fredag 29. september 2006

Stopp Pressen 26. september 2006

Vi gjorde nok en sterk runde i kveld og kom nok en gang 1p til kort med Eirik, Jenny, Erik, Liv, Oivind og SES på laget.

Omgang 1:
1) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte 4 None Blondes med What's up. Jenny prutet ned tidangivelsen til 1993 som ga poeng for 1992.
2) Hva heter krydderet fremstilt av en krokusart? Safran.
3) Hva heter Amalie Skrams romansyklus om en slekt på vestlandet? Liv tok Hellemyrsfolket.
4) Hvilken amerikansk sangerinne uttalte "Det er bra jeg ble født som kvinne, ellers ville jeg blitt dragshowdronning"? Tips på Dolly Parton.
5) Hva kalles de 10 bud med et ord? Dekalogen.
6) (3p) Hvilke 3 land deler øya Borneo? Indonesia, Brunei og Malaysia.
7) (2p) Hva het engelskmannen som var Pocahontas'kjæreste (for- og efternavn)? Vi husket John Smith selv uten å ha sett The New World.
8) Hva het Sametingets første president? Ole Henrik Magga.
9) Hva var Josip Brosz bedre kjent som? Tito.
10) (4p) Hva heter de to som skapte Flintstones og Tom & Jerry? William Hanna og Joseph Barbera.
11) Hvor mange klør har en norsk huskatt totalt? Vi svarte 20 og mistenkte at vi gikk i en eller annen felle med åpne øyne. 18 - 10 foran og 8 bak.
12) Hva heter dansen i 4/4 takt som har et bynavn i navnet? Her ble det felles blackout og ingen kunne foreslå Charleston. Vi endte i steden med Paso Doble som iflg mine kilder vanligvis går i 2/4 takt.
13) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte Locomotion med Little Eva og selv om Øivind var sikker på 1962, garderte vi med 1961.
14) Hva heter hovedstaden i Osama bin Ladens hjemland? Riyadh.
15) Hvem er Otto Rehagel? Tysk fotballtrener for Hellas landslag.
16) Hva heter den store øya øst for Arendal? Tromøya.
17) Hva er norsk navn på krydderet som på engelsk heter nutmeg? Noen visste muskat(nøtt).
18) Hva het rollefiguren til Heather Locklear i Dynastiet? Jenny husket Sammy Jo.
19) I hvilet fylke er Slavasshøgda høyeste punkt med 336moh? Østfold var første innskytelse, men det kunne ikke bekreftes av lokalkunnskapen rundt bordet, og på leting etter aktuelle alternativer havnet vi i Finnmark hvor høyeste punkt visstnok heter Loppatind på 1174moh.
20) Hvilket land kaller finnene Ruotsi? Øivind var sikker på Sverige.
21) Hvordan lyder 1. bud? Du skal ikke ha andre guder enn meg.
22) Hva slags dyr var avbildet på den gamle norske 50-øringen? Det var usikkerhet både i laget og i fasit om det var en elg- eller buhund, og en hund ble akseptert.
23) Hva er et annet ord for referendum? SES visste folkeavstemning.
24) (2p) Hvem var sportsjournalist i Flåklypa Tidende (for- og efternavn)? Melvin Snerken.
25) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi var blanke på Lisa Stansfield og gjettet 1981 hvor fasit sa 1989.

Det ble 30p/35 i første omgang. Det ga en 5-delt 2. plass, poenget bak Bohemene og á poeng med Solens Sønner, Stråløy, Happy Thuesdays og Ukens Gjest. 22 lag deltok og laveste score var 17p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte Wild One med Iggy Pop og musikkalibiene prikket 1986.
27) Hva heter kapteinen på det europeiske Ryder Cup laget og i hvilket land spilles det i år? Vi hadde plukket opp det foregikk i Irland, men ingen hadde hørt om kapteinen og vi gjettet Montgomery. Ian Woosnam.
28) Hvor ligger skogbruksmuséet? Elverum.
29) Person født i New York 1926. Arbeidet i BBC 1955-58. Utdannet Master of Art i engelsk, journalistikk og dramaturgi. Har mottatt St. Olavsorden og gitt ut flere bøker og plater siden 1963 bl.a. boken Vinterlys i 2001. Samarbeidet ofte med Willy Andresen. Erik Bye.
30) (2p) I hvilken TV-serie finner man rettsantropolgen Temperance Brennan og hvem har skrevet bøkene som serien bygger på? Bones ble nevnt men siden det ble spurt om forfatter, mente vi dette navnet burde være noenlunne kjent for oss og rotet oss til slutt bort i Frk. Detektiv og Carolyn Keene. Bøkene ble visst skrevet av Kathy Reichs.
31) Hva kalles askorbinsyre i dagligtale? C-vitamin.
32) Hvilken norsk fotballklubb spiller på Marienlyst? Strømsgodset.
33) Hvilken fiskeriminister sto for forhandlingene med EU foran valget i 1994? Flere husket Henry T. "no fish" Olsen.
34) Hvilken romersk gudinne er motstykket til greske Nike? Øivind visste Viktoria, seiersgudinnen.
35) Hvilken nasjonalitet har forfatteren André Brink? Liv visste Sør-Afrika.
36) Hva slags vintype får man i ruby og tawny? Portvin.
37) Hva betyr Mea Culpa? Det tok tid, men etter en kollektiv innsats og referanser til en Ernie stripe, scoret vi på "min skyld".
38) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte Rockin' all over the World med Status Quo. Vi mistenkte at 1974 var et litt tidlig tips, men rakk ikke å komme tilbake til det for å justere opp. 1977.
39) Hvilken bygning i Oslo er tegnet av arkitektene Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson? Liv tok Rådhuset.
40) (2p) Hvilke to visesangere sto bak 60-tallsgruppa Christiania Fusel og Blaagress? Eirik var arkitekten bak Øystein Sunde og Kari Svendsen.
41) I hvilket land spilte Odd Iversen proffotball 1970-73? Vi mente han spilte i Belgia (Racing Mechelen).
42) I hvilket land var Pierre Trudeau statsminister? Navnet lød svært kjent, men vi var nær ved å plassere ham i Frankrike før Øivind husket Canada (1980-84).43)
43) Hva er fellesbetegnelsen på Abraham, Isak og Jakob i Bibelen? Øivind tok patriarker.
44) Iran valgte nylig å trekke laget fra VM i vektløfting fordi flere av utøverne testet positivt i dopingtester. Av troppen på 11 utøvere, hvor mange testet positivt? Eirik var nær med 8, men hadde oversett én; 9.
45) Hvem var Brad Pitts profilerte kjæreste før Jennifer Aniston? Jenny visste at han var forlovet med Gwyneth Paltrow.
46) Hva er et annet navn på den sørlige vendekrets? De to opplagte alterantivene var Krepsens - og Stenbukkens vendekrets og vi svarte av uforklarelige grunner feil.
47) Hva het forfatteren bak "Jakten på Rød Oktober"? Tom Clancy.
48) Hvem utgir publikasjonen "Oss mennesker i mellom"? SES husket post fra Posten.
49) Hvilken britisk politiker gjorde India til keiserdømme og skrev romanen "Vivian Grey"? Liv ledet oss til Benjamin Disraeli.
50) 3p musikk- hvem, album og år(+/-1). Vi gjenkjente George Michael men tok ikke albumet Older. Tips på 1992 ble også bom på 1996.

24p/32 i andre omgang var noe dårligere uttellig enn i første, men vi tapte ikke noe i forhold til teten og endte på 54p/67, som liksom i forrige uke var poenget bak toppen. Førsteplassen var også som i forrige uke delt mellom Bohemene og Solens Sønner. I kveld ble førstnevnte klappet inn til seier pga uregelmessigheter omkring poengopptellingen sist hvor Bohemene iflg ryktene skulle hatt ytterligere 1p og dermed vunnet i steden for å tape på utslagsspørmål. 22 lag fullførte i kveld og laveste score var 27p.

Ingen kommentarer: