tirsdag 2. mai 2006

Stopp Pressen 25. april 2006

Helle, Christian, Eirik, Jenny og SES stilte til en ny ganske middelmådig runde. Dette var visstnok den siste runden med Andreas som QM og vikaren fra tidligere i sesongen, Vibeke, vil fortsette. Etter noen uker med mager uttelling kan vi bare krysse fingrene for en høyere treffprosent med ny QM i sesongavslutningen.

Omgang 1:
1) 2p musikk- gruppe og år(+/-1). Vi gjenkjente Soundgarden men bommet på 1996 med 1993.
2) Hva er Shah Muhammed Rais bedre kjent som? Bokhandleren i Kabul.
3) Hvor skal årets VM i ishockey arrangeres? Vi forbannet oss selv for ikke å ha sjekket dette og tippet Storbritannia. Latvia.
4) Hva het skipet som plukket opp en mann på en flåte av oljefat og planker i forrige uke? SES husket Berge Odin.
5) Hvem har sagt dette om filmen om sitt liv: "Hvis de skulle ha vist alt jeg har vært med på, skulle filmen hatt 30-års grense"? Dette virket velkjent og flere hadde relativt nylig lest det, men ingen husket Matti Nykänen. Vi kom ikke nærmere enn Johnny Cash uten å ha tro på det svaret.
6) Hvor mange sykler er det i Beijing iflg Katie Meluha? Christian var sikker på 9 millioner.
7) Hva kaller man en skulptur uten armer og ben og ofte uten hode? Torso.
8) Hvilket selskap kjøpte mobildelen av Siemens? Vi var blanke og prøvde med Vodaphone. Ben-Q var ukjent.
9) Hvem har laget flere tegnseriealbum om den gravende journalisten Rita Bloid? Vi hadde få gode kandidater, men Chr. Nielsen ble husket for noen tegneserier vi ikke hadde navn på. Knut Nærum var imidlertid mannen bak denne.
10) Hvem spilte rollen som Festus i Kruttrøyk? Dette var vel før vår tid og vi husket kun at James Arness hadde en rolle der, men det var visst som marshall Matt Dillon. Festus ble spilt av Ken Curtis.
11) I hvilken norsk by ligger småbåthavnen Pollen? Helle tok Arendal.
12) (2p) Hvem godtok "it'j no knussel" og tok alle 7, og hvem skrev historien? Vi kom ikke noe nærmere enn Marte på karakteren. Glomstumoen viste seg å være i overkant fantasifullt for Marte Svennerud. Vi regnet imidlertid poeng for Alf Prøysen som ganske sikkert, men bommet ærlig på Barbra Ring som jeg ikke tror noen noensinne hadde hørt om.
13) 2p musikk- grupe og år(+/-1). Vi hørte et boyband og noen mente å gjenkjenne en vokalist som tilsa at det var Westlife. Det viste seg imidlertid å være Boyzone. 1997 ble også bom på 2000.
14) Hvilken kjent rocker begynte i en alder av litt over 40 på universitetet i Nebraska? Tommy Lee.
15) Det mest kjente navnet på dette er Zinfandel, men det er også kjent som Primitivo. Hva er det? Flere visste en vindrue.
16) I hviket fag tok Harald Eia hovedfag? Sosiologi var kjent blant flere.
17) Hva heter Afrikas nest lengste elv? Det ble en kort diskusjon hvor de fleste ville ha Kongoelven.
18) I hvilken idrett fikk Bjørg Eva Jensen Ekebergs ærespris i tillegg til skøyter? Sykling.
19) Hva slags dyr er en gibbon? Christian var sikker på ape.
20) Hva er en metronom? En taktmåler.
21) Hvor lenge har man vært gift om man feirer jernbryllup? Vi var på den nedre del av skalaen og entes om 15 år. Jern rangerer visst i denne forstand foran edlere metaller og edelstener med 70 år.
22) Hva het indianerhøvdingen som var apachenes leder fra 1829-1909? Geronimo.
23) Hva slags rusmiddel er C2H5OH? Alkohol og etanol ble begge akseptert.
24) Hvilken fotballspiller skrev selvbiografien "Elsket og hatet"? SES husket Jan Åge Fjørtoft og Miniportrettet av ham hvor Mini mente en bedre tittel ville være "Men pasningene mine får du aldri".
25) 2p musikk- artist og år(+/-1). Noen gjenkjente Rick James men bommet på 1981 med 1976.

17p/29 var nok en skuffende runde og en 4-delt 9. plass av 20 lag. Et tomannslag med navnet Brødrene Grimm, ledet med hele 24p foran Liten Ida med 21,5p og Bluesmen med 21p. Ozonlaget fulgte med 20p. 20 lag deltok og laveste score etter første omgang var 9p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- gruppe og år(+/-1). Jenny gjenkjente The Pointer Sisters og traff korrekt på 1983.
27) Hva het hammeren til Tor? Mjølner.
28) Hvilken stemme ligger mellom tenor og bass? Eirik og Helle var sikre på baryton.
29) Hva heter det nye TV-programmet til Christian Valen? Det var enighet om Valen og de: etter fjøstid. Først ble vi faktisk trukket for å ha med undertittelen, men fikk til slutt hele poenget.
30) Ved hvilken by ligger flyplassen Geiteryggen. Skien var bombesikker.
31) Hva er Madonnas fulle navn? Det ble brukt mye tid på å få frem Madonna Louise Ciccone uten å få utbytte for Madonna Louise Veronica Ciccone.
32) Hva slags instrument spiller Isaac Stern? Helle fikk gehør for fiolin.
33) I hvilket spill møter man oftest uttrykket lasjere? Bridge er et svar vi har benyttet tidligere på ukjente uttrykk. Lasjere var imidlertid så fullstendig ukjent at vi rotet oss bort og svarte ludo.
34) I hvilken by skal årets Champions League finale spilles? Paris.
35) Hvem spilte drømmekvinnen i "Drømmekvinnen 10"? Bo Derek.
36) Hva slags fugl er en stegg (svaret krevde spesifikasjon av kjønn)? Christian var ganske sikker på hannrype.
37) Hva er herrene Anders Hoff, Calle Hellevang-Larsen og Øyvind Rafto bedre kjent som? Helle visste Raske menn.
38) 2p musikk- artist og år(+/-1). Vi gjenkjente ikke Lita Ford og måtte nøye oss med et tips på Joan Jett. 1986 sikret imidlertid poeng på 1987.
39) Hva skal sneipen til Tom Cruise og Katie Holmes hete? Alle hadde fått med Suri.
40) Hva har følgende karakterer til felles; Bakermester Harepus, Simon Flem Devold, Tomas von Brömssen og Woody Allen? Husker ikke hvem som kom på tanken først, men det viste seg at de alle spiller klarinett.
41) I hvilket år skjedde følgende: Arne Næss blir født, Woodrow Wilson velges til president i USA, Albania erklærer seg uavhengig fra det Ottomanske riket og Robert Scott når Sydpolen i januar. Vi fant etter hvert ut at 1912 passet bra på alle punkter, med mulig unntak av Albania hvor vi hadde liten formening om hva som skjedde når.
42) Hva slags mat er emmentaler? Ost ble godkjent for sveitserost.
43) I hvilken bok av Knut Hamsun møter man løytnant Thomas Glahn? Pan.
44) I hvilket blad er Rino Rådahl redaktør? For oss hørtes det ut som Vi Menn el.l. Her & nå.
45) Hva slags bil er lett beskuelig på coveret til Abbey Road av The Beatles? Helle foreslo en VW boble og fikk støtte av Jenny. Etter en avstemning var det imidlertid en sort London taxi som vant frem og det opprinnelige svaret ble strøket. Jeg klarer ikke helt å identifisere den sorte bilen til høyre i bakgrunnen på bilder jeg finner nå, men jeg har åpenbart alltid forestilt meg at det var en taxi. Den hvite bobla på venstre side har jeg ikke noe forhold til.
46) Hva heter den egypriske feriebyen hvor 90 mennesker ble drept av terrorbomber 23. juli i fjor? Sharm el-Sheikh var kjent.
47) (2p) I hvilke kommuner ligger alpintanleggene Hafjell og Kvitfjell? Her var vi på gyngende grunn og tippet Lillehammer og Fåvang med magert utbytte. Øyer og Ringebu.
48) Hva heter nordmannen som nylig tok bronsemedalje i VM i svømming og den første norske internasjonale medaljen i individuell herresvømming? Christian husket Aleksander Dale Oen.
49) Hva heter den lille mannen på månen som spiller på en øse og har klær av diverse matvarer? Okken Bom.
50) 2p musikk- artist og år(+/-1). Vi gjenkjente Cliff Richard men bommet med 1959 på 1963.

21p/29 i andre omgang var mer normalt, men kompenserte ikke for en svak første. Vi endte på 9. plass med 38p/58. Liten Ida vant med hele 48p, fulgt av Ozonlaget på 44p og Stråløy med 42,5. Vi tapte med dette ytterligere terreng til samtlige lag foran oss i sammendraget mens lagene bak oss nå for alvor puster oss i nakken. De imponerende Brødrene Grimm fra første omgang, sto ikke distansen ut og endte på 40,5p og en 6. plass. 20 lag fullførte og laveste score var 18,5p. Vi takker Andreas for innsatsen og ønsker ny QM velkommen neste uke, forhåpentligvis med en serie spørsmål som er mer flatterende for oss enn de siste rundene til Andreas.

Ingen kommentarer: