lørdag 16. desember 2006

Highbury 14. desember 2006 - Munkholm V, runde 16

Tor, Ragnar og SES var de eneste som kunne løsrive seg fra juleforberedelsene og stille på quiz denne torsdagen. Andre lag hadde imidlertid et overskudd av spillere og vi ble forsterket av Tom fra Paradokset og Simen.
Omgang 1:
1) Hvilken nasjon vant Davis Cup i tennis 2006? Russland.
2) Hvem skrev boken "Sataniske Vers"? Salman Rushdie.
3) Hva heter provinshovedstaden på Sicilia? Palermo.
4) På hvilken TV-kanal kunne man se realityserien Kandidaten? TV Norge.
5) Hvilken norsk artist har hatt hits med "Boogey Man" og "Head Hunted" i 2005 og 06? Mange ble nevnt, inkludert Mira Craig, men vi endte med Zetlitz.
6) Hva heter travbanen ved Stavanger? Forus.
7) I hvilket land var Erik Plogpenning enekonge fra 1241-1250? Det hørtes ut som Sverige eller Danmark, og vi valgte feil.
8) (2p) Hvilke 2 boksere var de eneste som beseriet Steffen Tangstad i profesjonell boksing? Michael Spinks og Anders 'Lillen' Eklund.
9) Hva har Aalborg, Fru Lysholm, Ystad og Salut til felles? Alle navnene kan finnes i aquvitmerker.
10) Hvilken by endret offisielt navn til Kolkata i 2001? Calcutta.
11) Filmtittel: "Jack Nicholson som grinete forfatter med Greg Kinnear som nabo". Livets Lyse Side/As Good as it Gets.
12) Hva slags dyr er en gulrotsuger? Det ble som vanlig gjetting på dyr. De fleste ville ha insekt, men et hint fra QM om hvorvidt svaret skulle være eller ikke være veldig spesifisert, ble misforstått, og vi endte med sommerfugl. Alle slags insekter ble til slutt godtatt.
13) Hvor mange steiner er avbildet på et veiskilt som advarer om steinsprut? Vi kom etter noe fintelling til 3.
14) Hvem er av Aune Sand blitt beskrevet som Norges største talent siden Liv Ullman? Aylar Lie.
15) Hvilket fylke: 25.848km^2, ca. 153.000 innbyggere i 2006, 5 av kommunene har navn som ender på -øy og Svein Ludvigsen er fylkesmann her. Det måtte bli Nordland eller Troms, og alle tenkte primært på feil kandidat.
16) Sangtittel: "Du prater i vei om verdensrommets enorme dimensjoner. Munnen løper løpsk og øynene er i brann". (Her har jeg muligens ikke fått med evt. hint i form av dialekt). "Mysteriet deg" av Bjørn Eidsvåg og Lisa Nilsson var helt ukjent.
17) Hva heter tv-programmet på TV2 med Sturla Berg Johansen som programleder og kofferter som kan inneholde summer fra 50 øre til 3mill kr? Deal or no deal - eller Pointless som er, eller burde være, arbeidstittelen.
18) Hvilken melodi spilles først i Edvard Griegs Peer Gynts suite nr. 1? Vi gjettet korrekt på Morgenstemning.
19) Hva heter Donald Ducks nabo som Donald stadig krangler med? Tom husket Jensen.
20) Hva betyr forstavelsen "poly"? Mange/flere.
21) Person som laget TV-serie om Vidkun Quisling, har vært formann i SV og valgkommentator i TV2. Stein Ørnhøi.
22) Hvilken sanger forsøker Kjell Henning Bjørnstad å ligne mest mulig på? Elvis. Mannen er visst kjent som Kjell-Elvis.
23) Hvor i verden har statsministeren kommet fra partier som Javnadarflokkurin, Folkaflokkurin og Sambandsflokkurin? Vi var tidlig ute med Island, men rodde etter hvert i land Færøyene.
24) Hva er et mer vanlig ord på lidelsen obstipasjon? Forstoppelse.
25) Elizabeth "Lizzie" Bolden døde 11. desember i år. Frem til da var hun det eldste kjente levende menneske. Hvor gammel ble hun? Ragnar og Tor tippet 117 som var så nær at det burde ha gitt poeng på 116år.

Det ble 21p/26 i en første omgang med mye stang-ut. Det holdt kun til en delt 8.plass, à poeng med Doffen, poenget bak en 4-delt 4. plass og 2p bak en delt 2. plass. Ukjente Hemoriders ledet med 24p.
Pauseunderholdning: Hva het lederen som ble myrdet i år 453, rett etter sitt eget bryllup? Marker for svar: Attila the Hun.

Omgang 2:
26) I hvilket land var UNIFIL-styrkene utplassert? Libanon.
27) Hva heter fylkessteinen/-bergarten i Sør Trøndelag med navn etter et sted i fylket? Simen var nærmere enn vi trodde med et tips på Heimdalitt. Trondhjemitt er visst også kjent som hvit- eller lys granitt, eller tonalitt.
28) Rangér byene Manila, Sydney og Tokyo fra vest til øst. Manila-Tokyo-Sydney.
29) Hva het de muslimske araberne som hersket i Spania store deler av middelalderen? Maurerne.
30) Hvilken plante finnes i bl.a. sump-,jasmine- og basmativarianter? Ris.
31) I hvilket år var den russiske revolusjonen? 1917.
32) På hvilken norsk mynt var det tidligere avbildet en norsk elghund? 50-øringen.
33) Fornavn på viktig bibelsk person, en friidrettsutøver fra Mosambik og en hovedperson i West Side Story. Vi kom til kort i samtlige 3 kategorier og gjettet til slut Moses. Maria.
34) Hvem har skrevet følgende 3 romaner som også er filmatisert: "A room with a view", "Howards End" og "A passage to India"? Litteratur er fortsatt ingen god kategori og vi vaklet mellom Austen og Bronte hvor svaret var E. M. Forster.
35) Ved hvilket navn er "Beginners All-purpose Symbolic Instruction Code" bedre kjent? BASIC, programmeringsspråket.
36) Hva bedriver en svenske som spiller pingis? Bordtennis eller ping-pong.
37) Fleip eller fakta: Første brukbare rakett ble sendt opp av Dr. Charles Rocket i 1831 med alkohol som drivstoff. Alle var enige om fleip.
38) Navn på øykommune i Østfold og pattedyr i ubestemt form flertall. Hvaler.
39) Navn på slott og festning ved Helsingør. Kronborg.
40) Om hvilken stilling uttalte Kåre Valebrokk i forrige uke: "Dette er ingen frøkenjobb"? Tom mente Valebrokk hadde sagt dette om sin egen stilling; TV2 sjef.
41) Hva er sannsynligheten for å dø i russisk roulette på første forsøk? Det ble etter hvert nevnt 'vanlig russisk roulette' om det hjelper. Jeg antar forutsetningene er en vanlig 6-løper og én patron. 1/6.
42) Hvem regisserte filmene "Time Bandits", "Brazil" og "Twelve Monkeys"? Terry Gilliam.
43) Navn på person født 12/4 1946 i Oslo. 116 landskamper og flere NM-titler i håndball. Toppsjef i norsk industriselskap frem til 2004 da han ble utnevnt til direktør i et stort norsk selskap. Ragnar prikket Inge K. Hansen.
44) Hvilket organ kan iflg tyske helsemyndigheter bli skadelidende ved inntak av store mengder kanel? Simen hadde tro på leveren.
45) Hvilken gud i romersk mytologi ble avbildet med 2 ansikter? Janus.
46) Hvilken tidligere Vikingspiller ble nylig utnevnt til assistenttrener i klubben? Dette var en ubehagelig overraskelse. Vi hadde lest at Gunnar Halle fulgte Rösler til Viking, men vi antok korrekt at han ikke tidligere hadde vært i Viking. Andre tips var Gunnar Aase og enndog Lars Bohinen, sistnevnte var på vei ut av Vålerenga sist vi hørte om ham, men åpenbart ikke til Viking. Dit var Roger Nilsen gått.
47) I hvilket band spiller gitaristen Bradford Philip Delson aka Big Bad Brad eller BBB? Ingen hadde Linkin Park.
48) Hvilken person som for tiden oppholder seg i Norge, befinner seg også på FN's sanksjonskommités liste over personer som har tilknytning til terrorisme? Mullah Krekar.
49) Hva er en pompadour, oppkalt etter Madame de Pompadour? SES husket at dette var en frisyre, visstnok populær på 50-t i rockabilly miljøer. Fasit sa primært en dameveske, men også hårfrisyre ble godtatt.
50) 5p om -ikke helt uvanlig- mat og drikke:
a) Navn på krydder i ingefærfamilien som ofte erstatter safran fordi det er billigere. Tom hadde tro på gurkemeie.
b) Ord på 'a' som betegner forretter i det italienske kjøkken. Antipasto.
c) Hva slags fabrikk åpnet George Cadbury i 1879? Vi var besnærende nær med søtsaker og endte på iskrem. Det er nesten fantastisk at ingen klarte å stave ut sjokolade.
d) Nordafrikansk matrett med navn på 2 ord, bestående av knuste gryn tilsatt kjøtt og grønnsaker. Cous cous.
e) Navn på luksusrestaurant i Oslo drevet av Eyvind Hellstrøm. Bagatelle.

23p/29 var ingen strålende 2. omgang, og med 44p/55 totalt endte vi på en 4-delt 7. plass i godt selskap med Hurragutene og Laget på Sløyden. 4. plassen var 3-delt på 45p og 2. plassen delt på 46p. Paradokset vant med 47p.

Ingen kommentarer: