søndag 19. mai 2024

Quizmaraton på Kafé K 30. april 2024

Det har blitt arrangert quizmaraton i Skien sju ganger tidligere, men sist var i 2019 (da var referenten midlertidig invalid, så vi har ingen oppsummering av den her).

Anett, Lene, Tom, Tommy og Yngvar var quizmastere denne gangen og det stilte opp 22 lag (ett av dem overtallig, men de hevdet seg uansett ikke i toppen).

Qeng Ho fikk et sent forfall og stilte redusert med Anne, Olaus, Ragnhild, Svein Erik og Sigmund.

Quizen besto av fire omganger med til sammen 110 (25 + 25 + 30 + 30) spørsmål.

I første omgang endte vi med 20p. Vi bommet på et ja/nei-spørsmål om Erik Thorstvedt har spilt mer enn hundre landskamper (nei, han har 97), på tiden toget tar mellom Porsgrunn og Larvik (vi var usikre på om det var 12 eller 13 minutter, svarte 13, mens det var 12), adressen til Kafé K (vi tippet Storgata 112, det var Storgata 174C) og på spørsmålet om landet syklisten Sepp Kuss kommer fra (vi gjettet Belgia, det var USA). En av oppgavene var å rangere sjokoladene Snickers, Hobby og Kvikk Lunsj etter kalorier per 100 gram, og vi bommet i likhet med samtlige andre lag. Derimot husket vi navnet på Emma Stone, Oscar-vinneren av beste kvinnelige hovedrolle for 2023, vi kom på at Tix' ESC-låt het «Fallen Angel» og vi koblet fem treklosser til artene ask, bjørk, bøk, eik og kirsebær korrekt.

Det ble ikke lest opp poengsummer etter omgangen, så vi vet ikke hvordan vi lå an, men det var neppe en topplassering.

I andre omgang gikk det litt dårligere. Vi bommet på to av fem musikkoppgaver (gjettet Keane i stedet for Travis og strøk Taylor Swift til fordel for den norske artisten Sigrid). Vi bommet på forfatteren (1857–1904) bak et dikt der han ønsket «å kunna fara til Telemork». I mangel av gode alternativer svarte vi Vinje, mens svaret var Per Sivle. Vi kunne ikke navnene på de tre søstrene Øyre Slind (Astrid, Silje, Kari), visste ikke at Ida Maria Hagen driver med kombinert (vi svarte skihopp), bommet med 1972 på 1978 (som vi vurderte) på året da likestillingsloven ble vedtatt og var litt langt unna på estimatet over hvor stor andel av Nordens areal som utgjøres av Grønland. Her var vi helt uenige på laget og endte på 70 %, mens fasit var 62 % (±6 %). Vi klarte imidlertid alle bildeoppgavene der vi skulle fram til landene for ulike nasjonalretter. På musikken klarte vi doen Nancy Sinatra og Lee Hazelwood, The Who og Fleetwood Mac. Her endte vi på 18p.

Etter to omganger hadde vi 38p av 50p oppnåelig. Det holdt til delt sjetteplass. Men Comrados hadde her 46p og ledet med 3p til neste lag.

I tredje omgang bommet vi på hva fagene gymnastikk og heimkunnskap heter nå. Vi tok kroppsøving, men bommet på mat og helse. Vi svarte Mars på stedet der Spirit of Ectasy befinner seg, men det er på fronten av en Rolls Royce. Vi skulle ha fullt navn på administrerende direktør i NHO. Her var vi usikre på mellomnavnet og svarte Ole Einar i stedet for Ole Erik Almlid (se Qeng Hos roster for bakgrunnen for forvirringen). Den nye puben i Skien som heter 1894 plasserte vi på Klosterøya i stedet for på Stevneplassen (Odd ble stiftet i 1894), mens vi rotet oss fullstendig bort da vi skulle ha artistnavnet til Per Áki Sigurdsson Kvikne. Vi kom på en lokal tryllekunstner som heter «Vikini» eller noe slikt og var veldig fornøyde, men det viste seg å være Kjartan Lauritzen. Vi svarte füssel på spørsmålet etter et middel som brukes i sveising, men det var flussmiddel. Til slutt klarte vi å svare 28 dager på lengden av en lunasjon, der fasit var 29 eller 30 dager. Det var fem bildeoppgaver i omgangen og her klarte vi å identifisere alt som var skjult. Vi tok også hunderasen og godterimerket Bassett og visste at en spansk rytter er en forsvarskonstruksjon. 23 p.

Med 61p av 80p oppnåelig rykket vi neppe oppover på listen.

Fjerde omgang startet med å svare OneCall i stedet for Telia på en reklameoppgave. Deretter bommet vi på begge eliteserielagene som gikk ut i første runde i norgescupen, svarte svin i stedet for kalv på kjøttet som benyttes i Filet Oscar. Vi ante ikke at klesmerket til noen vi knapt hadde hørt om het Holzweiler, svarte at mistelteinens bær er røde i stedet for hvite og gjettet at Kawasaki hadde modellen Goldwing, mens det var Honda. Omgangen avsluttet med fem musikkoppgaver med et geografisk tema, og der bommet vi på fire av fem og klarte ikke engang å kjenne igjen ABBA. Vi traff på alle enten/eller-oppgavene, fikk ned alle sju stater i verden med navn på fire bokstaver som inneholder en «a» og traff på at året da både Reagan og pave Johannes Paul 2 ble skutt, var 1981. Det ble imidlertid bare 20p av 30p oppnåelig her.

Vi endte egentlig med 81p, men ble lest opp på delt niendeplass med 79p. Det var uansett langt unna Comrados' 103p, og de vant med 11p margin til Sofies verden. Chablis kom på tredjeplass med 90p.

Vi tapte 5p på sport og 6p på musikk. Dessuten var det minst sju spørsmål der vi like gjerne kunne svart fasit og i to av spørsmålene var det direkte urutinert å ikke klare å skrive riktig svar når vi egentlig hadde det.

Men uansett hadde vi ikke noe å stille opp mot de beste og vi gratulerer!

Quizen var godt sammensatt, passe vanskelig og Qeng Ho håper det ikke blir fem år til neste gang

Quizmaraton-vinnere

april 2024: Comrados (5)
april 2019: Comrados (4)
april 2018: Comrados (3)
februar 2017: Comrados (2)
mars 2016: Qeng Ho (3)
mai 2015: Qeng Ho (2)
desember 2014: Comrados
mai 2014: Qeng Ho

Ingen kommentarer: