søndag 5. april 2015

Vrådal Panorama Skisenter 1. april 2015

Tord (11) debuterte for Qeng Ho med Olaus, Reidun og Sigmund. Dette var, om vi oppfattet korrekt, sesongens siste quiz på Vrådal Panorama Skisenter, og 35 lag stilte opp.

Quizen besto av to omganger à 20 spørsmål. Idealstørrelsen for lagene var seks voksne, og for hver voksen mer eller mindre enn dette, ble det gitt et poeng henholdsvis mindre eller mer.

Vi tok ikke notater, og har derfor bare noen få oppgaver nedenfor, og ikke i riktig rekkefølge.

De fem første oppgavene i første omgang var musikkoppgaver fra Eurovision Song Contest, og i hver oppgave skulle vi ha artist, tittel og land, hver for ett poeng. Her tok vi Lena fra Tyskland med «Satellite» (2010), Alexander Rybak fra Norge med «Fairytale» (2009), Olsen Brothers fra Danmark med «Fly on the Wings of Love» (2000), Johnny Logan fra Irland, men husket ikke tittelen «Hold Me Now» (1987) og Sandra Kim med «J'aime la vie», som vi plasserte i Frankrike i stedet for Belgia (1986). På disse fem oppgavene tok vi 13 av 15 poeng.

De fem første oppgavene i andre omgang var bildeoppgaver, og der tok vi James Dean, Cliff Richard og Miley Cyrus, men kjente ikke igjen Ariana Grande (hvor vi like godt garderte med Miley Cyrus) og en til som vi har glemt igjen, som vi syntes kunne likne på Vin Diesel. Her tok vi bare 3 av 5 poeng.

Quizen for øvrig var passe vanskelig, og av god kvalitet.
Det var bare ett av spørsmålene vi tror må ha blitt feillest eller misforstått, da Gro Harlem Brundtland ble godkjent som statsminister i 1985 (i tillegg til Kåre Willoch, som vi hadde). Brundtland var statsminister i 1981, og deretter fra 1986. Noen har kanskje protestert seg fram til et urettmessig poeng her.

Tord tok Zayn Malik i spørsmålet om One Direction-medlemmet som nylig (25. mars 2015) har meldt at han gir seg.
Vi svarte 1974 på året for Suezkrisen, der fasit var 1956.
Hjerter som ikke banker, var vaffelhjerter.
Vi var usikre og uenige om hvilket fylke Jostedalsbreen ligger i, men Olaus og Tord holdt på Sogn og Fjordane, og sikret oss poeng.
Konserthuset i New York som Andrew Carnegie fikk oppført, var Carnegie Hall.
På spørsmålet om TV-serien som har «Bad Things» som kjenningsmelodi kom vi etter hvert fram til True Blood.
Bilnummeret til Donald Duck er 313.
Partilederen til Sverigedemokrateneer Jimmie Åkesson.
En mykolog er ekspert på sopp.
Den som jaktet «havets gull» i en film fra 2010, var «Elias», ikke Kaptein Sabeltann, som vi tippet.
Vi visste at Langfredag på engelsk heter Good Friday.
Vi tok også de tre landene i Skandinavia som har flagg med rødt, hvitt og blått, Færøyene, Island og Norge.
Øya som heter Isla de Pascua på spansk, er Påskeøya.
Bård Tufte Johansen var utkledd som en kylling i et TV-stunt i 2002.
Verdens nest høyeste fjell er K2.
Sponsoren for Premier League er Barclays.

Etter første omgang ledet vi (inkludert tre bonuspoeng) med 30p, ett poeng foran andreplassen. Etter andre omgang vant vi med 49p totalt, inkludert bonuspoeng, også da bare ett poeng foran en delt andreplass. Det var stor spredning i poengsummene, og dårligst plasserte lag hadde vel omkring 20p.

Ingen kommentarer: