torsdag 13. november 2008

[Skien] Old Dubliner 13. november 2008

Kjell, Reidun, Torbjørn, Vegard og Sigmund stilte, mens QM-Tom presiderte over QM-Thomas' spørsmål. Omgangen ble avbrutt uten kåring av vinner da QM-Tom oppdaget forskjellig praksis i poenggivning. Han mente det skulle gis 0p for delvis komplette svar. For vår del gjaldt dette tre spørsmål i andre omgang, hvor Flash Exposures ga 0,5p. Vi syndet kanskje også selv ved å gi Dårekisten 0,5p ved ett tilfelle. QM-Tom skal gå gjennom besvarelse og komme med plasseringer senere.

Første omgang:

1. Hvilke klubb topper serien i håndball for menn? Vi tippet Drammen. Fyllingen.
2. Hvor stor fettprosent (±1 %) er det i kremfløte? Vi mente det var 35 %. 38 %.
3. Hvilket familieforhold er det mellom Toralv og Mari Maurstad? QM-Tom røpet fasiten her, og alle lag fikk poeng for halvsøsken.
4. Hvilket tiår åpnet Gimle, Saga, Klingenberg, Jarlen og noen andre (?) kinoer i Oslo? Vi satset til slutt på 1950-tallet. 1930-tallet.
5. Har Tromsø 40+, 50+ eller 60+ tusen innbyggere? Torbjørn var sikker på at det var over 60 000.
6. Hva er medianen av 1,3,5,12,20,24,150? 12.
7. Hvem tente OL-ilden i Atlanta-OL? Muhammed Ali.
8. Hvor stor poengsum gir liten straight i Yatzy? 15.
9. Når åpnet den første McDonald's-restauranten i Norge? Torbjørn var sikker på 1983.
10. Hva står W. for i George W. Bush? Walker.

11. Hva betyr progresjon? Her sa fasit «utvikling», noe som ikke er helt presist. Vi svarte «framgang», og fikk poeng av Flash Exposures for det. Strengere betyr det «framskritt».
12. Hvor mange ganger dannet Kåre Willoch regjering? Vi svarte 2, for 1981 og 1983, men fasit sa 1. Vi fikk 0p. Det lar seg ikke umiddelbart gjøre å finne noe definitivt svar. På Wikipedias liste over norske regjeringer skilles det på Willoch I og Willoch II, andre steder ikke.
13. Hvilken by kommer fotballklubben Queens Park Rangers fra? London.
14. Hva heter de Lillos' debut-album? Vegard tok Suser avgårde.
15. Hva er myntenheten i Brasil? Vi satset på real.
16. Hvilken sport driver Andreas Ygre Vik? Kjell tok snowboard.

17. Hva heter hovedrolleinnehaverne i premiereklare Body of Lies? Vi tenkte det kanskje var filmen med Robert de Niro og Al Pacino. Leonardo di Caprio og Russel Crowe.
18. Hva er navnet på de fire resterende deltakerne i Skal vi danse? Vi hadde tilsvarende spørsmål tidligere, og husket nå Tore André og Nadja og Lene Alexandra og Tom Erik.

19. Hvilket yrke har Obelix? Vi svarte bautasteinhugger, men fasit skulle også ha med -selger, og dermed fikk vi – i likhet med andre – bare 0,5p. Det virket merkelig.
20. Hvem er forfatteren av Gudfaren-bøkene? Sigmund tok Mario Puzo.

21. Bildeoppgave. Vi skulle fram til 10 land (2 i hver oppgave) basert på flagg. a) vi gjettet Belize og satset på Liberia for Botswana og Ghana; b) vi bommet med Colombia på Venezuela, men fikk etter hvert 0,5p for Nederland selv om fasit sa Luxembourg, siden flaggene er ganske like på en papirkopi; c) vi klarte Jamaica og Japan; d) vi klarte også Portugal og India, selv om det var litt tvil i laget om det siste; e) vi bommet med Honduras på Guatemala, men klarte Island. 3p/5.

17,5p holdt til andreplass, 0,5p bak Team Bakken, som ledet. Det var ekstremt jevnt, med kun 7p fra 1. til 21. plass. Med 8p lå To tupper sist av 22 lag.

Andre omgang:
1. Hva het melodien Johnny Logan vant Melodi Grand Prix med i 1980? «What's Another Year».

2. Hvilke tre skijenter har provosert som «russerhorer»? Vi var sikre på Kristin Størmer Steira og Therese Johaug, gjettet på Astrid Uhrenholdt Jacobsen, og manglet Ingrid Aunet Tyldum. For dette fikk vi 0,5p av Flash Exposures, men QM-Tom mente at dette skulle gi 0p.
3. Hvilket bær brukes i genever? Kjell tok einebær.
4. Hvilken ministerpost hadde Gerd-Liv Valla? Justisminister.

5. Hvilket år (±2 år) lanserte Diplom-Is kronisen? Vi gjettet 1962. 1953.
6. Hvilken by ligger lengst mot nord av Reykjavik, Tromsø, Kautokeino og Murmansk? Torbjørn var sikker på Tromsø.

7. Hvilke fire lag rykket opp fra 2. divisjon til Adeccoligaen? Vi var rimelig sikre på Skeid og Mjøndalen, og satset også på Tromsdalen og Strindheim. Vi manglet Stavanger. Vi fikk 0,5p av Flash Exposures, men QM-Tom mente alle måtte være korrekte for poeng.
8. Hvilken stat er Georgetown hovedstad i? Sigmund kom etterhvert på at det måtte være Guyana.

9. Hva het Shakespeares sønn, som døde kun 11 år gammel? Sigmund husket noe, og vi svarte Hamlet. Fasit er imidlertid Hamnet. Vi fikk visstnok poeng her, men om det var 0,5 eller 1p vites ikke, og QM-Tom mente i hvert fall at vi ikke skulle ha poeng.
10. Hvor mange sesonger gikk TV-serien Friends? Sigmund husket at det var nevnt tallet 10Letterman en gang.
11. Når var Oscar Torp statsminister i Norge? QM-Tom nevnte at det dreide seg om fire år, og Sigmund visste startåret. Dermed måtte det bli 1951–1955.

12. Til hvor mange fylker grenser Telemark? Vi trodde på 4. 5. Vi manglet Rogaland.
13. Hvilket dyr er doktoren i «Dyrene i Afrika»? Reidun husket neshorn.
14. Hva er minste vindhastighet (±1 m/s) for orkan? Flere var enige om 32 m/s. Mer presist er det 32,6 m/s og vi var innenfor marginen.
15. Hvilket norsk band hadde «Harley Davidson»? Sigmund visste TNT.
16. Hva heter David Beckhams yngste sønn? Sigmund foreslo Paris. Cruz.

17. Hva er navnet på broen mellom Sverige og Danmark, og hvor lang er den? Vi tok Øresundsbron, men bommet stort med 27 km på 7,8 km. Vi fikk 0,5p for navnet, men QM-Tom mente at også lengden skulle være korrekt for poeng på dette spørsmålet.
18. Hvor lang er en volleyballbane? Sigmund pratet ned forslaget til 7,5 m, langt unna fasitens 18 m.
19. Rangér kronologisk «Syvårskrigen», «Trettiårskrigen» og «Hundreårskrigen». «Hundreårskrigen» – «Trettiårskrigen» – «Syvårskrigen»†.
20. Hva het den republikanske presidentkandidaten i 1996? Bob Dole.

21. Musikk. Vi skulle ha artister og titler. a) Roy Orbison: «Crying»; b) vi bommet kapitalt med Boney M: «Boogie Nights» på E.L.O.: «Last Train To London».;; c) Vegard tok Alison Moyet: «Is This Love»; d) Meatloaf: «I'd Do Anything For Love»; e) vi klarte mirakuløst å identifisere Emma Bunton: «What Took You So Long». 4p/5.

Siden besvarelsene blir gjennomgått på nytt, er det ikke gitt hvilken poengsum vi ender på, men 16p virker sannsynlig.

Potten var på hele 1790,–, og laget som ble trukket klarte musikkoppgaven, som var Charles & Eddie: «Would I Lie To You».

Oppdatering 21. november: Det ble i løpet av noen dager klart at vi endte på delt 1. plass med 33,5p.
†: Det viser seg også at det er flere kriger som kalles «Syvårskrigen», dermed fikk The Bright Side ett poeng til, og endte likt med Qeng Ho.

Ingen kommentarer: