lørdag 7. april 2018

Quizbankens quizmaraton 6. april 2018

Quizbanken ved Anett, Mette Cecilie og Tom arrangerte quizmaraton for sjette gang, og som i fjorKafé K.

Qeng Ho har vunnet tre ganger tidligere, mens Comrados har vunnet de to andre.

Det var hele 23 lag som møtte opp og deltok på quiz-en, som varte fra omtrent 18.00 til 23.00, med matservering og trekninger av ekstrapremier underveis.

Quiz-en var delt opp i fire omganger. De tre første besto av et bonusspørsmål verdt 2p fulgt av 25 andre spørsmål, hvorav de fem siste hadde felles tema. De fjerde omgangen var en hurtigrunde med 15 spørsmål med alternativer og svært kort betenkningstid. I tillegg ble det delt ut og samlet inn en «underveisquiz» som besto av 20 spørsmål og et siste spørsmål hvor rett svar ga 5p. Tilsammen skulle det være 121p oppnåelig.

Første omgang


Bonusoppgaven var å nevne de fire amerikanske delstatene som ender på «e», og det hadde vi ingen problemer med. Underveis var det kun ett spørsmål vi bommet på, og det var året da «Costa Concordia» havarerte, Ståle Solbakken fikk sparken i Köln og Gunnar «Kjakan» Sønsteby døde. Vi vurderte 2012, men endte i stedet i 2013. Det var også noen andre oppgaver vi ikke var sikre på. Temaoppgaven var klassisk musikk, og vi hadde ingen problemer med å identifisere de fem komponistene.

Etter første omgang, hvor det var 27p oppnåelig, ledet vi med 26p, foran Landkrabbene med 25p, mens sisteplasserte hadde 12p. Comrados sin poengsum var 22p.

Andre omgang


Denne omgangen hadde vi mer problemer med. Bonusoppgaven gjaldt et museum for tradisjons-mat i Drøbak, og det var flaks at vi svarte lutefisk blant flere alternativer. Vi bommet på spørsmålet om Selma Lønning Aarøs romantittel etter et svensk tivoliuttrykk, der vi hadde noe i retning av at man tjäner in på gungorna vad man förlorat på karusellen, mens fasit var det noe enklere Vill ni åka mera. På spørsmål om hva Språkrådet anbefaler som norsk for namedropping var vi blanke og svarte navning, mens fasit var navneskvetting. Dette spørsmålet var ifølge Quizbanken det eneste i løpet av quiz-en som ingen klarte. Videre kom vi ikke på navnet på skuespilleren fra Kongens nei (Jesper Christensen), og vi bommet på antall stater som grenser til Svartehavet (6), og på antallet gullmedaljer (23) av Michael Phelps sine 28 OL-medaljer. Temaoppgaven var «først», og her bommet vi på hvem som ble født først av Kirk Douglas og Wenche Foss (Douglas) og på tiåret da Guinness Book of World Records kom ut først (1950-tallet).

Med 20p og 46p av 54p oppnåelig, ledet vi stadig, fortsatt 1p foran Landkrabbene, mens Comrados hadde avansert opp til tredjeplass med 43,5p. Sisteplassen hadde nå 26,5p.

Tredje omgang


Bonusoppgaven var hva bokstavene i forkortelsen ACER står for (Agency for the Cooperation of Energy Regulators). Vi var ikke sikre på «C»-en, men traff rett. Temaoppgaven til slutt var listetopper fra forskjellige tiår, og her bommet vi både på 1960-tallet (Hollies, som vi var inne på) og 1970-tallet (Sweet, som vi ikke hadde sjanse på). De øvrige tre var vi rimelig sikre på. I løpet av omgangen diskuterte vi bilmerket som har modellen Ioniq, og her forkastet vi Hyundai for Renault. I spørsmålet etter hvilke to idrettsutøvere som i tillegg til Hjalmar «Hjallis» Andersen har fått begravelse på statens regning, tok vi Birger Ruud, mens vi bommet med Sonja HenieGrete Waitz, og fikk 0,5p. Vi var veldig usikre i denne oppgaven, men Waitz var vi ikke inne på. I omgangen var det også spørsmål etter karikaturtegneren Lars Vilks, men siden spørsmålet var etter en danske, svarte vi Kurt Westergaard. Her hadde vi svart Vilks. Dette var quiz-ens eneste spørsmål med en feil opplysning i (tror vi). Vi bommet også på landet Tiger Woods' mor kommer fra (Thailand), på byen der Husbanken har hovedkontor (Drammen), og på bandet der medlemmene har tilnavn som «Sjakalen», «Mink», og flere (Kaizers Orchestra, vi tippet Dimmu Borgir).

Dermed endte vi med 19,5p i denne omgang, og med 65,5p (av 81p). Comrados hadde nå 65p, og passerte Landkrabbene, som hadde 60,5p på tredje plass. Sisteplasserte hadde 40p.

Fjerde omgang


Oppgavene var ganske greie, men vi bommet på spørsmålet om hvem av brudgommen og brudens far som sitter på brudens høyre side under bryllupsmiddagen (brudens far). Vi var ikke helt sikre på alle de øvrige.

Stillingen etter fire omganger ble ikke lest separat.

Underveisquiz


Her var det først fem albumtitler som skulle kobles med artister (hvor det var fire artister til overs). Her var vi sikre på tre, ganske sikker på den fjerde, mens den femte var usikker. Vi hadde flaks når vi koblet Bleak House til Terje Rypdal. 5p på første tema.
Andre tema var pauser, og her tapte vi tre poeng. Vi visste ikke hvor lang pause det er mellom andre og tredje omgang i en sport vi antar er vannpolo (5 minutter) og vi visste ikke at Hothouse Flowers slo gjennom i et pauseinnslag i Eurovision Song Contest i 1988 (vi tippet 2010). På spørsmål om hvem som hadde skrevet «En dags pause» sammen med en avbildet artist som var lett å identifisere som Jahn Teigen, sto det imidlertid mellom Anita Skorgan og Herodes Falsk, men vi vurderte også å evt. inkludere Tom Mathisen. Det ble bare 2p på andre tema.
Tredje tema var «hodebry». Disse oppgavene var ganske greie og vi tok 5p.
Fjerde tema var TV-serier, og her identifiserte vi alle fem, og tok ytterligere 5p.
Den siste oppgaven hadde flere bilder som skulle assosieres med ett ord, og vi tok kyss (eller kiss på engelsk), da vi gjenkjente «Kysset» av Klimt, Henry Kissinger og Prince, som hadde en hit med «Kiss». Bildene av Seal («Kiss From a Rose») og noen isdansere (kiss and cry-området) hjalp oss ikke, men vi fikk uansett 5p.

Dermed hadde vi 22p av 25 i underveisquizen, og 101,5p totalt. Det var ikke nok, da Comrados hadde 24p på underveisquizen, og alt rett i fjerde omgang, og passerte oss med knapp margin.

23.-plassen hadde 59p totalt, mens de øverste seks plassene endte med:

1: Comrados (103)
2: Qeng Ho (101,5)
3: Landkrabbene (96,5)
4: Flash Exposures (96)
5: Men at Work (95)
6: Carl & Co (91,5)

Qeng Ho takker Quizbanken og Kafé K for arrangementet, gratulerer Comrados med seieren og takker alle lagene for oppmøtet og konkurransen!

Quizmaraton-vinnere:
apr 2018: Comrados
feb 2017: Comrados
mar 2016: Qeng Ho
mai 2015: Qeng Ho
des 2014: Comrados
mai 2014: Qeng Ho

Ingen kommentarer: