lørdag 19. mars 2016

Quizbankens quizmaraton 11. mars 2016

Quizbanken arrangerte sin fjerde quizmaraton på vitensenteret DuVerden i Porsgrunn fredag 11. mars. Qeng Ho stilte med Ragnhild, Reidun, Svein Erik, Torbjørn og Sigmund, mot tretten andre lag. Vi vant fjorårets vårutgave (2015) og den første utgaven (2014), mens Comrados vant romjulsquizhalvmaratonen i 2014.

Opplegget var denne gangen som sist, med fire omganger i tillegg til et billedtema som ble delt ut i løpet av første omgang, og samlet inn i løpet av fjerde omgang.

Første omgang åpnet med et 2-poengs bonusspørsmål der det ble spurt etter bandet som sto på scenen under terroristangrepet mot Bataclan i Paris (Eagles of Death Metal). Deretter fulgte 20 allmennspørsmål, før omgangen avsluttet med fem spørsmål i kategorien søstre. Vi bommet på spørsmålet om komponisten med en «ufullendt» symfoni (Schubert, som vi var inne på, ikke Mahler), og husket heller ikke Tom Nordlies siste klubb med medalje i Tippeligaen (Start, ikke Vålerenga). Vi bommet med «Olympia» på «Olympic» på navnet på det ene søsterskipet til «Titanic», og svarte «Carpathia» for «Britannic» på det andre. «Carpathia» var navnet på skipet som kom «Titanic» til unnsetning, og det var vi ganske sikre på, men vi hadde ikke noe alternativt svar. Til slutt var vi blanke på spørsmålet om søsterparet under håndball-VM i 2015, der vi svarte Rigelhuth ikke stedet for Sanna og Silje Solberg. For øvrig satt vi igjen med totalt 23,5p av 27 mulige, og ledet med 1,5p på Comrados. Sisteplasserte hadde her 8,5p.

Andre omgang var en ren musikkoppgave bestående av 20 spørsmål over fire kategorier, nasjonalsanger, musikaler, fem grupper med en fellesnevner (farger) og til slutt de fem artistene som har toppet VG-lista 1. mars i de siste fem årene. Her bommet vi bare med Jesus Christ SuperstarChess, der vi forvekslet «I Know Him So Well» med «I Don't Know How to Love Him», og hvor vi hadde svart fasit, og med King CrimsonDeep Purple. Deep Purple er et band vi veldig sjelden klarer. Denne gangen var det «Child in Time» som ble spilt. Med 18p av 20 og nå 41,5p av 47, økte vi ledelsen til andreplassen med 2p til. Sisteplasserte hadde nå 14,5p.

Tredje omgang hadde samme format som første, men her bommet vi på det bonusspørsmålet, der vi ikke tok fingeravtrykk for det som inneholder ekstern og intern slynge i tillegg til tvillingslynge. I stedet svarte vi knyter. Vi bommet videre på spørsmålet om hvilken amerikansk president som hadde samme leveår som Ho Chi Minh, der vi var usikre på om det var Lyndon B. Johnson, som vi svarte, eller Dwight Eisenhower. Vi tok heller ikke artisten som egentlig heter Steveland Morris. Her ble fasitens Stevie Wonder foreslått, men vi landet i stedet på Van Morrison. På spørsmålet om den greske bokstaven som tilsvarer «e», svarte vi eta i stedet for epsilon, som også var alternativet vårt. De fem temaoppgavene var her brødre, og her bommet vi på brødrene i Beach Boys. Vi klarte kun Brian, og bommet med Paul og William på Carl og Dennis. 21p av 27 mulige var best i denne omgangen, og med 62,5p var ledelsen til andreplassen nå økt til 5,5p. Sisteplasserte hadde her 23p.

Fjerde omgang var en hurtigrunde med 15 spørsmål med alternativer. Her bommet vi på spørsmålet om hvem som tok flest gull i VM 2015 av Marit Bjørgen og Therese Johaug (Johaug, ikke Bjørgen), og hvilken av fire frukter eller grønnsaker som inneholder mest C-vitamin (paprika, ikke appelsin, der de to øvrige alternativene var gul løk og spinat). 13p av 15 var også veldig bra, men her hadde vi flaks på to oppgaver der vi bare måtte svare noe før retting. Det var ingen egen stillingsopplesning etter denne omgangen.

Billedtemaet besto av 25 oppgaver, delt i fem kategorier, kunstverk, sønner og døtre (spørsmål om mødre og fedre), byer (med et fellestrekk, som var forbokstaven «B»), platecovre og blanda drops. Her bommet vi med Kandinskij på Mondrian på det ene kunstverket, med Thorvaldsen på Edvard Eriksen på mannen bak «Den lille havfrue» og moren (Madonna, ikke Demi Moore) til en som da viste seg å være Lourdes Maria Ciccone Leon. 22p av 25 mulige var antakelig best i denne omgangen også.

Etter fjerde omgang og billedtemaet endte vi med 98,5p, 9,5p foran Comrados, og de øvrige poengsummene var 81, 80,5, 78,5, 76,5, 69,5, 68,5, 66, 63, 61,5 (x2), 60 og 38.

Det ble delt ut en rekke premier, til de tre beste lagene og også underveis basert på trekning.

Qeng Ho takker Quizbanken for nok en vel gjennomført maraton, og håper det gjentar seg!

Ingen kommentarer: