fredag 3. oktober 2008

[Skien] Old Dubliner 2. oktober 2008

Etter forrige ukes relativt dårlige oppmøte og dessuten lite inspirerende quiz, stilte 20 lag og QM-Thomas denne uken. Spørsmålene både denne uken og for to uker siden er laget av en som til tider er på Team Bakken, og holder god klassisk quiz-kvalitet og passer oss godt. Vi klarte å stille fullt lag denne uken, da Olaus og Vegard var tilbake etter lengre tids fravær. Reidun, Svein Erik og Sigmund stilte også.

Første omgang:
1. Hvem er administrerende direktør i Vekst i Grenland? Olaus tok Ståle Tveit.

2. Hvilket år ble Torbjørn Røe Isaksen født? Vi bommet såvidt med 1979 på 1978.
3. Hvor gammel er radiokanalen P3? Vegard var først til å foreslå 15 år.
4. Hva er versaler? Vegard var først også med store bokstaver
5. I hvilken idrett er Jan Ove Waldner en legende? Vegard tok bordtennis.
6. Hva heter animasjonsfilmen om rydderoboten som går nå? Wall-E.
7. Hva er i følge Anne-Kath Herland interessant ved Vendela Kirsebom? Svein Erik mente det var ingenting.
8. Hvordan staves oberst på engelsk? Colonel.
9. Hva er hovedstaden i Sudan? Khartoum.
10. Hvilket yrke har Tintin? Journalist.

11. Hvor mange personer må det minst være i styret til et aksjeselskap? De fleste mente det måtte være 3.†
12. Hvem spilte limousin-sjåfør i Altman-filmen Short Cuts? Svein Erik foreslo Tom Waits.
13. Fra hvilket land kommer Continental Airlines? Svein Erik var nesten sikker på USA.
14. Hvem er sjef for oljefondet? Dette var spørsmålet vi holdt på lengst med i første omgang, da Vegard og Olaus mente det er Kristin Halvorsen, mens Svein Erik etter hvert kom på Yngve Slyngstad. Reidun og Sigmund hadde ikke hørt om sistnevnte, men mente førstnevnte ville være et merkelig svar, omenn formelt korrekt. Dermed fikk Svein Erik tilslutning og laget poeng.
15. Hva kalles Michael Jacksons berømte dansetrinn? Moonwalk.
16. Hva er «kaffedoktor»? Brennevin, kaffe og sukker.
17. Hva kalles en person fra Hardanger? Harding.
18. Hvem er programleder for Hvorfor det?? Alle hadde merket programmet, men kun Vegard hadde fått med seg at det kun var Trond-Viggo Torgersen som er programleder.
19. Hva kalles pariserhjulet i London? Sigmund mente London Eye, mens Svein Erik mente det også kalles Millennium Wheel, som vi svarte i parentes som alternativ. Begge deler er korrekt.
20. Hvor mange symfonier skrev Beethoven? 9.

21. Bildeoppgave. Vi fikk utdelt bilder av fem kunstnere. a) Sigmund gjenkjente Andy Warhol; b) Salvador Dalí; c) Vi var inne på Christian Krogh, men svarte Claude Monet. De to er til forveksling like, og det i en slik grad at vi neste skulle hatt et halvt poeng; d) Rembrandt van Rijn; e) Vi var usikre, men mente å gjenkjenne personen som en av Skagen-malerne, og Sigmund foreslo Peder Severin Kreyer. 4p/5.

23p/25 var ikke nok i en litt enkel omgang; Landkrabbene tok ledelsen med 24p, mens Team Bakken fulgte etter med 22p. Frustrerte frøkner lå sist med 6,5p.

Andre omgang:

1. Hvem er direktør for Telemark museum? Vegard foreslo Hilde Fiskum, men flere gjenkjente Lene Elisabeth Walle når fasit ble lest opp.
2. Hva heter Ari og Märtha Louises siste barn? Emma Tallulah Behn var pugget.
3. Hva var frimerkene i Norge stemplet med under andre verdenskrig? Vegard var sikker på bokstaven «V».
4. Rangér etter flateinnhold fra størst til minst Thailand, Tyskland, Tyrkia og Tunisia. Reidun forholdt seg fullstendig taus under diskusjonen, mens Olaus var fullstendig uenig med Svein Erik, Vegard og Sigmund, som var enige om det største og minste landet. Sigmund måtte gi seg for flertallet, og dermed traff vi med Tyrkia, Thailand, Tyskland, Tunisia.

5. Hvem brygger Tuborg på lisens i Norge? Vi trodde på Hansa-Borg bryggerier, mens fasit var Ringnes.
6. Hvor gammel var Pélé da han debuterte i fotball-VM, og hvilket år var det? Vi var ganske sikre på alderen, 17 år og helt sikre på året, 1958.

7. Hvilke italienske vulkaner er fortsatt aktive? Vi var overbeviste om Etna og Vesuv, og var overrasket over at fasit hadde Monterosso. I følge Wikipedia er det tre aktive vulkaner i Italia, og Monterosso er ikke blant disse. 0,5p.
8. Hvilken krimforfatter gir i høst ut Kalde hjerter? Svein Erik var inne på Gunnar Staalesen, men vi satset på Karin Fossum.
9. Hva er ingrediensene i «Jansons fristelse»? Svein Erik var sikker på ansjos, men svært usikker på de øvrige, og i satset på egg, krem og poteter, og manglet løk og fløte. 0,5p.
10. Hvilket år ble Anne-Cath Vestly født, tok Norge 13 OL-gull og mottok Hamsun Nobelprisen i litteratur? Det siste tok Sigmund som 1920.
11. Hvilken artist har gitt ut Boatman's Call? Sigmund mente det kunne være Nick Cave.
12. Hvilken verdi har en amerikansk nickel? 5 ¢ (cent)
13. Hvilken tittel har statsoverhodet i Kuwait? Vi var veldig usikre her, og hadde oppe både sjeik, sultan, president og konge, mens Olaus etterhvert holdt sterkt på emir, noe vi svarte rett før innlevering.
14. Hvem er Emilio Estevez' far? Martin Sheen.
15. Hvor gammel ble Knut Hamsun? Sigmund mente det var 92 år.
16. Rangér kronologisk Buddha, Jesus, Zarathustra og Muhammed? Zarathustra, Buddha, Jesus, Muhammed.
17. Hvilket år ble Nobelprisen delt ut første gang? 1901.
18. Hva er det offisielle språket i Angola? Mens de fleste ville svart fransk, var Svein Erik sikker på portugisisk.
19. Hva ble etablert av Kristensen og Larsen på Rodeløkka i 1889? Dette hadde vi nylig sett i Aftenposten. Freia.
20. Hva er betydningen av det etymologiske opphavet til sangria? Blod.

21. Musikkoppgave. Vi skulle fram til artister og titler, og vi ble veldig skeptiske da det viste seg å være svensktoppar. Laget sitter åpenbart inne med kunnskaper vi ikke vil vedstå oss. a) Carola: «Blott en dag»; b) Vegard tok Sten och Stanley: «Jag vill vara din Margareta»; c) var åpenbart Vikingarna, men vi bommet med «Her på jorden» på «Liljor»; d) Reidun og Vegard kom i felleskap fram til Lotta Engberg med klassikeren «Fyra bugg och en Coca-Cola»; e) Lill Lindfors: «Du er den ende». 4,5p/5.

Vi trodde Landkrabbene ville klare å holde unna, men tok dem med 2,5p i andre omgang, og vant dermed med 43,5p. 2: Landkrabbene (41), 3: The Bright Side (39), 4: Flash Exposures, Team Bakken og Quizzy Tunes (37,5), 7: Señorene og La sagrada familia (ukjent poengsum), 9: Demokratene (36), 10: Noen (35,5), 11: Bankers (30,5), 12: Carl & Co (29,5), 13: Porsgrunn vår by (26), 14: Team Skeptisk (24,5), 15: De stundesløse (24), 16: Comrados (23,5), 17: Fortsatt Vallas venner (22), 18: Jokke og (20), 19: B-Boys (17,5), og sist, 20: Frustrerte frøkner (14).

Potten var etter to ukers feilsvar oppe i 3855,–, og måtte gå denne uken. Señorene ble først trukket ut, men klarte ikke ta både motstander og resultat i sesongens første kamp for Odd Grenland. De tok Sandefjord, men bommet med 3–1 såvidt på 2–1.
Deretter ble vi trukket ut, og vårt spørsmål var på hvilken øy Skudeneshavn ligger. Geografi er ikke vår sterke side, og Sigmund foreslo den første øya han kom på, Karmøy. Vi ble kraftig overrasket over at det viste seg å være korrekt.

†: Oppdatering 10. oktober 2008: Av Aksjeloven går det fram at dette kun gjelder selskaper med mer enn tre millioner i aksjekapital. I mindre selskaper holder det med ett medlem.

Ingen kommentarer: