lørdag 8. november 2008

[Skien] Old Dubliner 6. november 2008

Forrige uke ble det en ellevteplass etter åtte seire på rad, men vi reiste oss i en temmelig vanskelig omgang ledet av QM-Hilde og DJ-Geir. Kjell, Ragnhild, Svein Erik, Vegard og Sigmund stilte.

Første omgang:

1. Hvem var mottakeren av det nyfundne brevet fra Henrik Ibsen? Ragnhild visste at det var en apoteker, noe som ga oss 0,5p. Harald Thaulow var navnet.
2. Hvor mange poeng tok Stabæk i Tippeligaen 2008? Sigmund trodde på 53p, men fasit sa 54p.
3. Hva er det nye navnet på Aker Yards i Brevik? Ingen visste, men noen fant på å gjette bilprodusenten SsangYong. STX Europe.

4. Hvem er fortellerstemmen i Flåklypå Grand Prix? Flere var sikre på Leif Juster.
5. Hvilken forfatter har skrevet I all evighet og Stormenes tid? Det siste ble gitt som en hjelpeopplysning, og var tilstrekkelig for at Vegard identifiserte Ken Follett.
6. Hvor mange valgmenn er det i USA? Kjell tok 538.
7. Hvilken dato blir Obama tatt i ed som USAs neste president? Kjell var nesten sikker på 20. januar 2009.

8. Hvilke to personer har nylig hatt et multimediashow i Ibsenhuset? Ingen visste, og vi gjettet Lars Monsen og Kjetil Backen. Finn Schjøll og Karsten Isachsen.
9. Hvilket nummer i rekken av James Bond-filmer er den som har premiere fredag? Vi var forberedt (omenn ikke tilstrekkelig, noe som kommer betydelig bedre fram senere) på James Bond-spørsmål, men måtte allikevel diskutere denne lenge. Alle var enige om at den første Casino Royale ikke teller, men noen mente også at en av filmene til Connery er utenfor kanon. Svein Erik mente endog at han hadde hørt og lest at Quantum of Solace er den 22. i rekken, mens Ragnhild hadde hørt 23. Alle var imidlertid enige om at det riktige svaret er 23, og vi svarte også dette. Fasit sa 24, og vi fikk i utgangspunktet ikke poeng. Etter protester ble også 23 godkjent. Ifølge Wikipedia er 22 det rette svaret.
10. Hva er navnene til de to bingovertinnene i Sydenliv på TV3? Ragnhild mente den ene het Lise, og nevnte Heidi som et annet navn. Lisbeth og Nansy.
11. Hvem har stemmen til Kurt i Kurt blir grusom? Svein Erik tok Atle Antonsen.
12. Hvor lang daglig fysisk aktivitet anbefaler Sosial- og helsedirektoratet? Flere mente 30 minutter var korrekt, mens andre hevdet anbefalingen var senket til 20 minutter. Offisiell anbefaling er fortsatt 30 minutter.

13. Hvilke to artister står bak filmmusikken til den siste James Bond-filmen? Vi nærmest gjettet Madonna og Justin Timberlake, og ingen syntes å ha hørt om samarbeidet mellom Alicia Keys og Jack White.
14. Hvor gammel er Barack Obama? Vegard satte raskt ned 47 år.
15. Hvor gammel er Pippi Langstrømpe i den første boken? Vi diskuterte dette lenge, og endte til slutt med Ragnhilds anbefaling på 9 år.
16. Fra hvilken by kommer fotballklubben Elfsborg? Svein Erik tok Borås.
17. Hvilke tre land grenser Paraguay til? Argentina, Bolivia og Brasil.
18. I hvilken «verden» hører TCP hjemme? I dataverdenen.
19. Til hvilken stat hører Corsica? Frankrike.
20. Hva er afebril? Feberfri.

21. Bildeoppgave. Vi skulle fram til fem James Bond-filmer basert på bilder av fem kvinner. a) Britt Ekland spilte i The Man with the Golden Gun, noe vi traff på ved ren flaks; b) Kim Basinger spilte i Never Say Never Again, ikke Moonraker, som Sigmund gjettet; c) Teri Hatcher spilte i Tomorrow Never Dies, noe vi først hadde, før vi byttet svar til Licence to Kill; d) Halle Berry spilte i Die Another Day, ikke Tomorrow Never Dies; e) Julie Ege spilte i On Her Majesty's Secret Service. 2p/5.

Vi trodde ikke 15,5p (16,5p) skulle holde til noen god plassering, men dette var tydeligvis vanskelig også for andre, for vi lå på 2. plass, 1p etter Comrados, mens Landkrabbene lå sist av 16 lag med 8p.

Andre omgang:

1. Hva er navnene på de seks gjenværende deltakerne i Skal vi danse? Vi imponerte oss selv med å klare Tore André (Flo), Lene Alexandra (Øien) og Mikkel (Gaup), men Maria, Bård og Tatjana var ikke Nadja, Tom Erik og Therese, og vi fikk 0p, da 4 navn måtte være korrekte for 0,5.
2. Hva heter Barack Obamas kone? Flere visste Michelle.
3. Hvilket band er Slash kjent fra? Guns N' Roses.

4. Hvor mange TV-kanaler inngår i RiksTVs Rikspakken? Kjell mente 18. Fasit sa 20, men det er kanskje stedsavhengig, for på hjemmesidene ser det ut som 17.
5. Hvilken stat grenser Haiti til? Den dominikanske republikk.
6. Hva heter lokalavisa i Mo i Rana? Kjell tok Rana blad.
7. Hvilken journalist hadde sin siste arbeidsdag under presidentvalget? Bjørn Hansen.
8. Hvilket tema går Skiensgutten Vetle Skifjeld Rasmussen opp i på Kvitt eller dobbelt? Olsenbanden.
9. Hvilken divisjon skal Odd Grenland 2 og Klyve spille i neste år? 3. divisjon.
10. Hva er tittelen på Erik Poppes siste film? De usynlige.
11. Hvilket nummer er Barack Obama i rekken av USAs presidenter? 44.
12. Hvem spiller årets cupfinale i fotball for herrer? Stabæk og Vålerenga.

13. Hva handler revyvisen med «og vannet steg…» om? Sigmund ville svare Syndefloden, mens de andre holdt på fiske- eller båttur, og vi svarte det siste. Fotballkamp.
14. Hva kalles et veksthus på engelsk? Kjell ville svare conservatory, men vi satset på greenhouse. Begge deler burde nok blitt godkjent..

15. Hva er jegeravgiften for småvilt i 2008–2009? Kjell hadde nylig vært på jakt, og foreslo 435,–. 280,–.
16. Hva står MSN for? Microsoft Network.
17. Hvilket fotballag er det siste som har vunnet både cup og serie i én sesong? Rosenborg.
18. Hvem mottar spesialprisen «Ultimate Legends» under MTV Europe Awards i Liverpool? Sigmund foreslo Paul McCartney basert på omstendighetene.
19. Hva kalles drinken av rom, cola og lime? Cuba libre.

20. Hvem kommenterte Norges seier over Brasil under fotball-VM i 1998? Arne Scheie var opplagt, og Sigmund hadde beste forslag på Karl Petter Løken. Ingen tenkte på Lars Tjærnås. 0,5p.
21. Musikk. Vi skulle ha artistene. a) 1960-tallet: Sigmund var sikker på The Shadows og ville sikkert ha insistert om det kom protester. Fasit sa Fleetwood Mac, riktignok med «Albatross», som Sigmund brukte som argument; b) 1970-tallet: Dette tok vi på stemmen til vokalisten, Paul McCartney; vi hørte Wings, og etterhvert kjente vi igjen «Band On The Run» også; c) 1980-tallet: Sigmund foreslo Samantha Fox. Earth & Fire; d) 1990-tallet: Vegard foreslo Womack & Womack. Nana; e) 2000-tallet: Vegard tok etterhvert Michael Bublé. 2p/5.

Med 17,5p i andre omgang og 34p totalt var vi ganske overrasket over seieren, men også dette var nok en vanskelig omgang, hvor Porsgrunn vår by var best med 19,5p. 2: Comrados (33), 3: The Bright Side (32), 4: Porsgrunn vår by og Carl & Co (31,5), 6: Quizzy Tunes (30), 7: Team Bakken (29,5), 8: B-Boys (28), 9: Demokratene (27), 10: Landkrabbene og La sagrada familia (26), 12: Bankers (25,5), 13: Noen (22,5), 14: Dårekisten (21,5), 15: De stundesløse (21), og sist, 16: Team skeptisk (19).

Potten var videreført fra forrige uke, og totalen var 2925,–. Qeng Ho ble trukket ut og fikk spørsmål om hva det motsatte av zenit er. Svein Erik satte raskt ned nadir og sikret oss nok en pott.

Qeng Ho var månedens lag både i september og oktober.

Oppdatert 12. november: Rettet noen skrivefeil.

Ingen kommentarer: