lørdag 5. mai 2007

[Skien] Old Dubliner 3. mai 2007

Både Ragnhild og Vegard hadde forfall til kveldens omgang, og inn kom debutantene Anne Marie og Elin. Vi presterte under middels, men hadde en del «stang ut». Det viste seg å være en ganske vanskelig runde, hvor kun ett lag kom over 40p totalt.

Første omgang:
1. Hvilken ny toppjobb har Gro Harlem Brundtland fått? Vi svarte miljøkoordinator i FN. Mer presist er vel tittelen spesialutsending i klimaspørsmål.
2. Hva heter den siste filmen om Olsenbanden Junior? Reidun var i nærheten med Jakten på diamantgruven. Sølvgruvens hemmelighet.
3. Hvilke seks disipliner konkurrerer mannlige turnere i? Frittstående, ringer, bøylehest, skranke, svingstand og hopp. Vi svarte bukk for det siste, men fikk allikevel poeng.
4. Hvor i Europa arrangeres en årlig sirkusfestival? Hilde hintet oss nok til at vi klarte Monaco.
5. Hva er det danske navnet som tilsvarer Sveriges Medelsvensson? Vi var faktisk inne på [Herr] Sørensen, men svarte Holger Danske, da vi ikke hadde tiltro til noen av de andre forslagene våre.
6. Hvor finnes Norges eldste bibliotek, Det Kongelige Norske Videnskapers Selskaps Bibliotek? Trondheim.
7. Hva holder løven i Norges riksvåpen? En [sølv]øks.


Taxes! Taxes! Beautiful, lovely taxes! Ah-hah! Ah-hah!

8. Fra hvilken bok stammer uttrykket «æres den som æres bør»? Sigmund må ta ansvaret for at vi svarte Peer Gynt i stedet for Bibelen, som også ble foreslått.
9. I hvilket eventyr bytter man gamle lamper mot nye? Aladdin var et opplagt valg, men Sigmund foreslo i stedet Tornerose.
10. Hva er det eneste tillate redskapet for å fange hummer? Det måtte være teiner.
11. Hva kalte romerne offentlige plasser? Forum.
12. Hvor bredt (±1 km) er Norge på det smaleste? Med vårt svar på 4 km, var vi litt for langt unna 6,3 km.
13. Hva holder hjerterknekten i en vanlig kortstokk i hånden? Det var full uenighet, og Sig satte kniv som svar. Elin var i nærheten av det korrekte svaret, et blad.
14. I hvilken julefilm feires det på Balsgården hos sorenskriveren? Etter noen oppklaringer svarte vi Reiduns forslag, Tante Pose.
15. Hvilke ingredienser inngår i remulade? Vi svarte egg, olje, sitron, kapers og sukker. Fasit sa majones, fløte og krydder. Noen søk på Internet viser at vi her ble strengt bedømt.
16. Hvilken amerikansk-kanadisk sykepleier startet sin egen skjønnhetssalong i 1912? Ikke Helen Curtis, men Elizabeth Arden.
17. Hvem deler ut Snill gutt-prisen? Vi svarte norske journalister. Fasit var norske fotografer, mer spesifikt er det Pressefotografenes Klubb.
18. Hvilket yrke har Roger Jurtappen i Flåklypa? Olaus var rask med meieribestyrer. Distrikstveterinær.
19. På hvilke pengesedler er det trykket «In God We Trust»? Amerikanske dollar.
20. Hvilken fransk forfatter har fått en biff oppkalt etter seg? [François-René de] Châteaubriand.
21. Bildeoppgave. Vi skulle fram til fem frukter. Den første var litt utydelig, men vi ble raskt enige om samtlige. a) fersken; b) granateple; c) litchi; d) stjernefrukt; e) papaya. 5p/5

15p/25 var vi naturligvis lite fornøyde med, men det viste seg at også andre hadde mer problemer enn vanlig. Vi lå på 10. plass, men kun Team Bakken (20,5) og Noen (20) kom seg over 20p. Nederst lå enmannslaget The Gunner med 6,5p, mens de øvrige 15 lagene lå fra 12 til 18p.

Andre omgang:
1. Hva er navnet på den nye markedsplassen for omsetning av verdipapirer som ikke kvalifiserer for børsnotering? Dette hadde ingen av oss hørt om, og vi gjettet Norsk aksjeomsetning. Oslo Axess.
2. Hvilket land i Mellom-Amerika har et navn som betyr «Frelseren»? El Salvador.
3. Hva kalles underholdningsformen hvor skuespillere improviserer med publikum? Sig tok teatersport.
4. Hvilket nålevende pattedyr kan bli eldst? Vi hadde tre forslag, elefant, som vi svarte, hval og mennesket.
5. Hva het motellet i filmen Psycho? Sig mente det var Bates Motel.
6. Hvilken kraftenhet tilsvarer 735,499 W? Hestekraft (hk).
7. Hvilket spill var en utendørs OL-gren med 11 spillere på hvert lag fra 1936 og en innedørs gren med 7 fra 1972? Vi satset på bandy. Håndball.
8. Hvilken legemsdel spiller en fremtredende rolle i Blue Velvet? Et øre.
9. Hvilket land har 53 789 øyer langs kysten? Vi mente det måtte være Norge.
10. Hvem sier «Heisann, hoppsann, Lillebror!»? Karlsson på taket.
11. Hva er det offisielle språket i roing? Her ville de fleste svare engelsk. Det viste seg å være fransk, som vi også var inne på.
12. Hvilken organisasjon har «Barmhjertighet mellom våpnene» som ordspråk? Her var vi innom de fleste aktuelle, også Røde kors, men svarte Kirkens nødhjelp.
13. Hvilke tre skuespillere har spilt overhodet for Corleone-familien? Marlon Brando, Al Pacino og Robert De Niro.
14. Hvordan er en sti merket på et kart? Med prikker.
15. Hva fikk norsk politi tilbake i 1994? Vi satset på eget direktorat. Streikeretten.


Streik, her med politi blant de ikke-streikende

16. Hvor mange treff må en mannlig fekter ha for å vinne? Vi tippet 21. 5.
17. Hvilket tall står mellom 1 og 5 på en dartskive? Sig trodde det var 12. 20.


Dartskive

18. Hvilken minister talte i Porsgrunn 1. mai? [Næringsminister] Dag Terje Andersen.
19. Hva er dekapitering? Halshugging.


Fra Angelicos «Halshuggingen av Kosmas og Damian»

20. Hvilken farkost var det Sambo, Amandus og Jumbo benyttet? Anne Marie tok etterhvert trekkoppbilen til Johan.
21. Musikkoppgave. Vi skulle frem til fem steder ut fra navnene til artistene. Vi gjenkjente Manhattan (Manhattan Transfer) i a), gjettet Hollywood i b) og garderte c)–e) med Chicago, om ga oss ett poeng i e). b) var Nasaret (Nazareth), d) Boston (Boston) og e) London. Hvilket band det var i e) fikk vi ikke med oss. 2p/5.

Med 14p/25 og 29p/50 måtte vi ta til takke med en delt tiendeplass. Rekkefølgen: 1: Team Bakken (41,5), 2: Landkrabbene (38), 3: Quizzy Tunes (37,5), 4: Noen (36,5), 5: Team Deadline (35), 6: Carl & Co (33), 7: Bare to (32,5), 8: Banker's (31,5), 9: Beer Nuts (30,5), 10: Señorene og Qeng Ho (29), 12: Vallas venner (28,5), 13: Flash Exposures (26,5), 14: Kremen fra Brekka (25), 15: De uvitende (24), 16: Jokke og (23), 17: De sosiale (21), 18: The Gunner (18,5).

Potten var i dag på omlag 1200, og spørsmålet gikk til Banker's. De gjettet at en kiromantiker driver med intimmassasje, og bommet på å spå i hånden. Dermed går summen videre til neste uke.

Bilder fra Wikipedia

Ingen kommentarer: