fredag 8. desember 2006

[Skien] Old Dubliner 7. desember 2006

Olaus, Ragnhild, Reidun, Vegard og Sigmund gjorde en grei innsats i den første omgangen i desember. Det ligger vel an til at det kun blir én ordinær omgang til før juleferien, mens neste fredag (15. desember) blir en spesialomgang utenom sammendraget.

Første omgang:
1. På hvilken skole i Telemark har en lærer blitt drapstruet av en elev? Umiddelbart skulle man tro dette ikke var spesielt sjeldent, men vi husket allikevel overskriftene i avisene. Navnet var det imidlertid umulig å komme på, og vi havnet på Ulefoss. Holla Ungdomsskole ligger riktignok på Ulefoss, men vi fikk ikke poeng.
2. Hvilken fotballspiller går fra Pors til Hønefoss? Vegard tok John Erling Kleppe.
3. Hvor ligger filialen av GS-banken som blir lagt ned? Hele laget bor på Gulset.
4. Hvilken dag falt 17. mai på i år? Reidun var kjapp med onsdag, mens Sigmund sjekket ved utregning.


17. mai

5. Hva slags blad var det duen returnerte til Noas ark med etter syndefloden? Oliven.
6. Hva heter filmen som har premiere, hvor John Travolta og James Gandolfini spiller? Sig foreslo The Last Don (som vel ikke er en filmtittel engang) for å ha et svar. Lonely Hearts Killers hadde ingen hørt om.
7. Hvilke farger er det i logoooen til Google? Blå, grønn, gul og rød.
8. Under hvilket navn er Arne Otto Lorang Andersen bedre kjent? Reidun gjettet riktig med Arnardo.
9. Hvem er det Eli Hagen i sin nye bok skriver om sin sjalusi på? Siv Jensen.
10. Hvilken norsk film ble kalt Cool and Crazy på engelsk? Heftig og begeistret.
11. Hvilken julesang med tekst av Krohn har Edvard Grieg satt tekst til? Vi hadde flere forslag her og havnet utrolig nok på Du grønne, glitrende tre, goddag!


God dag, god dag!

12. Hva heter forsvarsspilleren som gjorde to mål for Fredriksstad i cupfinalen? Vegard kom på [Rajo] Piiroja.
13. Med hvilke 4 melodier har Norge oppnådd 0 poeng i Melodi Grand Prix? Mil etter mil (Jahn Teigen) kom fort, i tillegg husket flere at Finn Kalvik hadde klart det, men ingen kom på Aldri i livet. Vi manglet også San Francisco (Tor Endresen) og Solhverv (Anita Thallaug), og gjettet Brandenburger Tor (Ketil Stokkan), Optimist (siden vi trodde Teigen hadde fått 0 poeng to ganger) og Café le swing (som kom på 3. plass i den norske konkurransen det året Brandenburger Tor vant, men som i det minste var med Tor Endresen). Vi mente dessuten at Haldor Lægreid hadde fått 0 poeng, men kom ikke på tittelen On My Own.
14. Hvem er stemmen bak alle figurene i Terkel i knipe? Dette kjente ingen til, og vi tippet Åsleik Engmark. Aksel Henie.
15. Hvor skal en gammel papirmaskin fra Union flyttes? Ikke til Kina, men til Brasil.
16. [Planteriket] Hva er rodeologi? Her foreslo Sigmund læren om roser like før levering.
17. I hvilket land ligger La Plata? Argentina.
18. Hvem tok Norges første OL-gull i slalåm? Her sto diskusjonen mellom Stein Eriksen og Laila Schou Nilsen, som vi svarte. Finn Christian Jagge.
19. Hva er den eneste hunderasen som har 5 tær? Vegard var sikker på lundehund.


Lundehund

20. Hvilket land er det første, rangert alfabetisk? Afghanistan virket etterhvert som et godt tips.
21. Bildespørsmål. 5 bilder av platecovre. Titler. a) ABBA: Vi gjettet Gold. The Album; b) Michael Jackson: Ikke Billy Jean, men Off The Wall; c) The Beatles: Love; d) Bjørn Eidsvåg: Nåde; e) Heidi Hauge: Ikke Country Rose, men Country Girl. Vi fikk et halvt poeng her. 2,5p/5.

16,5p virket lite men det var allikevel nok til en knapp 3. plass. Landkrabbene ledet klart med 20p, mens Team Bakken fulgte med 18p. Nederst lå Wise & Ancient med 4,5p. Flest lag lå i området 13–16,5p. 21 lag stilte opp, men det virket trangere enn sist, da det var 22.

Andre omgang:
1. Hvilken verdenskjent popstjerne har en kolleksjon i samarbeid med H&M? Madonna ble raskt foreslått, omenn med lite overbevisning.
2. Hvem har gitt ut CD'en Some of us will make it? Reidun tok Morten Abel.
3. Hvilket band skal være trekkplasteret for neste års Quart-festival? Dette hadde ingen hørt om, og vi satset på Iron Maiden. The Who.


Who ?

4. I hvilken by ligger Nordens hus? Reykjavik ble foreslått, men avvist, og vi satset på Torshavn.
5. Hva er geithams? Veps
6. I hvilken by ligger Kirov-balletten? St. Petersburg var vårt første tips.
7. I hvilken gate bor Sherlock Holmes? Baker Street.
8. Hva måler en metronom? Takt.
9. Hvem vant individuelt OL-gull i kombinert i 1998? Her var det flere kandidater, men vi satset på Vegards Bjarte Engen Vik.
10. Hvilket jagerfly er oppkalt etter Mikoyan og Gurevitsj? MiG.


MiG-17

11. [Barne-TV] Hva eller hvem er Charmander, Rattata og Ekans? Ikke Fimlene, men Pokémon.
12. Hvilket norsk band er oppkalt etter James Deans karakter i Rotløs ungdom? Vegard tok Jim Stärk.
13. Hva heter Olufs sønn? Lars
14. Hvilken bok begynner «Jeg skal ikke drikke mer enn 14 alkoholenheter i uken»? Bridget Jones' dagbok.
15. Hvem var den første av Reveenkas friere? Vegard virket sikker på ulven og påsto å ha sett filmen bare dager tidligere. Bjørnen.
16. Hva er en pompadour? Ragnhild visste at det var en veske. Faktisk forteller Wikipedia at det også er navnet på en frisyre.
17. Hva kalles brødet som spises under nattverden? Oblat. Vi var også inne på hostie, som er navnet i den katolske kirke.
18. Hvem skal lede Nobelprisutdelingen sammen med Sharon Stone? Vi hadde Anjelica Houston tidlig oppe, men satset på Susan Sarandon.
19. Hvilken hopper tok en andreplass nylig under verdenscupen på Lillehammer? Ragnhild husket Anders Jacobsen
20. Hvilket gammelt matematisk problem er det James Anderson påsto å ha løst? Selv om løsningen her sa divisjon med null, er det her snakk om divisjon av null med null. Anderson har funnet på et tegn for dette.
21. Musikkspørsmål. 5 norske artister og sangtitler. a) Ole i Dole: «Det va'kke min skyld»; b) Tomboy: «People are moving»; c) Vamp: «Månemannen»; d) Trang fødsel: «Drømmedame»; e) The Monroes: «Arabian nights» Vi svarte litt upresist på b) og e), men fikk allikevel 5p/5.

20p var en grei poengsum i denne omgangen, og med 36,5p/50 beholdt vi 3.-plassen. Team Bakken gjorde en veldig god omgang og tok seieren med 41p, mens Landkrabbene havnet på 38p. Bak oss fulgte 4: Noen (35,5), 5: Quizzy Tunes (35), 6: Åsgrend (33,5), 7: Gjemsø I og Señorene (33), 9: Korpsungdomsrådet (32), 10: Dårekisten (31), 11: Turboneger (29), 12: Flash Exposures (26,5), 13: Karl & Co (26), 14: De Uvitende (22), 15: Frustrerte Frøkner (20,5), 16: Par i hjerter (19,5), 17: Superchicks (19), 18: Klart vi kan! og Jokke og (17), 20: Kristine I (13) og 21: Wise & Ancient (12).

Pottspørsmålet var verdt 3355 kroner og gikk til Quizzy Tunes, som ikke hadde det minste problem med å identifisere Ted Turner som stifteren av CNN.

Månedsresultatene for november ble også lest opp, og Qeng Ho havnet på 4. plass, bak Landkrabbene, Quizzy Tunes og Karl & Co.

Bilder fra Wikipedia

Ingen kommentarer: