fredag 25. april 2008

[Skien] Old Dubliner 24. april 2008

Debutant QM-Hans Ole sto for denne omgangen, som ble litt rotete, både med hensyn til poenggivning og resultater. Qeng Ho hadde igjen fravær, men Bjørg utgjorde med Olaus, Reidun og Sigmund nesten fullt lag.

Første omgang:
1. Hvor mange byer er det i Grenland? Siden vi nå har hatt spørsmål om byer i Telemark flere ganger, var vi ikke i tvil om at svaret var 5 (Brevik, Langesund, Porsgrunn, Skien og Stathelle).
2. Hva heter TAs administrerende direktør? Dette kunne vi ikke, og vi gjettet Haugen. Dag Reiersen.
3. Hvilket land i Afrika har flest innbyggere? Sigmund var sikker på Nigeria.
4. Finnes det keivhendte ekorn? Da vi trodde ekorn ikke har hender, svarte vi nei. Fasit sa ja.
5. Hvilken skuespiller står bak «Tårnfrid»? Otto Jespersen.
6. Hvor lang er en runde på Klosterskogen travbane? Sigmund argumenterte grundig for at den måtte være omkring 1000 m, som vi svarte, mens Bjørg mente det var 800 m. 1000 m er en vanlig lengde på andre baner, feks Bjerke.
7. Hvor mange amerikanske delstater begynner på «I»? Vi kom fram til 4.
8. Hvilken forfatter hadde størst salgssuksess i 2007? Det måtte være Anne B. Ragde.
9. Hvilket år gikk den første tippekampen på NRK? Sigmund mente det var i 1969.
10. Hva er verdens mest spiste frukt? QM-Hans Ole nevnte spørsmålet om Norges mest spiste frukt fra quizen for to uker siden, hvor svaret var bananer, og vi mente derfor det kunne være appelsiner. Mango var et overraskende og lite troverdig fasitsvar. I følge Wikipedia produseres det ca tre ganger så mye bananer som mango på verdensbasis.
11. Hva er frontfiguren i DumDum Boys sitt kallenavn, og, for 0,5p ekstra, hva er hans fulle navn? Her begynte det å komme protester fra et publikum som er vant til at det alltid er 50p å kjempe om. Vi på vår side fikk full pott for Per Øyvind «Prepple» Houmb. 1,5p.
12. Hvilke to land i Sør-Amerika har ingen kystlinje? Vi tok Bolivia og Paraguay og ble overrasket da dette var verdt 2p.
13. Hva heter lokalavisa i Drangedal? Reidun mente etter grundig gjennomtenking at det måtte være Vestmar. Vestmar ble slått sammen med Kragerø Blad som Kragerø Blad Vestmar i 1998, og tok opp i seg Drangedal Blad året etter, men kommer ut i Kragerø. Drangedalsposten ble opprettet på denne tiden, og har et opplag på omkring 2000.
14. Hvilke farger er det i Jamaicas flagg? Vi klarte gult, grønt og svart.
15. Hva heter Fantomets hest og hund? Hesten heter Hero, mens «hunden» vel er en Ulv. Vi ble nok en gang overrasket over 2p.
16. Hvilket år ble det innført høyrekjøring i Sverige? Sigmund mente det var i 1968. 1967 var veldig nært.
17. Hvilke to drikker inngår i Bloody Mary? Vi var enige om tomatjus, men hadde flere alternativer på alkoholen. Vi satset til slutt på vodka, og fikk igjen 2p.
18. Hva står FBI for? Federal Bureau of Investigation.
19. Hva heter programmet på TVNorge med Tor Milde? Bjørg tok Sladder.
20. Hvilken norsk fotballspiller var den første som vant Premier League? Sigmund mente det var Henning Berg.
21. Rangeringsoppgave. Vi skulle rangere Belgia, Danmark, Island, Sveits og Østerrike etter folketall areal. Østerrike, Danmark, Belgia, Island og Sveits var helt feil. Island, Østerrike, Danmark, Sveits og Belgia var korrekt. Dermed ble det 0p/5.

Den ganske begredelige avslutningen gjorde at vi havnet på 17,5p og en sjetteplass. Med normal poenggivning ville vi hatt 14p, men Landkrabbenes 24p er allikevel imponerende. De ledet foran Team Bakken, men poengsummen deres fikk vi ikke me d oss. Nederst av 19 lag lå Frustrerte frøkner, men heller ikke poengsummen deres ble uttalt med nødvendig diksjon. Uthaugen I lå nest sist med 12p.

Andre omgang:
1. Hva er James Bonds yndlingsdrikk? Martini.
2. Hva heter opposisjonspolitikeren i Zimbabwe som har utropt seg til vinner? Sigmund tok Morgan Tsvangirai, dog kun etternavnet, og langt fra korrekt stavet.
3. Stav simbabve. Z I M B A B W E.
4. Hva heter den nye operasjefen? Ingen visste, så vi satset på Bjørn Simensen, den nåværende. Det viste seg ved fasit at det var ham QM-Hans Ole hadde tenkt på, men etter mye protester ble hele spørsmålet strøket. Vi ga poeng på Simensen til andre, men fikk det ikke selv.
5. Hvilket lag leder Tippeligaen? Sigmund tok Fredrikstad fotballklubb.
6. I hvilken verdensdel er det flest stater? Sigmund var sikker på Afrika; dette er en gjenganger.
7. Hvilken nettside er mest besøkt Yahoo, Google og Youtube? Vi antok det måtte være Google. Alexa er enig med fasitens Yahoo.
8. Hvor mange ganger har Liverpool vunnet Premier League? Vi kom fram til at det var 0.
9. Hvor mange amerikanske delstater begynner på «M»? Vi klarte å liste opp i underkant av 40 delstater, hvorav 8 begynner på «M».
10. Hva heter brødreparet i Di Derre? Jo og Knut Nesbø.
11. Hva står www for? «World Wide Web».
12. Hvilket år kom Svartedauen til Norge? 1349.
13. Har de 17. mai i England? Ja. Vi er lite begeistret for slike spørsmål.
14. Hva heter Norges forsvarsminister? Anne-Grete Strøm-Erichsen.
15. Hvor mange OL-gull har Bjørn Dæhlie vunnet? Vi mente det kunne være 8.
16. Hva heter «treerbanden» som eier 6 % av Norske Skog? Vi klarte Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen, men husket ikke Ove Gusevik. 0,5p.
17. Er Hillary Clinton Demokrat eller Republikaner? Demokrat.
18. Hvilken er Telemarks største innsjø? Nisser.
19. Ved hvilken by ligger flyplassen Prestwick? Vi satset på Dublin. Glasgow..
20. Hva heter programlederen i Ungkaren? Bjørg visste at det var Kristoffer Dons.
21. Rettskrivingsoppgave. Laget var uenig på a, b og d. a) ikke dimitere, men dimmitere; b) ikke anullere, men annullere; c) mottatt; d) parallell; e) internett. 3p/5.

Med 19,5p endte vi på 37p totalt, eller 33,5 med normal poenggivning. Landkrabbene holdt unna, og vant med 41p, tett fulgt av Team Bakken på 40,5p og oss og Gjerpen Allstars med 37p. Deretter fulgte 5: Bankers (36,5), 6: Carl & Co (36), 7: Noen og Demokratene (35,5), 9: Quizzy Tunes og Flash Exposures (34), 11: De kunnskapsløse og Señorene (33), 13: De Sør-Afrikanske lønnegaukene (31,5), 14: Jokke og (30,5), 15: Bjørn Dæhlie (30), 16: Uthaugen I (28), 17: Uthaugen II (26,5), 18: Platons drikkegilde (25,5), og sist, 19: Frustrerte frøkner med ukjent poengsum.

Vi må ta forbehold om poengsummene, da det ble endel rot ved opplesningen. Vi er imidlertid tilfreds med å være nevnt på quizens hjemmeside med rett poengsum, for vi fryktet vi var blitt utelatt da vi ikke ble lest opp.

Potten var på beskjedne 1215,– og Quizzy Tunes klarte å identifisere Hillary Clinton som advokat og tok med seg pengene og fem billetter til fredagens konsert.

Det er en viss uro omkring hvordan quizen blir avholdt for tiden, og betydelig misnøye med såvel sen oppstart som enda senere avslutning. Vi får håpe lagene er tålmodige, men om sesongen avslutter uten forbedringer, kan det bli betydelig dårligere oppmøte til høsten.

Oppdatert 10. januar 2009. Som det framgår av kommentarer, var siste spørsmål i første omgang feil referert. Det dreide seg nok om areal, ikke folketall.

2 kommentarer:

Dag sa...

Ang. spørsmål 21: Østerrike har flere innbyggere enn både Danmark og Sveits, så her må enten referatet eller fasit ha vært feil!

Z sa...

@Dag: dette ser rart ut, særlig med tanke på vårt svar. Det skal nok være rangering etter areal, ikke folketall.