søndag 20. april 2008

[Skien] Old Dubliner 17. april 2008

Qeng Ho stilte med fullt lag med Olaus, Ragnhild, Reidun, Svein Erik og Sigmund i en runde hvor QM-Tom sto for fremføringen.

Første omgang:
1. Hvilket bilmerke har modellen Picasso? Sigmund var overbevist om at det dreier seg om et fransk merke, men vi bommet med Renault på Citroën.
2. Hva heter Terje Rød-Larsens kone? Mona Juel.
3. Hva måles i ohm? Elektrisk motstand.
4. For hvilket landslag har John Hartson spilt? Svein Erik tok Wales.
5. I hvilken verdensdel lever snøleoparden? Asia.
6. Hvor mange norske konger har hett Fredrik? Det ble litt tvil om hva som egentlig lå i spørsmålet, og vi gjettet til slutt 4. Fasit sa 6, men 7 ble også godkjent etter protester, blant annet fra Gimsøy I.
7. Hva het bandet Anne Grete Preus var med i fra 1978 til 1982? Reidun tok Veslefrikk.
8. I hvilket land ble Sigrid Undset født? Til like før innlevering hadde vi Italia, men det ble etterhvert stemning for å endre til Danmark.
9. Hva heter Henrik Ibsens siste stykke? Når vi døde vågner.
10. Hva var prinsesse Dianas pikenavn, og hvilket britisk område var hun prinsesse av? Både Spencer og Wales var greie.
11. Hvem har malt «Vampyr» og «Madonna»? Edvard Munch.
12. Hva heter Skipper'ns kjæreste? Olivia.
13. På hvilken TV-kanal har Christer Karlsen jobbet, og hvor kommer han fra? Det viste seg at Karlsen har byttet TV-kanal, men fasit skulle være TV 2. Han kommer fra Skien.
14. Hvor i Møre og Romsdal endre Raumabanen? Flere kunne Åndalsnes.
15. Hva het Finlands utenriksminister som måtte gå av nylig? Svein Erik imponerte ved å huske Ilkka Kanerva.
16. Hva heter mannen som er pågrepet for drapet på Engla? Vi svarte Anders Nyström Nynäs Nylund, men fikk ikke poeng, da fasit var Anders Eklund.
17. Når og med hvem framførte Inger Lise Rypdal «Voodoo» i Melodi Grand Prix? Flere var ganske sikre på Jahn Teigen, men vi bommet med 1978 på 1976. 0,5p.
18. Hvem har skrevet «Løp din egen maraton»? Grete Waitz har vært i media nylig.
19. Hvilket år kom den første utgaven av Verdens Gang (VG)? Sigmund tok 1945.
20. Hvilke partier er representert på Stortinget i perioden 2005–2009? Ap, FrP, H, SV, KrF, Sp og V.
21. Bildeoppgave. Vi fikk utdelt bilder av fem fotballspillere som vi skulle finne navn og nasjonalitet for. a) Peter Shilton fra England; b) Preben Elkjær Larsen fra Danmark; c) Socrates fra Brasil; d) Rudi Völler fra Tyskland; e) Michel Platini fra Frankrike.

Dette var åpenbart en noe enklere omgang enn vi har hatt i det siste, men 21,5p holdt til tredelt tredjeplass, mens både Gimsøy I og Demokratene fikk 22p. Platons drikkegilde lå sist med 8p.

Andre omgang:
1. Hvem spilte politiinspektør Hermansen i Olsenbanden-filmene? Ragnhild klarte til Sverre Wilberg.
2. Hvilke to har hovedrollene i Nå eller aldri? Morgan Freeman og Jack Nicholson.
3. Hva het grunnleggeren av Pink Floyd? Sigmund tok Syd Barrett.
4. Hva var årsaken til at Per Lønning gikk av som biskop i 1975? Lov om selvbestemt abort.
5. Til hvilke land grenser Hellas? Vi var litt usikre på om vi hadde fått med alle, men traff med Albania, Bulgaria, Makedonia og Tyrkia.
6. I hvilket land ligger Auschwitz og fra hvilken nasjon kom soldatene som befridde konsentrasjonsleiren der? Polen var sikker, men det var litt tvil om befrierne. Vi svarte etter hvert Russland, som ble godkjent for Sovjetunionen, som vi selvsagt mente.
7. Hva het Norges første elektroniske datamaskin? NUSSE.
8. Hvem skal kommentere årets Melodi Grand Prix? Vi var egentlig blanke, og svarte Mona Jensen. Hanne Hoftun.
9. Hva er hovedstaden i Georgia, og hvor mange millioner bor det i landet? Flere kunne Tbilisi, men vi bommet så vidt med 4 på 5 millioner innbyggere. Om Wikipedias tall på 4,6 millioner er korrekt, burde vi vel hatt poeng her. 0,5p.
10. Hvilke farger er det i Pakistans flagg? Svein Erik var noe usikker på om også det er noe rødt i flagget, men vi svarte grønt og hvitt.
11. Når og hvor tok Bjørg Eva Jensen gull i OL? Lake Placid i 1980.
12. Hvilket selskap er Per Arne Watle direktør for? Da vi oppfattet navnet feil, satset vi på Block Watne. Widerøe.
13. Hvilket fjell er Afrikas høyeste? Kilimanjaro.
14. Hvilket TV-program er laget av og om innvandrere? Migrapolis.
15. Hvilken seksuelt overførbar sykdom kalles også dryppert? Gonorrhea.
16. Hvilken dato er «Svenska flaggans dag»? Vi svarte 6. juli, selv om vi var usikre på måneden og flere ville svare juni, men vi fikk poeng, kanskje på grunn av feiltolking av svaret. Vi burde vel kun hatt 0,5p her.
17. Hvem er eldst av kong Olavs tre barn? Ragnhild.
18. Hvilket stoff i planter farger blader grønne? Klorofyll.
19. Hvem er Arfan Bhattis forsvarer? John Christian Elden.
20. I hvilket departement er Raymond Johansen statssekretær? Utenriksdepartementet.
21. Musikkoppgave. Vi skulle fram til artister og titler fra 2000-tallet og ble ettertrykkelig straffet: a) ikke Linkin Park: «The Reason Is You», men Backstreet Boys: «Incomplete»; b) ikke Susanne Sundfør, men Kelly Clarkson framførte «Because Of You»; c) ikke Wenche Knutson, men Melanie C. hadde «First Day Of My Life»; d) ikke Jim Stärk med «I Just Want To Die», men en Shayne Ward med «No Promises»; e) ga vi opp; Gavin DeGraw: «Follow Through». 1p/5.

En elendig avslutning til tross klarte vi å holde tredjeplassen. 1: Quizzy Tunes (41,5), 2: Landkrabbene (40,5), 3: Qeng Ho, Gimsøy I og Demokratene (40), 6: Team Bakken (39), 7: Gjerpen Allstars og Bankers (37), 9: Dårekisten (36,5), 10: Señorene og De kunnskapsløse (35,5), 12: Beer Boys og Flash Exposures (33), 14: De stundesløse (32), 15: Noen (30,5), 16: Carl & Co (29,5), 17: Tre tupper (27,5), 18: Ene, alene, helt alene (26,5), 19: Jokke og (ukjent), 20: For selskapets skyld (21,5), 21: Frustrerte frøkner (18), og sist, 22: Platons drikkegilde (17).

Det ble trukket ut to sett med billetter til en konsert på Old Dubliner snart; Qeng Ho vant det ene, mens nabolaget Gimsøy I fikk det andre.

Potten kom opp i 3235,–, og dermed måtte den gå. Frustrerte frøkner fikk sjansen først, men gjettet Åge Hareide på personen som har fått en statue utenfor Color Line stadion. Fasit er John Arne Riise. Deretter fikk et annet lag spørsmål om resultatet i Odds kamp mot Alta i forrige runde i Adeccoligaen. De tok 3–7 lett.

Ingen kommentarer: