & Soul», ikke «Falling»; c) ikke Paal Flaata, men Midnight Choir (hvor Flaata spilte) med «Jeff Bridges», ikke «Faithful Day»; vi fikk 0,5p for Flaata; d) Ida Maria med «Oh My God», ikke «I Think I'm In Control»; e) ikke Marit Larsen, men Ephemera, med «Girls Keep Secrets In The Strangest Ways». 2,5p/5.

16,5p, og 36,5p var akkurat for svakt til holde unna, og Landkrabbene tok seieren med 37p. 1: Landkrabbene (37), 2: The Bright Side og Qeng Ho (36,5), 4: Team Bakken (32), 5: Noen og Quizzy Tunes (31), 7: Flash Exposures (28,5), 8: Bankers og La sagrada familia (28), 10: Demokratene (27), 11: Comrados (26), 12: Señorene (25,5), 13: Carl & Co (24), 14: Porsgrunn vår by (23), 15: Kåre… (22), 16: Frustrerte frøkner (21,5), 17: Team skeptisk, og sist, 18: To tupper (16).

Potten var på 1265,– og Porsgrunn vår by ble trukket ut. De visste at Tsjernobyl ligger i Ukraina.

Det blir avslutning med påmelding fredag 19. desember. I romjulen blir det i år ingen quiz, mens oppstart etter jul blir 8. januar.

Ingen kommentarer: