lørdag 6. mai 2006

Highbury 4. mai 2006 - Munkolm IV, runde 16

Ragnar, Espen, Daniel og SES stilte til siste runde i Munkholm IV, for kvelden forsterket med Christian som vanligvis spiller på SP. det var kun en fullstendig kollaps som kunne frata oss 3. plassen på Highbury, så kveldens oppgave var i utgangspunktet enkel. Ikke uventet ble det imidlertid annonsert at kveldens vinnere ville få en plass i Oslo Open, og med to lag allerede kvalifisert fra Highbury, hadde vi håp om å snike oss med til dette mesterskapet med en ekstra innsats mot slutten av sesongen, liksom vi gjorde på Burums i fjor. Vi oppnådde det første målet med glans, men feilet glansløst med å kvalifiseringen til Oslo Open.

Omgang 1:
1) Hvilke 2 bokstaver kjennetegner danske biler? DK.
2) Hvem er Ashton Kutchner gift med? Demi Moore.
3) Hva får man på en fransk restaurant om man bestiller escargot? Snegler.
4) Hva het Leiv Erikssons far? Eirik Raude.5) Hvilken av disse sortene finnes ikke som gin i Vinmonpolets lister; Beefeater, Golden Cock, Havana Club eller Kalinka? De to første var sikre ginsorter, mens Havana Club mer hørtes ut som rom og Kalinka som vodka. Det ble med en korrekt gjetting på Havana Club.
6) Hva het filmen om figurene Wallace&Gromit fra 2005? Wallace & Gromit og varulvkaninens forbannelse.
7) (2p) Hvilke 4 italienske kunstnere har gitt navn til Teenage Mutant Ninja Turtles? (1p for 1-2, 2p for 3-4). Rafael, Donatello, Leonardo og Michelangelo.
8) Hvilket insekt finnes bl.a. i sten-, have-, jord- og åkervariant? Dette konsumerte mye tid og vi diskuterte veps, bille og mer fantasifulle alternativer, men nevnte aldri humle.
9) Hvem grunnla iflg legenden Roma (2 navn)? Remus og Romulus.
10) Hva heter den store russiske halvøyen mellom Bering- og Okhotskhavet? Kamchatka.
11) Hva er versaler? Christian visste at det var bokstaver, men vi klarte ikke å avgjøre om det var små eller store bokstaver og bommet.
12) Hva slags produkter forbindes med Miele? Hvitevarer.
13) Rangér følgende land fra tidligst til senest mht NATO-medlemskap; Vest-Tyskland, Hellas, Norge og Spania. Vi var usikre på rekkefølgen av Hellas og Vest-Tyskland og bommet til slutt på disse. Norge(1949), Hellas(1952), Vest-Tyskland(1955) og Spania(1982).
14) Hva slags bil er Herbie i filmen "Herbie - Full tank"? VW boble.
15) I hvilket land finner man Table Mountain? Sør-Afrika.
16) Hvilken ny farve ble i 1947 lansert av moteskaperen Elsa Schiaperelli? Vi ante ikke, men tippet bra på rosa. Det ga imidlertid ikke poeng for sjokkrosa.
17) Hvilken Friends-skuespiller har en stor rolle i filmen Scream? Courtney Cox.
18) Hva heter konsert- og kulturhuset som ble åpnet i Trondheim i 1989? Daniel foreslo Olavshallen.
19) Hvilket japansk ord betyr egentlig "tomt orkester"? Det var vel ganske fordømt åpenbart da vi hørte fasit si "karaoke", men før den tid mente vi å ha gått gjennom hele vårt begrensede japanske vokabular uten å finne bedre treff enn Jacuzzi som, viser det seg, ikke engang er et japansk ord, men navnet på 7 italienske brødre som emigrerte til USA og kom opp med denne boblebad-idéen.
20) Hvilken disneyfilm handler om en kattemor og 8 kattunger som får hjelp av en bakgårdskatt? Aristokattene.
21) Hvilke 3 ord har vært Nikes slagord i en årrekke? Just do it.
22) Hvem skrev "Olive tok en øks"? Christian husket Minette Walters.
23) Hvem ledet programmet "Du skal høre mye" i årevis? Daniel husket Tore Skoglund.
24) Hvilken idrett bedriver man om man ligger i Kongelaget? Skyting.
25) Hvilken gruppe hadde en hit med "Walk like an Egyptian" i 1986? The Bangles.

21p/26 var vel en ganske ok første omgang, men plasserte oss helt nede på en tredelt 8. plass. 1. plassen var også tredelt på 23p. 14 lag deltok og laveste score var 16p.

Omgang 2:
26) I hvlken bok og TV-serie heter hovedpersonen Kunta Kinte? Røtter.
27) Hvilken foss som ligger i Måbødalen, er en av Norges mest besøkte turistattraksjoner? Vøringsfossen.
28) Hvilken farve er det 15 kuler av i snooker? Rød.
29) Hva er Dukkemann, Stress og Småting? Vi visste ikke, men mente å gjenkjennenoen av navnene som butikker, butikkjeder el.l. Vi tenkte ikke på norske MGP titler.
30) Hvilken verdi forsøker man å komme nærmest mulig i Baccarat? SES mente det kunne være en slags Black Jack variant og tippet 21. Tallet var 9.
31) Hvilken Freia sjokolade ble designet av arkitekt Henrik Bull og opprinnelig beregnet på salg i teater? Vi kom ikke på noe bedre enn Lohengreen.
32) I norrøn mytologi, hva var navnet på regnbuebroen som ble voktet av Heimdal? Etter store anstrengelser kom vi så nær som til Rimfrost, uten å komme på Bifrost.
33) Hvor høyt over havet ligger Nederlands høyeste punkt, ca 100, ca 300 eller ca 500moh? Vaalserberg er 321moh, og vi traff korrekt på ca 300moh.
34) Hvilken person sa "We have nothing to fear but fear itself"? Franklin D. Roosevelt.
35) Hvilket selskap lanserte operativsystemet OS/2, det første med støtte for multitasking? IBM.
36) Meløy og Tysfjord er kommuner i hvilket fylke? Nordland.
37) I hvilken amerikansk delstat ligger universitetet MIT? Massachussets.
38) Hvilket folkeslag grunnla Dublin- med tilleggsopplysning at man var ute etter nasjonalitet? Vi svarte norske vikinger som ga poeng da fasit sa nordmenn. Vikinger ville ikke ha gitt poeng.
39) Hvilket teaterstykke var Ibsens siste? Vi mente i utgangspunktet å vite det, men ved nærmere undersøkelse av hukommelsen fant vi ingen åpenbar kandidat og endte til slutt meg Gengangere. Når vi døde vågner.
40) På hvilken planet landet romsonden Viking i juli 1976? Enighet om Mars.
41) Finnes primtall som er partall? Ja.
42) Hva het arenaen hvor 38 mennesker døde under europacupfinalen i fotball 1985? Heysel stadion.
43) I hvilket land ble Karl Marx født? Tyskland (Preussen).
44) I hvilken religion feirer man bar mitzvah? Jødedommen.
45) Hvilken farve er det på korset i det greske flagget? Hvit.
46) Hva het den russiske bryteren som tok OL-gull i supertungvekt i 1988, 92 og 96? Flere husket Alexander Karelin.
47) Hva heter grunnstoffet med kjemisk symbol I? Jod.
48) Hvilket navn er Peter Wessel, født i Trondheim 1690, bedre kjent under? Tordenskjold.
49) Hva kalles spilleren som kaster ballen i baseball? Pitcher.
50) 5p om tekstforfattere. Hvem har skrevet tekst til følgende melodier?
a) Alt var mye bedre under krigen. Ole Paus.
b) Menuett i mai. Vi ante ikke og gjettet litt resignert på Nordraak. Vidar Sandbekk.
c) Fire fine lænestola. Hans Rotmo.
d) På en grønnmalt benk. Vi syntes det hørtes ut som noe Jens Book-Jenssen kunne ha sunget, skjønt muligens ikke skrevet, men hadde ikke bedre alternativer. Otto Nilsen.
e) De skulle begrave en konge stor. Dette hørtes unektelig ut som noe av Erik Bye, og Jan Eggum kom som litt av en overraskelse.

22p/29 var en skuffende svak andre omgang, men vi kan delvis skylde på de norske melodiene hvor vi stadig faller gjennom. 43p/55 var ikke verdt mer enn en tredelt 8. plass i kveld og bragte oss i alle fall ikke til Oslo Open. Vi tok i det minste 3. plassen i sammendraget på Highbury, bak Paradokset og Hurraguttene. Go Ahaead Eagles vant kveldens runde med 50p og hadde en bedre score pr runde enn oss gjennom sesongen. 15 lag fullførte i kveld og laveste score var 12p. Da gjenstår det bare å takke alle for innsatsen denne sesongen. Videre deltagelse på Highbury før sommerferien vil vurderes på ukentlig basis og avhenge av oppmøtet. Deltagelse med et lag i Munkholmserien neste sesong bør diskuteres i løpet av sommerferien.

Ingen kommentarer: